Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:49:06
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14

Autor Téma: Dragon Age: Origins  (Přečteno 20671 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Dragon Age: Origins
« Odpověď #60 kdy: Leden 14, 2025, 17:42:59 »

Jinak teda v případě, že to tu čte někdo, kdo tu hru nehrál, tak to neni jako v BG3, kde jde romancovat všechno, nejde mít sex se psem, ok? :-D To my jen tak diskutujeme.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #61 kdy: Leden 14, 2025, 20:38:37 »

Hm, žádnou golemku na mapě nemám. Co jsem koukal, tak SZ od Rudoskalí by se mělo něco objevit, ale mám tu jen Ohzammar, který zrovna prozkoumávám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Leden 14, 2025, 20:41:21 »

Aha. A máš zapnutý DLCčka?
YYY.jpg
* YYY.jpg (257.99 kB. 1146x870 - prohlédnuto 185 krát.)

tady začínáš, a pak jdeš kam tě to pošle.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #63 kdy: Leden 14, 2025, 20:58:25 »

Možná nemá zapnuté to bonusové dlc za předobjednávku. (v ultimáte verzi je asi vždy, ale možná jej je nutné nějak aktivovat.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #64 kdy: Leden 14, 2025, 21:11:23 »

Hned v úvodnim menu je záložka stánutelnej obsah.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #65 kdy: Leden 14, 2025, 21:13:34 »

Nainstalované jsou, ale jak jsem zjistil, Ultimate edice je bugnutá ... musel jsem to vyřešit dle rady z [SOLVED] DA:O Ultimate Edition DLC not showing up (PC, purchased on Origin).

V principu jde o to, že v profilu hry uživatelského účtu chybí aktuální soubory addin.xml a offers.xml. Nyní už se zobrazuje vše :).

Edit: v menu to bylo předtím neaktivní, teď už tam jsou ty položky normálně vidět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #66 kdy: Leden 14, 2025, 21:23:47 »

Výborně. Přemejšlim, kolik lidí to dohrálo a ani nevěděj, že jim něco chybí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #67 kdy: Leden 15, 2025, 06:14:03 »

Mě by to asi ani nevrtalo hlavou, kdybyste tu o tom golemovi nediskutovali. Pravděpodobně bych na to přišel až na konci, jak bych hledal vstup do datadisku Awakening. Nainstalované jsem to viděl, tak jsem zkrátka žádnou zradu nečekal :). Očividně se to asi ani moc neřešilo, a kdyby ten týpek už jednou DA:O nedohrál, tak by mu to taky nechybělo a nepídil by se po tom :D.

Jinak je to od EA docela fajn přístup :/. Podle mě to vzniklo uzavřením serverů - do té doby se ten seznam DLC aktualizoval on-line a při tvorbě offline balíku se na to asi jaksi zapomnělo. Možná je to problém jen Originu, na GOGu už to třeba opravili sami.

Edit: tak ne, popisují stejný problém, ale řešením by mělo být spustit hru jako administrátor, což mi přijde trochu divné (spíš možná spustit instalaci jako admin). Někdo tam pak popisuje, že by to měl řešit oficiální fix ... sakriš, to by ale přeci Origin už měl spouštět automaticky, pokud tedy něco takového existuje, vždyť to je přeci výhoda on-line instalace.

Akorát teď budu muset sáhnout ještě po neoficiální češtině, protože všechna DLC přeložena nebyla. Tedy alespoň se budu muset podívat, co z toho je nějak propojené s hrou, a co jsou případně nějaké okrajové záležitosti, třeba jí nakonec potřebovat nebudu.
« Poslední změna: Leden 15, 2025, 06:25:18 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #68 kdy: Leden 15, 2025, 09:20:26 »

EA lidi nezajímaj, jen peníze. Proč by opravovali masivní chyby, když můžou nechat hry polofunkční navždy. Opravy si lidi nekoupěj, nový DLC jo.

Osobně mám verzi z GOGu, a používám celou dobu tu stejnou složku s dokumentama, kterou si zálohuju, takže jsem nikdy neměla takovej problém, a ani by mě to nenapadlo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #69 kdy: Leden 15, 2025, 10:39:45 »

Ono je docela možný, že v nějakých verzích to bylo OK, ale jestli jsem tomu porozumněl dobře, tak Bioware vydali ještě nějaké výkonostní patche a po těch se to asi rozbilo. Každopádně tohle je věc, kterou si ohlídat mohli.

V tom menu to totiž poznat nejde, respektive mě by to nenapadlo už jen kvůli tomu, že ty položky se tváří neaktivní jen kvůli tomu, že už se skrze hru nejde přihlásit na server (ostatně u Mass Effect to bylo taky), akorát tam je ta složka tuším alespoň příhodněji pojmenovaná.

No nic, pomalu se připravím na další zápisky, protože je toho fakt hodně :). Nejhorší ale budou trpaslíci :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #70 kdy: Leden 15, 2025, 13:09:46 »

Češtinu by jsi podle mě měl používat tuto: http://cestinybeta.rpgcitadela.cz/portfolio/dragon-age-prameny-a-procitnuti-ultimate-edition/

je docela možné, že ta samotná čeština ti i udělala ten problém. Můžu zkusit hru nainstalovat ze steamu, jestli bude vše ok. Ale tu češtinu na ultimate verzi jsem kdysi, když jsem se to pokoušel hrát po třetí, používal. Stejně jako některé módy pro vylepšení rozhraní a grafiky (textury). Ono třeba ve 4k rozlišení, jee ta hra nehratelná sama o sobě :D, protože tam člověk prostě nic nepřečte.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #71 kdy: Leden 15, 2025, 13:20:25 »

Ale zdá se mi, že ty máš ty screeny, co sem dáváš do deníku, nějak divně zdeformované, jak kdyby hra běžela v 16:9 a zmačkla se na 4:3. Nevím, jestli to tak hraješ, nebo tak děláš jen screeny, ale mám prostě pocit, že je někde něco špatně.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #72 kdy: Leden 15, 2025, 14:07:01 »

Má ty fotky taková spláclý, že? Já si taky řikala.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #73 kdy: Leden 15, 2025, 14:54:49 »

U mě to ve 4k vypadá takto: https://imgur.com/a/1ulSrZF
prostě nehratelný.

S módem, co mění velikost rozhraní na dvojnásobek - Nathanael's 4K Resolution

a s módem, co obecně mění velikost písmen (dá se nastavit samostatnou untilitkou) - Ftg UI Mód - i když ten jsem nijak nenastavoval, protože stačil ten mód na rozhraní, ale hodilo by se to hráči, kteří by chtěl písmo zvětšit a přitom nepotřeboval ten předchozí mód)

to vypadá takto: https://imgur.com/a/2iY87NE

Pořád by mohla být některá písma větší, ale alespoň je to hratelný.

Mám tam tedy i mód zlepšující textury JB3 (ale netuším, jaký efekt to má). Použil jsem kvůli tomu u patch, který by měl hře otevřít 4GB RAM, aby nepoužívala jen 2gb a nepadala, jak to vždy dělala. (a taky netuším, jestli s tím nebudou nějaké potíže, naštěstí odstranit se to dá snadno)

Pak jsem tam dal mód, co by měl umožnit ovládat pohyb hlavního hrdiny pomocí wasd (netuším, jestli to bez něj nešlo, nebo to nešlo nastavit) - viz: https://www.nexusmods.com/dragonage/mods/813
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #74 kdy: Leden 15, 2025, 15:07:36 »

Hej hej hej, ten mód na text vypadá dobře. Zrovna včera jsem na to po směně mžourala, a nechtělo se mi to číst. Já obecně nepoužívám nic na úpravu grafiky, ale čitelnost? Jop.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14