Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:15:20
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242289 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #810 kdy: Prosinec 27, 2020, 22:06:33 »

Vzhledem k tomu, že EA oznámila práce na pokračování hlavní větve Mass Effectu, tak jsem dokončil trojku (shodou okolností jsem před pár měsíci rozjel dvojku, tak bylo na čase to zas dojet až do finále). Už ani nevím, kolikrát jsem tyhle dva díly dohrál, ale bylo to opravdu mockrát. Jedničku jsem přitom dojel zatím jen 2x. Dohromady jsem v tom však nechal už přes 500 hodin, takže to asi nakonec trumflo i Skyrim :)

Je to zvláštní, na to, že jsem ME léta ignoroval, a popravdě je to ve své podstatě nelogicky vystavěná pohádka, tak mě ten obsah vždy dokáže přesvědčit k další rozehrávce. Asi je to opravdu tím příběhem a postavami. Nemá smysl porozumět tomu všemu kolem, ale prostě si to jen užívat.

Za sebe jsem opravdu zvědav, jak si EA poradí s navázáním příběhu. Čím víc nad tím podivným zakončením trojky uvažuji, tím více si myslím, že to nebyl špatný vtip, ale záměr. Vybral jsem si tentokrát konec se zabitím smrťáků a hodně jsem rozmýšlel nad tím, co mi která postava ke konci hry pověděla. Ono to hodně svádí ke konci se syntézou, ale osobně si nejsem moc jistý tím, že finále opravdu vedlo ke zničení veškeré umělé inteligence. Vlastně to celé působí spíše jako test, co vše je ochotný Shepard obětovat, ale přitom mu to může být jedno, protože jeho vlastní smrt je na dosah ... ta volba je na samotném hráči, kdy on rozhoduje sám za sebe, nikoliv za svou herní postavu ;) Když už to brát nějak vážně, tak je to vlastně hezký vtípek vývojářů :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #811 kdy: Prosinec 29, 2020, 22:09:00 »

Rozehrál jsem teď něco jiného, už také opakovaně, ale zatím si to nechám pro sebe, takže se tu podělím s jinou věcí.

Teď jsem se po dlouhé době díval na svůj profil na oldgames.sk a zjistil jsem, že podle hodnocení her je tam krásně vidět celý ten můj začátek "vážného" zájmu o dungeony. Ne že bych si to zhruba nepamatoval, ale doposud jsem to tahal na základě herních deníčků. Docela mě to překvapilo, protože do toho hodnocení připisuji hry jen zřídka, ale tím, že je to zaměřené na starší hry, tak to vlastně krásně filtruje přesně to, co jsem chtěl do budoucna uchovat. Kurňa, ani bych neřekl, že už to bude 7 let od registrace.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #812 kdy: Leden 01, 2021, 14:34:30 »

Přes svátky jsem se rozhodl konečně splnit jeden letitý rest, Brány Skeldalu, a konečně si tu hru zahrát a pokud možno dohrát, takže přes svátky a volna pozvolna hraji tenhle dungeon. Proč už jsem tak neučinil dříve se mi těžko vysvětluje. Hru vlastním už hodně dlouho, mohl jsem si ji už kdysi dávno zahrát z Game4u verze, když tam vyšla a přes který se ke mně dostala. Nakonec jsem využil možnosti získat upgradovanou Win verzi, protože ta Game4u už nešla rozjet a tak jsem si pořídil kdysi Score 300, kde byla na DVD. Pořád to byla taková zvláštní letitá fáze, kdy jsem se snažil hru nějak mít a těšit se na ni a zároveň mě celá léta od ní nějaký nevysvětlitelný pocit odrazoval (možná jakási zprofanovanost, kontroverze kolem Napoleona a okolností, za jakých dostala ve Score účelově vysoké hodnocení, ale s jakýmisi "ale"). Takže jsem to teď konečně rozsekl a budu moci posoudit. Jsem zvědav, jak se mi hra zařadí v české konkurenci Rytíři Grálu a Cardhalia :-)
IP zaznamenána

Drak

• Nováček
  • *
« Odpověď #813 kdy: Leden 10, 2021, 09:28:54 »

Já jsem právě dohrál Thunderscape a musím říct, že to bylo hodně dobrý. Je to trochu ve stylu Menzoberranzan, ostatně je to také od SSI, ale je to podstatně lepší, i když to má také některé nedodělky a výrazně slabší střední část hry.

Jinak Brány Skeldalu jsem dohrál před pár měsíci a co se týče soubojového systému, tak ten Brány Skeldalu zřejmě kopírovaly právě z Thunderscapu. Souboje jsou hodně podobné a mají také animace zbraní, v Thunderscapu jsou ale míň taktické a výrazně svižnější.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #814 kdy: Leden 10, 2021, 13:16:57 »

Je ten Thunderscape fakt tak plnej bugů? Kdysi v těch 90.letech se mi hra fakt líbila, ale nehrál jsem to dlouho. Občas se mi tam ale třeba zasekávaly příšery např.
IP zaznamenána

Drak

• Nováček
  • *
« Odpověď #815 kdy: Leden 10, 2021, 14:24:19 »

To je relativní, bugy a nedodělky tam jsou, ale nic co by bránilo dohrání a nebo bylo až tak zásadní. Ve verzi po vydání tam byly chyby, kdy se člověk mohl dostat do slepý uličky a pak nešlo pokračovat, to v současný GOG verzi není.

Co tam je: nepřátelé se občas zaseknou, občas s nimi člověk bojuje přes dveře či občas i skrz zeď. Obecně souboje působí lehce nedotaženě, s nepřáteli lze bojovat nablízko i když stojí předaleko, střelba moc použitelná není. V některých lokacích má hra trhavější pohyb a někdy je dost opruz až moc častý respawn na některých specifických místech, kdy člověk sotva dokončí souboj a už má nepřítele opět za zády. Samozřejmě dost šílená automapa, na kterou se musí nějakou dobu zvykat a pár dalších drobností..

I přes to se to ale poměrně dobře hraje a má to výbornou atmosféru, obzvlášt poslední třetina hry je parádní (musí se ale překousnout trochu horší střed hry). Pak je fajn, že je ve hře spousta secretů co se dají objevovat. Pro každýho to ale asi není..
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #816 kdy: Leden 10, 2021, 14:36:05 »

Thunderscape mě i přes kritické recenze vždy lákal a stále láká. Já jsem jej kdysi hodně dávno zkoušel, měl jsem to regulérně rozehrané, ale co mi dělalo potíž, tak orientace v té 3D automapě. Někde jsem tam pak zabloudil a odložil to na někdy jindy. Takže časem to určitě v plánu mám a těším se na to. Já poslední dobou strašně rád prolézám ty kdysi recenzentský sejmuté hry a zkoumám na nich, zda byly opravdu tak špatné. Ke svému překvapení ale mnohdy zjistím, že mě taková hra naopak zaujme tak, že ji dojedu jedním dechem, někdy kolikrát soustředěnějí, než nějaký hodně Áčkový titul :-) Hodně se těším i na Might and Magic IX, který jsem teda taky kdysi zkoušel a nepřišel mi tak katastrofický, jak se o něm psalo.

Někdy možná zkusím i ten Descent to Undermountain, který tak zepsuli v recenzích.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #817 kdy: Leden 10, 2021, 18:23:03 »

Thunderscape je dobrý tip, už jsem o něm slyšel, ale ještě jsem se k němu nedostal. Na GOGu ho však mají, takže bych ho mohl o víkendu prubnout :)

Descent to Undermountain jsem rozehrál, ale nějak jsem se nebyl schopný vymotat ani z hospody. Něco mě na tom nesedělo, ale nainstalované to stále mám. MMIX mám teď znovu rozehraný kvůli testování češtiny na GOG verzi, ale je hodně znát, že vím v jakém pořadí začátek rozjet, takže je to spíše jakési opáčko. Nakonec si říkám, že to nejslabší na celé hře je příběh :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #818 kdy: Leden 20, 2021, 09:10:06 »

Apropos, testovanie češtiny do GoG, ja som použil češtinu z tvojej stránky na GoG verziu, a mal som pocit že video sekvencia aj dialóg, potom čo sa máte stretnúť so svojou armádou v Yorwicku, bola po Anglicky (inak som chyby nevidel, aj keď som ani nikdy aktívne nelovil po preklepoch)

Možno som chvíľu váhal nad bonusami k zbraniam, keďže v angličtine sa udáva len číslo (-5, -10, -15) a až v češtine sa pridáva, že ide o sekundy. Ja osobne neviem či naozaj ide o se sekundy alebo percentá.. takže nemám tušenie čo je správne.
Zbroj zas mala výhody v češtine s percentami. V angličtine znova len čísla (znižujúce recovery). Znova netuším či sú to fakt percentá, či sekundy...
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #819 kdy: Leden 25, 2021, 14:19:40 »

Ahoj lidi. Koupila jsem si PC hru Two Worlds II s datadiskem, podle karty hry v obchodě by měla podporovat mimo jiné i češtinu
https://www.gamesale.cz/two-worlds-ii-velvet-edition
 ale v základní hře Two Worlds II je první titulek česky a pak všechno polsky. V datadisku je to OK, všechny titulky jsou česky.
Volala jsem na podporu toho obchodu, tam mi řekli, že češtinu můžu nastavit v nastavení, ale tam jsem to nikde nenašla. Tak mi poradili, že se mám obrátit na fóra. rada za všechny drobné :(. Netušíte někdo, jestli jde v základní hře nastavit čeština (titulky) a pokud ano, tak jak to mám udělat?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #820 kdy: Leden 25, 2021, 14:59:15 »

Ahoj, už si to nevybavuji přesně, podle mě se to nastavovalo během instalace. Já to mám kupodivu obráceně, základní hra je česky a datadisk je polsky. V nastavení hry opravdu nic není, nicméně jazyk můžeš vynutit skrze správce přímo ve Steamu.

Napravo od tlačítka hrát je trojice ikonek, když klikneš na kolečko, tak se objeví menu, kde klikneš na Vlastnosti ... Otevře se extra okno, kde vlevo klikneš na jazyk a tady z menu vybereš češtinu. Okno pak stačí jen zavřít a hra by se měla sama zaktualizovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #821 kdy: Leden 25, 2021, 15:20:58 »

Ak si si Two Worlds II aktivoval na Steame, je to tak ako hovori Elemir. A nemal by si mat so zmenou jazyka problem. :D
TW2.jpg
* TW2.jpg (296.9 kB. 1160x703 - prohlédnuto 1463 krát.)

IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #822 kdy: Leden 25, 2021, 20:02:28 »

Ahoj, už si to nevybavuji přesně, podle mě se to nastavovalo během instalace. Já to mám kupodivu obráceně, základní hra je česky a datadisk je polsky. V nastavení hry opravdu nic není, nicméně jazyk můžeš vynutit skrze správce přímo ve Steamu.

Napravo od tlačítka hrát je trojice ikonek, když klikneš na kolečko, tak se objeví menu, kde klikneš na Vlastnosti ... Otevře se extra okno, kde vlevo klikneš na jazyk a tady z menu vybereš češtinu. Okno pak stačí jen zavřít a hra by se měla sama zaktualizovat.
Kaju se, sypu si popel na hlavu. celé jsem to zblbla, mám to taky obráceně - základní hru česky a datadisk polsky.
Našla jsem si na Steamu návod, jak tu češtinu zprovoznit, tak zítra to zkusím - držte palce, ať se povede.
Moc díky za rady a snahu pomoct
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #823 kdy: Leden 26, 2021, 12:51:38 »

Tak to fungovalo, pro případ, že by někdo potřeboval dostat češtinu do datadisku, postup je následující (mně pomohl hned ten první způsob)

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #824 kdy: Únor 04, 2021, 00:31:40 »

Před pár dny jsem bloumal, co z novějších her rozehrát, protože ono už toho moc nezbývá - tedy z toho, co vlastním, a čemu bych chtěl dát šanci. No a zrak mi spočinul na Mafia III.

Mafia III vyšla 07.10.2016, ale osobně jsem s nákupem nijak nepospíchal. Nicméně tomu zřejmě chtěla náhoda, protože o nějaký měsíc později (konkrétně 12.11.2016) jsem se ke hře dostal díky tomu, že jsem jí obdržel při nákupu grafické karty. Hru jsem nainstaloval, vyzkoušel jsem si úvod, ale pocity byly smíšené, takže jsem jí uložil k ledu. Nešlo ani tak o recenze, ale ta hra na mě prostě nezapůsobila nejlépe a to je u mě vždy rozhodující prvek. K pokračování rozehrávky mě nepřesvědčila ani čeština, která byla součástí hry vydání. O 4 roky později jsem zjistil, že Steam mi hru automaticky upgradnul na Definitivní edici, což znamená, že jí mám nově i se všemi DLC. Než se pustím do komentáře, tak si tu ze Steamu dovolím ocitovat samotný popisek hry:

Píše se rok 1968 a po letech bojů ve Vietnamu zná Lincoln Clay tuhle pravdu: rodina nejsou lidé, ke kterým se narodíš, ale ti, pro které zemřeš. Nyní je Lincoln zpátky doma v New Bordeaux a je odhodlán utéct před svou zločineckou minulostí. Ale když jeho náhradní rodinu, černou mafii, zradí a vyhladí mafie italská, Lincoln vybuduje novou rodinu z popela té staré a začne si přes mafiány, kteří jsou za to zodpovědní, klestit cestu plnou pomsty a vojenského vybavení. Intenzivní přestřelky, brutální souboj muže proti muže, napínavé řízení vozidel a pouliční vychytralost, to vše budete potřebovat. Ale díky té správné partě, drsným rozhodnutím a pár špinavým rukám je možné dostat se na vrchol městského podsvětí.

- NEW BORDEAUX, PŘETVOŘENÉ NEW ORLEANS Z ROKU 1968: Rozsáhlý, rozmanitý a špinavý otevřený svět, kterému vládne mafie a zkorumpovaní zastupitelé a které je bohaté na úžasné vyhlídky, zvuky a emociálně nabitou společenskou atmosférou dané doby.

- BEZDĚČNÝ SMRTÍCÍ ANTI-HRDINA: Staňte se Lincolnem Clayem, sirotkem a veteránem z Vietnamu, který pase po pomstě vůči italské mafii za brutální zmasakrování černé mafie, kterou považoval za svou rodinu, již nikdy neměl.

- POMSTĚTE SE PO SVÉM: Vyberte si vlastní osobní styl hry - od brutální síly a silných zbraní po plíživou zabijáckou taktiku - a využijte Lincolnova vojenského výcviku a nashromážděných informací, které vám pomohou zlikvidovat italskou mafii.

- NOVÁ RODINA Z POPELA TÉ STARÉ: Vybudujte zločineckou říši svým vlastním způsobem na základě rozhodnutí, které ze svých poručíků odměníte a které zradíte…"

Na papíře to vypadá zřejmě zajímavě, ale jedna z věcí, které vás na Mafia III po pár hodinách udeří do očí, je právě to, že to není Mafia ;) Kámen úrazu už je v tom, že příběh z popisku neodpovídá tomu, co vidíte ve hře. Paradoxně ten skutečný příběh je lepší. Je pravdou, že začátek hry je hodně nemastný-neslaný, ale brzy se dozvíte, že Lincoln Clay, alias vaše alter ego, se vrací jako válečný veterán z Vietnamu ke své staré obživě - práci v gangu. V gangu jste prostě vyrůstali a v gangu taky nejspíše zemřete.

To není o žadném boji černá vs italská mafie, nebo bych to tak alespoň nenapsal. Lincoln vyrůstal v chudinské čtvrti, kterou má ovšem pod palcem cápo italské mafie Sal Marcano. Lincolnovu čtvrť pak v rámci hierarchie řídí jistý Sammy Robinson, který okolo sebe verbuje lidi a svou činnost maskuje částečně za charitu. Ono to tak i vypadá, ovšem hned první klíčová mise ukáže, že Sam musí organizaci odvádět podíl. Sammy je tu přitom vyobrazen skutečně jako spasitel chudých, ani ten pouliční gang byste mu nepřišili. Tohle má k mafiánskému bossovi daleko.

Právě v téhle fázi jsem hru vzdal, protože mě neměla čím oslovit. Celé to vypadlo jako příbeh chlápka, co se vrací z války domů a začne tu snad nedejbože farmařit. Kdybych býval vydržel, tak mafiáni přijdou na scénu tak o 2 hodiny později, kdy se Sammy zmíní o problémech, které ve čtrti působí haiťané (uprchlíci z Haity apod.). Díky nim není schopen odvádět podíl Salovi a to prý není dobré! Haiťani tu tedy v tuhle chvíli působí mnohem více jako mafie, než spolek okolo Sammyho :D No dobrá, mafie ne, ale řekněme gang - asi nemusím zmiňovat, že pořád jde černochy. Takže nyní se tu černoši mlátí s černochama.

Nicméně akce pro haiťanům je první opravdu zajímavá akce a naplno se v ní ukázal potenciál hry, takže jsem se rozhodl, že dám Mafii III ještě jednu šanci. To jsem ještě netušil, že skutečný příběh hry začne až s další misí, která je zlomová pro celý příběh. Saly byl zřejmě přistupem Sammyho zklamaný a rozhodl se jeho lidem předhodit životní kšeft - vyloupit centrální banku. Jejich podíl by je zajistil až do konce života a u sklenky bourbonu se Sal Lincolnovi zmíní, že by ho rád viděl na místě Sammyho. Lincoln odmítne, protože Sammy je pro něj jako jeho otec a tohle se mu příčilo - považoval to za podraz. Loupěž proběhne úspěšně, ale věci vezmou rázem za své, když si Sal přijde pro svůj podíl. Lincoln je střelen do hlavy a podobně dopadne i zbytek týmu včetně Sammyho.

Musím přiznat, že v tu chvíli mě hra zaujala mnohem více. Příběh je napsaný vskutku dobře. On je vlastně navíc vyprávěn retrospektivně, kdy si senátní komise předvolala k výslechu svědky letitých událostí a do toho se mísí i rozhovory s pamětníky. Je to třeba agent Donnovan, kněz, který Lincolna zachránil (hlavní hrdina přeci nemůže umřít takto potupnou smrtí :)), nebo hlavní vyšetřoval. Každá část výslechu popisuje události, které si vzápětí vyzkoušíte na vlastní kůži. Tahle kombinace nefunguje úplně ideálně, protože scénář nedomyslel řadu věcí, např. některé rozhovory nedávají tak úplně smysl vzhledem k tomu, co jste ve hře provedli, třeba když se Sal cití stále jako na koni a vy už přitom ovládáte většinu města. Lincoln je navíc vykreslený jako krvelačná bestie, ale to je přitom hodně daleko od pravdy (dostanu se k tomu). Ale vcelku to funguje nakonec dobře.

Jak už jsem zmínil, Lincoln masakr přežije a rozhodne se Salovi pomstít. Zvláštní je, že Lincoln je mnohem více voják, navíc sloužil u speciálních jednotek, takže celá odveta se nese v tomto duchu. Opravdu nemáte pocit, že hrajete za mafiána, jako tomu bylo u Tommyho nebo Vita. Spíš si přijdete, jako kdybyste do rukou dostaly Johna Ramba, který prostě jen chtěl spokojeně žít, ale okolnosti ho donutili rozpoutat peklo na zemi pro ty, co mu ublížili. Lincoln je totiž docela sympaťák a kdyby se Mafia III jmenovala Vietcong, tak je to jasně můj favorit!

V popisku hry se píše, že budete budovat svoje mafiánské imperium a to vybudujete z popela své staré rodiny. Velký kulový :) Jedinou známou postavou bude Burke, ir, který v tom masakru ztratil svého syna (byl vaším přítelem). Jinak vás spojuje jen práce pro Sala. Výjimkou není ani Vito, který byl další v pořadí na vyhlazení. Tím se ukáže, že za masakrem Sammyho skupiny se skrývá mnohem hlubší význam a Sal se nezastaví ani před likvidací italů. Mimochodem, Vito, hlavní představitel dvojky, byl do města poslán za "odměnu" a čekalo se, že se tu s ním bude dobře zacházet, jenomže Sal přišel na kličku, jak Vita před "rodinou" znemožnit a dávalo mu to i právo na jeho vraždu. Že se Lincoln spřáhne s těmito dvěma, je tedy celkem očekávatelné, ale třetího parťáka byste asi podle toho popisku netipli - je jím vůdkyně haiťanů :D No, tak jakýpak popel staré rodiny?

Trojice Cassandra, Burke a Vito jsou navíc titulováni jako poručíci, ale ten vztah vy a oni je jiný. Vy prostě jen potřebujete peníze a vliv, protože vaším cílem je pomsta. To ostatní vás nezajímá. Celé město si podmaňujete jen proto, abyste Sala oslabili, protože chcete, aby trpěl. Paradoxně tak město vlastně osvobozujete, protože všechny ty brutální praktiky v ulicích nahrazujete mnohem mírnější verzí. Navíc tím jdete hodně na ruku policii, potažmo vládě, neboť s vámi spolupracuje CIA a místní vyšetřovatelé, kterým není alternativní postup proti srsti. Všem se vaše zloba hodí, protože z toho má prospěch každý. A že mafiány zabíjíte brutálním způsobem, jasně, vy potřebujete Salovu rodinu k smrti vyděsit, dát jim jasně najevo, že přicházíte a zároveň je vyburcovat k odvetné akci. Je to nezvyk, protože to z té hry dělá jiný zážitek.

Hratelnost samotná je trošku rozkolísaná, což je zčásti dáno tím, že podmanění každé ze čtvrtí probíhá podle jednotného mustru. Některé mise jsou dobré, jiné méně. Časem jsem si začal uvědomovat, že ve městě projíždím často ty samé ulice. Hodně věcí se tedy odehrává jen na pár místech každé čtvrti, ale tohle postřehnete hlavně při jízde, protože najednou zjistíte, že už tu trasu jedete jaksi podvědomě :) Přitom New Bordeaux je oproti Empire Bay podstatně větší a rozmanitější.

Celkově život v ulicích a atmosféra mi přijdou oproti dvojce lepší, trojka mnohem lépe vystihuje dobu, do které je zasazena. Dvojka (ale i jednička) měla město opravdu jen jako kulisu, v trojce mě baví chodit pěšky, protože se dají prozkoumávat i různé domy, což sebou občas nese zajímavá zjištění, jako např. pornostudio maskované za autodílnu ;) U jízdy mě jinak standardně pije krev nedodržování pravidel - jedete si to stovkou po ulici a z vedlejší ze stopky do vás někdo vlítne. Demolice aut tu není naštětsí tak fatální, dojet se dá i na ráfcích, ale je to za cenu nižší rychlosti atd. Díky Burkemu se dá navíc odemknout bezplatné přistavení auta, takže není nutné ani krást (zdemolované auto si vyměníte za nově dovežené). Cassandra, Burke a Vito totiž Lincolnovi dodávají různé bonusy podle toho, kolik jim předáte čtvrtí, přičemž každý má minimálně jednu jasnou už od počátku. Stačí tedy v prvních hodinách splnit úkoly pro každého z nich a odemkne se tak řada užitečných bonusů.

Díky tomu mixu atmosféry a celkem chytlavé hratelnosti jsem se dokázal do hry ponořit a rozhodně to nevidím tak černě jako na počátku. Největším problémem jsou snad jen bugy, protože ty mě dost potrápily hlavně na počátku, kdy jsem netušil, jestli jsem jen něco nepřehlídl. Občas totiž zmizí interaktivní prvky nebo se neobjeví úkoly. Pomůže hru restartovat, tak na to raději upozorňuji.

Problém mám i s misemi, kde musíte někoho honit autem. Jedná se o naskriptované události, které nelze obejít a v tom městkém provozu a při té AI je to metoda pokus-omyl-štěstí. V jedné misi jsem měl honit bosse, který v garáži nastoupí do svého sporťáku a než vy doběhnete k tomu svému nebo ukradnete jiný, tak boss má značný náskok. Bosse přitom před nastoupením do auta nezastřelíte, i když do něj stihnete vysypat zásobník a zatarasit výjezd z garáže taky nepomůže, protože skript po aktivaci resetuje okolí. Vy tedy prostě musíte chtě nechtě vyrazit a zkoušet štěstí - pokud možno nebourat do dalších aut a auto bosse natlačit ke zdi. Teprve pak je zázračně zranitelný ;)

Boj je ve hře celkem uspokojující a stealth občas potrápí mozkové závity. Bohužel, občas se u stealthu stane, že vlivem nějaké blbosti se vše pokazí a někdy to i neslavně skončí. Hra bohužel ukládá do checkpointů a neumí korektně uložit všechny informace. Takže když zemřete v misi, tak se uloží info o sebraných předmětech, ale neuloží se pozice na mapě, takže po loadu vás klidně čeká další jízda autem z náhodného bodu respawnu. Dobré jsou mise, kde musíte někoho zabít, protože v řadě případů stačí zabít požadované NPC a pak klidně můžete umřít. Při loadu vám to zůstane započítané a mise je splněna i tak. Nevýhodou loadu je ještě fakt, že respawn vás připraví o polovinu aktuálně vlastněné hotovosti (peníze je proto dobré odesílat pravidelně do sejfu).

Podle všeho nejsem už tak daleko od konce, ale pak tu jsou ještě DLC, z toho jedno by mohlo být velmi zajímavé (je o nějakém kultu). Osobně mě ještě zajímá, jak to vlastně ve dvojce dopadlo s Joem, což by mi měl Vito prý prozradit/naznačit?

Jak je vidět, chtělo to nechat 4 roky uložet a hnedle je to stravitelnější. Ovšem je pravdou, že Mafii III nejvíce ublížily recenze. Ve výsledku to vůbec není špatná hra.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 78