Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:42:23
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 15 16 [17]

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66291 krát)

JCMurphy

• Starší člen
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #240 kdy: Prosinec 21, 2012, 11:14:58 »

circle kick je bomba záležitost, ale jsou na něj prerequisity... podívám se... počkeeej...
http://nwn.wikia.com/wiki/Circle_kick
dexterity 15+... problém je tam zjevně se switchováním targetů a flat-footem... to se dá vyřešit akrobacií, případně swift attackem (pružný útok v češtině myslím) ale ten útok v kole zadara za to stojí :D
já ho pužíval hlavně když jsem byl za shapeshiftera v formě mantikory... ta s dosahem nikdy neměla problémy :D

aaaaaa.... teď jsem si vzpomněl na něco co by ti mohlo udělat radost :D... pokud máš ten patch 1.69 s modulem Wywern Crown of Cormyr, tak paladinové dostali vychytávku, kterou můžou pužívat i v origo hře a tím je vlastní bojovej kůň... můžeš ho mít jako peta aby s tebou bojoval, nebo na něj nasednout a rozsekávat nepřátele ze sedla :D vypadá to strašně dobře... koník se s lvlem samozřejmě vylepšuje i když ne o moc http://nwn.wikia.com/wiki/Paladin_mount
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #241 kdy: Prosinec 21, 2012, 14:10:29 »

Hahááá, taky jsem uvažovala o druidovi/mnichovi, lidi to dost chválej :-D.
Jo jo, už jsem to zjistila taky, chyba je v obratnosti (mám 14). Budu muset levelama dát 15 a pak si to třeba dát, ale teda fuj. Navíc mi tim vznikde defekt v podobě lichýho statu. oh, a nezapomeňme na mou inteligenci 10. Člověk by nevěřil, kolik bojově orientovanejch featů chce 13. Bonusový dialogový možnosti z wisdomu jsou hezký, na oko. Ale zatim neměly efekt.

Patch seženu, zatim nemám. Sakra, děláš mi chutě :-). Teď nebudu vědět, za co hrát. Nejradši bych měla všechno.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #242 kdy: Prosinec 22, 2012, 11:57:03 »

Před pár týdny jsek zkusil rozehrát BG2 za druhou variantu předpřipraveného bojovníka na dualclass. Počkal jsem teda na level 13 kvůli navýšení útoku a pak ho switchnul na kněze. A začalo pravé utrpení ... Do 10. levelu je to bída, do party jsem vzal Jana, klerik jen využíval svého množství životů, aby Jan mohl kouzlit plošná apod. kouzla (v Trhově se dá koupit prima opasek Vzdušné obrany, který redukuje magické zranění na 1/2). Druhá krize je dosažení levelu 14, aby se vrátily bojovnický dovednosti. Celkem chápu, proč se dualclassuje dříve. Ovšem po dosažení levelu hned kleslo THACO o 4 a útok vzrostl na 2 - bohužel postava má dovednosti nacpané do mečů, což je mi samozřejmě u klerika k ničemu, takže měla bod do cepů a nechal jsem mu můj oblíbený Cep věků (nějak jsem v těch tupých zbraních našel zalíbení). Další bod na levelu 16 a boty rychlosti = 3 útoky/kolo. Takže suma sumárum, vyplatilo se vytáhnout bojovníka na level 13, jen kdyby ta postava byla lépe předpřipravená. Je tam i dost velká rezerva pro klerické levely k exp. capu.

Ovšem hlavním důvodem byla zkouška romance s Viconií, místo toho se to nějak celé podělalo, podle konzole je vše dobře, ale jediná změna nastala po přijetí Jaheiry zpět (okamžitě se rozjela romance s ní a to hned hezky z ostra). Ale i ta se nějak zasekla, nebere mi to splněný úkol s Harfeníky. Viconie se taky nemůžu zbavit, protože ta mě v případě vyhození vztekle uteče a je po všem. Asi tam budu muset pomocí konzole nastavit nějaký ten pokrok uměle. Zřejmě byla chyba už u jejího vysvobození, kdy jsem jí měl rovnou nabrat. Kupodivu ani neprotestuje kvůli vysoké reputaci.  Asi je to nějaké rozbité.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #243 kdy: Prosinec 24, 2012, 10:27:01 »

Má někdo nějakej editor? Zatracenej circle kick. Je to totálně na pytel. Neustále (fakt neustále) targetuje věci mimo range, čímž mě tam nejen nechá stát v boji jak trubku, ale ještě mi deaktivuje flurry of blows a to se mi nelíbí. Musim si sakra hlídat, kam se postavim, nedej bože, když mám kus od sebe lučištníka, kterej nejde k ostatnim potvorám, nebo mi potvory stojej zasebou v uličce. Joo, a postava díky němu stále mění targety, takže mám pak kolem sebe třeba pět těžce zraněnejch potvor, který mě mlátěj za 25.

V podstatě pokud si člověk chce zaklikat a zachcípat, je to ideální perk.

Oh, a veselý Vánoce.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #244 kdy: Prosinec 27, 2012, 09:10:46 »

Takžeee, mnicha jsem vzala ze zálohy, už má level zpátky a circlekicku se zdaleka vyhneme. (Už zase nechcípáme a zabíjíme všechno kolem.) Testuju svýho děsně zlýho Rogue/Assassin/Dancera, neni to takove killer jako monk a je poněkud pomalej (mnich s haste jede jak fretka), ale jinak Ok postava. Pořád to vylaďuju, perky, staty, skilly...

Vždycky, když si myslim, že jsem tu postavu udělala uplně ultimátně, vyleze na povrch nějaká chybka a nebo opomenutí :-). Myslim si, že tu moudrost přeci jen nechám na osmi, nějak jí nevyužívám.

Jinak, dlouho jsem uvažovala nad tím, k čemu je v těhle hrách charisma. Vždycky mi připadalo jako stat uplně na nic. Divim se, že mi to nedošlo dřív. Cha je ten nejdůležitější stat! Co jinýho bych snižovala, kdyby nebylo cha? Škoda, že nemám ráda trpaslíky. Jejich rasový bonusy jsou ultimátní.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #245 kdy: Prosinec 27, 2012, 21:15:44 »

v rukou paladina je ale takový charisma smrtící záležitostí :P
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #246 kdy: Prosinec 28, 2012, 08:01:33 »

Jak konkrétně se zabíjí pomocí charisma? Jako že ti ženský (a chlapi) omdlívaj k nohám? :-) "Nemůžeš bejt paladin, nejsi dost sexy." :-p (Jen si představte, jak se paladini učej svý řemeslo, tam to musí vypadat :-p.)

(Nemrtví se nepočítaj, ty už se nedaj zabít :-). Vždycky mě zajímalo, jak můžeš sejmout nemyslícího zombíka pomocí charisma.)

Jinak, včera jsem narazila na nějaký psy. Psalo se na nich, že nejsou inteligentní, ale zato jsou děsně vychytralý. To by mě docela zajímalo, jak to dělaj. Má někdo nějakou teorii?

Jo, a našla jsem jednu výhodu mnicha. Včera mi srazili sílu na 3 a já nebyla přetížená, tak jsem jim utekla :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #247 kdy: Srpen 14, 2013, 10:47:53 »

Konečně jsem našel, ve které hře vypáčení truhly znamenalo šanci na rozbitý předmět uvnitř. Opravdu to bylo NWN ale nikoliv jednička, nýbrž až dvojka. Akorát teď jsem našel jeden hodnotící komentář ke hře, kde to autor zmínil.

Jinak k těm psům. Ono obecně, inteligence je dneska chápána dost nejasně a mlží se tím podobně jako s IQ. U psa bych řekl, podobně jako u jiných psovitých, že jsou nadmíru učenliví a dokážou leccos "odkoukat". Sami o sobě však neumějí rychle reagovat na určitou situaci, něco jako taktizovat - improvizovat. Ovšem už jen to učení bývá u živočichů obecně bráno jako znak inteligence.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #248 kdy: Únor 19, 2016, 16:46:55 »

Takže... Dohrála jsem IW 1 a je na čase o tom napsat ságu.

V hlavní roli v anglickém znění:
"male_thief_2" jako chaoticky dobrý půlelf Jack, bojovník/zloděj/mág.
"how_male_3" jako neutrálně dobrý Člověk Brian, bojovník-berserker.
"male_fighter_X" jako chaoticky dobrý půlelf Red, bojovník/klerik/mág.
"how_male_2" jako chaoticky dobrý půlelf Blacky, bojovník/klerik/mág.
A Bard. Bard taky mluví anglicky.

Bojovník/zloděj/mág odpasťuje, kouzlí, a taky bojuje, má momentálně třídu zbroje -19 a kdyby nebyl chaotickej, mohl mít i -20. Docela drsný, na maníka, co vlastně nenosí zbroj. K tomu zrcadlení a kamennou kůži. Potvora, na který si vyláme zuby skoro všechno.

Berserker si tu dělá bojovnickej základ, bude z něj kněz, jako vždycky. Momentálně je ale čistokrevná mlátička, má 40% damage z party.

Bojovníci/kněží/mágové maj plátovky a štíty a vlastně ani nejsou mágové, páč na ně nezbyly kouzla. Zato těch kněžskejch levelů si užívaj.

Bard funguje hlavně jako léčitel, doražeč trollů, identifikátor a přenašeč předmětů a situační dispeller.

V minulý hře jsem měla čistýho kněze a bylo mi líto, že neměl žádnej bojovnickej level, takže to letos napravuju. Druida nahradil druhej B/K/M, nebudeme opakovat minulý zklamání.

........................................

Začátek ve městě, nic zajímavýho. Vždycky mám chuť pozabíjet ty děti, ale ono to nejde. Spousta questů ve městě, a pak na gobliny. Začátek je legrace, protože čistokrevnej bojovník už má několikátej level a přes 40 HPček, zatím co multíci maj 11 HP a vlastně umíraj na jednu ránu :-D. Je to trošku náhoda, jestli přežijou boj nebo ne. Bardka střílí z luku do kouzelníků. Bardka je vůbec dokonale užitečná, co by si bez ní člověk počal.

Po zabití goblinů jsme se vypravili dál a bez nehod... ne, počkat, lavina nám zabila celou karavanu. Tak teda s jednou malou nehodou jsme se dostali až do Kuldaharu. Vybílili jsme tu jejich lokaci s nemrtvejma, za utrženej peníz jsme koupili spoustu svitků a pásek s rozostřenim a resli jsme hru, protože musíme živit čtyři mágy. Ve hře jsou svitky tak pro jednoho a půl.

Ta hra má podezřelej nedostatek zajímavýho děje, kterej by se dal vyprávět. Každopádně jsme se dostali až k Bossini, co má to divný jméno plný Y a X a já ho nikdy nedokážu přečíst. Naházela jsem doprostřed chodby hromadu skull trap kouzel, natáhla jsem jí, většina jejího doprovodu vybouchla :-D, a na zbytek jsem hodila tichou zónu, bylo to velmi snadný. Pamatuju si, jaký jsem s ní poprvé měla potíže. Tedy, s ní ne, ale s jejim magickym doprovodem.

A je na čase vrátit se k zabíjení goblinů. Který jsou navíc už jednou mrtví. Gobliní duchové, slabí a neškodný. Asi aby si hráč oddechl.Nemám tuhle lokaci moc ráda.

Mrazivá lokace se spoustou salamandrů (tu taky nemám moc ráda.. když nad tim tak přemejšlim, tak nemám ráda žádnou lokaci v týhle hře) a mořský potvory zamrzlý v akvárkách. Když se člověk podívá, kolik tam maj místa, tak je jim zamrzlejm líp. Rozmrazovat to nebudeme, to by asi smrdělo :-D. Zabít, všechno zabít. Hlavně ledový obry, tolik expů za ně a přitom jsou neškodný. Vážně, 16k za kus? 360k za quest? Vau vau vau. Bílejch trollů bylo přesně 40, počítala jsem je podle kyselinovejch šípů.

Ohnivá lokace se spoustou salamandrů. Kdyby v ní alespoň nebyla tma. Při minulý hře jsem tu měla obrovský potíže. Tentokrát jsem namemorovala odolnost proti ohni (vážně, proč mě to minule nenapadlo :-D), takže to bylo lehoučký. Jen jsem se bála tý čubky, co dává strašlivý rány hrozně rychle za sebou (má u sebe odznáček s poníkem), která mi to minule děsně natřela. Mno, řekněme si otevřeně, minule jsem to musela hrát v nějakym nestřízlivym stavu :-D. Hold person a sbohem. boss celkem snadnej...

A finální lokace, jen dva bossové, první klasickej vopruz "najdi toho správnýho", já skoro všechny postavy melee... autor tohodle "boje" by měl někde viset za část těla dle vlastního výběru.

Finální boss... no, řekněme jen, že padl, nebudu na to myslet a vztekat se.

Přemejšlim, jestli teď sjedu datadisk, nebo zkusim Neverwintera.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #249 kdy: Únor 19, 2016, 17:26:33 »

Moje oblíbená pasáž je někde v podzemí u duergarů, kde je to samý kostěj ... klerička dělala průzkumníka a všechno se to kolem ní sunulo k zemi :) Jednička je taková decentní, tuhý je až přídavek Trials of Luremaster.

IWD má náhodou úžasné lokace, ale absence pořádného příběhu a dialogů mi vždycky chyběla. Každopádně ti to moc času nezabere, takže budeš mít alespoň čerstvé porovnání pro NWN ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #250 kdy: Únor 19, 2016, 17:33:20 »

Mě ten příběh nechybí (naopak), jen teď jak jsem chtěla napsat ságu mi došlo, že neni o čem :-D.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 15 16 [17]