Když já nejraději hraju za bojovníky a pak si samozřejmě taky sám svou postavu ovládám. Zatím to pořád nechávám na AI, dokonce i kouzelníky (byť sem tam si u nějakého toho bossfightu na chvilku řízení převezmu). Moc se mi do toho pořád nechce vrtat, takže zároveň používám defaultní AI rváče, což často vede k úsměvným situacím ... tedy nejdřív mě to vytočí, podruhé už si jenom povzdechnu a potřetí už se tomu směju

.
Já, Alistair a pes se nejprve musíme kolem nepřítele srovnat, takže inkasujeme první rány, v horším případě rovnou plošňák. Pak si pes a Alistair musí rozmyslet, jestli by náhodou nebylo lepší táhnout za jeden provaz a mlátit/kousat toho samého nepřítele. Další zbytečné rány, potenciálně další zbytečný plošňák. Pak si Alistair uvědomí, že je asi tank a vyběhne vpřed do chumlu nepřátel a ... a statečně zhyne, protože kulový vydrží, když nemá support. Pak zhyne pes, který už to nezachrání a další jsem na řadě já nebo Morrigan, podle toho, kolik k nám ten zmetek Alistair natáhl potvor.
Když Alistaira řídím manuálně, tak rozhodně tak slabý není, ale pak zase převezme AI moji hlavní postavu a pozapíná jí nesmyslné talenty, které musím urychleně vypínat. Spotřeba lektvarů je řekl bych přiměřená, na to co občas následuje, ale vzhledem k množství soubojů v Orzammaru a Hlubokých cestách holt nakonec dojdou.
Určitě bych dokázal něco vymyslet a určitě bych dokázal najít pomůcky, např. ty jedy nejsou ve hře určitě pro nic za nic, ale mě tohle nebaví. Moc mě to nebavilo ani v Realms of Arkania, kde to občas byla ovšem nutnost, ale těch soubojů bylo taky o poznání méně a postavy levelováním získavaly rychle navrch, takže to byla otázka jen úvodních levelů.
Tady je třeba legrace chození po mapě světa ... jedna z přepadovek je smečka vlků. Na levelu 7 jsem jí horko těžko přežil. Na levelu 10 to vypadalo úplně stejně a i na levelu 14-15 mám co dělat, aby mi to vyšlo. Morrigan je v takových chvílích naprd, protože bych jí nejradši zabil taky. Ona je jinak hodná, užitečná, ale ne když mi v boji mrazí DPSka!!
Už to nějak doklepu. Případně si vyzkouším další členy družiny, jestli by to nebylo pro některé situace lepší.