Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:59:06
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Příběh MM6, MM7, MM8, MM9  (Přečteno 11372 krát)

mid17

• Nováček
  • *
Příběh MM6, MM7, MM8, MM9
« kdy: Leden 29, 2011, 09:47:05 »

Ahoj, Po několika letech jsem se vrátil k hraní MM6 proštudoval jsem celé tyto stránky a všiml jsem si že se zde vedou poměrně obsáhlé debaty o příběhu. Můžete mi vysvětlit kde se vzali blastery apod.? Napadlo mne že se ta hra odehrává po našem věku. Třeba po atomové válce což může být doba ticha. Doba zázraků je před atomovou válkou. Monstra ktará se ve hře vyskytují můžou být způsobeny mutací:-) Ano hrál jsem i Fallout :-) Ale samozřejmě Kreegané jsou mimozemská rasa. V MM7 spadne do oceánu lod lincoln nemůže to být záchranný modul vyslaný před touto atomovou válkou? Nebo se mýlím může admin tyto problémy rozepsat více? Jinak Děkuji za nejobsáhlejší stránky o této hře. Je vidět že jsou dělané s láskou i když asi pro málo fajnšmekrů. Ale přesto moc díky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: Leden 30, 2011, 03:27:42 »

Díky :) Trvalo řadu let, než dostaly ty různé vzkazky o příběhu nějaký ten řád a smysl. Dalo by se říci, že námět Might and Magic vychází ze Star Treku (seriál a filmy). Některé světy jsou umělé, některé jsou přirozené a všechny byly součástí vesmírného impéria Pradávných.

Válka s Kreegany způsobila kolaps komunikační sítě, což odlehlé oblasti odřízlo a jejich vývoj následně probíhal přirozenou cestou. Blastery (obdoba phaserů) jsou výtvorem Pradávných a patří do standardní výbavy kosmických lodí - Lincoln v  Mělčinách je jedna, druhá se pak nachází pod Svobodným přístavem. Ta pod Svobodným přístavem zde kdysi dávno havarovala, naproti tomu Lincoln se zde objevil celkem nově a je zajímavé, že jeho posádka odstartovala vlastně před dobou Ticha :)

Přítomnost hrobky VARN na planetě pak poukazuje na její umělou kolonizaci. Ovšem záznamy o předešlé terraformaci chybí, takže nelze s jistotou říci, zda-li je zdejší biosféra přírodní nebo umělá. Zajímavý je v tomto ohledu kontinent Jadame, kde se lze setkat s pány živlů (resp. vytvoří se zde portály - dimenzionální brány do jejich říší). Zajímavé je to zejména proto, neboť historie CRONu se o nich zmiňuje také. Je tedy zřejmé, že v průběhu terraformace se mimo jiné otevírají brány do jiných dimenzí ...

Doufám, že to bude prozatím dostatečné :) Postupně se to tu objeví celé (v sekci I-V dílu vzniká už nějakou dobu samostatná kapitolka), ale ještě kus chybí.
IP zaznamenána
This is the end ...

mid17

• Nováček
  • *
« Odpověď #2 kdy: Leden 30, 2011, 09:58:23 »

pročítal jsem si souhrn příběhů MM1 - MM5 a našel jsem tam tuto pasáž:
Corakovi už se přistání tolik nepovede (nevím přesně, co se s ním stalo). Pokud jde o našich 8 dobrodruhů, ti nikdy na XEENu nepřistáli! Pravděpodobně už je také nikdy nespatříme. (Mějte je však prosím na paměti, stanou se velmi důležitou součástí pozdějšího příběhu.
Nikde jsem už ale neobjevil nějakou další informaci. Protože jsem nejvíc pařil MM7 napadlo mne nejsou to náhodou naši ztroskotanci z Lincolnu?
Podíval jsem se na Intro a skutečně jich z Vesmírné lodě přichází 8 :-) Už je to trochu moc konspirační ale proč ne:-) co Ty na to Elemire?:-)
IP zaznamenána

Ali

• Host
« Odpověď #3 kdy: Leden 30, 2011, 11:30:36 »

http://www.celestialheavens.com/viewpage.php?id=373

...Vzpomínáte si na osm dobrodruhů z Might and Magic 3, kteří nikdy nedorazili na Xeen? Ztroskotali na pobřeží Antagarich. Čtyři z nich odešli do Brakady kde doufali, že výměnou za své technologie vytvoří bránu zpět k pradávným. Ostatní čtyři odešli do Deyje kde spolupracovali s Archibaldem na vytvoření výhně, která by jim dala zbraně tak mocné, aby ovládly svět. Můžete volit mezi dobrými a zlými hochy, pokud zvolíte ty dobré, postavíte bránu vedoucí k pradávným kde se dozvíme více o nich i o Kreeganech....
IP zaznamenána

mid17

• Nováček
  • *
« Odpověď #4 kdy: Leden 30, 2011, 12:45:39 »

Nejsem moc dobrý angličtinář:-) takže je to vlastně teda tak jak jsem říkal:-) Jsem prostě z toho příběhu fakt unešen...:-) Moc díky za potvrzení Ali.
IP zaznamenána

UXI

• Host
« Odpověď #5 kdy: Leden 31, 2011, 00:48:35 »

Ahoj, nedavno jsem si s kamarádem povídal o sérii M&M a někde se mi zmínil, že nějaký NPC (M&M6) zmiňuje něco o tom že celý svět Erathie je uměle vytvořený na velký vesmírný lodi, nevíte o tom něco ? Nejsem si jistý zda nekecal nebo zda je to pravda. Ale to že jsou ve hře dál jiné vesmírné lodě v lodi vše vyvracuje a nesedí to. Nesetkal se s tím někdo ?
IP zaznamenána

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #6 kdy: Leden 31, 2011, 15:47:15 »

Jen bych upozornil, ze Erathie je jen jeden z kontinentu.Planeta se jmenuje Colony.
Jinak, abych odpovedel na otazku.Svety na kterych se odehravaji pribehy MaM se deli na dva typy.Na biosfery, ktere byly stvoreny Pany elementu(Elementarnimi pany) a na tzv. "nacelles", jejichz doslovny preklad je gondola, coz je celkem uchylny :).Colony patri mezi biosfery, cili tvuj kamarad kecal.Jinak nacelles na/v onech obrovskych kolonizacnich lodich jsou a jedna se prave o ony "placky".
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Únor 02, 2011, 12:30:08 »

Jenom ještě k tomu Lincolnu, on na Antagarichu neztroskotal, to přistání bylo záměrné. A tady se právě objevuje ta zajímavá linka. Je otázkou, kolik vlastně bylo Corakovi, když se s ním tato skupinka setkala prvně. Za Sheltemem se určitě hnal roky, ale časový rozdíl se ve skutečnosti zdá být větší.

Jinak k tomu dialogu s NPC v mm6, taky si nějak nevybavuju, že by tam na toto byla nějaká narážka.
IP zaznamenána
This is the end ...

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #8 kdy: Únor 02, 2011, 14:45:04 »

Mam pocit, ze ten Corakuv a Sheltemuv vek se resil na nejakem foru, bohuzel si nevzpominam, na kterem.Zkusim se podivat.
Co se tyka onoho dialogu s NPC, tak bych netvrdil, ze tam nebyl, ale nejsem si jisty, zda to opravdu byla sestka.Jen jsem zpochybnil interpretaci.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: Únor 04, 2011, 19:19:00 »

Pokud najdu čas, tak zkusím ty dialogy projít. Bylo by to zajímavé.
IP zaznamenána
This is the end ...

schveider

• Nováček
  • *
« Odpověď #10 kdy: Únor 04, 2011, 23:40:47 »

Tak jsem si vsiml(pote co jsem precetl cele vlakno :)), ze se tu neresi ta podivnost, kterou jsem mel na mysli, ale proste jen Corakuv vek.Kdyz jsem prochazel fora, nevsiml jsem si, ze by o tom nekde byla byt jen zminka.Kazdopadne pro nej byl vek, jako pro kyborga, bezpredmetny

EDIT: Tak me jeste napada, kde jsi, Elmire, zjistil, ze ta parta z MM3 odstartovala z dob pred Tichem?Vim, ze jsem nekde nasel, ze se Kastore narodil 984 po Tichu.Zda se, ale, ze autor nezapocital ten casovy skok, kdy Morglin Ironfist vstupuje do Vnitrni Svatyne(Inner Sanctum) a ocita se nekolik tisic let pozdeji na Colony(s tim, ze se prenesl jen v case a ne v prostoru).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: Únor 07, 2011, 19:25:37 »

To byla taková úvaha k poslání Coraka. Vychází to z představy, že v době, kdy Corak dostal svůj úkol, tak byl naopak Sheltem už blízko svého "zvráceného" úkolu. První díl by se tak musel odehrávat za věku Pradávných a podobně i druhý díl. Tím pádem by ta honička musela trvat několik staletí, což mi na tom právě nesedí. Protože mám rozehraný až 4 díl, tak netuším, jak to přesně v předchozích bylo. Ke zdržení by muselo tedy dojít na Terra. Napovídal by tomu epilog ze sedmého dílu, podle něj by se Kastor opravdu narodil někdy po roce 900. Centrální stanice byla podle toho totiž vybudována před 1000 lety.
IP zaznamenána
This is the end ...

reng23

• Host
« Odpověď #12 kdy: Březen 12, 2011, 19:27:18 »

A to sám autory hry nenapsal cely pribeh nebo tak neco?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Březen 13, 2011, 07:34:18 »

Nenapsal, autor nejspíše v prvopočátku ani netušil, že se z toho stane takto rozsáhlá sága. Od druhého dílu výše je to alespoň doplněno o prology a díly na sebe začaly vcelku navazovat. Rozkol nastal zas až u šestého dílu, kde se to navíc dost prolíná s Heroes of Might and Magic. Ty přechody nikdy nebyly plynulé, dobře zřetelné to bylo i u devátého dílu, který se odehrává zas jinde.

Na druhou stranu neni divu, sága během svého trvání prošla několika významnými technologickými pokroky a tak se postupně měnil i engine hry. S každou takovou změnou pak nastal skok v příběhu. Je to vcelku logický vývoj, který je vidět i u jiných her. Bylo by třeba sice hezké podívat se na Terru dnešníma očima, ale asi by to nepřineslo nic nového a ta atmosféra by už prostě nebyla taková.

Na chvilku odběhnu do trochu jiného ranku her mezi akční střílečky, protože tam je tohle oprašování běžnější  - když vyšel nový Doom, dohrál jsem to jen do 12. levelu, protože jsem najednou zjistil, že vše kolem je mi nějak moc podezřele známé a vlastně hraju starou dvojku převlečenou do nového kabátku. Stejný pocit jsem měl s Quake 4, kde jsem skončil pro jistotu už u dema. U rpg si na tohle dávají autoři proto dobrý pozor.

Jak už jsem na počátku u MaM psal, ten příběh je jen zdánlivě roztříštěný. Halda toho padá právě na ty příběhové skoky, kdy chybí jen doplnit tu mezeru mezi a tady je pak to správné místo pro spekulace :) Je tedy pravdou, že lze nalézt i různé časové chyby v rámci příběhu, ale to už se autorům stává. V tom je na tom asi nejlépe sága The Elder Scrols, kde si autoři opravdu dali záležet a vytvořili dokonalou idylu historie.

Práce na historii MaM je docela mravenčí dřinou, už jen kvůli tomu, že krom samotné ságy MaM je třeba držet si přehled i o sérii Heroes. Osobně mě třeba stále schází zpracovat část od I po V díl. Naštěstí nejsem jediný, kdo to zkouší poskládat a tak mohu prozradit, že jsem nedávno dostal svolení k použití materiálů dalšího autora a jak je známo, ve dvou se to lépe táhne :)
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo23

• Host
« Odpověď #14 kdy: Březen 13, 2011, 13:14:23 »

To je super=)
ted me napadlo autor jeste zije?
IP zaznamenána