Otradnoje
Jako první věc, co jsem udělal po příchodu do vesnice bylo to, že jsem si z jednoho zdejšího domečku dělal skladiště a dal do tamní
skříně skoro všechny věci, protože jsem je již nemohl unést a není s nimi co dělat.
V jednom domečku chtěl nějaký
starý chlapík, ať mu pomůžu
natrhat kukuřici. Měl pole hned za dom, přesně tam, kde jsem našel při první návštěvě lopatu, tak jsem jí nasbíral, dal mu jí a on mi dal
pušku. Leč
podobné, jen lepší, jsem již měl, tak skončila ve skříni.
V místním baru se objevil nějaký
nový chlápek. Okradl jsem ho, měl u sebe docela
dobrý nůž a pak se s ním dal do řeči. Ukázalo se, že je to jeden z
elitní party, kterého sháněl Stratég. Je zamilovaný do Ludmily a bez ní
neudělá ani bobek. Zatím jsem to nechal být s tím, že jej zkusím přesvědčit později.
Okradl jsem znovu barmana, měl
pár nových věcí. A pak mu dal
Pána prstenů. V baru byl ještě jeden
divnej chlap, tvrdil že je mistr - mág a že já jsem
adoptivní syn nějakého Rodiona a syn
boha smrti a podobné nesmysly. Nevím, co si o tom myslet, asi moc chlastal.
Okradl jsem znovu i zdejšího prodejce zbraní. Pak s ním promluvil a vyjednal si
"lepší ceny" za jeho zboží

. Pak jsme se dali více do řeči a já z něj
postupně dostal, že je to bývalý vysoký obchodník
obchodní komory. Než jej vystrnadili, on skončil jako troska v tomto zapadákově. Slíbil jsem mu, že mu pomůžu a zjistím, kdo za tím byl a proč to udělal. Pak jsem ještě okradl doktora.
O kousek dál jsem potkal chlapíka, který chtěl
opravit čerpadlo. Místní mechanik se někde ztratil a ve vesnici jej neumí nikdo opravit. To nebyl
problém, během chvilky tekla
čerstvá voda. Chlapíka jsem ještě přesvědčil, ať
přitlačí na pilu, když rozdával odměnu.
Pak jsem zase zašel do baru a nenápadně se přiblížil ke zdejší slečně, co seděla a něco počítala.
Použil jsem kolínskou. Mohl bych jí sice zaujmout i přes chlast, jak mi radil její brácha - barman, ale chtěl jsem na ní
udělat dojem.
Na chlast jsem se zeptal hned vzápětí. Měl docela grády, vlastně mě prý málem zabil. Ale to si nepamatuji, vím jen, že jsem měl nějaký divný
sen o houbách. Pak jsem se jí zeptal na práci a ona chtěla, ať ji
přinesu 5 hub, co rostou kolem vesnice. Mohl bych se z toho i vykecat, ale nezdálo se mi to správné.
Vyrazil jsem tedy prozkoumávat okolí vesnice, ale místo hub jsem potkal
fanatickou ropuchu, co jsem potkal již v Krasnoznamenný. Jeden tamní fanatik z houbového kultu po mně chtěl, ať jí sleduji. Nyní jsem si na to vzpomněl a hned mě zaujalo, že úplně změnila zaměření její víry. Z boje proti úřadům, přešla na boj
proti hygieně a snažila se zdejším vesničanům kázat o její škodlivosti. Pochopitelně jí
do vesnice nepustili. Pak odešla ze slovy, že jde do
Nálevny. Udělala mi i
značku na mapě.
Kousek od ní byl opuštěný dům. Prohledal jsem zdejší skříně, našel nějaký
návod, který jsem
ještě neznal. Taky jsem si všiml, že je na zdi vypínač a když jsem blikl, objevilo se pod
postelí světlo. Díky tomu jsem našel tajný bunkr
pod domem. Byla tu
divná hračka, ale neměla v ruce meč, který by měla mít. Ve skřínkách jsem krom harampádí našel i
nějakou pušku, bohužel to byla hračka. Taky tu byl sejf, ale
nevěděl jsem kód. Vylezl jsem ven a napadlo mě ve
sklepě zhasnout a vlézt zpět. Mé podezření se potvrdilo a ve sklepě se objevila
nějaká krysa. Měla u sebe
meč, který pasoval do té hračky a já z ní tak získal
zlatý ořech. Těžko říct, k čemu to je.
Pak jsem tedy prozkoumal okolí vesnice. Pozabíjel nějaké zdejší krysy, mravence, vosy a pavouky, posbíral houby, našel jsem i dvě
tajné skrýše. Pak jsem se vrátil za Káťou, dal jí houby, vykecal z ní
lepší odměnu a dostal doporučení pro
zdejšího soudruha náčelníka.Náčelník se mi svěřil, že vesnice má velké problémy s bandity, kteří od nich chtějí výpalné. Taky nabral podezření, že je ve vesnici nějaký špeh, díky čemuž banditi vědí, co vesničané chystají. Chtěl po mně pochopitelně, ať jej najdu. Jeho rada, jak by měl vypadat, byla
poněkud nejasná. Pak jsme dali
řeč o Kátě, neboť jsem si všiml, že pro ní má nějak slabost a byla by to nepříjemná konkurence, když se jí budu pokoušet sbalit. Ale získaná
informace mě poněkud překvapila.
Zatím jsem to nechal být a začal hledat špiona. Víceméně bych si mohl promluvit skoro s každou zdejší postavou a
zeptat se jí na bandity. Je dobré se přitom ptát i na drby, člověk se občas dozví užitečné věci. Pak jsem jej našel. Šel jsem na něj nejprve
zlehka, abych ho nevyplašil. A když
se mi přiznal, tak jsem na něj přitlačil, ať
dá nějaké mlčné. Dal a já jej hned šel
naprášit. Soudruh velitel jej
chtěl podříznout jak prase, ale pokud možno někde mimo lidi, aby nikdo nevěděl, že to nařídil. Byl
jsem pro a
vylákal chlapa k tomu
opuštěnému domu s bunkrem. Džulbar si ho podal a u jeho mrtvoly jsme našli nějakou
zlodějskou propustku. Soudruh velitel byl rád, že se vše povedlo, odměnil mě a zadal mi další úkol. Tentokráte jsem měl dělat krysu já, jít do tábora banditů a
dělat tam špicla. Měla by mi v tom pomoci i ta propustka. Dokonce mi udělal značku
na mapě. Poslal mě taky za zdejším prodejcem zbraní, aby mi
dal pistoli.
Pak jsem se ještě stavil za Káťou a
vyžvanil jí všechno o tom, že soudruh velitel je její otec. Šla
hned za ním. Čekal jsem, že se poperou, nebo že mu vynadá. Ale překvapivě jí to
nevadilo. Dokonce snad
byli oba rádi. Ještě jsem se za ní pak později stavil v baru, ukázalo se, že je
šťastná, tak jsem se toho snažil hned využít a
sbalit jí. Zdálo se, že se jí líbím, ale nikam to nevedlo. Zatím.
Smířen s neúspěchem jsem si šel
zarybařit. Hned na první návnadu se chytla
zlatá ryba! Slíbila mi, že mi splní
přání, když jí pustím. Za to, že jsem jí pustil, jsem si mohl přát, že se zlepším v nějaké vlastnosti. Já si vybral
pozornost. Moc jsem tomu nevěřil, ale pak to bylo
hodně zvláštní a opravdu jsem byl
pozornější. Další ryby už byly běžné, ale daly se nasolit a za jejich chycení a zpracování, byly zkušenosti, což mi stačilo na to, abych
byl ještě lepší, než už jsem. Body jsem dal do řečnictví a technologie. A naučil se perk "
Zdravotník", který mi přidal 10 životů a naučil mě trochu z první pomoci.
Rybaření trvalo poměrně dlouho, takže zdejší obchodníci opět obnovili své zboží a já je
zase mohl okrást. Taky jsem díky
řečnictví mohl ukecat Smirnova, aby šel za Stratégem i bez Ludmily.
Pak už tu ale nebylo co dělat a já vyrazil do
Opuštěné továrny za bandity. Po cestě jsem se zase potkal s nějakou
karavanou a jejich obchodník krom jiných věcí, měl na ukradení vcelku
dobrou šavli a jeho kolegové, s kterými nešlo mluvit ani obchodovat
kolínskou, která je ještě lepší.
Pořízená fotodokumentace.