Tak co se týká trollí regenerace... řekněme, že je symbolická a kolikrát trvá i 14 hodin, než ten zatracenej život doroste. Lituju investice do ní (Zkusmo jsem do ní dala 30 bodů a pak jsem to loadnula. Nemělo to moc efekt. Posilování je lepší volba.). Spát se dá skoro všude, stačí se vzdálit od nepřátel a je to. Rytíř má lepší damage, lepší výběr zbraní, může nosti štít (nejlépe artefakt s imunitama na negativní stavy), plátovku, prostě vidim dost výhod.
Největší + pro trolla je paralíza, pokud člověk získá palici s lifedrainem, tak už ho nic nezastaví. Má kotel hpček (já měla na konci dva tisíce), takže i bez ní chvíli trvá, než padne. (Vybíjela jsem část krystalu a zemního vězení staffkou imunity na stun, kterou jsem měla na jednom bodu skillu :-p.) Problém je ze začátku slabá zbroj a taky chvíli trvá, než se začne výrazněji projevovat ta paralíza.
Upír to má dobrý, imunita na fyzický zranění je až příliž velká výhoda, zvlášť v rovině země. Souhlasim s tim, že je nejpraktičtější, jedinej problém je povyšovací q.
Minotaur... Nemůže nosit boty a přilby, což je celkem mínus (pořád nacházim dobrý boty a artefakty :-D. Mi to hra dělá schválně), taky expert magie těla toho moc nesvede, ale je to lepší než zmiňovaná regenerace. Udělala jsem si healovací makro na klávesnici a vzdycky se odejdu třeba napít :-p. Povyšovák se dá dát, i když je těžší. Dobrý je vyčíhnout si artefaktní sekyrku, do začátku dobrý +. Taky umí uhejbat pastem, takže další +. Akorát ty hpčka jsou slabší a nepovedlo se mi získat lifedrain, takže probít se krystalem bylo ... řekněme zdlouhavý :-). Ale prošla jsem to (měla jsem 65lv). Pravda, pak jsem se dožrala a vybombardovala jsem rovinu mezi rovinama dvaceti armageddonama. Bylo to velmi... relaxační.
Nekrouš má málo hpček a do začátku i málo many, což je hodně velkej problém. Na druhou stranu umí míchat poťáky, bílej na manu je celkem silnej, zvlášť pokud máte štěstí na ench +20 alchemka. Pokud se neštítíte chyb, tak taky můžete mít lítání hned od začátku hry.
Temnej elf... doporučuju vyčíhnout botky se swift efektem a držet ho zrychlenýho. Ten souvyslej proud střel strčí nějaký draky do kapsy. Cestovní kouzla, damage na dálku, solidní na blízko, něco vydrží... myslim, že hodně dobrá postava. A opět platí trik s lítánim, kterej opravdu ulehčuje povyšovák. I bez něj ale Cauri zachráníte celkem bez zádrhelu, i na prvnim levelu to jde a máte VELMI solidní startovací expy.
Klerika jsem nezkoušela, ale myslim, že nebude problém. Solidní armor, imunita na negativní stavy, heal... celkem i umí s mejskou... Nebála bych se toho.