No já prošel první svět, kam se hráč dostane po opuštění vězení, dostal jsem se na 34 level, ale jen v jedné dovednosti, která se zvedá sama (nelze se jí učit) jsem na 100 a to sice v plížení. V jiných, co často používám, jako je luk, akrobacie (všude kam jdu skáču) a podobně jsem cca na 80 a podobně ve výrobních dovednostech. Plížení ale i tak používám dál, jelikož za něj mám bonus k útoku, když někoho trefím lukem do šišky. Díky plíživému poškození a díky poškození slabin, jsem schopen zabít téměř vše na jednu ránu, pokud se trefím. Pokud ne, musím to vyloženě ustřílet. Tedy není to jako Skyrim. Každopádně doporučuji se ze začátku plížit a zvedat tu dovednost a přitom skákat. Později, jak člověk se v tom světě dostává dál a dál, je lepší spíše rozvíjet atletiku (sprintem).
Ten druhý svět je také ne tak velký a dává poměrně smysl (tedy opět se to dost liší od všech TESů), neboť jej evidentně nedělali vypatlaní jedinci. Zdá se, že lze svět opustit a jít ještě někam dál (do další části), ale hra mě tam nechtěla pustit kvůli příběhu. tak nevím, co tam je.
Osobně mám výtku asi jen k tomu, že se svět neustále obnovuje. Třeba bylinky, naleziště rudy a podobně (to poněkud snižuje hodnotu těchto nalezišť, ale zase je to výhoda, že člověk může neustále něco vyrábět a rozvíjet se v těch dovednostech). Taky se obnovují nepřátelé (asi ne všichni, ale většina ano) a jelikož jsou na místech, kama člověk chodí/běhá, pokud nepoužívá rychlé cestování, zabije je opravdu hodně krát (ale zase je hezky na tom vidět, že hrdina přece jen sílí a zlepšuje se).
Zajímavé je to pak v noci, kde se mi od určité chvíle začali objevovat spešl potvory. Vyskytují se jen v noci a jakmile se rozední, tak zmizí (klidně i během boje). Zdá se, že tyto potvory asi navíc levelují s hrdinou, jelikož jsou za stále více zkušeností (a jsou dotovány opravdu dobře na to, že nejsou příliš silné).
Jinak jsem na moc potíží nenarazil. Asi jen v jednom vedlejším úkolu je nejspíše nějaký bug, kde má člověk zasadit semínka do záhonků, jenže hned u první záhonku všechna zmizela a nestalo se nic, v úkolu ani nejde pokračovat. Jinak bych řekl, že jsem splnil úplně všechny úkoly, co jde získat na té druhé mapě.