Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:27:28
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242329 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #375 kdy: Červen 21, 2017, 06:53:20 »

Večer to rozseknu :) Zkusím si sebou vzít na notebook Lands of Lore a Ishar a uvidím, co mě přesvědčí více. Popř. tu mám ještě jeden záložní plán, ale vzhledem k tomu, že bych chtěl ještě dorazit svou pár měsíců starou novou rozehrávku Zaklínače 3, tak jakékoliv rozsáhlé RPG odpadá.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #376 kdy: Červen 21, 2017, 07:14:41 »

Koukal jsem schválně zas na https://howlongtobeat.com a ty časy tam opravdu musí doplňovat nějaký magor. Mě přece nezajímá, za jak dlouho to projde někdo, kdo hru zná, nebo drží cluebook v ruce, pak nemají vznikat fámy typu, že EOB je hra na 15 hodin. A tohle je specielně problém jen starších her, u těch novějších najednou ty časy sedí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #377 kdy: Červen 21, 2017, 22:30:40 »

Rozehrál jsem nakonec něco úplně mimo plán, ale asi to na notebooku taky nebude příliš schůdné - v jednom herním módu mi přijde vhodnější použití klávesnice a trochu se obávám, že bude opět potřeba její numerická část. Přídavná klávesnice byla po více jak měsíci reklamace vyhodnocena jako neopravitelná a do další nemám odvahu jít :)

Každopádně k tomu, co jsem rozehrál ... začalo to podvným snem na kosmické lodi a skončilo nečekanou havárií na planetě, která se přístrojům jevila jako poušť. K velkému překvapení obouch přeživších skončili v džungli, kde je zachránila podivná inteligentní rasa ... ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Arwek

• Nováček
  • *
« Odpověď #378 kdy: Červen 22, 2017, 15:36:46 »

Rozehrál jsem nakonec něco úplně mimo plán, ale asi to na notebooku taky nebude příliš schůdné - v jednom herním módu mi přijde vhodnější použití klávesnice a trochu se obávám, že bude opět potřeba její numerická část. Přídavná klávesnice byla po více jak měsíci reklamace vyhodnocena jako neopravitelná a do další nemám odvahu jít :)

Každopádně k tomu, co jsem rozehrál ... začalo to podvným snem na kosmické lodi a skončilo nečekanou havárií na planetě, která se přístrojům jevila jako poušť. K velkému překvapení obouch přeživších skončili v džungli, kde je zachránila podivná inteligentní rasa ... ;)

Zdravím poprvé na tomto skvělém webu. Mnohokrát mi pomohl v hraní MaM her.
Nicméně registraci sem usoudil jako nezbytnou až v tomto případě.
Albion jde hrát na NTB naprosto v pohodě i bez numerické klávesnice, dohrál jsem hru na PC, na NTB s numerickou kl. a i na NTB bez numerické kl. :)
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #379 kdy: Červen 22, 2017, 16:11:39 »

Nestálo by za to před Albionem si střihnout Amberstar a Ambermoon? :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #380 kdy: Červen 22, 2017, 16:39:55 »

Arwek: ahoj, díky za info :) Včera jsem právě vyšel z toho domu kočičáků a najednou se mi přepnul pohled, to samé v jednom sklepení domu, tak mě to trochu vyděsilo.

Richmond: zvažoval jsem to, ale pak jsem si nakonec řekl, že zkusím rozjet nejprve Albion, nakolik to pro mě bude nyní schůdné a vzhledem k tomu množství textu jsem nakonec rád i za češtinu :) Dneska si s tím zkusím ještě pohrát a pak definitivně uvidím, ale spíš to opravdu odehraji v obráceném pořadí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Arwek

• Nováček
  • *
« Odpověď #381 kdy: Červen 22, 2017, 17:29:04 »

Veškeré dungeony a hlavní města jsou ve 3D, na tu dobu hezky udělané. Ovládání v nich je naprosto bezproblémové, jen občas trochu strašidelné.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #382 kdy: Červen 22, 2017, 18:50:24 »

Zkoušel jsem si nakonec odpoledne trochu pohrát s Ambermoonem, ale u toho budu muset vůbec nejprve pořešit emulátor. Zkoušel jsem HWA balíček, tedy to samé, co u Eye of Beholder, ale vyskakují mi u toho nějaké chyby (u EOB to bylo taky). Mám z toho takový blbý pocit, proto jsem si chtěl všechny ty Amiga verze, co mám v plánu rozehrát, nechat na později, až se s tím více sžiju.

Nicméně Ambermoon překvapil, ovládání je sice nezvyk, obzvláště v tom grafickém provedení, ve kterém je hra vyvedena, ale je to jen o zvyk. Text taky potěšil, je to srozumitelné a nic náročného ... tedy pokud jde o ten rozhovor s těžce nemocným otcem :) Položím spíše otázku, je Albion s Amber sérií opravdu tak provázaný, aby mělo význam začít Amberstarem? V Albionu jsem pořád ještě na začátku, takže to mohu kdykoliv bez problémů přerušit.

Albion mě s tím 3D překvapil. Kdysi dávno jsem viděl nějaké krátké video, kde byl jen ten horní pohled a pak záznam boje. Město mě čeká dneska, tak jsem zvědav.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #383 kdy: Červen 22, 2017, 19:24:21 »

Albion s těmi "předchůdci" nemá skoro nic společnoho. A mezi Amberstarem a Ambermoonem také nevím o nějaké silnější vazbě. Amberstar jsem hrál pc verzi, sice ošklivější, ale mě to nevadilo :) Žádnej bug, fungovalo to skvěla a hra to je parádní. Ambermoon jsem jen kdysi zkoušel, takže si už nepamatuju na technické problémy. Ovšem u něj jsou zrádné dead-endy! Je potřeba se na ně připravit, aby se jim člověk vyhnul.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #384 kdy: Červen 23, 2017, 02:50:37 »

Jenom ještě jeden dotaz k Amiga verzím, teď jsem si to pomalu začal skládat na disk, takže jsem přihodil i další hry. Amberstar jsem bohužel nenašel, Hoborgův odkaz končí chybou, takže v tom mám jasno a zůstává tedy DOS verze. Pak jsem ještě narazil na Ishary, které jsem právě kdysi zkoušel zrovna ve WinUAE - má smysl se do Amiga verzí vůbec pouštět? Grafika mě až tak nějak netrápí, ale jestli je to třeba i herně nějak odlišné.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #385 kdy: Srpen 03, 2017, 19:55:50 »

Dohrán druhý díl Wizardry, opět s mapováním, nekoukáním do návodu a s psaním veřejného deníčku. Doufám, že za rok znovu u trojky :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #386 kdy: Srpen 05, 2017, 18:52:48 »

Gratuluji, četl jsem tuším 2 nebo 3 patro, překvapilo mě pak, jak rychle si dorazil na konec, ale dál jsem opravdu nečetl. Nepředpokládám, že bych to někdy hrál, ale pořád mě tu straší ta rozehraná šestka a pořád mám takové nutkání v tom zkusit pokračovat bez přípravy :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #387 kdy: Srpen 05, 2017, 21:12:22 »

Počkej, ty máš rozjeté Wiz6?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #388 kdy: Srpen 05, 2017, 22:07:58 »

Mám, někdy z konce jara ;) Taková klasika, zkusím a pak se k tomu za pár let vrátím :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #389 kdy: Srpen 06, 2017, 11:27:33 »

Tak po dlouhém přemýšlení jsem nakonec jako další cRPG nainstaloval druhý díl Dark Sun. Začnu hrát ale až po dovolené. Na dovču si beru tlustý tištěný manuál z parádní krabice. Jedničku jsem kdysi dohrál a pro mě nejlepší "iso" RPG všech dob (nehrál jsem pravda Ultimy 6-8). Dvojka má mít ještě lepší příběh, i když to nebude jen pouštní oblast. Trochu se bojím bugů, takže budu savovat, kde se dá.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 78