Pořád mě neopouští nadšení u Grimoire, pořád mám v hlavě, že tomuhle dám pořád stovku, ale jinak se v tom příběhově teda pořádně plácám. A musím přizna, že mimo mrtvou krysu jsem si přečetl další dva hinty - jedne způsoben tím, že jsem měl asi den a pů l pauzu v hraní a úplně jsem zapomněl, že ten rytíř v Eyrie hledal nějaký artefakt. Nenapadlo mě mu ten náhrdelník, co jsme našel, nabídnout. Až jsem se o dočetl. Tak jsem mu jej teda dal a výsledek? Nic, jen díky. Tak si říkám, neměl jsem si jej raději nechat a někomu jej nasadit? Třeba by to někomu nahodilo nějaká pěkná čísla do obrany třeba, nevím. No co, stalo se, náhrdelník jsem odevzdal a nic z toho neměl.
Překvapila mě síla hmyzu v Eyrie, jak jsem narazil na Wasp, které neumím identifikovat, dával jsem rovnou load, protože mi vždy v prvním kole vyzabílel 2/3 party. a to mám postavy na 8. levelu.
Nevím, jestli něco nepoužívám blbě, protože je v Eyrie hnizdo a dle Locate Item v něm má být klíč, nic zde však vzít nelze a očividně je tady třeba použít někaký quest item, ale žádný tady nefunguje. Můj automaticky nápad tam vložit to vejce, co sjem našel v Raptr Caves nepřinesl žádný užitek.
Třetí pomoc hintem přišla kapku nechtěně, protože jsem si ze zvědavosti přečetl zdejší část deníku do místa, které jsem už projel až na jedinou věc. Nenapadlo, mě, že bych někde něco opomněl, když dle locate item jsem našel vše. Problém byl s použitím jedné věci. Mám drtičem rozmělněnou rudu na jakési kamínky, u kterých jsem se domníval, že to bude Mythril. Na co to je jsem netušil, a tak jsem se omylem dočetl, že to nějak udělá průchod přes ten zbořený most v Samhain. Ale to je něco, oc by mě asi vůbec nikdy nenapadlo.
Příběhově je hra strašně jakoby rozkouskována na ffragmenty drobných questů, z nichž jsou mnohé jakoby bezvýsledné. Prostě to splním, ale nic z toho zásadně nemám a tak stále tápu. Quest s unesenou Clarou v podstatě naprosto vyšuměl, netuším, kde hledat indícii, lázně pod Crusaders Temple jsou prostě uzavřeny a klíč k nim nikde. a to jsem si myslel, že tobude část hlavní dějové linky.
Nakonec se hlavním dějem teda prozatím ukazuje dungeon Cenotaph s Lichem a trpaslíky, kteří se prokopali k nějakému zlu, které mělo být navždy uzavřeno. a hra mě navádí v podstatě k tomu, abych otevřel bránu k tomu zlu.
No uvidím, ja kse to bude dále vyvíjet. Zatím hra u mě naprosto vítězí atmoškou připomínající Wiz 7 a tím, že posunem je pro mě alespoň vývoj postav, když už tápu v ději, který mi připomíná svou rozházeností a neuceleností stařičký Might and Magic 1.