V Oblivionu (původním, nevím jak v remake) se dalo nalevelit hned po vylezení z vězení na krabech na pláži. Pak ale hra začala všude generovat mnohem silnější obludy, takže byla hra mnohem těžší. Tedy cílem hry byl opak RPG, nerozvíjet se a hlavně nezvyšovat úrovně, protože pokud to člověk udělal, stala se hra nehratelná.
Já tedy TESy obecně nemusím, protože mi vždy přišli neskutečně tupé po všech stránkách, ale Oblivion byl v tomto extrém. Dle mého je Tainted Grail: The Fall of Avalon v tomto o dost lepší. Rozvojový systém třeba funguje a ta kombinace zlepšování používáním dovedností (mírné) a zlepšování skrz levelup, vlastnosti a zejména perky, je o dost více funkční, než to, co bývá v tesetch. Domnívám se, že má i výrazně lepší úkoly, svět (ten druhý, dál jsem nebyl). Hlavní příběh těžko říct, jelikož jsem hru hrál naposledy v prosinci a moc daleko jsem se v něm nedostal.
Tedy za mě je tato hra o dost lepší, než oblivion, nicméně to z ní nedělá dobrou a zábavnou hru. Respektive ona je zábavná, ale jen určitou dobu. Ale asi se k tomu vrátím, až bude čas. Potíž je, že ten čas vůbec není, což je u mě důvod, proč jsem přestal hrát (ne proto, že by mě to vyloženě nebavilo).