Díky snazšímu sekání do strany jsem získal větší jistotu a troufnul jsem si konečně i na skřety. Používám na ně trochu jinou taktiku, kdy využiju okamžiku, kdy se skřet napřáhne a než sekne, tak ho seknu já zprava (nebo zleva). Tím ho zásahnu a zároveň mu úspěšně přeruším útok. Bohužel mi poněkud blbne klávesnice, takže občas to nereaguje na pokyn, ale s tím se dá žít

. Taktika to není 100% i tak, protože skřeti občas vypadnou z rytmu a udělají svůj tah o něco dříve. Elitní skřeti pak občas seknou taky zprava doleva a to mě prostě zasáhne vždy.
Pomalu jsem pročistil celou východní stranu hradu a část západní strany. Tedy místa, kde je skřetů méně a dají se snadněji izolovat. Další na řadu přišli skřeti v lese na východě a u Starého dolu. Poté jsem pročistil Xardosovu věž, tedy až na démona, toho nedokážu ani škrábnout.
Na kostlivce jsem toho mnoho nevymyslel, ale během bojů mi z toho "vykrystalizovala" taktika doporučená Milhausem, tedy kryt, sek, kryt a tak stále dokola. Sice mi to moc nejde, ale už jsem dost kostlivců udolal i tak, dokonce mám vyčištěnou kryptu na Onarově farmě.
Pomalu jsem se dosoukal na level 23 a konečně jsem mohl sílu zvednout na 90. S bonusy jí mám nyní na 110, takže už mohu používat lepší jednoručky, jako třeba Inkvizitor nebo Havraní zobák.
Další postup už bude asi horší, protože u tréninku síly se mi objevilo, že dalších 5 bodů síly by mě mělo stát už 20 DB, což by znamenalo další 4 levelupy (potřebuji 10 bodů do 100). Dva bych ještě v Hornickém údolí mohl uhrát, ale taky budu potřebovat body na učení starých textů. Přemýšlím proto, že bych těmi texty raději začal a teprve pak bych pokračoval v tréninku síly. Mezitím bych se mohl přesunout i do datadisku.
Největším problémem zůstavají skřetí psi, dračí chňapavci a ohnivé ještěrky. Psa už zabiju, ale jen pokud je sám, což je trochu komplikované, když obvykle chodí ve dvou

. Ještěráky jsem ještě nezkoušel, ale čekám, že to bude něco jako elitní skřet - kupodivu jsem úplně zapomněl, že taková potvora v G2 vůbec byla.
Všiml jsem si také zajímavého chování některých úkolů, které po splnění nezmizí z přehledu. Zmizí až po delší době nebo po restartu hry. Trochu to mate, protože se to občas tváří tak, jako že úkol má pokračování a ještě jsem ho nepslnil celý. Kupodivu se mi také konečně povedlo ukecat Felanna, že má přestat bušit kladivem - zmlátil jsem ho ještě jednou a najednou tam ten dialog měl.
Jsem na 45 hodinách a teprve teď začínám vypadat jako neohrožený bojovník

. I když to je potřeba brát s hodně velkou rezervou

.