Já to věděl

Jakmile se začnu znovu zabývat emulací Amigy, tak mi tu naskáče seznam, co bych si měl přednostně zahrát

Chvilku jsem listoval odkazy na OldGames, těmi pod hrami, kde to nabízí podobné hry, a asi budu muset změnit plány

Včera jsem snad konečně zprovoznil WHDLoad tak, jak by to mělo být. K tomu jsem před chvilkou vyřešil kolizi s Hoborgovým HWA. Problém byl samozřejmě v tom, že HWA používá taktéž WinUAE a tím pádem se mezi sebou mydlily asociace k souborům uae. Jedna verze si pak přemazávala konfigurace tou druhou a naopak. Nejjednodušší bylo asociaci zrušit a konfigurační soubory začít spouštět až v té konkrétní binárce WinUAE přes Configurations -> Load from... Alternativou by bylo dát tomu jinou koncovku a asociovat to se správnou verzí WinUAE, ale to už je detail

Zatím to vypadá, že HWA balíčky, které předtím vyžadovaly WHDLoad Key, vskutku fungují bez omezení. Chvilku jsem na to koukal s nedůvěrou, protože příslušný WHDLoad je z roku 2015, což mi úplně nesedělo, ale WHDLoad 18.2 skutečně vyšel na konci roku 2015. Možná je to právě tím koncem roku, protože já měl za to, že licencování skončilo až 2016, kdy jsem to teprve postřehl. Navíc jsem si myslel, že je pro jejich zprovoznění potřeba ještě něco dalšího.
Ona popravdě implementace WHDLoad do systému zas tak triviální nebyla

Hlavně hrátky s Kickstartery a jejich přemapováním. Jak jsem nikdy s AmigaOS nedělal, tak si připadám jak při svých začátcích s Linuxem, přitom AmigaOS je jednodušší.
A co bylo vlastně důvodem pro WHDLoad? Testování provozu Fate: Gates of Dawn. Mě se kupodivu nepodařilo spustit disketovou verzi a celkově je s tím nějaký problém. Zlatý Magic Island

Takových her určitě bude víc, proto jsem rád, že to mám zprovozněné a v případě krize se můžu spolehnout na Hoborgovy balíčky, které můžu nyní provozovat i mimo HWA. Skoro si říkám, že bych měl napsat článek na téma konfigurace WinUAE, kdyby to někdy řešil někdo další.
Ne že bych tedy nyní o Fate skutečně uvažoval, ale z netu začínají mizet důležité informace. Diskuse na OldGames se třeba točí okolo Runetekových stránek, jenže ty jsou normálně nedostupné a byla spíš klika, že jeho balíček Fate HD jde z Archive.org stáhnout. Kdo to nezná, tak je namydlený. Další možnost je právě HWA nebo pokus o zprovoznění oficiálního WHDLoad balíčku, což mi jaksi nešlo. Pokud se však nepletu, tak tenhle balíček je základem HWA balíčku. Asi si budu muset založit vlastní archiv binárek, protože tohle začíná být krizové.