Já celý prosinec nic nehrál, naposledy, když jsem to hrál, jsem skončil v nějaké hrobce na úplném severu, kde jsem dostal nějaký úkol od nějakého chlapa, ale dál jsem nešel.
Luky podle mě fungují dobře. Plošný efekt u luků (alespoň u mě je to luk s požadavky na sílu, duchovno a ještě něco), dle mého zvyšuje jen luk a s magií nic společného nemá, ale i kdyby, ničemu to nevadí. Magii ale zvyšují vyvolané obludy, nicméně jiná kouzla nepoužívám, takže se zvedá jen málo. Původně jsem si říkal, že bych používal kouzlo léčení, co se dá koupit od kněze v pevnosti, ale nemá to moc význam, když stačí jíst jídla. Během boje by to stejně nebylo použitelné (tam pomohou spíše lektvary) a mimo boj stačí jen jedno jídlo a mám jich tolik, že je stejně prodávám, když je vyrobím.
Zajímavé jsou také runy, které se dají dát do zbraní a zbrojí (dá se do každé zbraně asi udělat dvě dírky a pak do nich něco vložit a pak to lze i případně vytáhnout ven).
Jinak já ve většině dovedností, co používám, jsem byl 80+, ale mě to vyhovuje, v momentě, když bych tu všechno uměl na 100, by mě to přestalo bavit. Já prostě potřebuji, aby se hrdina rozvíjel. V plížení je perk, který značně zvýší zranění způsobené útokem při plížení (mám jej rozvinutý na max, a myslím, že to je znát). Kritické zásahy bych řekl, že jsou něco jiného (nesouvisí to ani ze zásahem do slabin - hlavy, ani s plížením), ale asi se u nich opravdu spouští ta animace z blíska. Zvednout šanci se dá vnímáním, perky, nebo předměty. Mě osobně je to vcelku jedno, protože já téměř vše zabiji na ránu i bez toho (třeba topivci, nebo ti s červenýma čepičkama, kostlivci, banditi, goblini s palicí, vlci a podobně, to padne na jednu ránu, ať se trefím či ne). Medvědi, nebo třeba ti divnojeleni, ti padnou na ránu, pokud trefím hlavu, nebo pokud se plížím. Noční duchové (kteří asi levelují společně s hrdinou), nebo silnější mini-bossové, jako ti banditi za odměnu, nebo nějaký krtek v jedné z jeskyní a podobně, padli na ránu, pokud jsem se plížil a mířil na hlavu. A jen ti dva bossové (včelí královna a rytíř) jsem musel ustřílet, protože před bojem byl dialog a nešlo se plížit. Pořád je ale i u nich znát, jestli trefím hlavu, nebo ne. Kritické zásahy moc nedávám, jen hodně vzácně.
Osobně si spíše nejsem jistý, jak postavu rozvíjet ohledně vlastností, protože jsou ve hře předměty, které mají požadavky třeba 12 a víc, ale není reálné zvednout všechny. Pokud použiji tel lektvar na reset (jakože nechci, protože to nedělám v žádné hře), tak asi kvůli tomu, abych je nějak upravil a rozdělil jinak.