Vidíš, to mě nenapadlo. Hned jsem si představil takové to prima masivní kroužkové jako je v M&M, co chrastí při sebemenším pohybu. Je to už opravdu dlouho, mělo to myslím stejný skin jako kroužkové +1. Ale vzpomínám si, že v BG2 taky bylo jedno kroužkové bez postihu, shodou okolností nějaké elfí (možná ho najdu ještě v save). Ovšem ty náholeníky, nebo jak to nazvat, s bonusem k rychlosti z něj nevypadnou. Drizzt je celkem dobře vyzbrojen k boji. Jenom mě někdy nešlo do hlavy, proč se tolik brání mečům.
Pár věcí u Salvatore ohledně Drizztových schopností mě taky zarazilo. Je snadné svádět schopnosti zbraní na magii, ale ty souboje s Entrerim mi přišly někdy podivný. Ne proto, že by to tak nemohlo být, ale proto, že když se vezme, co má Drizzt za sebou, tak zkrátka musel předtím podvádět

Ale teď vážně.
Kdysi jsem někde četl, že zahnuté meče, kam scimitar patří, byli vyvinuty kvůli boji na koni, kde se rovné čepele moc dobře neovládají (katana byla původně taky rovná jako prkno - teda ne to z Baumarktu, tomu by mohl závidět i scimitar

). Ona totiž v reálu ta výhoda v boji na zemi padne, neboť pro průnik přes kryt je potřeba otevřít vlastní obranu - jo, je to o bod lepší, ale podle mě se potom i tak oba protivníci drží pořád v patu, což ostatně Drizzt s Entrerim vlastně nakonec provádějí (Entreriho dýka asi taky nebude nějaký žabikuch s 12-ti cm čepelí). Drizzt zřejmě ty čepele neovládá tak nezávisle, jak by to mohlo z popisu vypadat. Podle mě tedy nejde ani tak schopnosti jako o to, že jsou pro vzájemný duel "nevhodně" vyzbrojeni.