Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:02:49
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14

Autor Téma: Dragon Age: Origins  (Přečteno 20769 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Dragon Age: Origins
« Odpověď #105 kdy: Leden 19, 2025, 17:08:57 »

Krásný dilema, že? Hra za trpaslíky má svoje kouzlo. Ostatní tohle nemaj.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #106 kdy: Leden 19, 2025, 20:56:30 »

Nakonec je to ještě o něco zapeklitější. Začal jsem pracovat pro Bhelena, což do města přineslo zvěsti, že je Harrowmont podvodník. To naštvalo Dulina. Nicméně mohl jsem Dulinovi říct, že jsem to dělal kvůli ochraně své sestry a poté mu nabídnout, že by bylo dobré, kdyby měl Harrowmont u Bhelena svého člověka. Dulin souhlasil a poslal mě za Bhelenem, abych zjistil, co má za lubem. Očividně to jde tedy řešit ještě jinak a volba úkolů opravdu není konečné rozhodnutí.

Vzhledem k situaci jsem se rozhodl pokračovat pro Bhelena, byť začíná být jasné, že pomáhám na trůn tyranovi. Na druhou stranu by mi to jakožto Šedému strážci mělo být jedno, aneb účel světí prostředky.

Jarvii už mám taky za sebou. Chvilku jsem zvažoval, že souboj odložím na jindy, až budu mít více léčivých mastí, ale pak jsem to za pomoci Morrigan nějak uplácal :). Stačilo zabít Jarvii a zbytek zlodějů se rozprchl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #107 kdy: Leden 19, 2025, 21:07:33 »

Fascinující. Jsem zvědavá, jak se to vyvrbí. Já osobně vždycky beru Harrowmonta, protože nezabil moje sourozence :-D, takže to pro mě bude premiéra.

Romancuješ někoho?

Už se Wynne přiznala?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #108 kdy: Leden 19, 2025, 22:20:31 »

S Wynne jsem zatím moc nemluvil, ale teď jsem shodou okolností zamířil do tábora a přihodila se mi ta druhá věc :). Morrigan mi zadala další část úkolu s grimoárem, a když jsem si s ní chtěl promluvit ještě jednou, tak to nějak vygradovalo. Přitom bych řekl, že u Leliany mám vyšší approval, akorát Morrigan se s tím asi tolik nepáře. Alistair měl zrovna před odchodem do tábora rozhovor s Wynne, že na mě Morrigan nemá moc dobrý vliv ... kdyby věděl, co bude za chvilku následovat :D.

Jinak pokud jde o volbu králů, úkol asi čekal na Jarvii, protože jakmile jsem Bhelenovi oznámil úspěch a dostal jsem za úkol najít Branku, tak už se se mnou Dulin odmítl bavit. Přitom je zajímavé, že v Aréně všichni čekají, že dojde k zápasům - mají nad hlavami trojúhelníčky. Budu to muset zítra vyzkoušet.

Teď už budu muset kopat za Bhelena, ale třeba někdy v budoucnu to rozehraji za jiný origin a pak zvolím Harrowmonta.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #109 kdy: Leden 19, 2025, 22:45:57 »

Ono s tím levelem nepřátel v oblasti, myslím, že jejich úrovni asi bude odpovídat i získaná zkušenost za ně, tedy pokud by si to člověk odemčel všechno hned a měl vše na 6 levelu, asi by získal méně zkušeností, což by mu teoreticky mohlo chybět pak později, kdy už hra počítá s určitou úrovní (hráč již musel projít vše).

Ale je možné si podle toho vybírat, kam jít první, kam druhé atd, protože někteří nepřátelé mohou být silnější než jiní a pokud jsou ještě na vyšší úrovni, může to pak být znát o to víc.

Síla vůle u bojovníků mám pocit by měla mít vliv na staminu (dle popisku při tvorbě postavy). Což se hodí, zvláště, když některé dovednosti jí rezervují. U mága je místo staminy mana.
« Poslední změna: Leden 19, 2025, 22:56:19 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #110 kdy: Leden 20, 2025, 09:49:32 »

Zkušenosti se když tak daj lacino dokoupit díky těm krabicím v kempu, takže to neni problém.

Wynne mě vyzvala, ať vykoupu psa. Tak jsem jí řekla, že je to válečnej pes a koupat se nebude. Prej ho mám v kempu umístit vedle Alistaira, aby byl alespoň smrad koncentrovanej v malý oblasti. Je mnoho důvodů, proč neromancovat Alistaira.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #111 kdy: Leden 20, 2025, 16:04:49 »

Tak jsem se trochu přizaseknul. V Hlubokých cestách jsem došel až k té matce na 4. úrovni, ale už jsem na tom byl bídně s lektvary. V průběhu cesty mi postupně docházely a obchodníci své nabídky zrovna moc neobnovují, takže jsem je neměl ani z čeho vyrábět. Chtělo to ještě jednu várku a bylo by to ok, ale zase těžko říci, co mě pak čeká na konci cesty :).

Musel jsem se tedy vydat ven a teď dávám dohromady golema. Pak se asi vrátím do lesa, protože Leliana už umí dobře otevírat zámky a možná už dám ty duchy. No a pak si asi otevřu Denerim, protože vážně potřebuji zásoby.

Ale jinak dobrý. Sice nemám drtivou převahu, ale řekl bych, že 75% soubojů je lehce pode mnou. Tzn. nesmím se hnát příliš dopředu apod. Nejvíc mě zatím pila krev pavoučí matrona.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #112 kdy: Leden 20, 2025, 16:30:00 »

Elemire, popravdě vůbec nevim, jak to hraješ za bojovníka. Jsi odvážnej a kompetentní.

Myslim, že kdo zná hru a viděl tu fotku mojí postavy, tak vidí jasně, že já toho moc nenaútočim, většinu hry jsem takovej emotional support mág. Co kouzlim jsou healy, štíty, CC a nějaký úplně základní útoky. Nejdřív Mana Clashnu nepřítelský castery, a pak sleduju HPčka celý party a ovládám bojiště. Do toho mám půlku party imunní na Overwhelm. Díky tomu více méně nepoužívám nic, poťáky prodávám, když je musim použít, tak se hluboce stydim, protože jsem něco nezvládla :-D, ale za bojovníka... bych je musela používat furt, vždyť ty HPčka jdou dolu jak něco co jde velmi rychle dolu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #113 kdy: Leden 20, 2025, 19:12:20 »

Když já nejraději hraju za bojovníky a pak si samozřejmě taky sám svou postavu ovládám. Zatím to pořád nechávám na AI, dokonce i kouzelníky (byť sem tam si u nějakého toho bossfightu na chvilku řízení převezmu). Moc se mi do toho pořád nechce vrtat, takže zároveň používám defaultní AI rváče, což často vede k úsměvným situacím ... tedy nejdřív mě to vytočí, podruhé už si jenom povzdechnu a potřetí už se tomu směju :).

Já, Alistair a pes se nejprve musíme kolem nepřítele srovnat, takže inkasujeme první rány, v horším případě rovnou plošňák. Pak si pes a Alistair musí rozmyslet, jestli by náhodou nebylo lepší táhnout za jeden provaz a mlátit/kousat toho samého nepřítele. Další zbytečné rány, potenciálně další zbytečný plošňák. Pak si Alistair uvědomí, že je asi tank a vyběhne vpřed do chumlu nepřátel a ... a statečně zhyne, protože kulový vydrží, když nemá support. Pak zhyne pes, který už to nezachrání a další jsem na řadě já nebo Morrigan, podle toho, kolik k nám ten zmetek Alistair natáhl potvor.

Když Alistaira řídím manuálně, tak rozhodně tak slabý není, ale pak zase převezme AI moji hlavní postavu a pozapíná jí nesmyslné talenty, které musím urychleně vypínat. Spotřeba lektvarů je řekl bych přiměřená, na to co občas následuje, ale vzhledem k množství soubojů v Orzammaru a Hlubokých cestách holt nakonec dojdou.

Určitě bych dokázal něco vymyslet a určitě bych dokázal najít pomůcky, např. ty jedy nejsou ve hře určitě pro nic za nic, ale mě tohle nebaví. Moc mě to nebavilo ani v Realms of Arkania, kde to občas byla ovšem nutnost, ale těch soubojů bylo taky o poznání méně a postavy levelováním získavaly rychle navrch, takže to byla otázka jen úvodních levelů.

Tady je třeba legrace chození po mapě světa ... jedna z přepadovek je smečka vlků. Na levelu 7 jsem jí horko těžko přežil. Na levelu 10 to vypadalo úplně stejně a i na levelu 14-15 mám co dělat, aby mi to vyšlo. Morrigan je v takových chvílích naprd, protože bych jí nejradši zabil taky. Ona je jinak hodná, užitečná, ale ne když mi v boji mrazí DPSka!!

Už to nějak doklepu. Případně si vyzkouším další členy družiny, jestli by to nebylo pro některé situace lepší.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #114 kdy: Leden 20, 2025, 19:49:39 »

:-D Jo jo, to byla přesmě moje zkušenost, když jsem to hrála poprvé. Taky jsem preferovala bojový povolání, ale nedostatek úspěchu mě přiměl se přizpůsobit, a nelituju.

Ta hra je hodně nevyvážená ve prospěch mágů. Protože mág má všechny ty nástroje, který dělaj z většiny bojů procházku sadem.

Mana Clash má obrovskej (OBROVSKEJ) rozsah a více méně zabije všechny nepřátelský mágy na bojišti, + dává velmi hezkou damage démonům. Všichni nepřátelský mágové v první vteřině boje mrtví. Jakmile zlikviduješ mágy, už většinou neni problém.

Force Field dává 18 vteřin imunitu na damage + paralizuje cíl. Takže jde použít jak na nepřátele, který potřebuješ vyřadit, tak na spojence, který berou těžkou damage. Naberu aggro, hodim štít, pěhem těch 18 sec vybiju miniony, zorganizuju si bojiště, nepřátelé normálně mlátěj imunní cíle. Přeruší to útoky jako ogří mlácení nebo overwhelm, jedno z nejpraktičtějších kouzel ve hře.

Crushing Prison je další můj oblíbenec, dává pěknou damage a paralizuje cíl, instantní efekt bez castu nebo projektilu.

Paralyze/Mass Paralysis - další kouzla, co hezky zorganizujou boj.

Fireball je taky dobrej na sražení nepřátel na zem, ale je vhodný ho mířit slutečnym lidskym intelektem :-D. Ale když má Shale ohnivý krystaly, a na psovi je force field, tak se občas neudržim.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #115 kdy: Leden 20, 2025, 21:06:42 »

Matně si vzpomínám, že mágům jsem právě v taktice nastavoval, ať léčí sebe nebo členy party, pokud jim klesnou životy a pak max, aby si zapínali sami některé ty kouzla, co se  aktivují (to udělali vždy jen jednou, asi po načtení hry). Ale žádná útočná kouzla.

U bojovníků, pokud jsem je tedy měl v partě, šlo víceméně jen o to, je udržet na živu, aby nepřátelům zavazeli, jinak tak nějak nemělo moc smysl je řešit. Lotři si matně pamatuji, že byli vcelku dobří, ale člověk je musel sám ovládat.

Ale ve hře je i alchymie, né, s ní se nějak dali dělat lektvary, mám dojem.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #116 kdy: Leden 20, 2025, 21:14:08 »

Nj, já začal Morrigan cvičit v živelný magii a teprve v Orzammaru jsem se líp podíval na ty další školy, takže něco málo přeškoluju. Mám tam nakliknutou nějakou větev, co na konci nepřátele prokleje a měli by pak dostávat jeden kritičák za druhým. Kdyby to tak opravdu fungovalo, tak mám pořešený alespoň bosse. Teď bude záležet, kolik bonusových knih najdu. Nakonec jsem totiž zjistil, že něco zvedá atributy, něco dovednosti a něco talenty.

Teď mě tak napadá, že jsem si vůbec neprohlídl Oghrena. Kdyby byl alespoň z části schopný jako já, tak bychom mohli vytvořit docela zajímavý kombo.

Jinak hezké, na tom místě jsem byl zrovna dneska odpoledne a ty pavouci mě nemile překvapili. Musel jsem zacouvat do chodby a rozdělit je tak na dvě skupiny.

@Milhaus: vždyť tam píšu, že mi došly suroviny ;).
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #117 kdy: Leden 20, 2025, 22:17:23 »

Nejsilnější možné zranění jediným útokem, pokud si to dobře pamatuji, šlo udělat tím, že na sebe mág začaroval Moc kouzel (a případná další kouzla, co zesilují účinek), a tím třeskem many na nepřátelského mága (čím víc měl many on, tím lépe). Tak se dalo dát zranění jediným útokem přes 1000, což byl i nějaký úspěch v té aplikaci od bioware, na kterou byla hra napojená, než jí zničili těmi EA účty. Užitečné taky bylo "Drtivé vězení" a pak kombinace mrazivého kouzla (třeba kuželu) a kamenné pěsti, nebo tady toho drtivého vězení. To mohlo nepřítele zabít v podstatě hned (pokud byl zmražený, tak se rozpadl).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #118 kdy: Leden 20, 2025, 22:19:43 »

Elemire, lyrium na poťáky maj mágové, elfroot velmi levně u elfů.

Co se týče toho kouzla, pokud vim funguje, ale mág má tolik zajímavostí, že se k němu většinou ani nedostanu. Fakt vybírat talenty pro mága je jak vloupat se do cukrárny.

Oh, ano, zmrazit + pěst, na to jsme uplně zapoměla. Máš pravdu. Mana Clash zabije normální mágy na jednu ránu, zesilovat to má význam jen do bossů, ale i tak to dává třeba 15-30% HPček, prostě s tim kouzlem se někdo ustřík.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #119 kdy: Leden 20, 2025, 22:29:41 »

Led+Pěst byl důvod, proč jsem měl v partě tři mágy a zloděje :D. Stačilo nepřátelskou skupinu zmrazit a pak je zničit pěstmi :D.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14