Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:35:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243442 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #120 kdy: Březen 18, 2013, 21:14:49 »

Prosím, doporuč mi, jak nejlíp bez padání a sekání hrát BG1, já už to nevydržím! :-D Kterou verzi zvolit? Kde jí vzít? Dneska jsem to ani nehrála, bylo to o nervy.

Backstab mám já, čímž potřeba Imoen klesá :-D. Plížim už se jako profík. A když člověk proběhne dveřma, tak oni nenásledujou hned, ale až asi po vteřince, někdy vůbec nepronásledujou. Každopádně dost času :-).

Fakt by se mi hodila schopnost používat svitky. Je to běs, takovejch kouzel a já jsem jen ubohý negramotný stalker :-D.

Drizzt, hm. Zabít je moudrý řešení, si to zaslouží, pacholek jeden. Nechápu, jak si někdo může myslet, že je to kladná postava. Já četla jeho knížky. Je to parchant. No, v poslední knížce se zdá, že konečně skonal, dá Bůh, že je tomu skutečně tak :-p. Entreri přežil, takže já jsem spokojená.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #121 kdy: Březen 19, 2013, 07:22:39 »

Netuším, co máš za sestavu, ty problémy můžou být různé. Jestli máš opravdu BG:EE, pak záleží na použité grafice - tady úplně odepsali notebooky s Intel grafikou. S původní verzí jsem měl u sebe už taky problém, ale chystám se ji zkusit spustit ještě pod Win98 ve VirtualPC. U BG:EE jsem totiž přišel na to, že ze záloh save mi to veme asi jen 1/3, což je na ... Nemůžu tak kouknout, co jsem kde měl. Osobně bych teda doporučil vrátit se k originál jedničce a zkusit tu. Pak kouknout třeba na BG TuTu nebo Trilogy, určitě maj i svoje patche, které to pořeší, protože se to dost často předhazovalo v diskuzi u BG:EE jako spolehlivé řešení. Navíc jak vím, češtinu nepoužíváš, takže bych to celkem doporučil (když jsem kdysi chtěl zkoušet TuTu, tak bylo s češtinou právě nefunkční).
Já mám preventivně ve skříni ještě jeden PC se starším hardware :D

Backstab je dobrý, ale Imoen má až 3x ;) Nikdy jsem to v jedničce moc nepužíval, ale nějak mě to minule napadlo a poslal jsem jí na mágy v jednom podzemí. Za chvíli bylo čisto. Časem tam taky dojdeš, některé dungeony jsou pro zloděje přímo jako dělané.

Svitky jsou dobré akorát k prodeji :) Ono i s mágem v partě jich je přebytek. Což mi připomíná, že jsem to chtěl taky někdy zkusit za barda.

Drizzta většinou jen okrádám, protože je potřeba se na mapu s ním dostat co nejdřív, takže bych souboj neustál :D Je zajímavé, že v jedničce je celkem tuhý, ve dvojce jde k zemi o hodně rychlejc.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #122 kdy: Březen 19, 2013, 09:05:23 »

Si děláš srandu, ne, já mám GeForce 4 Ti :-D. Chtělo by to nějakou změnu, ale nejdřív mě musí někdo zasponzorovat, a moje práce na půl úvazku to nebude...

Já mám taky až 3x. Ale s palcátem to jde blbě. Což o to, teď můžu použít jakou zbraň chci, že :-D. Ale já pořád ještě chci toho klerika. Pak bych to mohla hodit do dvojky, a zkusit to ještě jednou, naposledy.
Já si toho stalkera nevzala na backstab, prostě jsem zvážila možnosti.

Archer: Předevšim, archer s prakem mi připadal úchylnej :-D. Radši bojuju zblízka (navíc nemám tanka, takže musim čelit nepřátelům osobně), nesnášim, když musim hlídat šípy (kameny), který navíc zabíraj místo. Prohra.
Beastmaster: Hahaha, nemůže používat palcáty. To by byl klerik na baterky :-D. A zvířecí přivolávací kouzla většinou nejsou zas tak dobrý, alespoň to je moje zkušenost. Prohra.
Stalker: Má kouzla navíc, má bonus k plížení, nemá žádnou citelnou nevýhodu... Výhra.

Teoreticky vzniká problém, protože klerik v plátovce se nemůže plížit. Prakticky moje zkušenost ze dvojky říká, že si můžeš zapnout stealth a POTOM si nasadit plátovku.
Pravda, v IW1 jsem byla zvyklá si plátovku sundavat v boji, když jsem chtěla kouzlit :-D. Tam to bylo fajn, no. Multiclass mág/bojovník(/zloděj) byl naprosto super.

Jo jo, už je tuhej :-D. Nebo... jsi to myslel jinak? :-p

Jdu shánět základní verzi, snad budu mít úspěch. Jsem jí smazala a teď mám problém :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #123 kdy: Březen 19, 2013, 10:23:21 »

S GF4Ti by to mělo šlapat v pohodě, v tom případě opravdu doporučuju sáhnout po základní verzi. Bez problému jsem to hrál ještě na GF7600GT (AGP verze), ale s Radeonem 5770 to je už krize. Ono toho teda blbne více, holt v tomhle jsem udělal přehmat, ale zase na video je dobrej.

V základní verzi ale počítej s tím, že ty subclassy neexistujou, budeš mít jen obyčejnýho rangera. Save pozice by měla být kompatibilní. Tzn. budeš to moci vybrat zas až při importu do BG2. Určitě bych taky volil stalkera, beastmaster mi byl sympatický, ale já ani ty přivolané potvory moc nevyužívám - od toho mám klerika nebo druida s jejich planetary a elementály. Archera zkoušel kdysi kolega na koleji, možná už jsem o tom psal, všechno prý v pohodě, jenom s drakem se honil přes hodinu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #124 kdy: Březen 19, 2013, 10:48:43 »

archer může valit jenom s krátkým a dlouhým lukem.. praky ani kuše nevede
beastmaster může jenom luky, praky, hole, klacky.. s dual classem klerika odečti luky.. musíš si uvědomit, že ty summoningy budeš mít jak v kouzlech od klerika, tak v kouzlech od rangera, takže toho bude vskutnu mnoho.. hole jsou ve hře úžasný, vyvolávačky dokážou nádherně zabavit mágy a i 3 trubci zdrželi draka na 30 vteřin
co se týče stalkera, nechápu jak dokážeš backstabovat palcátem.. mělo by to jít jenom se zbraněma nativníma pro rogue... že by nějaká stalker vyjímka? zbroj bych neřešil, nejlepší plátovka v BG2 má AC -2, nejlepší kožená z šupin stínovýho draka má AC 1, takže rozdíl je jenom 3, což není zase tolik
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #125 kdy: Březen 19, 2013, 10:57:45 »

Jde blbě = nejde vůbec.
Všimni si, že backstab ani neuvádim mezi plusama, protože v podstatě neexistuje.
Zbroj taky neřešim. Zvolila jsem ho proto, že to byla jediná varianta, která byla použitelná.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #126 kdy: Březen 19, 2013, 11:27:22 »

Trubce neznám, co to je? V jedničce bylo povolávání potvor dobré/užitečné, ve dvojce jsem to zkoušel jen na začátku, ale moc se mi to neosvědčilo, takže vlastně ani nevim, co všechno to umí vyvolat. Spíš jsem se ještě v dobách SoA zaměřil na válečné kostlivce od klerika. Takhle to vypadá, že jsem o něco přišel :)

Kožená ze stínového je dobrá, dobrá volba i pro barbara. V ToB mě vždycky přišlo, že už je to docela jedno, protože tam dostane pořádnou nakládačku i bojovník v plátovce, spíš se vyplatilo posílit resisty.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #127 kdy: Březen 19, 2013, 14:04:51 »

Ok, takže já stahuju originál jedničku, je k tomu rovnou přiložený to TuTu. Typickej torrent, komfortní :-D. Rozhodně se mi nechce vzdávat se svýho stalkeringu, ale uvidíme, no.

Resisty jsou každopádně nejdůležitější, možná i nějakej předmět na imunitu proti některejm ošklivejm efektům? Nemám moc představu, co v tý hře najdu, ale jsem odhodlaná to najít :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #128 kdy: Březen 19, 2013, 16:51:28 »

Nerad bych kecal, ale TuTu do hry vrátí rozhraní BG2 (samozřejmě je třeba BG2 k tomu mít) se vším všudy, tedy včetně ras/kitů. Neměla by si teda o nic přijít.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #129 kdy: Březen 19, 2013, 17:11:59 »

V to upřímně doufám. Stahuju balík obou her +Tutu a jestli to nebude fungovat, tak budu... rozmrzelá :-D. Těšim se, že si dneska konečně zastalkuju. Pravda, budu muset brát hru od začátku.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #130 kdy: Březen 19, 2013, 17:15:15 »

Myslím, že ne - save by měl jít normálně použít? No uvidíš, až to nainstaluješ.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #131 kdy: Březen 19, 2013, 17:21:36 »

trubec - samec od včely, genotyp protenor, jenž má pouze jednu alelu v pohlavních chromozomech, takže XO.. poloviční muž, nekompetentní, univerzální nadávka, alternativy ňouma, trouba atd. (i když nad možností vyvolat proti drakovi bojové trouby mě rozesmála :D)

v mém složení byli 3 trubci efrít z láhve z trademeet, pavouček ze sošky z krypt a barbar z železného rohu valhaly

co se týče povolávání potvor, tak totemickej druid na začátku bezkonkurenčně vede.. ty jeho summony jsou imunní na zbraně a nepřátele šrotujou jak nic, taky jsou lvi a hadi poměrně svižní... žádný lenochodi jak třeba medvěd, bohužel od půlky hry jsou docela nepoužitelní.. ani ne nepoužitelní, pořád obstojní, ale slabší ve srovnání s ostatníma povoláníma (i když na druhou stranu negativa nejsou... základní shapeshift druida je stejně nepoužitelnej, takhle je aspoň můžeš použít jako vábničky)

jestli nepoužíváš backstab, tak proč hraješ za stalkera??
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #132 kdy: Březen 19, 2013, 17:30:37 »

Výsledná postava má bejt dualclass ranger/klerik. Proto jsem opravdu nechtěla archera ani beastmastera. Stalker je stále ještě lepší.

Budu citovat sama sebe :
Já si toho stalkera nevzala na backstab, prostě jsem zvážila možnosti.

Archer: Předevšim, archer s prakem mi připadal úchylnej :-D. Radši bojuju zblízka (navíc nemám tanka, takže musim čelit nepřátelům osobně), nesnášim, když musim hlídat šípy (kameny), který navíc zabíraj místo. Prohra.
Beastmaster: Hahaha, nemůže používat palcáty. To by byl klerik na baterky :-D. A zvířecí přivolávací kouzla většinou nejsou zas tak dobrý, alespoň to je moje zkušenost. Prohra.
Stalker: Má kouzla navíc, má bonus k plížení, nemá žádnou citelnou nevýhodu... Výhra.

Byly tři moznosti a dvě z nich byly nepřijatelný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #133 kdy: Březen 19, 2013, 17:50:58 »

4JCMurphy: Hm, tobě budu ještě tak příště něco věřit, co myslíš, že jsem si pod tím asi tak představil? :D

Pavoučka používám zřídka a ten roh obvykle prodávám. Lampa mi nic neříká, nebo už jsem se k ní dlouho nedostal. Příště se zkusím po ní poohlídnout. S tím shapeshifterem si mi připomněl, že boj o hájek se vyplatí dělat za sólo (přibraný Cernd) později, právě kvůli tomu, že Cernd nemá ze začátku dostatečný level. Dá se to, ale bylo to tak 50:50.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #134 kdy: Březen 19, 2013, 19:30:26 »

co sis představil? :D vyvolávačku 3x remorhaz trubce?

já právěže zjistil, že ten roh, co najdeš původně bronzovej, pak můžeš u obchodníka na promenádě 2x vylepšíit... pavouček silnej není, ale před smrtí zvládne vyčarovat pavučinu a když na něj mág hodí stun, fear a maze místo na tebe, tak mu jsem velmi vděčnej
láhev s efrítem má ten džin před stanem v trademeet, musíš je buď v rámci questu zabít, nebo piccpocket... vyvolanej efrít má solidní repertoár nižších útočnejch kouzel a i v boji zblízka si vede velmi dobře

no když toho hraničáře tam tak strašne moc chceš... ale statisticky by už byl asi lepší válečník
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 78