Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:01:01
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243126 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #255 kdy: Duben 15, 2013, 08:26:18 »

No, já předpokládám, že to roucho je magický :-D. Jednička je snadná, ale ty obouruční zbraně :-D. Ne ne ne. To ovládání se mi naopak docela líbí, ve dvojce už to neni ono. Navíc se mi tam nelíbí inventář a obchodování. Kolikrát prodám omylem něco, co je za stohem prodávanejch předmětů... achjo. Naštěstí ten inventář se dá uspořádat, takže já si dávám na první místo poťáky a žrádlo, a zbroje a zbraně dávám až na konec, protože to člověk fakt moc často nepotřebuje.

Tak jsem včera postoupila v jedničce. Typickej začátek, v podstatě zajdu do novýho tábora k dolu, aby mi dali kopáčský kalhoty, pak taktně vykradu Gomezovo sídlo (krásnej amuler +15 ke zbroji a zbroji proti šípům, lektvary na celkem +30 hp) (a loot v prodejní hodnotě téměř třinácti tisíc :-p), nechám si zvednout sílu o 5 od toho chasníka v novym kempu a namaxuju jednoručky... no a je to.

Pak nacpu všechno do síly, ve druhý kapitole koupim prsteny, a na nějakym devátym levelu se jde pro meč. Včera jsem okradla Scara, ani mě pánové nesrazili na zem. Vypila jsem poťák zrychlení, zmlátila jsem ho, a rychle jsem utekla. Až mě přestali honit, tak jsem se vrátila, sebrala jsem meč ze země (on ho nesebral, jak jsem zdrhla pryč :-D) a bylo.

Řekněme, že už nepotřebuju Ulu-mulu. Heh, kde jsou časy, kdy jsem měla problém s deseti levelama, potřebnejma na přijetí k žoldákům. Teď mívám přes dvacet :-p. V podstatě obejdu celou mapu, vybiju, co dokážu (to jest všechno), a pak teprve pokračuju dál v ději. Oni se totiž třeba trollové a golemové v další kapitole obnověj, takže proč toho nevyužít.
...
Co se týče stylu boje, tak Blood Omen 2 bez asistovanýho krytí je velmi au au :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #256 kdy: Duben 15, 2013, 16:52:45 »

Kdysi jsem u jedničky udělal druhou rozehrávku tak, že jsem si vycvičil obyčejného "zálesáka" na level 10 a s ním jsem to pak dokončil za všechny strany. Je fakt, že jakmile jsem se přifařil k nějaké frakci, tak obtížnost jakoby začala klesat. Do toho desátého levelu jsem používal jen to, co jsem našel, zbraně a sílu jsem taky cvičil, jen už nevím kde ... u Diega to asi se silou apod. bez přidání ke starému táboru nejde (?), mám pocit, že to bylo v táboře templářů. Začátek byl dobrej, nechal jsem si ukázat cestu k táboru templářů a do nového tábora, no a cestou jsem na svého průvodce lákal kde co :D Lester mi ale nakonec utekl.

Na Blade of darkness jsem koukal chvilku na gameplay, vypadá to zajímavě. Při pohledu na postavu jsem si vzpomněl na Rune, taky tam byla fixace pohledu na zajímavé předměty (páky apod.). Navíc tam padlo i cosi o Ragnarovi :) Ovšem boj se skřetem bych asi absolvovat nechtěl, v gameplay ho usekal s bojovníkem, ale chvilku to trvalo. V tomhle mi Rune přišlo lehčí, přeci jen tam se dal skřet sundat za běhu jedním šikovným máchnutím. Obecně mám v bojích totiž problémy s krytím, což třeba naposledy ukázal již mnohokráte zmiňovaný Zaklínač 2.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #257 kdy: Duben 15, 2013, 17:02:47 »

Kámoš Diego cvičí každýho, frakce on neřeší. Síla a obratnost do 100. Největší potíž je s kušema, který jsou rezervovaný pro starej tábor, až do poměrně pokročilý fáze hry.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #258 kdy: Duben 15, 2013, 20:21:18 »

Rune byla taky dobrá sranda, ale obtížnostně docela v pohodě
ještě jsem si vzpomněl na simulátor středověkých bitev Mount & blade, zajímavý ovládání a celkově skvělá hra
kámoš mě jednou ukecal na multiplayer, ale pokud nemám zaplý automatický určování směru při krytu tak jsem v pasti :D přeci jenom ten reálnej šerm mi přijde snazší než vrtění myší
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #259 kdy: Duben 17, 2013, 09:05:10 »

Já nemám ráda hry, kde se musí nějak složitě manipulovat myší. Preferuju klávesnici. Proto taky tak žeru Gothic :-D... ne, počkat, to neni ten důvod :-).

Každopádně old camp neunikl mýmu hněvu. Vystřílela jsem to, jako ostatně vždy. Ještě si dám spát do půlnoci a obejdu to, abych si byla jistá, že žádnej kopáč nepřežil. No a tim bych to zakončila, nemám ráda ty uplný konce a většinou to nedohrávám.

A dnes odpoledne to vidim na druhej díl. Schválně si dám datadisk, ale budu se u toho kapku vztekat :-D.

Edit:
Oh, chudák V, zrovna se trochu vzchopil z tý masový vraždy a teď se vrací k partě, aby vesele zjistil, že za jeho nepřítomnosti Malack zmasakroval Durkona... to bude radosti...
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #260 kdy: Duben 17, 2013, 20:38:24 »

tak jsem si dneska napustil sklenici vody, jdu přes pokoj, piju a najednou mi epicky zaskočilo v krku... celej pokoj prázdnej a v rožku vystavený všechny moje knížky a kam si myslíte, že jsem to vyprskl?... na to jakej to byl objem vody tak škody minimální, jelikož mám Drizzta poskládanýho do sloupce, tak spodní knížka nasákla jenom pár kapek :D

stejně jsem ale trochu nasranej... svoje knížky uchovávám v tak skvělým stavu a nikomu nepůjčuju, taky je dočtu během jednoho dne a minimalizuju škody z používání, díky tomu vypadají pořád jako nový

co se týče V, tak jeho styl vyjadřování mě trošku rozčiluje a většinou tak nějak ani nepochopím o čem vlastně mluví
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #261 kdy: Duben 17, 2013, 20:51:17 »

Buď rád, když vyprsknu já, tak se měsíc suší :D

Edit: Ale je to hezké, pokuď těch tvých pár kapek, je epické kychnutí ... co je potom to moje? :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #262 kdy: Duben 17, 2013, 22:36:04 »

já měl plnou pusu vody :D naštěstí většina šla do zdi za knížkama a ta to s radostí vsákla, druhou vlnu už jsem už rozumě prskl na koberec

jsem rád, že nepiju nějaký lepivý šťávy
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #263 kdy: Duben 18, 2013, 01:21:15 »

Nj, já měla tu smůlu, že jsem svěřila svou sbírku asi třiceti pěti pratchettů svýmu tehdejšímu skorobratrovi. Některý jsou docela salátový. A já jsem zvyklá číst knížky tak, že to ani neni vidět. Něco jako zlomenej hřbet považuju za svatokrádež. Něco jako olámaný rohy až do poloviny knížky a viditelně zvětralej papír... to už je mimo moje měřítka. Jediný, co mohlo potkat mojí knížku, jsou skvrny od pomeranče. Teď už je ale nekupuju, protože jsou kyselý.

Bohužel momentálně doma dost bojuju s plísní a některý exempláře to kapku poznamenalo. Naštěstí nic ceněnýho. Na Drizztovi nijak zvlášť nevisim, ale ten zatim přežívá skvěle. Pravda, dneska jsem ho asi trochu narosila postřikem na svilušky, ale to ho snad neohrozí :-D.

Pravda, Drizzt je taky taková sviluška. Nemám ho ráda :-p. Chová se ošklivě k Entrerimu.
...
Pravda, já ten komix četla dvakrát a stále si ještě nejsem jistá :-D. Ale třeba s Durkonem problém nemám, tomu rozumim. Navíc jsem zvyklá na trpoše z jinejch knížek.

...
Heh, po dlouhý době jsem opět narazila na tohle: http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=612
Nechutně realistický :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #264 kdy: Duben 18, 2013, 14:14:14 »

Tak, zprovoznila jsem zvuky v Gothickovi dvojce, takže si konečně pořádně zahraju. Už se pomalu přidávám k žoldákům, datadisk zatim okatě ignoruju, ale nenechám to dojít moc daleko, aby se mi na mapě nerozmnožili dračí chňapavci. On takovej datadiskovej dračí chňapavec dokáže zabít několik orků naráz a na to se trošku necejtim :-D. Doporučuju na malym levelu zakoupit proměnu v chňapavce a vyvraždit celou mapu. Člověk přijde o loot, ale těch expů...

Opět jsem ubodala dýkou černýho trolla, nevim, že se kolem něj dělá takovej humbuk. Jo kdyby tam bylo něco silnějšího, jako třeba dva mrchožrouti...
...
Drizzt krásně přežil rosení proti škůdcům, snad jsou svilušky už mrtvý. To jsou takový velmi tematický škůdci. V podstatě jsou to pavouci, strašně se množej a ničej všechno, co potkaj. Prostě typická drowí potvora.

Vždycky, když se dívám na obaly Drizztovejch knížek, mám takovej pocit, že by ten ilustrátor neměl dostat zaplaceno. Fialový drowové? Jarlaxl v černym? Entreri, kterej absolutně v ničem nepřipomíná popis v knížce? To lidi fakt nesledujou, co čtou?
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #265 kdy: Duben 19, 2013, 16:48:34 »

je fakt, že ebenová to zrovna není, ale co už, zas tak moc mě to netankuje
docela je zajímavý jak se ke všem temnejm elfům už automaticky přiřazuje fialová barva
Drizzt se mi na obálce líbil jenom když byl ještě mladej, obálka Sojourn je pro mě ztělesněním celé série a taky je to jediná knížka kterou jsem přečetl víckrát, tohle je prostě můj nejoblíbenější díl
na těch pozdějších obálkách vypadá poměrně zrůdně

:D hele, narazil jsem na obálku trojky před reprintem
http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/Sojourn?file=Sojourn_cover.jpg
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #266 kdy: Duben 19, 2013, 17:20:28 »

Au au au, ano, taky jsem viděla několik předchozích obálek, i když tuhle zrovna ne. Otřes. Že si někdo plete barvičky, budiž. Ale že neumí kreslit? Taky je fajn změna, že Drizztovo zbraně na současnejch obrázkách jsou scimitary. Dřív tomu tak tedy rozhodně nebylo. Takže se to lepší, a třeba bude příští obálka už dokonalá :-).

Zajímalo by mě, jak se vybírá ilustrátor. Já jen že na deviantartu by jistě sehnali lepší umělce. Hej, možná by stačilo obejít nějaký sousedy. Patrně to vydavatelé dávaj kamarádům a milencům.
...
Mě ty obálky (a komixy! viděl jsi to? to jsou teprve zrůdy...) docela štvou, protože to ovlivňuje čtenáře. Měli by se snažit kreslit to, co je popsaný v knížce. Navíc ne každej má dobrou představivost a umí kreslit, a třeba já bych fakt ocenila obrázek, kterej by odpovídal "realitě".
...
Pravda, už jsem odhalila, proč se Entreri tak často kreslí s hnědejma vlasama. V dnešní době totiž nemůžete použít havrana jako synonimum pro černou, protože dnešní děti už havrana nepoznají :-p. (Barva pleti je omluvitelná, v hlavní sérii neni ani zmínka :-p. Jak taktní :-).)
...
Pobavila mě obálka... teď nevim, která to byla (jak vlezli do mitrilový síně), ale je na ní celá hlavní parta a na druhý straně jsou takový malý osvětlený dvířka a v nich je jakási malá postavička s dýčkou :-D. Chudák Entreri, vystupuje v těch knížkách přes dvacet let, je to jedna z hlavních a nejdůležitějších postav... a dostane takovou hůlkovou figurku :-D. Ne že bych měla něco proti hůlkovejm figurkám.

Pravda, čim míň ten člověk kreslí Entreriho, tim líp.
...
Jo jo, fialová. Jarlaxl má černej klobouk a fialovou kůži. Já to teda nečtu moc poctivě, ale nabyla jsem dojmu, že je to naopak.
...
Heh, Jarlaxl. Stejně je dobrej. Jsem ráda, že furt ještě žije. Snad to tak zůstane, Salvatore je poslední dobou docela kat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #267 kdy: Duben 20, 2013, 05:24:40 »

Drizzt v některých vyobrazeních nevypadá zrovna jako fešák, ale v tomhle má u mě Salvatore i jedno plus - ne každá drowka je učiněná krasavice :), což je dobře.

Pokud se nepletu, reálně existující antracit má při určitém úhlu osvětlení jakoby fialový nádech, přitom je to jinak dokonalá čerň. Je možné, že nápad pochází odtud a použitá šeď se odvozuje od spodku fialové škály a účelem je, aby to asi nepůsobilo příliš fádně. Jenomže ono se to dá snadno přepísknout. Pamatuju si, že barevná televize uměla kdysi u černobílého filmu taky "zázraky" - občas tam naskákaly porůznu základní barvy až celá duha z RGB. Na druhou stranu, třeba je to přirozený výsledek namíchání barev při kreslení obálky, protože předpokládám, že ilustrátor to nekreslí zrovna v Corelu apod. ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #268 kdy: Duben 20, 2013, 14:31:16 »

Ano, drowky nejsou všechny hezký, ale drowové jo :-D. Obecně Salvatore nemá (netrpaslíka) postavu, u kterýho by nebylo alespoň jednou napsaný, jak moc je hezkej/á :-D. Prostě všichni jsou krásný, dokonalý, talentovaný... chytrý, silný, obratný... :-D. Taky nikde nic nesmrdí, ani ve stokách :-). Krásnej svět.

To je zajímavá informace. Vim, že mě zajímaly kameny v Entreriho dýce, který byly popisovaný jako zelený nebo červený a lidi se ptali, jakou maj teda barvu, až se někdo vytasil s kamenem, kterej mění barvu mezi zelenou a červenou, podle osvětlení :-D. Každopádně temný elfové bejvaj přirovnávaný spíš k uhlí a ebenu :-).

Taky mě napadla uvarianta B, http://en.wikipedia.org/wiki/File:Raven_Cypress_Provincial_Park_2.JPG už zmiňovaná havraní čerň :-).
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #269 kdy: Duben 20, 2013, 15:04:56 »

projížděl jsem si obálky a na pětce vzadu... nepřijde ti, že Catti vypadá přesně jako Ms. Haley Starshine z OOTS?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 78