Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 14:23:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242247 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #450 kdy: Prosinec 10, 2018, 21:22:11 »

CGW je zlo! Pamatuju se, kdy jsem poprvé objevil ten archív všech čísel. Odjížděli jsme zrovna s rodinkou na Krétu. Tak jsem postahoval několik ročníků a pak to četl na pláži i na hotelu. Ta grafická výprava mně úplně rozsekala, ty reklamy na hry jsou tam atraktivní. Nakonec jsem si po tom tádnu dovolené odnášel obří seznam válečných tahových strategií z let 1988-1991, které jsem vůbec neznal a které mi přišly z toho časlpisu jako úžasné :) Samořejmě četl jsem i články o cRPG a zjistil jsem, jak moc jsme tady v ČR byly limitovaní v té době.

Jaká je ta nově objevená hra? Ten Dusk of the Gods?

jinak na eBay už beru pouze velmi zachovalé kusy. Mně by to pak strašně štvalo pokaždé, kdy bych se na tu salátovou krabici podíval, že to radši nebudu mít nic než tohle.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #451 kdy: Prosinec 10, 2018, 21:59:21 »

Dusk of the Gods je jasný :), ale jak jsem hledal zmínky o The Summoning, tak na mě vyskočil Obitus. Podle všeho to není tak úplně cRPG, ale zaujala mě ta zvláštní barevná paleta a popis atmosféry uvnitř hry.

Ono by toho bylo hodně, ale strategie třeba naštěstí nehraji :D Tedy vyjma těch několika osvědčených. Je dost nebezpečné číst v CGW už jen ty osobní poznámky Scorpie nebo Polla. Je opravdu hodně her, které jsem vynechal a to jen proto, že jsem se k nim u nás ani neměl šanci dostat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #452 kdy: Leden 03, 2019, 19:24:12 »

Po The Summoning se mi nakonec moc do podobné hry nechce (Dusk of the Gods je herně v podstatě to samé, nebo alespoň hodně podobné). Chvilku jsem přemýšlel, že bych pokračoval v Darkspyre, ale to taky nechám na jindy. Na The Summoning určitě ani jedna z nich kvalitativně nemá a o to je to vlastně horší, vysloveně bych se do toho nutil - bojím se, že by se to zvrhlo v povinnost.

Mám tady místo toho připravenou jinou hru z roku 1992, paradoxně údajně dost tuhou, takže bych si jí před deníčkem nejprve otestoval a pak bych se rozhodl. Případně tu mám pořád připravený Lands of Lore, abych se zas mohl pohnout v restech :)

Pořád mi tu straší i pár čistě Amiga her, ale u nich jsem limitován výkonem notebooku a nejsem si ani moc jistý jejich délkou. Jednou z nich je samozřejmě Black Crypt, o kterém uvažuji už hodně dlouhou dobu a v PC "demu" jsem ho už i zkoušel. Ambermoon a Amberstar nevím, všechno to vázne na pozastavené rozehrávce Albionu, ke které mě zatím také nic netáhne zpět. Svým způsobem bych Amiga cRPG nejraději vynechal vůbec, ale pár her mě přeci jen zaujalo (ano Fate mezi nimi je, ale kvůli jeho délce u mě mají přednost resty, prioritně Might and Magic II).

Dlouhých her mám na seznamu vskutku mnoho, tedy na můj vkus až příliš. Po MaM II přijde na řadu nejspíše dojet letitou rozehrávku Arény a rád bych navázal Daggerfallem, abych odmázl resty v TES hrách. Ale na druhou stranu je těžké odhadovat, jak to nakonec dopadne. Přijde mi, že jsem toho sice odehrál haldu, ale prakticky jsem se v restech nikam nehnul :D

Nejhorší je to teď u mě s časem, nic intenzivního si prakticky dovolit nemohu. Už u The Summoning bylo cítit, že je to tak na hraně, protože ta hra je jednak dlouhá a pak neskutečně dobře odsýpá, takže nebylo moc chvilek na oddych a pauzy jsem dělal vysloveně nuceně (hlavně kvůli deníčku). Might and Magic II bych chtěl přitom ručně zmapovat.

Druhá věc je, že bych nyní rád méně kecací hru, nebo něco s češtinou/slovenštinou, proto tu mám v záloze LoL, na které je právě slovenština. Chci si to opravdu co nejvíce odlehčit, ... což mě tak napadá, že se mi tu někde v koutku krčí na ozkoušení Ultima VII :) A právě to nechci! :D Opět bych si musel dávat větší pozor na rozhovory a vést si podrobné poznámky a na to není zrovna vhodná chvíle. Až mě teď zamrazilo, když si uvědomím, jak nekonečný ten boj s resty je :D Nakonec si budu muset hodit korunou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #453 kdy: Leden 03, 2019, 20:37:33 »

Pořád to ale podle mě je lepší varianta než mít prázdnej seznam a z donucen hrát nějaké zoufalosti :) DarkSpyre nedávej, fakt není dobré hrát po sobě podobné hry, notabene horí než ty předchozí.

Já tedy měl jinak velká očekávání, že přes svátky a 14 denní dovolenou dohraju UU2. Ani náhodou! Momentálně v ledových jeskyních, což je de facto pořád hodně na začátku. Ale není to tím,že bych se do hry nemohl dostat, ale prostě ten čas volnej nakonec moc nebyl.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #454 kdy: Leden 03, 2019, 22:36:32 »

Já si právě musel teďka odpočinout s tím Mass Effectem, protože to je celkem nenáročná odreagovávačka. Nějak jsem ten podzim herně přepálil :) Volno by u mě taky bodlo, ale potřeboval bych se během něj pustit spíše do bytu.

Teď jsem ještě zkoušel Hoborgův HWA balíček, jestli by to třeba na tom notebooku nepomohlo, přeci jen emulace Amig mi není zrovna blízká, ale zvuk se zadrhává i v tom. Tím se mi to zase o něco zjednodušilo, protože tím jsem zase odkázaný na stolní PC a tím pádem je to ještě více časově omezené.

Ledové jeskyně v UU2 byly prima :) U dvojky naštěstí není nutné držet tolik událostí v paměti, tam to jde právě rozfázovat podle těch světů, takže jestli to dohraješ za měsíc nebo dva, je celkem jedno. Ta největší legrace přijde stejně až na konec :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #455 kdy: Leden 04, 2019, 00:28:01 »

Hm, zrada!! Byl jsem skálopevně přesvědčen, že jsem si při rozehrávce TES: Arena předpřipravil deník a pečlivě do něj popsal svůj útěk z vězení + návštěvu prvního města. Nic jsem nenašel a hlavně si už vůbec nepamatuji, co jsem měl dělat. Holt to budou skoro 4 roky ...

Myslel jsem si, že vylezu z města a vydám se jedním směrem, třeba se chytnu alespoň na mapě světa, ale když jsem po chvilce pečlivého držení jižního směru došel na to samé místo, tak ve mě hrklo :D Tak malý ten svět přeci není, byť nyní alespoň vím, že je kulatý :D Asi budu muset kouknout do nějakého návodu, abych věděl, kde přibližně jsem, a co se ode mě očekává. Určitě jsem v té hře před těmi několika lety ztratil 3 hodiny - postava je level 4 a rozehrávat znovu se mi určitě nechce.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #456 kdy: Leden 04, 2019, 20:50:18 »

A akú máš verziu ? Tá pôvodná obsahovala veľa bugov. Asi najzávažnejší bol tento: V Highrocku navštív mesto Camlorn(alebo Camlorm ?) a tam sa opýtaj hociktorého NPC na chrám Brotherhood of seth. Ak ho nebudú poznať, hra sa nebude dať dokončiť a preto nebude mať význam ďalej v nej pokračovať.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #457 kdy: Leden 04, 2019, 21:18:02 »

Podle mě bude tohle jedna z těch výročních verzí, protože tu hodně starou z dřívějších abandonware stránek mám zaarchivovanou někde na CD. Tuhle jsem určitě stahoval aktuálněji. Každopádně díky za radu, kouknu do Highrock, ať v tom mám jasno.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #458 kdy: Leden 05, 2019, 10:02:07 »

A není Arena už freeware? Takže můžeš stáhnout poslední verzi?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #459 kdy: Leden 07, 2019, 10:35:32 »

A není Arena už freeware? Takže můžeš stáhnout poslední verzi?

Jj, stejně tak Daggerfall.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #460 kdy: Leden 08, 2019, 13:30:08 »

Ahoj. Hraje někdo z vás Subnauticu ??
Já v ní strávil asi 12 hod a myslím si, že to má náznaky RPG, byť postup/level zde nejde přímo pozorovat. Postup je dán především upgradem věcí a získáním nových možností. Spíše to svobodou ve hraní a otevřenosti světa připomíná třeba Skyrim :D A co zatím ze hry vím, tak tam nejsou žádné NPCčka, jenom centrální PC (takové CML :D), které navádí v příběhu zprávami.
Z oblasti fantasy se tam dá spatřit pouze sci-fi technologie a bizzarní podmořské potvory (včetně zvuků). Ale zatím hodně dobrá zábava musím říct.
IP zaznamenána

Marien

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #461 kdy: Únor 04, 2019, 16:18:55 »

Zatím to dám tady, pokud by měl někdo zájem, je možné založit samostatné vlákno na konkrétní hru. Už tu byla zmínka o hoborgových balíčcích Amiga her, myslím, že už jsou překonané a neobsahují vždy vše. Jelikož jsem začínal na Amigách a následně se stal sběratelem skvostných titulů, rád se vracím k hraní pecek, které mě okouzlily v době mého mládí. Dosud mám ve vitríně plně funkční A1200 s turbokartou 68030/50 a sběratelskou hromadu her na disketách, vše funkční, ale pochopitelně hry už hraji jen přes emulátor na pecce.

Elemir teď tady ujíždí na Aréně, kterou jsem také svého času hrál i dohrál. A pokud se někomu líbí styl těchto starých her, nejen pro to kouzlo samotné, ale často i neopakovatelnou atmosféru, doporučil bych několik Amiga perel, ke kterým se stále s oblibou vracím.

Ambermoon
Perihelion
Reunion
Ishar 2
Gods
Tyto hry jsem hrál, dohrál (nesčetněkrát) a občas si je stále znovu zasmažím. Na Ambermoon (nejlepší RPG na Amigu vůbec) jsem dokonce sepsal návod, který vyšel v číslech 50-51 Amiga Review. Toto je přesně ten typ her, který když rozjedete, tak vás chytne a už nepustí. A aby nebylo hraní jen o chlapech, je tu i skvělý úlet pro partnerky v podobě geniálního Superfroga :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #462 kdy: Únor 05, 2019, 13:45:19 »

Hoborgovo balíčky mám také stažené, ale krom toho využívám i přímo obrazy disket pod samostatným WinUAE. Mě práce s tímto emulátorem zaujala už před léty, vlastně Ishar jsem poznal prvně právě v Amiga verzi, ale nějak se mi to tenkrát celé rozsypalo a mnoho let jsem na WinUAE znovu nesáhl. U Hoborgovo balíčků se mi líbilo, že už se to spustí bez jakéhokoliv nastavování, ale podobného efektu lze docílit s AmigaForever, který to zas vezme podle profilu. Hlavně mi u Hoborga něco chybělo - už nevím přesně co, ale asi dvě hry ani v nabídce nemá (tedy z těch, co jsem hledal, abych byl přesný). Navíc jsem moc nepochopil, jak je to s tím sekundárním diskem (WHDLoad?).

Ambermoon a Amberstar se mi pletou, zkoušel jsem akorát ten, kde to začíná smrtí otce a moc daleko jsem se nedostal. Za sebe zatím nejsem rozhodnutý, nakolik si ten svůj seznam dále nafukovat, takže to nechávám čistě na osudu. Na Ambermoon často slýchám samou chválu, takže zvyklaný jsem, ale je toho opravdu moc :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #463 kdy: Únor 06, 2019, 21:57:14 »

Marien: No máš můj obdiv. Rozjíždět jakékoliv cRPG podruhé se mi nikdy nechce. Už jsem to určitě psal v diskusích vícekrát, mám pouze 2 tituly, které jsem dohrál 2x. Přeci jen těch ostatních cRPG titulů, které čekají na zahrání je spousta.
KDyž se píše o Ambermoonu, vždy dodávám Amberstar! Je i na PC a je opravdu skvostný (byť s drobnými muškami). Velmi nedoceněné rpg, které zná je málo lidí (což platí ale i o Ambermoonu).

Na Amize mám vyhlídnuto ještě relativně dost titulů a to plošinovek, ty se mi vždy líbily. Hoborg má moc pěkně udělané galerie, to se pak krásně kochá :) Jeho balíčky bych neřekl, že jsou překonané, to že už to nerozšiřuje, neznamená, že ztratily na kvalitě. Pořád je to fajn udělané.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #464 kdy: Únor 06, 2019, 22:50:31 »

Tak já zase na Hoborgovy balíčky nedám dopstit, protože ta instalace Amiga hry je o dvou - třech kliknutích myší (stáhnutí - instalace - spuštění) a človek kolem toho nemusí dělat vlastně nic, složitost asi jako nainstalovat hru ze STEAMu. Pokud to bylo překonáno, zajímalo by mě čím.

Jinak byla řeč o Amberstar, Ambermoon.

amberstar jsem dohrál pod WinUAE, kdo chce, tak si tohle může zahrát i na PC a podle mě je to absolutní povinnost, patří to mezi mé nejoblíbenější RPG vůbec, je to taková ta, kde se člověk cítí fakt jako doma, že je prostě tam a že ten svět je jeho, patří do něj a řeší ho.

Ambermon je mnohem pokročilejší a podle mě jde o nejlepší RPG na Amize a nechápu, že tohle nevyšlo na PC, které si muselo počkat až na Albion. Naprostá povinnost.

Jinak kdo vůbec řeší možnsot hraní Amiga her, tak by to měl udělat hlavně kvůli hrám Abermoon, Black Crypt a Crystal Dragon. Cokoliv ostatního považuji za podružné, ale pokud řešit Amigu, tak tyhle tři hry jsou absolutno. Kvůli těmto třem hrám jsem vlastně vůbec začal řešit emulaci. No vlastně kvůli čtyřem, ta čtvrtá je Abandoned Places II, ale ten je spíše už mou osobní preferenci jako pro milovníka každé kobky ve stylu Dungeon Master/Eye of the Beholder.

IP zaznamenána
Strana: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 78