Datadisk na Gothicka dvojku samozřejmě mám, neni zlej, ale počítej fakt s dramatickym zvýšenim obtížnosti. Tam neexistuje cpát body jinam, než do síly a zbraně (pokud jsi bojovník, mága jsem nezkoušela), každej vesničan má sílu 150 (a 6 magickejch kruhů :-D, ale nemaj runy), vojáci 200, zvedání skillů a statů se neustále zdražuje (+1 síly stojí i 5 bodů)... Draci maj docela drsnou regeneraci, jsou tam datadiskový potvory, který musíš zabít na q, a jsou pěkně tuhý. Prakticky jsem nepřišla na to, jak s nima bojovat. Nakonec jsem je natáhla do grupy vesničanů, který je v pohodě zabili srpama :-D. Odolnost na magii u potvor šla nahoru...
Je tam za dokončení datadiskový pasáže meč, kterej je jednoruční nebo obouruční podle toho, s čim umí tvoje postava a kterej se dá vylepšit, když dáš pár levelů. Docela hezká hračka, ta tu obtížnost zase o něco sráží. Pokud člověk jede jednoručáky, tak jednoznačně nejlepší. Navíc nevyžaduje žádnou sílu, narozdíl od ostatních zbraní. Zbraně teď totiž chtěj tolik síly, kolik dávaj poškození, takže jsou při zvýšený ceně velmi těžko dostupný. Pravda, síla je extrémně potřebná, protože třeba orkové maj ... tuším 150 armor a probít se tim je docela fuška.
Všechny q, kde bylo účelem zabít nebo zmlátit nějakýho humanoida, jsou skoro nedatelný, protože vesnickej kluk tě sundá jednou ranou, a ty ho biješ několik minut :-D. Duelovat žoldáky je legrace, protože oni tě sejmou i pěstí, natož když maj obouručáky.
...
Nejedu klasický bojovníky, jedu berserkery.