Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:00:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243122 krát)

Ringo

• Starší člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #990 kdy: Leden 29, 2022, 15:32:18 »

To už mám právě sepsané v poznámkách pro další části reportu. První report jsem končil vstupem do Samhain Underground, tam je třeba udělat pohřební obřad, následně odvézt ještě o level níže kosti na hranici, zanést zpět do obřadní místnosti no a z té vodní části vede teprve cesta na druhou stranu těch zamčených dveří v lázních a z té druhé strany jdou otevřít. A jelikož jsem odhalil v Seal of Horror tajemství obětování Clary samotnými kněžími, tak mě v lázních čekal nasraný vrchní prelát a musel jsem jej zabít.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #991 kdy: Leden 29, 2022, 15:40:34 »

Ono z toho preláta můžeš hned na začátku vymámit klíč, kterým se pak někam postoupilo. Ale už si nevybavuju, s čím přesně to souviselo. Já si právě vybavuju, že u mě jedna cesta nešla a Cleve to pak upravoval. Bylo to něco okolo lázní, kasáren a tak. Proto mě bylo divné, že o klíči nikde nepíšeš :) Ono na to bylo totiž potřeba toho preláta charmnout.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #992 kdy: Leden 29, 2022, 16:12:03 »

A ty klíče měly odemknout co konkrétně? Já už tam v podstatě nemám zamčeného nic kromě dvou železných dveří v armory, jedněch železných dveří v Underworld, kde je nějaký systém tlačítek se šesti slovy a nenalezl jsem kombinaci a pak mám ještě jedny zamčené dveře v Chamber of Waters, u okénka mi to píše, že je tam páka, na kterou ale skrze okno nedosáhnu. Jinak tam už není co otevírat, všechny mapy mám prolezlé jinak na 100%, jediná ještě neprozkoumaná cesta je skrze Samhain Horror. Pokud měly klíče odemykat třeba cestu do katakomb, tak ty dveře jsem vyrazil.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #993 kdy: Leden 29, 2022, 16:43:45 »

Teď po sobě pročítám příslušné pasáže deníku a asi se mi spletlo víc věcí dohromady. Jde o klíč od archiváře Gorla, který se používá někde v katakombách. To budou asi ty, co si vyrazil :)

Dveře na tlačítka jsou zatím neřešitelné, leda bys měl sakra kliku ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #994 kdy: Leden 29, 2022, 17:10:32 »

Ufff, ak chtělo to fest hodně loadů, ale Samhain Horror nakonec poražen bez jediného mrtvého. Chtělo to vychytat dobrou situaci, kdy mi trefil v prvním kole odolnější postavy, případně se trefil tak, že i slabší postavu nezabil. Pak to vyřešilo to kouzlo charm.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #995 kdy: Leden 29, 2022, 17:43:33 »

S prolezenými lokacemi jsem na tom zatím takhle. Vše na 100% kromě 4 lokací, Samhain Underground (99%), Chambers of Waters (99%), Armory (69%) a Aquavia level 1 (91%), kde jsem na začátku nestoupl na ty vodní plochy, protože jsem ještě neuměl plavat, klidně bych tam mohl zajít na ty vodní plochy stoupnout, ale jsem teď jinde :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #996 kdy: Leden 29, 2022, 19:22:29 »

Jakmile máš Samhein Horror za sebou, tak už máš prozatím splněno. Teď jsem zvědav, jaký směr si vybereš jako první :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #997 kdy: Leden 29, 2022, 19:51:12 »

No, splněno, zelený zámek, u kterého mě nenapadlo už nic jiného než tam cpát vajco. Samozřejmě hovadina. Dostal jsem se do zákysové pasti a absolutně jsem neměl tucha, co teď. Nakonec došla trpělivost, mrknul jsem do návodu, abych se tam dočetl něco, na co bych nikdy nepřišel. Takže to jdu teď řešit :-) Ty jsi to dojel celé bez návodu? Já jsem popravdě selhal a vůbec si teď nemůžu říci, dohrál jsem to a na vše jsem si přišel sám :-( Hra je super, ale řešení mi přijdou drasticky neintuitivní. Není to takové to, že jak člověk koukne, tak se praští do čela a řekne si, ty vole, já jsem blb, vždyť to bylo jasné. Tady naopak přijde pocit - tak na tohle bych nikdy nepřišel a ani by mě to nenapadlo. Některé vzkazy na tabulích si prostě neumím s ničím spojit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #998 kdy: Leden 29, 2022, 22:00:42 »

Ve vesnici mi v jednom podzemí z počátku utekl jeden klíčový předmět, který jsem do té doby neměl šanci najít, tak pro ten jsem se vracel až poté, co jsem koukl, že jsem opravdu někde něco zapomněl a tím mě to víc upozornilo na to, že mám používat search a look. Pak přišly dvě věci, které jsem věděl, ale nedořešil, to byl most v Sanhaimu a pak právě klíč od Gorla. Věděl jsem, že klíč má, ale nenapadlo mě, že ho musím nejprve charmnout a pak se teprve na klíč zeptat. To jsou celkem tři věci, které si vybavuji přímo z vesnice. Později pak ještě něco přibylo, např. ty dveře na tlačítka.

Každopádně nezoufej, zatím to nikdo bez ztráty kytičky nedal ;) Pár těch řešení jsme třeba znali díky tomu, že je Felippe vytáhl přímo z Cleva :D Vyřešil jsem toho hodně, ale něco fakt nedávalo smysl a při čtení řešení jsem jen pokrčil rameny jakože asi teda jo :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #999 kdy: Leden 29, 2022, 22:40:30 »

Hodně toho asi dělá má nepozornost. Já si třeba čtu ty nápisy a nedávají smysl, tak si říkám, co to je tady za bláboly. S tou sovou by mě to vůbec nenapadlo a spojit si text z Katakomb s tím strojem...a že do něj mám nacpat spojené Cosmic Egg a Jewel Egg. co já se naběhal, chtěl jsem jen drobný hint, tak sjem si přečetl, že je v Katakombách, projel jsem si texty. Dále jsem se musel naťuknout, že muzeum magie tam není jen ze srandy, že ten stroj tam je třeba použít. No na kombinaci jak ty tlačítka mačkat, na to jsem sice pak přišel sám, ale že mám zkombinovat vejce, dokonce jedno rozbít....to už jsem si přečetl. Když jsem zkombinované vejce běžel položit do hnízda a zase nic, tak zase návod a zase zpět do muzea :-) No tohle se mi prostě nepovedlo. ale co už, tu Wizardry jsem v těch devadesátkách bez návodu neprojel taky ani náhodou. K ruce mi byl kompletní průvodce v devíti číslech Score od Martina Fanty :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1000 kdy: Leden 30, 2022, 06:57:07 »

Jo, vajíčko bylo zajímavé právě tím, že se to celé pojí s hintem v katakombách, který jsem úplně minul. Na mechanické vejce jsem přišel tak, že se mi omylem podařilo vyrobit omeletu už dříve a někdo ve vesnici mi pak poradil, že rozbité vejce jde s něčím zkombinovat. Stačilo tedy už jen zjistit s čím. Jenomže u chronografu jsem pak vytuhl, protože jsem netušil, k čemu dalšímu je dobrý. Mechanické vejce jsem proto taky nejdřív nesl do hnízda v horách :D

Zpětně jsem pročítáním poznámek zjistil, že jsem měl nějaké potíže i s katechismem, protože jsem to opět použil jinak, než bylo třeba. Takhle se vlastně sir Coffergus stal členem mojí družiny.

Ve Wizardry 6/7 jsem měl zákysů méně, ale taky tam byly dobré špeky. V šestce jsem třeba nepohnul s rezavým mechanismem, protože jsem si nevšiml, že obchodník prodává olej. Jinak by mi to asi docvaklo. U sedmičky jsem pak nehnul přinejmenším se dvěma mapami, tedy tím, jak je použít. Taky jsem přehlédl smysl jedné helmy.

U Grimoire je nejvíce špeků ve vesnici, pak už jsou puzzly a hinty většinou poblíž sebe. Ve vesnici byl právě problém s tím, že hinty byly roztahané a dost se jich dalo minout, jiné pak nebyly na první pohled k ničemu. V tomhle mám naštěstí kliku, protože mě se obvykle povede provést něco, co mi pak pomůže jinak, jako např. rozbít to vejce. Pokud si dobře vzpomínám, tak já vejce rozbil a pak si hru omylem uložil, čímž jsem se nemohl vrátit do chvíle, kdy bylo vejce ještě celé :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #1001 kdy: Leden 30, 2022, 10:10:46 »

Na ten Katechismus jsem přišel, šel jsem k coffergusovi a al mu tu knihu, v Mauzoleu naštěstí bylo hodně indícií.

Jinak jsem zkusil včera jít za Gorloem, chamnout jej a říci si o ten klíč, ale teď mi je už k ničemu. Já ty dveře vyrazil poměrně brzy a tak se stalo, že jsem katakomby prošel asi dříve, než bylo vhodné, proto jsem získal dříve ty hinty, o kterých mě za pár desítek hodin už nenapadlo vůbec uvažovat a vyvozovat z nch souvislost. To samé s vejcem a drtičem. Mít to vejce v momentě, kdy jsem drtič našel, asi bych jej tam možná taky zkoušel strčit. To jsou takové ty propásnuté momenty, které přetrhnou vodítko.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1002 kdy: Leden 30, 2022, 11:48:58 »

Já mám právě pocit, že jsem u katechismu dojel na to, jak číst knihy a nějak jsem s tím divně zažongloval. Takže jsem o knihu přišel a musel jsem Cofferga přijmout. Něco mi tam chybělo, ale už si nevzpomenu, co to bylo. Překlad mi myslím udělal, ale o něco jsem přitom přišel - jestli to byla ta kniha? Proto jsem ho pak najímal. Každopádně si vzpomínám, že tam nějaký problém byl, ale najmutí Cofferga to myslím taky vyřešilo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1003 kdy: Březen 24, 2022, 20:49:55 »

Teď toho mám sice rozehráno více, ale nedalo mi to a využil jsem slevu na Mafia: Definitivní edice. Samozřejmě jsem si hnedka naběhl, protože tenhle remake zase nejede na Windows 7, ale dualboot s Windows 10 mám již nějaký týden hotový, takže nebyl problém restartovat a spustit to  na nich. Ani tak to není úplně odladěné, ale to může být způsobeno klidně problémem s ovladačem (zatím jsem nic extra neinstaloval, vše jede jen s tím, co si Windows 10 samy nainstalovaly).

Po grafické stránce je to opravdu velmi hezké. Originál je stále koukatelný, to jo , ale tohle je prostě něco úplně jiného. Ovládání je taky trošku jiné, ale ono mi to původní chování hry nikdy moc nesedlo, takže jsem spíš rád ;) Největším překvapením je však změna obličejů jednotlivých postav. Je to chvilku nezvyk, ale nakonec jsem usoudil, že to možná lépe zapadá do představy mafiánů, než to, co bylo vidět v originále. Už to nejsou ti šik chlápci se zdánlivě vybraným chovaním, nyní je dost dobře vidět, že to jsou svině a to včetně Tommyho. Zmizela tedy určitá sympatie k postavám, která byla pro jedničku typická.

Je to trošku zvláštní, ale remake jedničky mi přijde jako skutečný předchůdce trojky - je v tom cítit kontinuita. Alespoň tak na mě hra nyní působí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #1004 kdy: Duben 25, 2022, 12:09:50 »

Nebudu mluvit o nových hrách typu Elden Ring, Demon Souls a podobné, které jsem dohrál XX krát po sobě.

Ale co jsem v poslední době dohrál ze starých old school her tak bylo:
Ishar 1+2
Black Crypt
Mega lo Mania

A chci dohrát:
Might and Magic 6/8
Might and Magic 7 - už se na ní pracuje
Ravenloft 1+2
Menzoberanzann
Wizardry 7+8
Cardhalia
Stonekeep