Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:15:56
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243406 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #165 kdy: Březen 29, 2013, 10:21:28 »

Postava, která ti pomohla z vězení v Candlekeep zrovna noname neni, je to vážený "občan" FR :D Ta druhá vlastně taky, s tou se setkáš ještě ve dvojce , byť zrovna v jedničce ji lze snadno minout ... zatknout tě vě městě nemuseli, on se tu postup docela dost rozděluje a dokonce se tu dají jednotlivé části přeskakovat. Eleminster je holt Elminster, ve dvojce už nějaký význam alespoň má. Jaheira ho třeba považuje za velmi vtipného ... ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #166 kdy: Březen 29, 2013, 10:25:27 »

proč jsem Elminstera ve dvojce neviděl? a kdo je ten vážený občan? :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #167 kdy: Březen 29, 2013, 10:36:21 »

Jakej váženej občan? Má rudý roucho, takže jsem ho považovala za kolegu Elminstera a Edwina. Říkala jsem si, že to mám od nich k narozeninám.

Nemuseli mě zatknout, ale udělali to. Stála jsem mezi nima, ozbrojená po zuby a oni mě zatkli pomocí dialogu. Pak jsem byla teleportovaná ven, vrátila jsem se dovnitř a teprve jsem je zabila. No, nebylo by jaksi jednodužší, kdybych je mohla rovnou začít zabíjet?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #168 kdy: Březen 29, 2013, 10:54:25 »

První je Tethoril (s kolegou Elminstera to něco společného má, možná mají dokonce někoho společného :)), druhou postavou je Neb - zabiják dětí - teda ne že by zrovna ten byl pro FR významný, tak jsem to nemyslel ... :D Ve dvojce se Elminster objeví každému až v ToB před soubojem s Balhazarem. Ovšem pokud má maincharacter romanci s Jaheirou, tak to bude víckrát a dle postupu v romanci ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #169 kdy: Březen 29, 2013, 12:35:43 »

Nevim, kterej masochista by s ní chtěl něco mít :-D. A kvůli tomu dědkovi už tuplem ne :-).

Sehnat datadisk na první díl je teda porod. Všude ta zatracená "vylepšená" edice. Když to takhle půjde dál, dostanu se k němu tak v pondělí... možná. Každopádně musim ještě do věže, pro knihu intelektu pro nosiče-mága, kterej má chudák nějak málo kouzel.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #170 kdy: Březen 29, 2013, 15:31:53 »

Důležitá otázka. Kolik CDček to má? Jsem zmatená. Soubory ke stažení se lišej i o několik giga...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #171 kdy: Březen 29, 2013, 16:02:28 »

Jestli už jso navštívila vlkodlaky, prolezla Durlagovu věž, zabila démona v Ulgothovo vousu ... pak už víc neni :) Datadisk pro jedničku se hraje souběžně, celá hra končí v obou případech porážkou Sarevoka.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #172 kdy: Březen 29, 2013, 16:07:11 »

Sarevok žije, dejchá, je mu dobře, stačí dát load, že :-p ale já jsem zmatená. Na vlkodlaky jsem ani nešáhla (chtěla jsem dnes). Ve zmiňovanejch lokacích jsem nebyla.

Jenže už jsem z toho jelen.

Ok, další dotazy: kolik je maximální level v datadiskový hře? Do těch novejch lokací se leze normálně?

Edit: Prostě se nemůžu nikudy dostat do novejch lokací, takže jsem usoudila, že mi něco chybí. Na netu jsou různý verze hry ke stažení a jejich velikosti se děsně různěj. Proto moje otázka, kolik CD to sakra má mít.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #173 kdy: Březen 29, 2013, 19:03:41 »

CD se liší dle verze, originál jednička jich má 5 + 1 (datadisk), white edice měla jen 2 + 1 (datadisk). Dvojka má 4+1.

Ad nové lokace) do Durlagovo věže se dostaneš hned, jakmile narazíš na hraniční oblast (JV mapy) nebo se o ní dozvíš v Ulgotovo vousu. Do Ulgotova vousu se dostaneš z mapy mostu před Baldurovou bránou. Třetí oblast se váže na Ulgothův vous - je třeba odjet lodí. Jo, vlastně je tu ještě čtvrtá oblast, opět dosažitelná z Ulgothova vousu. Poví ti o ní kouzelník Shangalar (jméno zapamatovat, taky žádný noname ;)).
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #174 kdy: Březen 30, 2013, 08:13:14 »

Aha. To vysvětluje mnohé. Ještě že tu nejsou žádný myslivci, by mě střelili.

Auu, fajn, fajn, loď. Tak já jí zkusim najít, no... Každopádně jsem byla v podzemí tý věže. Nudááá. Skoro stejná konina, jako datadisk na Icewinda jedničku. Prostě miliarda pastí všude, trávíš dlouhý desítky minut stánim za zlodějem, kterej stejně půlku pastí nějak nevidí... (skill 130) takže chlastáš lahvičky... kdyby to alespoň byl ten typ pasti, kterej sklapne a končí, ale néé, to by přeci byla škoda... Celou hru je zloděj zbytečnej, až teď najednou se bez něj nedá obejít.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #175 kdy: Březen 30, 2013, 09:56:57 »

v BG2 je lockpick, hledání pastí, odhalení iluzí a pokládání pastí na procenta, takže 100 je vše co potřebuješ
taky při hledání pastí je detekuje až na začátku kola, takže vždycky počítám do šesti než se pohnu :D (teda mám pocit, že kolo trvá 6 vteřin)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #176 kdy: Březen 30, 2013, 10:33:42 »

Ano, 6 sec. Taky počítám, proto si stěžuju na nudu :-). Ale některý pasti jsem prostě nenašla. Můj zloděj nemá skill přes stovku, ale má... signifikantní bonusy z obratnosti :-). Když jsem ve dvojce dělala zloděje, tak jsem dala pasti a zámky na 100 a hned jsem dualclassnula. Fungovalo to dobře a nemusela jsem mít skutečnýho zloděje (v těhle hrách za ně nerada  hraju).

Jinak, teď jsem sledovala běžícího "rytíře" v plátový zbroji a musela jsem se děsně smát. Říkám si, penalizace na tichej pohyb, jasněěě :-D. Docela solidní randál. Nemyslim si, že by to mohl někdo přeslechnout :-D. Takže až se budu v nějaký hře zase plížit se zbrojí... :-). http://www.giantitp.com/comics/oots0024.html
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #177 kdy: Březen 30, 2013, 13:31:45 »

bože ty komiksy jsou skvělý :D http://www.giantitp.com/comics/oots0003.html tenhle mě úplně rozsekal... jdu si je všechny přečíst

edit:
doooprdele... ono to má skoro 900 dílů? :D mě zabaví asi na hodně dlouho
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #178 kdy: Březen 30, 2013, 20:52:22 »

Jj, přečetl jsem necelou padesátku ;) Jak už jsem psal, pro mě je to chvilkama hůř stravitelné po stránce jazykové, takže někdy čtu stránku ještě jednou, ale opravdu to stojí za to :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #179 kdy: Březen 31, 2013, 00:11:10 »

já dal za dnešek 206 dílů :D a to jsem ještě mezi tím hrál BG2 a dokoukával jedno anime

angličtinu ovládám pro tyhle účely perfektn a nejlepší je, že všem těm narážkám rozumím :D zrovna v jednom díle byla narážka na ty elementály jak jsem ti říkal... že z neznámého důvodu se ve hrách používaly vždycky jenom 3
a ten hobití hraničář je absolutně geniální :D a kecy typu, tak si hoďme na iniciativu, nebo polemizace o náhodných setkáních, či použitelnosti dvanáctistěnné kostky :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 78