Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:05:13
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Hra za jedinou postavu  (Přečteno 14808 krát)

VOSA

• Host
Hra za jedinou postavu
« kdy: Červen 13, 2012, 15:31:38 »

Zdravím :-)

Při pročítání stránek jsem si všiml, že už se našlo pár lidí, kteří hru dohráli za jedinou postavu. Já sám mám pár měsíců také rozehranou osmičku jen za upíra a doposud celkem v pohodě (i když v rovinách už začíná docela přituhovat). Jestli to úspěšně dotáhnu do konce, tak pak napíši své zážitky. (Jen podotýkám, že se snažím hrát poctivě, bez probíhání s neviditelnosti apod.)

Zajímalo by mě, za jakou JEDINOU postavu si myslíte, že je nejtěžší hru dohrát? Tedy, co je největší výzva? :-) Pokud bych měl zůstat u své nejoblíbenější osmičky, tak bych osobně řekl - rytíř, možná troll (ale ten má alespoň regenraci). Magie podle mě bude v pozdějších fázích hry hodně chybět a člověku nezbyde než spoléhat na svitky a lektvary.

Obecně - jak se stavíte ke hře s jedinou postavou? Já to beru jako jakousi možnost hrát na vyšší obtížnost (která jinak nelze nastavit) a možnost zkusit překonat výzvu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #1 kdy: Červen 15, 2012, 12:50:02 »

Ahoj,

u osmičky bych se asi taky zdráhal rozhodnout, vzhledem k předchozím dílům, které postavy mají navrch a které ne. Čistě bojová povolání to mají ke konci vždy těžší, protože se obvykle začne více narážet na monstra s nepříjemnými efekty, ale zas mají výhodu v hrubé síle. Hrát za jednu postavu je určitě výzva, ale ještě větší výzva je hrát za jednu postavu šestý díl :)
IP zaznamenána
This is the end ...

VOSA

• Host
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #2 kdy: Červen 15, 2012, 18:18:13 »

Elemir: Jak říkáš - bez ochrany proti magii, levitaci a vysátí života nebo jiného pořádného magického dálkového útoku to bude asi těžké. Třeba se k tomu jednou dostanu a uvidíme :-)

Šestý díl - Musím se začervenat, ale jsem z těch, kteří jej sice mnohokrát rozehráli, nikdy se však nedostali až ke zdárnému ukončení. Takže tam mám resty i s celou družinou, natož s jednou postavou :-/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #3 kdy: Červen 16, 2012, 04:06:06 »

Pro rychlý průběh hrou si dokážu představit hru za každou z postav. Upír má podle mě pro sólo hru asi nejlepší předpoklady, byť je v normální hře docela zatracovanou postavou, podobně asi jako druidi v předchozích dílech. Přitom se rozhodně nejedná o slabou postavu a má i velmi zajímavé atributy. V závěsu bude nejspíše nekromancer a po něm temný elf. Ostatní už si to musí alespoň zčásti oddřít bojem.

Šestka je v tomhle dost specifická - neviditelnost neexistuje, ochrany před magií taky nic moc a hlavně ty boje jsou dost tuhé a nejde se jim moc vyhnout (hlavní dějová linka vede docela zajímavými místy, někteří z toho i zešedivěli :)). Např. závěrečná bitva s Kreegany je vždy na vážkách i pro vyšší levely. Spíš to nahrává pro atypické družiny, ale sólo postava by asi měla dost co dělat. Kolikrát jsem plánoval si alespoň jeden z dílů sólo zkusit, ale nějak to pro mě neni ono. I v Baldur´s Gate sebou tahám minimálně 2 další postavy, byť většinu cesty mi tvoří jen "společenský" doprovod.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #4 kdy: Listopad 06, 2012, 16:25:28 »

Ahoj, tak si to tady procitam a solo hru zvazuju, jen by me zajimalo jak to myslite u toho sesteho dilu, kdy je parta 4clena uz od zacatku. Mate na mysli trening jen jedne postavy?...jsem z toho zmateny dik za odpoved .
IP zaznamenána

schveider

• Nováček
  • *
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #5 kdy: Listopad 06, 2012, 16:42:13 »

3 postavy napr. utopis. Mrtvoly se pak hodi jako nosici :)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #6 kdy: Listopad 06, 2012, 16:43:43 »

no jo ted jsem v koupeli premyslel o vymiceni :-) dik
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #7 kdy: Listopad 06, 2012, 18:18:52 »

Tak co se týká trollí regenerace... řekněme, že je symbolická a kolikrát trvá i 14 hodin, než ten zatracenej život doroste. Lituju investice do ní (Zkusmo jsem do ní dala 30 bodů a pak jsem to loadnula. Nemělo to moc efekt. Posilování je lepší volba.). Spát se dá skoro všude, stačí se vzdálit od nepřátel a je to. Rytíř má lepší damage, lepší výběr zbraní, může nosti štít (nejlépe artefakt s imunitama na negativní stavy), plátovku, prostě vidim dost výhod.
Největší + pro trolla je paralíza, pokud člověk získá palici s lifedrainem, tak už ho nic nezastaví. Má kotel hpček (já měla na konci dva tisíce), takže i bez ní chvíli trvá, než padne. (Vybíjela jsem část krystalu a zemního vězení staffkou imunity na stun, kterou jsem měla na jednom bodu skillu :-p.) Problém je ze začátku slabá zbroj a taky chvíli trvá, než se začne výrazněji projevovat ta paralíza.
Upír to má dobrý, imunita na fyzický zranění je až příliž velká výhoda, zvlášť v rovině země. Souhlasim s tim, že je nejpraktičtější, jedinej problém je povyšovací q.
Minotaur... Nemůže nosit boty a přilby, což je celkem mínus (pořád nacházim dobrý boty a artefakty :-D. Mi to hra dělá schválně), taky expert magie těla toho moc nesvede, ale je to lepší než zmiňovaná regenerace. Udělala jsem si healovací makro na klávesnici a vzdycky se odejdu třeba napít :-p. Povyšovák se dá dát, i když je těžší. Dobrý je vyčíhnout si artefaktní sekyrku, do začátku dobrý +. Taky umí uhejbat pastem, takže další +. Akorát ty hpčka jsou slabší a nepovedlo se mi získat lifedrain, takže probít se krystalem bylo ... řekněme zdlouhavý :-). Ale prošla jsem to (měla jsem 65lv). Pravda, pak jsem se dožrala a vybombardovala jsem rovinu mezi rovinama dvaceti armageddonama. Bylo to velmi... relaxační.
Nekrouš má málo hpček a do začátku i málo many, což je hodně velkej problém. Na druhou stranu umí míchat poťáky, bílej na manu je celkem silnej, zvlášť pokud máte štěstí na ench +20 alchemka. Pokud se neštítíte chyb, tak taky můžete mít lítání hned od začátku hry.
Temnej elf... doporučuju vyčíhnout botky se swift efektem a držet ho zrychlenýho. Ten souvyslej proud střel strčí nějaký draky do kapsy. Cestovní kouzla, damage na dálku, solidní na blízko, něco vydrží... myslim, že hodně dobrá postava. A opět platí trik s lítánim, kterej opravdu ulehčuje povyšovák. I bez něj ale Cauri zachráníte celkem bez zádrhelu, i na prvnim levelu to jde a máte VELMI solidní startovací expy.
Klerika jsem nezkoušela, ale myslim, že nebude problém. Solidní armor, imunita na negativní stavy, heal... celkem i umí s mejskou... Nebála bych se toho.
IP zaznamenána

VOSA

• Host
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #8 kdy: Listopad 08, 2012, 07:54:50 »

Mě ani nenapadlo investovat do renegerace více než povinných 7 bodů na mistra. Myslel jsem, že to stejně nemá žádný efekt navíc.

Splnění úkolů s Cauri a s Proroctvím Slunce beru jako naprostý základ hry za jednu postavu. Bez toho by to bylo dost úmorné. Cauri je jediný quest (a částečně Korbův sarkofág kvůli ještěrům), který probíhám. Jinak jsem poctivý a řídím se heslem "kill them all" :-)

Jinak rekreační solo minotaur zatím pohoda, boty a helmy nakonec nebyly problém (čekal jsem to hlavně na začátku, kdy je každý bod TZ dobrý). S počtem HP spokojenost. Minimálně oproti upírovi jich mám až až. Zatím mi přijde, že se probíjím dungeony snad ještě rychleji než s tím upírem. Sekyra docela nakládá :-) Jediný, kdo mě umí potrápit, jsou zatím wyrmové.

S lvlem 65 do roviny? Jenom? Teď se pomalu chystám na Regnu a mám 74. Nepoužíváš nosiče? (Jsou to žrouti zkušeností -.-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #9 kdy: Listopad 08, 2012, 08:21:42 »

Ona je blbost tam dávat cokoliv, vždyť to nic nedává. Ani na granta. Možná na nekroušovi by to bylo vidět (kdyby měl granta), ale na trollovi s dvouma tácama hpček? Směšný. V sedmičce byla regenerace super (kouzlo), v osmičce je to symbolický.

Jen minotaur. On má expy na sto levelů, ale já necvičim, žere to čas. Ono to neni potřeba, dává to i tak (+ větší výzva). Jen na ten armagedon jsem si najala dva nekrouše a Cauri, protože jsem měla vztek :-). Jedenáct armaggedonů za den opraví náladu po tuhym boji (sesypali se na mě 4 rubínoví draci, fuj. A taky jsem neměla nic proti paralíze, takže samej load). Jinak jsem celou hru nic nenajmula. Žádný vysávání života, žádný další postavy, jen mejch 65 levelů a obouruční sekera. To je férovka, přesně jak má bejt :-D.
Troll měl v krystalu rovnou stovku a používala jsem na hlídky artefaktní staffku, navíc paralíza řeší problém. Můj pocit, že minotaur má málo hpček je způsobenej faktem, že můj troll má 4x tolik :-p

Jinak, teď jedu rytíře a sranda nad srandu, fakt. Ou jee, relikvijní kopí s lifedrainem a štít imunity na paralízu/spánek, jsem ten největší killer pod sluncem :-D. Za toho se do krystalu TĚŠIM. Škoda jen, že se mi nepovedlo ulovit plátovku ani botky, to jsou hodně dobrý artefakty.

Bratr opět rozjel hru za jednoho elfa, dvě hodinky a už je zas hotovej. On by to moh hrát závodně.

Já občas používám invisku, řekněme 2x/3x za hru? S tim minotaurem jsem musela obejít venek roviny ohně, a to jsem měla resisty jako hovado. S trollem jsem to vybíjela, ale bylo to tedy náročný.
Jinak jsem nenarazila na větší problém. Rovinu ohně (začátek) a zemní vězení považuju za nejhorší fáze hry.

Jinak co se týče Cauri tak jí na začátku nezachraňuju, stejně tak proroctví. Obvykle se těmhle dvoum věnuju až když mám level, nebo když umim lítat. Vůbec celej ten první dung obcházim a vracim se tam někdy na dvacátym, možná třicátym levelu. A beru ho pěkně od zadu. Jsou jiný zdroje levnejch expů, ze začátku to leze moc hezky.
Pak samozřejmě zachraňuju Blazena (jo, Blazen, super jméno pro šílence), ale ne vždy i Ebonest.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #10 kdy: Listopad 09, 2012, 11:04:29 »

Hmmm, tak mi včera bratr ukazoval svýho superelfa, co to s nim dohrál. Tý už ani nebliká ohraničení portrétu, jak je rychlá. Prostě chrlí dokonale souvislej proud a zabije cokoliv v jakymkoliv množství. Nedej bože, když tomu dá výbušnej luk. A já si myslela, že lichové jsou silný. Ok, beru zpět.
Můj rytíř teď nepokračuje, včera na něj nebyl čas. Ale už má patnáct levelů a je to zabiják, i když ho ze zmiňovanýho elfa chytá komplex.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #11 kdy: Listopad 12, 2012, 09:47:56 »

Ok, rytíř vymlátil hru jak nic, stovka levelů, lehčí hru jsem nezažila ani s celou partou. Ale stejně mám radši draky.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #12 kdy: Listopad 12, 2012, 10:46:20 »

ty máš asi hodně času, že? za dva týdny dohrát trola,minotaura a rytíře...
a to ani nechci vědět jak to hraje tvůj bratr...
ráno vstane, posnídá, dohraje jedno M&M a jde do práce/školy >_<"
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #13 kdy: Listopad 12, 2012, 11:12:54 »

Hele, já do toho stíhám chodit do práce (což on momentálně nemusí), hrát jiný hry, psát knížku, ... :-D Hraju to velmi zvolna, trvá mi to třeba dvě odpoledne dohrát.
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
Hra za jedinou postavu
« Odpověď #14 kdy: Listopad 12, 2012, 15:41:12 »

Haha :D

Tak až dohraješ velmi zvolna za dvě odpoledne šestku tak teprv uznám tvou ukvapenost, húm hom húúm.
IP zaznamenána