2 Elemir: Ultimu 1 jsem téměř dohrál, stačilo projít finální dungeon, ale totálně jsem neměl sil a říkal si, tohle nemám zapotřebí. Ale lákalo mě to hrozně, protože mě vždycky láká takový ten pocit, zahrát si nějaký díl hry a když mě to nadchne, tak pátrat, jak ten svět vlastně vypadal v pravěku a jak se vyvíjel. Jenže po tom pokusu dohrát Ultimu 1 mi došlo, že se trápím. První díl, který jsem ještě v 90. letech dohrál byla Ultima 7 a dodnes ji řadím k trojici nej RPG jaké jsem kdy hrál. Výlet ke starším dílům je sice fajn, ale opravdu mě to asi bude bavit až od pětky. Ultima 1 - 3 se navíc neodehrává v Brittanii, ale v Sosarii. Pokus hrát Ultimu 4, která se už odehrává v Brittanii byl zajímavý, známé lokace vyvolávali mráz v zádech, že je znám, jako bych tam byl doma v tom světě, jenže Ultima IV je stále ještě tak trochu nedomrlá a trpí nejasnými zadáními. Absolutně jsem netušil, jak se chovat, abych naplnil tu či onu Virtue. Nikde není žádný ukazatel a člověk vlastně neví, jak si v těch disciplínách stojí. Ale co je už fakt i graficky lákavé, tak to je pro mě Ultima V a na tu se těším moc. Já osobně bych asi všem doporučil začít šestkou nebo sedmičkou a pak si zkoušet ty další díly, ať už starší nebo novější.