Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:11:05
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243212 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #225 kdy: Duben 10, 2013, 14:16:13 »

Jen na okraj, našel jsem dokonce save, kde jsem se svým mnichem u Draconise sólo a nejde mi do hlavy jedna věc. Kousnutím mě nějak nezraní, u dechu hnědého draka se napíše úspěšná záchrana (odolnost proti jedu mám samozřejmě 100), ovšem hned s tím dva nějaké zásahy celkem za skoro 100 HP. Tohle všechno dřív, než mu sundám 2x za sebou stone skin. Jinými slovy, zabijeme mě dřív, protože tenhle útok provádí odhadem každé druhé kolo :) A těď co s tím? ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #226 kdy: Duben 10, 2013, 14:39:32 »

Huh? Divný. Já ho prostě zmlátila, ani necek. Předpokládám, že to neni magický zranění, protože to bys musel resistovat... Nikde na netu nevidim žádnou zmínku o superútoku, kterej by tě měl bejt schopnej takhle zabít. Jediný co prochází spellresistencí je imploze, a ani ta neni schopná zabíjet timhle stylem... navíc v návodech se o ní nic nepíše. Co nějaká forma odraženýho zranění? Dělá to nějakej mágovskej buff? Každopádně já nechávám kouzelníky odstát, oni jsou pak měkčí.

Zkus, jestli tě zabije i přes svitek imunity na magii a taky ho zkus chvíli nemlátit :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #227 kdy: Duben 10, 2013, 17:06:50 »

Kdepak, je to jeho vlastní útok, dělá to vždycky. Dokonce to zasáhne i ty stopaře, co vyvolá, takže je to plošné. Kouzelné bylo i to, že na mě úspěšně seslal paniku :) Přitom mám odolnost proti magii 108. Zmlátil jsem ho na téměř mrtev, ale protože nemám žádný velký lektvar léčení, tak jsem následující kolo už neustál. Začínám si myslet, že ta česká platinovka obsahuje něco "mimo" :D

Jo, to bych zapomněl, svitek imunity právě nemám, jako mnich jsem se neobtěžoval ho koupit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #228 kdy: Duben 10, 2013, 17:29:27 »

Musíš si ho koupit, kvůli implozi, která naprosto nelogicky jede přes přirozenou imunitu na magii, ale ne na tu ze svitku :-). Logika těhle her je občas zlatá.

Aha, ty máš českou verzi :-D. To vysvětluje tvoje potíže. Já mám poctivej originál z torrenta :-p. Icewindy mám oba legálně v český verzi, ale nejsem masochista, takže je mám i stažený a hraju to anglicky. Totéž Heroes 4. (Totéž knížky od Salvatora.)

Jestli tě zabije během jednoho nebo dvou kol, i přes imunitu na většinu jeho útoků, tak je sakra něco špatně. Navíc člověk s plnou partou má logicky menší level (a horší vybavení, protože ho rozprostírá mezi postavy), takže dostane na prdel ještě o něco víc. To pak ale nedává smysl.

Já nosim těch poťáků plnej pytlík, už se tam ani nevejdou. Vždycky je sbírám a obvykle je nepotřebuju, takže se hromaděj.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #229 kdy: Duben 10, 2013, 18:34:08 »

Myslím, že tenhle save tenkrát vznikl čistě zkusmo, takže ta postava se tam objeví celkem bez ničeho (ani v bezedných pytlích nemám nic užitečného :)). Svitek už nekoupim, protože ten se dá koupit jedině u Ribalda v základní hře.

S družinou záleží na složení, tam většinou takovouhle sadu schytá jeden bojovník a nahradí ho druhý, zatímco on se uzdraví atd. Takže jakmile Draconis zůstane viditelný, tak už je to otázka chvilky. Případně mu zatopí ještě mág. S druidem to bylo taky v pohodě, protože shapeshifter má ve vlkodlačí podobě regeneraci, takže stačilo, aby strhl pozornost na sebe. Se zlodějem ho zase sundaly pasti.

Aj verzi tu někde mám, jenom jsem ji před lety nahradil platinovkou, protože to byla jediná dostupná verze dvojky u nás. Už tenkrát jsem si ale stěžoval, že Irenicus je v pekle nějaký tužší (podstatně tužší), což jsem nakonec přičetl na vrub nainstalovanému datadisku. Jak tak ale čtu ty vaše zážitky, tak mi to právě začalo znovu vrtat hlavou :) Proti tomu dechu tady neni prakticky záchrana. Pokud nakoupím velké lektvary na léčení, tak ho sice nejspíš skolim, ale boj se zbytečně natáhne. Zkusim schválně ještě někde vyštrachat aj verzi.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #230 kdy: Duben 10, 2013, 21:25:31 »

i u mě s tím trefoval i stopaře a někteří draci mi dávali právě jedním dechem 3x dmg, ale nevím, proč jsi rezistnul jenom ten první
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #231 kdy: Duben 10, 2013, 22:47:21 »

Zkusil jsem schválně snížit obtížnost a na první pokus se to v podstatě celé zopakovalo a zabil mě, což mě teda překvapilo. V druhém pokusu se vytvořila mezi útoky mezera a nenahodil na sebe druhý stoneskin, takže jsem ho v podstatě snadno ukopal. Vrátil jsem obtížnost na dle pravidel a šel dál.

Zajímavé to bylo s dračicí, normálně mě přišpendlila kouzlem k zemi, ale boj byl jinak v pohodě. Dech mi neubližoval, úder křídlem se redukoval výdrží. Ovšem poté přišel Abazigal a tady jsem celkem tápal. Napoprvé jsem ho nesundal, v lidské podobě mi sebral 3/4 zdraví. V dračí mi pak přišlo, že jsem neustál jeho dech a hlavně nepříjemné je to jeho zrychlení, ale je to pořád 50 HP, která mi musel sundat během 2 kol. Podruhé mi mnich propadl panice a teprve potřetí jsem narazil na úspěch. V lidské podobě odpadl rychle a v dračí mě tentokráte nedokázal pořádně zranit, což už mi neni jasné vůbec. Ve stavovém řádku jsem se toho taky moc nedočetl, tentokráte tam nebyly vypsané ani záchranné hody. Svým způsobem to byl vlastně rychlý a lehký boj, ve srovnání s Draconisem znatelný nepoměr.

Edit: Jen ještě jedna taková zajímavost (mířím k Sendai), Matka úlu (velký beholder), mě vesele zraňuje i přes imunitu :)

Edit 2: U Sendai jsem v závěru taky dostal nějaký prima magický zásah, ale ještě jsem to ustál. S Balthazarem to bylo vůbec mimo, kdybych neviděl, že je to on, tak bych řekl, že je to obyčejný noname mnich. Padl během chvilky - celkově to byl nejjednodušší souboj i přes tu jeho ochranku, jen mě lehce škrábli. Výzvy ve sféře byly klasika, Ničitele jsem uběhal (pár úderů, po nich léčení a nové kolečko), vzpomněl jsem si přitom na Skeleton Kinga v Diablu 3. U Amelyssan jsem prozatím skončil, nemůžu se dostat přes první kolo :) Mám obavy, že tady sólo cesta pro mnicha končí. Teda alespoň vzhledem k mojí výbavě a samozřejmě ani tady mi imunita na magii nefunguje vždy (kouzlo Nepříjemnosti a rázem mám polovinu HP) ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #232 kdy: Duben 11, 2013, 03:49:26 »

No jo, no. To jsou ty český verze. Lidi, vzdejte to a přijměte moc originálu :-D.

Hrůza. Moje nadšení z další knížky s Entrerim pravděpodobně přinutilo jednu z mejch kámošek začít číst Drizzta. Prej se jí to líbí. budu jí muset vydědit :-D.

Tak jsem zkoušela toho blade barda. Nabugovala jsem nějaký expy, abych si ověřila finální ability, a je to docela síla. Vylepšená píseň, bodcový/časový/výbušný pasti, použití všech itemů... Armor jako hovado + má to to defensivní točení... Někdy musim zkusit zkombinovat časovou past s tou útočnou otočkou. Prostě normálně to můžete využít jako totem (+4 damage/armor/hit pro všechny), a když máte problém s bossem, tak to naklade pasti a je konec.
...
No, v návodu na anglickou verzi se jasně píše, že na ten boj máš mít svitek s imunitou na magii, protože přirozená imunita je zvesela ignorovaná. Tak to chodí. Jo, mniši se asi cejtěj bídně, ale pořád líp, než ubohý skaldi, který jsou ve finále akorát penalizovaný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #233 kdy: Duben 11, 2013, 05:20:33 »

Svitek v tom návodu uvažujou až pro třetí a čtvrté kolo, tam se ani pořádně nedostanu. Nejpozději v třetím kole by mi beztak došly epický dovednosti jako whirlwind, protože tenhle mnich nebyl jako sólista stavěný. Ale to jsem celkem čekal, spíš mě překvapilo, že jsem s ním od Draconise došel až do finále i tak. Každopádně to ukázalo pár zajímavostí (chyb) ve hře, o kterých bych jinak nevěděl. Ještě zkusit Aj verzi a pak se uvidí.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #234 kdy: Duben 11, 2013, 09:17:39 »

a co na tebe používají za těžkou magii? na mě házela Mellisan jenom zemětřesení, malision a pak timestop a vyvolávačky
na zemětřesení podle mě ani imunita není, když je to fyzickej dmg
první kolo nějak dát musíš, když dáš první, tak čtvrtý je úplně to stejný
pozdějc začala házet i storm of vengeance, ale to zas tak drastický nebylo, stačilo odtama vyběhnout
pak mám pocit, že by mělo jít se mezi jednotlivýma kolama vyspat
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #235 kdy: Duben 11, 2013, 12:50:39 »

V češtině se to jmenuje Nepříjemnosti, hned po tom se objevily zranění. Kouzel je víc, jenomže většinou už to nestihnu přečíst, bere to i přes 1/4 množství HP. Docela slušně mě zraňuje i bez toho. Kdyby na sebe neházela ten stoneskin, tak je to v pohodě, ale takhle mě většinou umlátí dřív, než jí ho sundám a stihnu jí pořádně zranit. Spát mezi koly jsem zkoušel už dřív a nejde to. Zkoušel jsem to teď i s nasazním pláštěm zrcadlení a použít hůlku zázraků. Nemůžu prostě získat navrch :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #236 kdy: Duben 12, 2013, 05:09:01 »

Mnicha jsem vzdal a Pool of Radiance 2 zatím uložil k ledu - vytvořil jsem si provokativně trpasličího hraničáře, zmastil dva orky a o kousek dál zmastili dva kostlivci pro změnu mě :D Musím nejdřív vyštrachat manuál, jsou to opět pravidla 3. verze, krom toho to má i nějakou non-user-friendly ergonomii a boje na tahy.

Místo toho jsem ve dvojce vycvičil lidského kensaie a naučil ho dokonale ovládat hole ... bude z něj prima mág a konečně dojedu romanci s Viconií (už se rozpovídala). Čekal jsem od kensaie něco trochu jiného, zatím je to jako bych klasickýho bojovníka jen vysvlíkl ze zbroje. Zvažoval jsem na počátku ještě kit čarodějobijce, ale rozhodl jsem se nakonec takto.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #237 kdy: Duben 12, 2013, 11:31:27 »

Dneska je venku luxusní mokrý počasí, jestli to vydrží do konce směny, tak kašlu na hraní a jdu se projít. Mohla bych konečně skočit do OBI koupit květináč. Nerada sponzoruju tyhle velký obchoďáky, zvlášť OBI ne, ale sehnat sedmdesátku květináč neni zrovna snadný. (Pak už jen najmout jeřábníky a můžem přesazovat :-p.)

No, a když mi večer zbyde čas, tak se asi vrhnu na Gothicka. Jedničku mám nejraději, ale mohla bych i dvojku. Dlouho jsem to nehrála, takže je velká šance, že jsem si odvykla na rytmus a dokážu zas hrát bez mistra jednoručáku :-D. Gothic je super na relaxaci, žádný velký přemejšlení, žádný taktizování, jen se naučit máchat zbraní. A krejt se a uhejbat, pravda. To už je těžší :-D.
...
Kensai v podstatě JE vysvlečenej bojovník :-D. Nemyslim si, že wizardslayer/mág je dobrej nápad. Mě přišel zajímavej ten wizardslayer/rogue, i když si myslim, že prostej multiclass bojovník/zloděj je taky super, se všema těma perkama... Pravda, proti mágům to bude mít horší a navíc perky vyžadujou epickej level, že.

Každopádně já teď dávám od BG oraz, abych trochu uspořádala získaný informace a odvykla si na některý škaredý zlozvyky :-D. Pak plánuju něco s bardem. Napadl mě trochu extrém, vzít bandu bardů :-D. Každopádně bych chtěla dvě postavy, bard a něco jinýho. Napadl mě paladin, nebo možná nějakej veselej multiclass. Hodně se mi líbej kity na rogunu. A zas je tu starý dilema :-D.

Vždycky začnu tim, co by bylo strategicky ideální a dopracuju se k tomu, za co se cejtim pohodlně a co by se mi dobře roleplayovalo. Věčnej rozpor mezi užitečnym a oblíbenym :-D.

Kdybych já byla postava v hernim světě, asi bych chtěla bejt bard. Mám ráda suporty, healery a takový classy. Pravda, taky mě baví z takový postavy vyždímat uplně všechno a mít lepší damage, než všichni ostatní :-D. (Nikdo mi nepřipomínejte mojí WoW kariéru.)

Ve hrách mám ráda kněze, ale já osobně se necejtim jako příslušník nějaký náboženský skupiny. Hej, já se vůbec necejtim jako příslušník čehokoliv. Prostě bard.

Samozřejmě taky můžu vzít barda a svou postavu z jedničky. A to by možná šlo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #238 kdy: Duben 12, 2013, 14:16:02 »

Zatím mi doprovod dělá jen Viconie a nechal jsem si i Yoshima. Kensai je teď ještě houby bojovník, rány sice rozdává dobře, ale málo vydrží (musim taky splašit pořádnou hůl). Na začátku jsem při generování postavy úplně zapomněl snížit obtížnost, takže mi to k sedmému levelu hodilo 56 HP. Počkám asi jen na level 12 a dualclassnu. Tím pádem mi zůstane nedohraná hra už jen za hraničáře a barda.

Neplánuju u toho vysedávat, jenom mě Pool of Radiance 2 docela rozhodil, takže jsem si potřeboval odpočinout :) Pro mě je stěžejním povoláním paladin nebo klerik, sice se mi občas myšlenky ubírají jinam, ale tohle je většinou to, kam nakonec postavu směruju.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #239 kdy: Duben 12, 2013, 14:36:26 »

já se tady několik hodin morduju s referátem o melatoninu, máme zákaz zmiňovat se o humánní medicíně, ale kromě sedativ pro psy jsem nenašel kloudný využití ... našel jsem krásnej obrázek z obalu filmu Bounty, je tam Mel Gibson a Anthony Hopkins :D Mel a Tonin, trapnej vtípek, ale dám ho na začátek prezentace

:D jo... WoW kariéra... něco na co jsem nesmírně hrdý, ale chci na to zapomenout zároveň

kensai má lepší dmg za ceny nižší odolnosti, ale proto se k němu bere mág, nebo zloděj... mág si prostě nahodí róbu/kouzla a zloděj to celý vyneguje
proč teda potom klasickýho bojovníka? zbytečný...

kněze nemám rád... vadí mi absence sečných zbraní, přijdou mi pak jako strašní suchaři a ani magie s odvracením to nezachrání

bardům jsem začal poprvé věnovat pozornost po NWN, jak tam byla ta holka k najmutí, uměla to s dlouhým lukem, měla ten dvojitej meč, zvládala healovat i buffovat a měla hezký vlasy.. vlasy jsou v rpgčkách pro mě velice důležitý, většinou i důležitější než helma s  bonusama, co by ze mě udělala boha války

jestli budu někdy hrát BG2 znovu, tak buď fighter/druid, nebo assasin + Edwin + Viconia + ten smradlavej trpaslík, 4 zlý postavy a cítím to jako skvěle vyváženou partu s dobrým progresem

Gothic je skvělá hra... v době kdy vyšla a i dnes je to pro mě záležitost v top 5, aby mi v top 5 neplýtvaly místem, tak jedničku a dvojku beru jako jednu hru, trojku neuznávám
líbí se mi jak je to malej svět se spoustou možností, všude je to blízko a všude je co dělat a při každým hraní jsem objevil něco novýho
někdy si chci zahrát Night of Raven, prý je tam hodně zvedlá obtížnost
ale grafika na noťasu si s tou hrou nerozuměla, snad už jsou vylepšený ovladače
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 78