Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:49:46
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66366 krát)

Winterson

• Nováček
  • *
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #210 kdy: Prosinec 16, 2012, 09:15:06 »

Kukri už je opravdu specifický, ale až tolik jsem ho v akci neviděl. Jenom vím, že je to extrémně nebezpečný ostří (jako každá jiná čepel s břitem a špicí) :D
Výhodu bych spíš viděl u zbraní jako je lamač mečů nebo ten typ meče, který když se dostane pod záhyb brnění a dá se zalomit - tyhle dvě dokážou už pořádně ovlivnit nepřátelské akce.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #211 kdy: Prosinec 16, 2012, 13:08:31 »

Koukám, že se tu rozjela docela dobrá debata na téma zbraně. Toho já se neúčastnim, já nešermuju :-).

Drizztova největší výhoda je plot shield. To je ultimátní obrana, kterou disponuje většina hlavních hrdinů. Ty zbraně mu Salvatore dal proto, že se mu líbily. Jak jsou elegantně zatočený. Nebo tak nějak. Jako když se s nima mává a odletuje z nich krev...

Osobně netušim, jaká je maximální délka dlouhý dýky, aby to ještě nebyl krátkej meč :-p. Každopádně od chvíle, kdy moje roguna přezbrojila z měčů na ty VELMI krátký dýky, je mnohem nebezpečnější :-D. Takže Entreri by měl používat krátký zbraně, když má větší obratnost než sílu... pokud má větší obratnost než sílu, pravda, že bejvá popisovanej jako docela bouchač. Tak je mu to možná fuk.

Moje roguna má teď +1 palcátky s omračovacim efektem. Je to milý, zvlášť trolové jsou omráčený prakticky pořád a já je hezky likviduju. Jelikož nemám bojovnický levely, nemám ani zaměření na zbraň, takže je mi celkem fuk, co vemu do ruky :-). Ten dancerskej level je k nezaplacení, fakt miloučkej. Jinak jsme a budem čistokrevná roguna, nejdřív prozkoumáme hru a pak teprve začnem stavět ultimátní postavu.

Závěrem ještě podotknu, že v posledních dvou Salvatorovejch knížkách byl Drizzt relativně snesitelnej, i když Entreri je stále milionkrát lepší.
IP zaznamenána

Winterson

• Nováček
  • *
« Odpověď #212 kdy: Prosinec 16, 2012, 15:08:56 »

Šermovat ani nemusíš :) Já taky ne, ale čas od času se na některý mrknu.

V knihovně jsem narazil na knihy o Drizztovi, pod značkou "Forgotten Realm", ale nikdy jsem nečetl. Jediný co jsem četl byl Pán prstenů: Dvě věže, ale jen proto abych ukrátil přes noc čekání na zubaře - do osmičky se mi pustil zánět a nemohl jsem spát. Vůbec jsem narazil na spoustu knih, které jsem znal z her (ale právě z knih hry byly). Třeba takový Zaklínač a další. Raději si užiju zážitek z hry než z knihy...tedy pokud je hra kvalitní.

Dýky, co si pamatuju, mají sice menší zranění, ale dalo se s nimi útočit o dost rychleji

Akorát si pamatuju starý RPG "Menzoberanzan" a tam právě byl Drizzt zmíněný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #213 kdy: Prosinec 16, 2012, 15:11:13 »

4Winterson: Kukri je zajímavá tím vnitřním zakřivením, ve dvojici to slouží jako hezké kleště. K tomu má posunuté těžiště. Teď úplně odbočím, pořídil jsem si japonský výkovek mačety typu kukri pro práci na zahradě a je to neocenitelné. Na boj to neni, je to delší a tím pádem i těžkopádnější, ale to těžiště dělá divy. Jihoameričani mají obdobu v mačetě Bolo.

4Yuana: Ještě si postavu vybírám, ale zvažoval jsem taky použít něco kratšího. JCMurphy tu jednou radil zrovna kukri (?). Vzal bych to obouruč, ale spíš pro bojovnický povolání. Asi si znovu postavim hraničáře jako základ. Zatím si teda po večerech čtu manuály, když jsem to předtím tak zandebal :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #214 kdy: Prosinec 16, 2012, 15:19:32 »

Jo, útočí to rychle, ale nedovedu si představit, že s takovejma "rybičkama" zabiju trolla... A ono to jde :-D. Jsem zabiják :-D. Teda, až na ty nemrtvý. Což je docela blbý, protože těch je ve hře dost.

Neznalostí Drizzta o nic nepřicházíš. Ony ty knížky zas nějak závratný nejsou, ale vychází jen jedna do roka, takže vždycky přečtu pasáže s Entrerim :-), za pár hodin je hotovo :-).

Zaklínače mi poslal kámoš v pdf. Nedalo se to číst. Taky jsem toho moc nepřečetla.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #215 kdy: Prosinec 16, 2012, 17:45:40 »

Zaklínače jsem nečetl, chtěl jsem to koupit jako komplet, ale už to taky neni všechno k dispozici. Zkoukl jsem však seriál a to bylo takové ... no ani tak nejde o to zpracování efektů apod., ale vyobrazený charakter Geralta mi moc nesedl. Ve hře to bylo výrazně lepší. V seriálu mi přišel jako naivní trouba :)

Jinak herní jedničky si docela považuju, už jen kvůli tomu, že to stojí na překopaném Aurora 3, tedy NWN2.  Do té doby mě nikdy nedocházelo, jak moc odlišné hry na jednom engine mohou vzniknout.

Když už zabíjíš troly, tak to jsi určitě v druhé kapitole, takže toho liche v kryptě už máš za sebou? Pokud ne, to je teprve správná výzva. U tohohle souboje jsem docela rostl.

Edit: Vrátím se k BG:EE. Zjistil jsem, že mi originál verze nakonec zas tak plynule nejde :D Vypadá to, že jsem taky dojel na ovladače grafiky. Ale proč jsem vlastně originál verzi pouštěl? Nešlo mě do hlavy, jak je to s těmi NPC, resp. předrozdělenými body. Měl jsem zato, že třeba Khalid je v EE verzi zmršenej, ale nakonec jsem přišel na to, že je předtvořený v obou verzích stejně. Drobný rozdíl byl ale u Jaheiry. Taky jsem sejmul Drizzta, má tedy krom obou scimitarů ono mitrilové brnění +4 (obr. č. 1), které jsem navlíkl na svou hraničářku a skrývání opravdu funguje. Má to i skin takového zvláštního koženého brnění. Z nových NPC musím udělat opravu u Dorna, v Přátelské náruči ho ještě nabrat nelze, musí se počkat až na cutscénu s ním níže u Nashkelu.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #216 kdy: Prosinec 16, 2012, 21:30:13 »

dýky neútočí rychleji... tohle je jiná edice.. tady si hážeš na iniciativu kdo začne dřív a v případě interruptování kouzel na rychlosti nezáleží, protože tak jako tak dostaneš příležitostný útok navíc

u roguny je jedno co máš za zbraň, hlavně si dávej bacha jestli máš finty se zbraněmi, tak se řídit jenom tím seznamem, backstabovat tady můžeš i s obouručkou, to je fakt, ale tady máš pevnej backstab bonus a ne multiplikátor původního zranění

dávat rangerovi obouručku je Elemire trochu barbarství :D ale jestli chceš mít ten feeling obouruční zbraně a profitovat z jeho odbornosti, tak si dej double - mace/axe/sword, řadí se to mezi exotické zbraně a hned u kováře v letohradu si můžeš nechat vyrobit parádní kousek
doporučuju vyzkoušet nějaký epický povolání čistokrevně, jsou pěkně udělaný

Zaklínače jsem přečetl už někdy v 15ti letech... knížky to byly senzační, pokud se vám nechce srát s celou ságou, doporučuju aspoň povídky a dát si je jenom když je nálada

nevím, že by Filipíny byly v jižní Americe :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Bolo_knife
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #217 kdy: Prosinec 16, 2012, 22:12:24 »

Nebral jsem to podle původu, ale podle katalogu výrobce ;) (chybička se holt vloudila) Obouruční palcát používala moje předchozí hraničářka, tak bych rád zas něco jiného.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #218 kdy: Prosinec 17, 2012, 01:58:40 »

No, zbraňový finty maj docela krátkej seznam zbraní, který s nima fungujou. Obouručky tam rozhodně nejsou. Popravdě backstabuju kyjema (1d6+1 a paralíza). Roguna mi připadá jako postava dost na prd, jelikož potkávám samý nemrtvý a konstrukty, kterejm dávám max 6 damage... Ale cokoliv živýho hodně rychle přestává bejt živý. Rozumějte, oni mě ti nemrtví nezabíjej, ale strašně se u těch bojů nudim. Bratrův mág/bojovník dává standartní ranou to, co já backstabem, útočí o dost rychleji a ani se nemusí moc snažit. Kde jsem udělala chybu? Tedy, krom toho že nemám ráda mágy a bojovníky?

Mágové jsou v pohodě, vždycky se objevim, on začne kouzlit, já zmizim... takhle si chvíli hrajem... no a on pak už nemá čim kouzlit. Samozřejmě když už se objevim, tak ho klepnu přes šišku, že. Ubila jsem nějakýho nebohýho elfa u něj doma. Dal mi kámen. Ví někdo, kdo to byl? Já jen, že jsem vtrhla k němu domů, vykradla ho, přizabila, a on se mě pak ptal, co tam chci... A mě došlo, že nevim :-D. To je to moje dobrý přesvědčení. Proč mi to nedalo body ke zlu?

Jinak, veselá příhoda z prvního aktu... soutěžili jsme s nějakym typanem v chlastání, první runda, druhá, třetí..... až na tý poslední mi dole vyběh nápis Vick Benson: Imunita na sražení :-D. Ani chlast mě nedokáže porazit. Upiju kohokoliv, ale musím pít přes přilbu :-p.

Uvažovala jsem o jinym povolání (monk), ale monci jsou divní. Jaký staty by měli mít? Stane se jim hodně, když nebudou mít wisdom? Neplánuju bejt čistokrevná, wisdom mi kříží plány. Co síla? Nechci další postavu s damage 1-6 :-D.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #219 kdy: Prosinec 17, 2012, 09:00:34 »

Monkl je strašně zabijácký povolání... v NWN dostali do vínku hromadu specifickýho equipu... už v 2. aktu seženeš hnedka róbu co má permanentní zrychlení, AC mají z prvhních částech hry největš ve hře, dostávají zadara dovednosti únik, vylepšený únik, sražení včetně vylepšenýho a sekáček, u mnicha by snad i doporučoval jít čistokrevně, mají abilitku, že za první zásah v kole mají jeden zásah zadara
pak by nebylo špatný ho mixnout s vrahem, nebo stínovým tanečníkem, případně zase hraničář 9 lvl a dát mu 2x kamu, takhle dosáhneš největšího počtu útoků v preepických lvlech
moudrost není zas tak důležitá, ale dát tam aspoň 14 neuškodí... moudrost ovlivňuje záchranný hody abilitek typu omračující a smrtící pěst
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Winterson

• Nováček
  • *
« Odpověď #220 kdy: Prosinec 17, 2012, 14:49:40 »

Jak to tak čtu, docela mám chuť zase začít hrát BG - někde doma ji ještě budu mít zašantročenou.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #221 kdy: Prosinec 17, 2012, 19:18:34 »

Já chtěla monk/dancer, připadalo mi to super, se všema těma redukcema damage, magickou odolností a skrejvánim. A dvacetiprocentnim concealmentem. Akorát si říkám, že to skrejvání je bez sneak attacků trošku... míň užitečný. Hlavně se bojim tý damage, nejsem si jistá, jak na ty staty, monk je podobně komplikovanej, jako paladini. Já mám ráda intel, ale jediná classa, která ho využívá, je mág. Proč? Ostatní chtěj taky body na rozdělení. Jo, a assassin, podle původních pravidel, ovšem tady mu zabavili jak kouzla, tak schovávání (to, který má dancer na 1lv má mít ass na 8lv). Mít Ass schovávání, tak si ho asi vemu, ale takhle je dancer lepší. Jo, nemá zabijáckej útok, ale což.

Záchraný hody monka fakt netrápěj. Už podle oficiálních pravidel je to jakejsi bůh, kterej má všechny záchraný hody na maxu. Nikdy jsem je neměla ráda, ale což. Teď vám asi připadá, že nemám ráda asi tak třetinu class... a víte co? Ona je to pravda :-D. Pravda, hraju za mágy, sorcerery, občas monky, asi nejvic nesnášim bojovníky, takovej ten tupej typ :-). Paladin a roguna u mě vedou. Podle třetí edice mám ráda dancery, jen škoda, že jim zabrali teleport. A taky chybí podmínka 5 bodů v perform: dance :-p.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #222 kdy: Prosinec 17, 2012, 20:37:21 »

assasin nemá schovávání? co je to za hovadinu? jinak u monka doporučuju seříznout charisma na 8 a zbytek na 14, případě oblíbenej stat si dej třeba na 16 jestli to půjde... a vyser se prosimtě na ten INT,
dmg mu roste s lvlem až na 1d20 + poškození z rukavic, u těch lepších třeba 1d6 elektřinou
dej si assasina jenom 1 lvl abys měla možnost na paralyzující backstab.. záchranný hody sice budou slabý, ale jednou z dvaceti se vždycky musí podařit :D
srandovní mix by mohl být paladin/bard, ale tam zavazí to zákonný přesvědčení... leda až bys měla dostatek paladinskejch lvlů, tak si rozdrbat přesvědčení v SoU, začít házet bardy a importovat se zpátky do začátku kapitoly v origo hře
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #223 kdy: Prosinec 18, 2012, 08:51:37 »

No, co se schovávání týče, jde mi o hide in plain sight perk, kterej by assassin měl mít. Nicméně podle výpisu perků ho nemá a já ho nebudu expit na osmej level, abych to ověřila. Proto zásadně dancer. Teoreticky to může být monk/dancer/assassin :-D.

Já mám intel ráda. Postavy s nízkym intelem mě obtěžujou. Navíc když máš dva body na rozdělení, tak to fakt stojí za to. Proto taky nehraju za paladiny, ač je mám ráda. Prostě jsou hloupí (doslova).

Můj oblíbenej stat je obratnost, intel je druhej v závěsu. Monci můžou mít obratnost, že jo? Že jo?? :-D Jo, jasně že jo, nenosej zbroj.

Chtěla bych mít postavu, jako je Entreri. Žádný nízký staty. +se dokáže plížit i bez pláště a speciálních bot.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #224 kdy: Prosinec 18, 2012, 10:58:18 »

hide in plain sight můžeš sehnat pouze tím jedním lvlem shadow dancera... nikdo jinej to nijak nesežene... proto se na některých serverech pro multiplayer právě zakazovalo dávat si jenom ten 1 lvl :D

jestli nějaký dovednosti stojí za to maxovat, tak je to čarozpyt (už nevím jak je to v angličtině... spellcraft?) dává za 5 bodů 1 záchrannej hod na kouzla + se ti napíše co protivník zrovna kouzlí
výcvik je fajn věc, ale sražení a odzbrojení zase tak moc nepřátel nepoužívá
potom nevim jak se to jmenuje, ale za každých 5 bodů to přidá 1 dodge AC
případně teda skrývání a tichý pohyb, s hledáním a páčením bych se moc neobtěžoval
nějaký to přesvědčování je taky fajn... budeš mít větší odměny za questy, ukecáš platbu předem a z některých bojů se vykecáš
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17