Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:33:44
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243161 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #570 kdy: Srpen 09, 2019, 08:12:34 »

Mě občas ten hardware láká, ale většinou to funguje jako nárazová vlna, kdy mám najednou potřebu si vyzkoušet něco, k čemu jsem se tenkrát pořádně nedostal. Funguje to podobně jako u her, kdy se mi najednou vybaví vzpomínka na něco, co jsem kdysi četl/viděl a chtěl jsem to mít, ale nikdy jsem se k tomu nakonec nedostal. Do dneška si třeba vybavuji, že jsem snil o tom, jak svůj počítač vybavím kartou ATI Rage Furry Max. Už tehdy byl nesmysl si něco takového pořizovat, ale ten sen přetrval :) Většinou mě to pak zase brzy přejde.

Sice mám u dveří poskládané Pentium I 200 MHz, ale aktivně ho asi ani nevyužiju. Je hezké si na tom pár věcí připomenout, ale ten smysl je spíš v tom vidět/slyšet věci, co DOSBox už nedokáže věrně zprostředkovat ... např. ten PC vybavit reálným Gravis Ultrasound, ale kvůli těm pár hrám je cena takovéhle hračky příliš vysoká :D Podobně jsem ustoupil od reálného Apple II, to ty peníze raději vrazím do krabicovek.

Jinak jsem včera konečně po mnoha mnohahodinových pokusech vytvořil video k Realms of Arkania: Star Trail a konečně to má hlavu a patu. Pod 4 hodiny jsem se však nevešel :D To prostě nejde. Skoro jsem měl až chuť pokračovat, jenomže já začínal s družinou na levelu 1 a v tomhle konkrétním případě jsem navíc nechal levelup na počítači, aby to bylo rychlejší, takže v prvním příběhovém dungeonu mi došlo, že jsem právě vlítl do dead endu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #571 kdy: Srpen 09, 2019, 22:44:08 »

2 Elemir: Jako mám pochopení pro ty lákadla HW, já je mám asi taky, ale vždycky u mě vítězí ta praktičnost, tedy touha zahrát si nějaký titul a pak mi je jedno, že je to v okénku emulátoru.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #572 kdy: Srpen 11, 2019, 13:07:50 »

Povedlo se mi dohrát Ultimu 2. Akorát mi to vyšlo před zítrejším odjezdem na dovolenou :) Takže mám týden na rozmyšlení, do čeho dalšího se pustit (kromě Laury Bow, kterou jsem ted trochu odkládal).
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #573 kdy: Srpen 11, 2019, 13:17:51 »

2Richmond: tož tak to gratulace, a jak budeš rozjímat, co dalšího, tak bych poradil The Magic Candle 1 :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #574 kdy: Srpen 11, 2019, 14:14:28 »

Mě by tedy zajímala i fotografie toho kozího chlívku, protože jestli jednou rukou nahazoval a druhou hrál Ultimu 2 ... :D

Jinak samozřejmě gratulace.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #575 kdy: Srpen 11, 2019, 14:38:31 »

Já nenahazoval, to manželka :) Já byl ten míchač a zásobovač (míchačka totiž nebyla) :) Holt jsem jel na 2 směny (chlívek a Ultima) :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #576 kdy: Srpen 11, 2019, 14:49:00 »

Tak to pak jo :D

A kolik času ti U2 zabrala?
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #577 kdy: Srpen 11, 2019, 17:08:33 »

Bohužel já nehraju přes žádného klienta, který by mi měřil čas. Ale grindem jsem strávil určitě tak 20 hodin. Zbytek je samotná hra, ale speciálně u prvních Ultim je hraní bez návodu o tom, prokecat každého (slovo prokecat ale zde znamená jen stisknout klávesu T a pak šipku ve směru, kde je postavička, dostane se jedné odpovědi a tím to hasne). Všechny předměty, které získáš jsou nějak upotřebitelné, ale o tom rozhoduje hra, ani se nedají prodat. K dohrání potřebuješ mít jak některé předměty (minimálně 1 určitě) a pak i statistiky. Ale bez peněz nemáš šanci, kupjuje se tím zdraví (u Lorda Britishe), jídlo, a dokonce i statistiky. Ve hře je i 3D vesmírný simulátor a když jsem s raketoplánem vystřelil do vesmíru, tak mi opravdu trochu spadla čelist :) Zvukově špica! Sice planety sluneční soustavy úplně mimo realitu, ale neva :) Postapo Moskva taky šokovala. Ale fakt jen pro zájemce o sérii, jinak to smysl hrát nemá. Takže na Tvou otázku bych odpověděl, že bez grindu tak 5-10 hodin, ale jinak k tomu připočíst hodiny  strávené plavbou na lodi a střílením na vše živé (bohužel ten respawn je nižší než bych chtěl). Když jsem koukal na komentáře na DH, tak tam takto jako já nikdo negrindoval, všichni se mi smáli, že to prej jde dohrát za chviličku...Artran to dohrál za 35 hodin, ale měl postavu na 45.levelu, já dal 52 nakonec (i se mi povedlo přetočit ciferníky u jedné statistiky, pak jsem rychlo vracel savy) :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #578 kdy: Srpen 11, 2019, 20:43:16 »

Já právě nevím, občas mě to láká, že bych se asi do Ultim ponořit měl, ale na druhou stranu, je to série o devíti dílech, a teď prostě přijde na řadu klasická otázka, zda-li začít od začátku, nebo nezačít od začátku? Samozřejmě si prostě nechci ty hry odkškrtnout jen proto, že jsem je potřeboval dohrát, ale tápu. Ultimy Underworld znám a mám k nim vřelý vztah, ale nedokáži si právě vybavit, jestli by mě třeba U1 apod. vůbec bavily. Minimálně čtyřka mě láká kvůli spojitosti s UU1.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #579 kdy: Srpen 11, 2019, 20:49:12 »

2 Elemir: Ultimu 1 jsem téměř dohrál, stačilo projít finální dungeon, ale totálně jsem neměl sil a říkal si, tohle nemám zapotřebí. Ale lákalo mě to hrozně, protože mě vždycky láká takový ten pocit, zahrát si nějaký díl hry a když mě to nadchne, tak pátrat, jak ten svět vlastně vypadal v pravěku a jak se vyvíjel. Jenže po tom pokusu dohrát Ultimu 1 mi došlo, že se trápím. První díl, který jsem ještě v 90. letech dohrál byla Ultima 7 a dodnes ji řadím k trojici nej RPG jaké jsem kdy hrál. Výlet ke starším dílům je sice fajn, ale opravdu mě to asi bude bavit až od pětky. Ultima 1 - 3 se navíc neodehrává v Brittanii, ale v Sosarii. Pokus hrát Ultimu 4, která se už odehrává v Brittanii byl zajímavý, známé lokace vyvolávali mráz v zádech, že je znám, jako bych tam byl doma v tom světě, jenže Ultima IV je stále ještě tak trochu nedomrlá a trpí nejasnými zadáními. Absolutně jsem netušil, jak se chovat, abych naplnil tu či onu Virtue. Nikde není žádný ukazatel a člověk vlastně neví, jak si v těch disciplínách stojí. Ale co je už fakt i graficky lákavé, tak to je pro mě Ultima V a na tu se těším moc. Já osobně bych asi všem doporučil začít šestkou nebo sedmičkou a pak si zkoušet ty další díly, ať už starší nebo novější.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #580 kdy: Srpen 11, 2019, 21:56:49 »

Šestku jsem už zkoušel a pak jeden datadisk k sedmičce (tuším Serpent Isle, či jak se jmenuje?). Asi to tak tak udělám a zkusím regulérně rozehrát jeden s těch pozdějších dílů. Nejprve se však budu muset prokousat návratem Werdny ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #581 kdy: Srpen 11, 2019, 22:06:37 »

2Elemir: ten Serpent Isle je dobré si zahrát až po Ultimě 7, ono je to stejný engine a vlastně to jakoby přímo pokračuje.
IP zaznamenána

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #582 kdy: Srpen 12, 2019, 19:11:29 »

Mě Ultima 1 bavila, ani Akalabeth není špatný, ale jestli bych to doporučil nevím. Asi to není pro každého, ale já tu sérii mám prostě rád celou. Ty první díly trpí zastaralostí ovládání, ale pro mě je ta atmosféra v jakékoli jiné sérii neopakovatelná.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #583 kdy: Srpen 12, 2019, 19:41:55 »

2jvempire: já si umím představit, že v tom naleznu zalíbení, ale potřebuji takovou tu chvíli, kdy chci hrát něco fakt starého s tím, že najdu moment, kdy tenhle styl grafiky přímo vyžaduji. Občas se mi to stává.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #584 kdy: Srpen 12, 2019, 21:04:56 »

Tak už mám za sebou přes 10 hodin v U1 a ... heh, zkoušel jsem, jak vypadá tvorba postavy a pak jsem to shodil na plochu namísto vypnutí, takže Galaxy poctivě počítala čas :D

Minimálně jeden díl Ultimy opravdu zkusím, vyhýbám se tomu už hezkou řádku let, ale třeba mě to pak zaujme. Jako těžko říci, proč jsem to nikdy vážněji nerozehrál.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 78