Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:28:36
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu  (Přečteno 17229 krát)

ZecK

• Pokročilý
Re:MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu
« Odpověď #30 kdy: Prosinec 06, 2020, 18:46:23 »

Nepřátele to zesiluje, protože kostlivý lord už má skoro 200 HP. Jinak jsem zkoušel na Ogry Inferno od Čaroděje, Lučištníka a Druida v tahovém režimu a fungovalo to nadmíru dobře. Věřil bych si i na duchy :-) Na trénink jsem se vyprdnul už dávno -> postavy mám na 48. levelu, ale zkušenosti by byly na 55. level, takže by se magie ohně dala u všech ještě zvednout... Ty duchy vyvolávají nekromanceři ze sedmičky, když jsem ji hrál v této verzi Merge, bylo to v Jámě zajímavé, ale nakonec jsem to tam nějak vysekal...
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #31 kdy: Prosinec 07, 2020, 17:16:01 »

Tak další postup :
- VARN jsem řešil neviditelností + lloydův maják. Kam to šlo, tam jsem vlezl inkognito, pokud jsem nemohl použít neviditelnost (typicky Vodní chrám), tak jsem ten kousek vyřezal, odteleportoval se před chrám, nahodil neviditelnost a pokračoval dál.
- Kontrolní centrum -> komplet neviditelnost
Dál jsem chtěl ten svitek od Archibalda, ale tady jsem opět narazil -> jeho osvobození je  mínus 5000 (!) do reputace, takže jsem musel naloadovat starší save. Šel jsem to zkusit do Úlu (nachystat si ho), ale tam mi bylo hůř jak v Mordoru -> připadal jsem si tam jak jeliman. Stačí jediný Král démonů a jsem bez many a bez půlky HP. Hned v tý první místnosti je nejde nijak lákat, nahrne se jich na mě minimálně půlka a buď uteču a nebo jdu velmi brzy pod kytičky. Zatím nevím, jak to budu řešit. Neviditelností to asi nepůjde.... Sakra. 
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Prosinec 07, 2020, 21:17:41 »

Ta reputace je fakt hanebně nedořešená. Já se v mergi nikdy nedostala v mm6 tak daleko, hádám že to tam je pěknej záhul. V základní šestce je taktika jasná... :-D.

Osobně neviditelnost moc nepoužívám, jsem takovej ten typ co má rád "uklizeno", no možná bych to mohla zkusit, jak by si vedla moje typická mm7 parta. Mě tak strašně dožrali tim překopánim skillů a nerfem lučištníků... a bugama, co si budeme nalhávat.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Prosinec 07, 2020, 21:25:50 »

Sakra čert to vem, asi to zkusim. Nemusim to přeci dohrát a dodělat questy, jen si vybiju dungy, však je to přístupný a repku nemusim řešit. Teď stejně nemám do čeho píchnout, jsem dokoukala druhou sérii What we do in the shadows a třetí neni.

Sakra, jsem zapomněla co mě ještě stresuje. Postavy z jinejch dílů než 8 maj přeházený zvuky.
« Poslední změna: Prosinec 07, 2020, 21:31:09 od Yuyana »
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #34 kdy: Prosinec 07, 2020, 22:20:53 »

V MM6 jsem dost podcenil magii temnoty... Je sice krásný, že mám čaroděje, lučištníka, druida i paladina a navrch rytíře, ale když mám silnou akorát magii ohně, která je mi k ničemu v Úlu, tak jsem v loji. Mno pár nápadů mám, jak to vyřešit:
- boost klerickou magií, na kterou vždycky zapomenu
- draky z MM8 místo paladina a lučištníka (jen doufám, že jim zůstal útok typu "energie", proti kterému neexistuje odolnost/imunita u žádných monster)
- nějak to vysekat po jednom, což bude děsná pakárna...

Zkus VARN a Úl. Btw. mám teď družinu na cca 60. levelu a bída, příště bych ty body rozdělil jinak... no stalo se.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Prosinec 07, 2020, 22:52:04 »

No. Zkusila jsem Sorpigal, a řekněme si otevřeně... nemám žádnej problém s reputací. Asi mám jinou verzi než ty. Předpokládám že i ostatní questy budou ok, takže hej.

Černou magii v mm6 nelze podceňovat, dokonce ani v merge. Magie ohně... to jsi opravdu v loji. Tohle zamrzí, no. Já beru klasiku co nosim v sedmičce, akorát jsem udělala zvrat a vzala upíra místo jednoho paladina, což všem znamená že se budu muset stavit na skok v osmičce pro povyšovák a pak se odportovat nazpátek. Bože, a já vlastně povyšovák na upíra z morálních důvodů nikdy neplnim, že? No to jsem si zavařila. A já si řikala že tak hezky zapadl do party.

Každopádně druid/klerik/upír/paladin, těžký zaměření na bílou magii, všechno štíty, za použití hrubýho fyzickýho násilí. Tahle parta se po úvodnim nabufování obejde prakticky kompletně bez many, akorát budeme VELMI trpět v darkmooru, kde tahle taktika 100% selhává. Všude jinde ve všech třech hrách to projde (ok, mlžný stěny, stejnej problém, ale tam to nikdy nevybíjim). Velmi optimální na démony. Velmi nesmrtelný.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #36 kdy: Prosinec 07, 2020, 23:01:45 »

Já mám nevím jakou :-D možná tu poslední, možná nějakou starší, netuším...

No právě mám velmi slabou i magii světla i magii temnoty. A aby to bylo ještě horší, můžu mít obě maximálně na mistra, což je další problém. Taky jsem si všiml, že v MM6 nějak nemám kde koupit ani ten dračí dech (prostě to neprodávají).... a dokonce i blastery jsou mi naprd.

To vše je "dědictví" z klasické MM8, kde tyhle dvě magie nebyly nutné, dokonce snad krom roviny země/ohně nebylo ani nutné mít velmistry v ostatních magiích. Klerika jsem tam nebral vůbec nikdy a nikdy jsem neměl problém. Dokonce jsem ani nevyužíval bugu u elfa s nekonečnou rychlostí střelby. Stačil mi minotaur/trol, upír a něco k tomu, zvednout co šlo na 7/10. level a hrát.

Tak si to teď v MM6 hezky vyžeru do zbla... 
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Prosinec 07, 2020, 23:14:02 »

Osmička je hříšně jednoduchá, ani se mi nevybavuje kdy jsem jí hrála s partou a ne sólo. Já se teď snažim vypořádat s tim že mám v šestce jinou partu a všechny triky co jsem byla zvyklá užívat nefungujou. A teď nemluvim o bugách, mám poctivou opravenou verzi, ale prostě jen ty věci co v šestce fungovaly, jako fakt že se naučíš lítání na levelu 1 a klídek.

Ostatně proto jsem se inspirovala sedmičkou. Nevim jak by na tom podle 8čkovejch pravidel byla klasická klerik a tři mágové parta. Asi dobře, bílá magie udělá sekačku na trávu ze všeho a co neni imunní klekne na střepiny jako obyčejně.

Osobně bych bejt tebou zkusila obchod černý magie v jinym světě, odportovat se na skok do osmičky a zkusit nakoupit. Jako narušuje to šestkovost hry, ale tak jako za bugy nemůžeš, no.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #38 kdy: Prosinec 07, 2020, 23:22:20 »

Obávám se, že to není bug, ale vlastnost, kdy jsem někde četl, že v šestce prostě toto nebude, Armageddon tam byl konkrétně jmenován, že nepůjde koupit, jen najít. Bůh ví, jak to je. Chtěl jsem jít spát, ale nějak jsem splácal magii temnoty na 16+8, mám nějaký kouzla, vzduch u dvou na 15. level -> imploze a jdu tam znova. Nějak to prostě dám, i když to bude asi peklo. Měl jsem si blbec aspoň toho čaroděje jít povýšit do osmičky na Licha, mohl jsem mít temnotu na velmistra....

EDIT: no polepil jsem to trochu a už jsem trochu konkurenceschopnější, ale nesmí mi ukrást manu a nesmím mít víc, jak dva ty nejsilnější démony proti sobě. Mana je ale problém, budu potřebovat hoodně flaštiček. Bez ní se nemám jak léčit a při počtu monster v tom dungeonu je to jistá smrt. 
« Poslední změna: Prosinec 07, 2020, 23:35:19 od ZecK »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Prosinec 07, 2020, 23:41:42 »

Jo aha. Píšu si to do notýsku pod záložku "hovadiny co autoři merge bezdůvodně změnili/zmršili".
Můj klerik se půjde hezky povýšit s upírem do osmičky, na černou magii kašlu, jak jsem psala, je to mm7 team, tím pádem mm7 volba schopností. Bože co jsem fetovala že mám v partě toho upíra. Myslim že za to může moje volba seriálu na dobrou noc.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #40 kdy: Prosinec 08, 2020, 18:37:46 »

Tak jsem MM6 v Mergi dohrál. Kupodivu likvidace Úlu mi na hroznou reputaci nepomohla, takže za to, že jsem všem zachránil p****, mě chtějí zabít.... nevděčníci :-D

Úl jsem vyřešil nakonec železem. Nejhorší byl ten úvodní nápor monster, kdy jsem fakt měl občas co dělat, ale při poctivém lákaní a pár loadech jsem to vysekal. Zbytek tak nějak šel, reaktor a královna už byla pohodička.

Jde to i bez magie temnoty či světla, ale je to celkem náročné a bez neviditelnosti nevím nevím (zejména VARN a začátek Úlu). Každopádně doporučuji si to zahrát. :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Prosinec 08, 2020, 20:00:25 »

Gratulace :-).

Já se teď vrátila z práce, takže budu chvíli pokračovat, myslim že v mm8 je železo velmi dobrá volba. Ostatně... v mm6 byla taky, ale skrz černou magii :-D. Echm.

Je fakt že za dohrání už neni repka, neni nic. V zásadě je to ok, vždycky mě stresuje když je loot z finálního bosse, za kterym už nic neni :-D.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #42 kdy: Prosinec 08, 2020, 20:07:32 »

Nooo, tady by se dalo pokračovat v MM7 nebo MM8 (btw. v MM8 mám reputaci 0, takže by to šlo), ale už mám téhle družiny plné zuby :-D

Hraji si tu v MM8 s tvorbou postav a zjistil jsem, že když z trpaslíka nebo minotaura udělám rytíře, můžu mít u nich na velmistra krom kopí a meče i sekeru. Přemýšlím, jestli to mám takto nastavit nebo ne. Dokonce jsem našel návod, kdy by se úpravou souboru dalo dosáhnout na dračí "kouzla" jako dovednost a udělat hybridy rasy a povolání, třeba z draka udělat nekromancera s tím, že by krom magie živlů uměl navíc svoje dračí kouzla....
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #43 kdy: Prosinec 08, 2020, 20:18:26 »

jj, je to tak. Proto měla moje plvodní parta gobliní paladiny, kvůli armsmasterovi. Bylo to velmi efektivní. Akorát teď jsem prostě vzala osmičkový xichty, protože ty polofunkční zvuky mě deptaj. Raděi se smířim s horší efektivitou, ta bílá magie stejně udělá sekačku z čehokoliv.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #44 kdy: Prosinec 08, 2020, 20:37:23 »

Zase pojedu osmičku bez magie temnoty i světla :-D až teda poskládám družinu. Nějak si nemůžu vybrat :-(
IP zaznamenána