Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:17:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66514 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #75 kdy: Listopad 20, 2012, 10:12:19 »

Do čtyř jsem sice nehrál, ale navečer jsem se rozloučil s Jaheirou a Minscem a na osmém levelu bojovníka opustil Irenicovo vězení s 200k zkušenostmi. Imoen byla za chvilku v tahu, takže všechno připadlo jen mě a vyrazil prodat co se dalo. Potom rychlý průlet cirkusem a hurá do Chudinské čtvrti. Ty dva kretény před vstupem jsem zmastil jak nic, pak souboj v aréně a drzá návštěva gladiátorské arény vzadu. Lehtinan to zabalil a následovala cesta do stok. Tam teď zápasim s mykonidy, na kontě mám 420k zkušeností. Vzhledem k tomu budu už brzo dualclassovat :)

Jde to rychle. Díky tomu, že haldu věcí nepotřebuju, tak vesele prodávám. Ještě než z těch stok vylezu, tak bych mohl mít už i přes 15k peněz. Spíš se obávám, co na mě zbyde, až to dualclassnu (na výběr je klerik nebo zloděj). Zatím nejotravnější je léčení - nejlevnější je spánek, mám odehrány skoro 3 neděle herního času. Horší je, že jsem tu postavu zase zmastil. Jako bojovník jsem se zaměřil na dlouhé meče (3 body) a bastardy (4 body - ten jeden jsem tam vrazil zas bez rozmyslu). Tím pádem kněz asi odpadá. Navíc jsem zapomněl, že by bylo dobré zvolit neutrální přesvědčení, takže druid vypadl taky.

Nebudu to nijak hrotit, kam se dostanu, tam se dostanu. Jakmile to nepůjde, tak skončim. Myslím ale, že základní hru bych mohl zvládnout celou, potíže čekám až v datadisku.

Edit1: Existuje někde tabulka, jak je to s tou rychlostí bojovníků podle levelu? V manuálech jsem našel jedinou zmínku u levelu 7 (IWD).

Edit2: Hm, nejenom, že jsem tu postavu zmastil, jaksi jsem si navíc zafixoval, že dualclassnout lze až na dalším přechodu levelu (vím, to jsem pochytil v třetí edici pravidel) - level 9, získání 250k zk na level 10 a místo levelu 10 dualclassnout. Jaké bylo moje překvapení, že jsem to mohl udělat hned po získání levelu 9 (trochu jsem doufal, že by se zk mohly přenášet, ale jasně, nepřenáší :)). Už jsem mohl být zloděj level 11 :D Nevadí, pokračuju tedy do levelu 12, doufám, že se mi to vyplatí. Raději jsem si začal psát poznámky ... no, neni nad vlastní těžce vydřenou zkušenost :) Chybí tedy 3k zkušeností na level 10, otrokáři za mnou, jdu na most a pak nejspíš pořešim kult oka.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #76 kdy: Listopad 20, 2012, 16:15:38 »

já sem tu stránku nehážu potřetí jenom tak pro srandu :D
http://www.planetbaldursgate.com/bg2/character/classes/tables/specialize.shtml

a vypadá to, že ta půlka útoku je až na 13...

edit: teď jsem si vzpomněl, že léčení se řeší tím, že co nejdřív jdeš do stok a získáš ten plášť s jehož pomocí se můžeš proměnit v trola (regen)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #77 kdy: Listopad 20, 2012, 19:52:58 »

Díky. Nevadí, vracet se kvůli tomu už nebudu :) alespoň jsem vrazil do dlouhého meče další bod. Plášť už mám. Díky expům jsem zahájil úkol s kultem, ale miliónu jsem dosáhl ještě před dosažením chrámu, tak jsem to tam utípl kvůli nemožnosti nosit Balduranův štít. Vyšel jsem ven, nakoupil pár lektvarů zlodějiny a vrátil se do Chudinské čtvrti apod. abych navýšil level zloděje odstraňováním pastí a otevíráním truhel (zůstalo toho po předchozích bojích dost). Lektvary byly nakonec zbytečná investice, levely začaly lítat docela rychle, takže jsem jen rozděloval body mezi odstranění pastí a otevírání truhel. V současné chvíli jsem kousek před 9. levelem zloděje. Zkusim asi vzít úkol s MaeVarovou gildou a zkusím se přidat k Bodhi. Schválně, co to udělá. Už mám i všechno na Kangaxxe, ale nemám žádnou dobrou zbraň, tedy vyjma nalezené Hvězdy dne, ale nejsem si jist, zda-li bude fungovat. Nakonec jak jinak ... půjdu to zkusit :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #78 kdy: Listopad 20, 2012, 21:19:47 »

Tak jsem k tomu ještě dneska na chvíli sedla, hlásim vymácení hospodský arény a pavouků na hřbitově (a jinejch věcí tamtéž :-p). Je to o hodně jednodužší, než když nás tam bylo pět. Léčení zatim fakt neřešim, těch pár škrábanců... :-D. Pravda, musim ze začátku poměrně hodně spát na kouzla. Jedinej problém je inventář, zatim se nějak vejdu, ale jestli to takhle půjde dál, budu nucená nainstalovat nějakej podvodnej patch na neomezený prostory :-p. Asi se nedaj najmout otroci na nošení Qitemů, co :-D. Plný město otroků a já žádný nemám.

Výhoda je, že všechny zbraně připadnou mě :-D. MĚ! Moje! Muhahahaaa. Nejde o prachy, zatim jsem nepotřebovala moc nakupovat a v krizi se vždycky daj nabugovat :-D. Ale člověk je hned jinej machr, když má solidní výzbroj. Teď mám oba meče +2. Mám skill na dlouhý a krátký, mám meče ráda. Teď ale budu dávat body do něčeho tupýho. Můžu jen dva body do každý, takže mám na rozdělení dost.
Kde se shání ten štít na očička? Ráda bych na ně mrkla, až budu zítra odpoledne zas doma.

Jinak, jo, půl čtvrtý :-D. Jelikož jsem už šest let ze školy, tak si to můžu dovolit :-D. Hej, nejsem školskej typ. Jsem fakt ráda, že je po všem.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #79 kdy: Listopad 20, 2012, 23:48:24 »

Śtít prodává Deidre v Dobrodruhově krámku (musí být nainstalován bonus pack).

Začalo přituhovat, jako zloděj to neni v boji nic moc, předchozí bojovnická taktika neni ono :) Ale už mám level 12, takže srovnáno a začal mi výrazně pomáhat backstab a pasti. MaeVarova gilda je moje + jeho prima zbroj. Zjistil jsem, že povolání zloděje se k Bodhi nemůže přidat vůbec, takže tohle mám vyřešený. Kangaxxe jsem samozřejmě nesundal, Hvězda dne ho ani neškrtne. Budu muset počkat, až najdu něco skutečně +4. Spaní jsem vyřešil nastavením, dal jsem spát do vyléčení. Pro ty rozjezdy tímhle směrem se zdá multiclass lepší :), ale od levelu 13 mě dělí už málo. Otázkou spíš je, kde to dohnat - zda-li to zkusit v doupěti beholdera s neviditelností, nebo vzít quest Nalie ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #80 kdy: Listopad 21, 2012, 09:26:25 »

Neni instalování bonuspacků trochu podvod? :-p Hmm.

Hehe, já mám teď všechy classy kolem 11-12lv, bez magie bych byla mrtvá jako ... jako něco hodně mrtvýho. Jelikož se neumim plížit, tak jdu všude na férovku. Ale lepšim se. Brzo už využiju svůj (zatím) x4 bonus. Nacpala jsem všechny body do pastí a odemykání, teď se učim bejt tichá a neviditelná a pak se naučim dělat pasti. To stejně zatim neni potřeba.
Jelikož jsem tu hru nikdy nehrála moc daleko, tak se pomalu dostávám do neznámejch vod. Teda, ještě mi dost zbejvá, ale nějterý věci se mi nechce opakovat. Škoda placení peněz pro toho otrapu, jako by někoho zajímala nějaká Imoen.
Spaní do vyléčení mi připadá jako strašný plejtvání časem.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #81 kdy: Listopad 21, 2012, 10:25:36 »

jestli se nepletu, tak tenhle bonus pack je oficiální a je dodávanej k originálce, takže to je stejnej podvod jako instalování patche
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #82 kdy: Listopad 21, 2012, 11:21:48 »

Slovo *bonus* trochu zavání :-). Ok, tak já s nima teda budu obchodovat. Kde sídlej?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #83 kdy: Listopad 21, 2012, 11:35:37 »

Jj, bonus pack je součástí originálky, nebyl jenom v původní verzi (se samostatným ToB). Navíc po Podtemnu budeš stejnak vlastnit další ochranný předmět, takže je to čistě otázka zrychlení a samozřejmě výdaje peněz :) Plýtvat na tohle svitkem antimagie je škoda, stejnak je škoda tam těch cca 60k zkušeností v beholderech prozatím nechat - tedy pokud to tam vůbec zůstane, vzhledem k té hlášce nejvyššího strážce Oisiga.

Spát do vyléčení mi přijde stejné, jako spát každou chvíli kvůli doplnění kouzel ;) Nikam nespěchám, romanci jako sólista nemám a Imoen neuteče :D Spíš to je nepříjemné vzhledem ke sledování času kvůli vedení gildy.

Každopádně jak jsem včera napsal, tak jsem taky učinil. Vrátil jsem se do doupěte kultistů a v batohu si už připravil Balduranův štít. S brlohem nemrtvých významně pomohla Hvězda dne se svým Slunečním paprskem, golema sundaly pasti. Nechal jsem tam jenom nějakého Pána mumií, toho nešlo dorazit. V brlohu beholdera jsem si rovnou odemkl východ a pěkně potichu se přesunul na pozici - 3 pasti, složit žezlo, vystřelit ze žezla a se zbytkem pomohla past. Návrat k Amaunatorovi znamenal dosažení levelu 13 ... uuuf. No a teď se začaly teprve dít věci.

První, která mě překvapila, byla možnost nosit střední štít, tudíž žádná penalizace ke zlodějským dovednostem a armor klesl hezky na -5. K tomu se mi vrátily 4 body v dlouhých mečích, co víc si přát ... Beholdeři byly otázkou chvilky. Velké překvapení však přišlo s těmi 6-ti strážci uprostřed, v podstatě jsem je snadno vybackstaboval. Stálo mě to jen 3 lektvary léčení (ten sloupec ohně je opravdu nepříjemné kouzlo) a jeden rychlosti. Tohle mi i s plnou družinou trvá déle kvůli taktice. Prostě se to s tou změnou rázem otočilo o 180°. Gaala a spol. jsem vybackstaboval úplně stejně (ani nepíp a hned zpanikařil :)) a i při dorážení tváří v tvář to nebyl problém (6 elitních). Musím říci, že tohle mě opravdu překvapilo. Návštěva strážce Oisiga a level 14.

Magie by tomu určitě dodala své kouzlo, chvilkama bych taky rád švihal fireballem :) Nepříjemný problém mám jenom s kouzly ovládnutí a zmámení, bere se to tu jako instant kill. Potřeboval bych nějakou šikovnou věcičku na ochranu. Jinak moc neloaduju.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #84 kdy: Listopad 21, 2012, 12:01:17 »

Hm, já žádnou guildu nechci. Jak se to získává? Abych věděla, co nemám dělat? Neni to, doufám, povinný? Protože to by mi zkazilo hru.

Firebal jsem zatim švihla jeden. Na tu drowku, co vykouzlí milion pavoučků. Sakra, už chci domu hrát, děláš mi to chutě. Ono spát na kouzla neni tak zlý, stejně jsem po dvou hastech unavená :-).

Popíše mi někdo cestu k těm obchodníkům? Nějak... polopaticky? :-D Nejlepší by byla mapka. Názvy lokací mi mnoho neříkaj :-p.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #85 kdy: Listopad 21, 2012, 12:14:03 »

v BG 2 má každý povolání svůj quest, ve kterým získá svoji "pevnost, bunkr, základnu"
zloděj má guildu
válečník, mnich, barbar má hrad
hraničář má srub v lese
druid má něco jako svatyni
kněz má chrám v chrámové čtvrti
mág/zaklínač má tu velkou železnou kouli na astrální cestování
paladin má řád

jinak abych vám ještě krapet pomoh, tady máte přehlednej seznam předmětů s umístěním abyste si mohli naplánovat putování, protože rpg prvky jsou krásný, ale přeci jenom v solo hře je výbava ještě důležitější

http://mikesrpgcenter.com/bgate2/items.html

vlevo máte panel podle toho co hledáte, šak si s tím už pohrajte

edit: povšimněte si například co všechno za rukavice můžete sehnat během hry... jedny vám nastaví sílu na 18, další obratnost na 18... jediný lepší než tohle jsou rukavice co přidávají půl útoku, který jsou až v 5. podlaží strážcovy tvrze... takže já bych se třeba při tvorbě postavy úplně vysral na jedno z toho (pokud vám nechyběly body, tak to je fuk, ale můj plánovanej druid musí mít charisma 15 + moudrost k tomu)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #86 kdy: Listopad 21, 2012, 12:33:04 »

Jsi laskavej, jsme ti s Jackem vděční. (Vím, že to neni zábavný, porád mi posílat odkazy :-).) Zatim co MM6/7/8 znám líp, než vlastní boty, tohle je pro mě dost nová hra. Jistě, pravidla mám celkem zmáknutý, ale ten zbytek... Každopádně díky.

J, díky, já ty q někde najdu. Jak se to asi řeší u multiclassů? No jistě to tam taky bude napsaný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #87 kdy: Listopad 21, 2012, 14:51:55 »

Obchodníci -> Waukenina promenáda -> Ribaldův obchod, to trefíš.

4JCMurphy: Díky, kouknu k němu. Rukavice obratnosti už jsem našel, ale mě jsou k ničemu. Místo toho se mi docela hodil prsten s nastavením charisma, to jsem při tvorbě snížil. Až to bude možné, poohlídnu se po těch bojovnických rukavicích (mám obavy z toho měnlivýho démona, to bude asi docela zákys). Přišel jsem na to, že krom štítu můžu svojí postavě nasadit i helmu, což asi vyřeší to charmování - jednu už jsem našel ve stokách a vzteky prodal :)

Jinak podzemí hřbitova mám taky za sebou. Painai mi zabrat moc nedala, ale už jste někdo někdy zkoušel backstabovat pavouky jednoho po druhým? :D Jed byl hnusnej, měl jsem jen tři lahvičky protijedu a bylo to prakticky k ničemu. Tady by se bývalo plošný kouzlo hodilo. Ne vždy se mi podařilo doběhnout zpět ke dveřím bez úhony.

Gilda nebylo zrovna to pravé, ale když už jí vlastním ... pokud se nepletu, tak po podtemnu už to po mě poplatky chtít nebude. Jinak u multiclassů si lze vybrat, kterou z dostupných. U dualclassů nevim, zatím jsem ještě nevytáhl z Athkatly paty :) Ale to zkusim na některých těch stránkách najít, protože Nalia už mi asi ani nic nabízet nebude.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #88 kdy: Listopad 21, 2012, 15:07:58 »

Taky máš charisma 3? :-D Prsten je hned to první, co člověk získá, když vyleze ze zajetí :-). Pravda, nesmí zapomenout lootnout gnoma, jako já prvně. Cirkus byl totálně snadnej, až jsem koukala, protože před tím jsem tam cípla.

Jinak, měla jsem hooodně velkej problém naklikat solidní staty, jak má člověk malý minimum, tak to ne a ne skočit na solidní hodnoty. S paladinem to byla sranda, měla jsem asi o 7 bodů víc... A multiclass zrovna potřebuje kotel bodů, zvlášť tenhle. (Mám, tuším, 18-73/18/18/18/14/3)

Fakt je, že jsem ještě nepostřehla, že by bylo charisma k něčemu důležitý. Mám teď 20 a nic nepozoruju. Ta 10%? sleva v obchodech fakt nestojí za to, aby do toho člověk cpal 15 bodů :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #89 kdy: Listopad 21, 2012, 15:42:15 »

Charisma mám normálně asi 10 - komplet je 18-71/18/18/10/18/10, moc to taky padat nechtělo, ale i bez toho jsem měl v plánu připravit si jen univerzál bojovníka pro dualclass zloděj nebo klerik. Druid vypadl kvůli přesvědčení.

V cirkuse mě zraňovali jen ti vlkodlaci v přízemí, nepříjemně mě obklíčila trojice. Jo, překvapila mě snadnost průchodu, Minsc tam obvykle mívá potíže. Obecně mě ten úvod přišel rychlejší, ale to bude asi taky tím, že to teď po letech zase více sleduju :) Naštvali mě Harfeníci, když jsem dualclassnul, tak už se k nim nedalo dostat, čímž pádem jsem je nestihl vykrást :/ Ve městě mi už asi chybí jenom 3 věci (teda pokud vynechám NPC questy) a to je již zmiňovaný Kangaxx, divadlo na mostě a navštívit tu partičku dobrodruhů v chrámové čtvrti ... jo vlastně je tu ještě jedna partička, no za 5 minut nebude :D Koule v Chudinské čtvrti je bohužel zatím na dlouhé lokte. Pak se budu muset rozhodnout, jestli zrušim upíry nebo se vydám mimo město.

Mě teď tak bokem napadá, že vlastně žádné NPC v baldurech už nejde moc upravovat, buďto jsou to dualclassy, multiclassy nebo to jejich povolání nedovoluje. Vzhledem k tomu, že Yoshimo je jediný obstojný zloděj, tak nic moc.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17