Vrhl jsem do průzkumu sektoru C2, z mapy jsem vyčetl, že by se mělo jednat o
Pleasant Valley. V severovýchodní části jsem narazil na jeskyni, jejíž průzkum jsem prozatím odložil. Kousek za jeskyní za mnou spadla lavina a já se nemohl vrátit. Přes několik soubojových polí jsem se dostal do D a posléze do D3, tam jsem objevil Arenka. Ten mě vyzval, abych vylezl na všechny stromy v této oblasti a vrátil se k němu. Neměl jsem zrovna chuť toto plnit a přes sektor C3(Při mé předchozí cestě z Erliquinu mě chyběl fakt kousek ke křižovatce se Sorpigalem) se se vrátil zpět do Sorpigalu.
Pří dalším průzkumu Pleasant Valley jsem narazil na soubojová pole, kde před začátkem souboje přijdete o půlku zdraví (To hodně potěší!) a na fontány, které jsem prozatím nepochopil k čemu jsou. Přijde mi, že moje postavy neměly žádnou pozitivní ani negativní reakci. Dále jsem objevil věštče, který každé postavě přiradil znamení. Vše jsem si zapsal do sešitu, třeba se to někdy bude hodit

Dále jsem narazil na sochy, které bránily průchod do oblasti B2. Sochy jsem porazil, ale do B2 jsem se nevydával. Naopak jsem zamířil prozkoumat jeskyni, kterou jsem nejdříve vynechal.
Jeskyni jsem prošel kompletně celou. Kousek od vchodu je místnost s tlačítkem, která průchod usnadňuje, nevím co všechno tlačítko vypíná, ale minimálně vypíná nějakou skluzavku s kyselinou, kde jsem jednou nenávratně zahučel

V jeskyni jsem také narazil na teleport, do kterého jsem ale prozatím nevstoupil.
Hlavně jsem ale v jeskyni narazil na zajímavou severní chodbu. Kde jsem narazil na souboj a po jeho absolvování jsem byl posunut o jedno pole zpět a mohl jít znova na souboj, protože se tam objevily nové nestvůry

Naštěstí se takové pole dalo přeskočit kouzlem Jump a takhle jsem se doskákal až do místnosti s bláznivým čarodějem, který mi nabídl odměnu za 13 vyhraných soubojů. Podle toho, co jsem při průchodu zjistil musím souboje vyhrát bez opuštění jeskyně. Zkusil jsem to, ale mám problém s tím, že prozatím Galadriel neumí léčit otravu, což je při otvírání dveří a truhel celkem problém. Proto jsem to zatím odložil a musím si počkat než postavy budou na 7. levelu. To by už Galadriel měla být schopná vyléčit otravu.
Můj další plán je navštívit město Dusk, zde udělat průzkum a splnit úkol. Jelikož se mi začínají hromadit restym co odkládám rozhodl jsem si udělat malý seznam.
1. Najít v Dusku Telograna a předat mu svitek
2. Prozkoumat teleport v podzemí Sorpigalu
3. Prozkoumat teleport v jeskyni C2
4. Zkusit vyhrát 13 soubojů v jeskyni C2
5. Prozkoumat podzemí Erliquin
6. Vylézt na stromy v D3
Zjistil jsem trochu problém u Fire Ballu a Lighting Boltu. Tyto kouzla stojí tolik many na kolikátém jsem levelu, což je docela dost a často musím spát. Hodně soubojů mi totiž vybojuje právě Gandalf.
Začíná mi připadat, že HP rostou celkem pomalu u všech kromě Boromira s Aragornem. A když se objeví příšery, které plivají třeba kyselinu a dají DMG 5-15 bodů všem a je těch příšer třeba 5, tak je to problém

Asi budu muset víc kouzlit Protection.
| Jméno | 5.lvl | 6.lvl |
| Boromir | 62 | 72 |
| Aragorn | 47 | 58 |
| Legolas | 32 | 35 |
| Bilbo | 32 | 38 |
| Galadriel | 25/25 | 29/30 |
| Gandalf | 22/30 | 26/36 |
Vybavení:
Zlato: 1971
Gemy: 541
Boromir: Flamberge+1,