Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:00:40
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu  (Přečteno 17301 krát)

ZecK

• Pokročilý
MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu
« kdy: Listopad 10, 2020, 16:57:20 »

Harju MM6-8 Merge, začal jsem šestkou. První cesta vedla do hlásky, kde jsem se u dvoukřídlích dveří vedoucích do jeskyně s "obeliskem" propadl do chodby pode mnou (první dveře za šesticí dveří otevřených po zadaní hesla). Protože originální MM6 jsem hrál jen jednou a toto se mi to nestalo, chtěl bych se zeptat, zda je to opravdu past nebo spíš bug v Mergi? Ono mi to ve své podstatě pomohlo, protože jsem se hned mohl bez boje vrátit k vchodu do dungeonu, čímž jsem si otevřel "zadní vrátka" do toho sklepení.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu
« Odpověď #1 kdy: Listopad 10, 2020, 18:20:33 »

Obávám se že v reálný mm 6 by ses propadat neměl, nikdy se mi to nestalo. Bude to tim mergem.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #2 kdy: Listopad 10, 2020, 19:37:52 »

Díky, myslel jsem si to. Merge jsem chtěl zkusit, protože nabízí možnost si šestku zahrát za 5 postav a taky má systém magie z osmičky nebo třeba pořádnou alchymii. Jsem zvědavý, jestli třeba Darkmoor půjde vyřešit bez boje neviditelností :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Listopad 10, 2020, 20:17:02 »

Zrovna Darkmoor je v merge pěkně HC. Dej vědět jestli uspěješ.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #4 kdy: Listopad 10, 2020, 20:24:51 »

Dám, akorát to nebude hned, teprve jsem vyřešil hlásku....:-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Listopad 10, 2020, 20:30:56 »

:-D jasný, jasný, na Darkmoor je vždycky času dost. Kolikrát ho beru až po VARNu a Alamosu.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #6 kdy: Listopad 10, 2020, 20:35:45 »

Zkusím ho dřív, uvidíme :-) v Mergi jsem už dohrál osmičku -> ta mi přišla v podstatě stejná, a pak sedmičku. Ta byla s pěti postavami lehčí než originál :-)
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #7 kdy: Listopad 10, 2020, 21:03:03 »

Tak jsem donesl z chrámu svícen tomu maníkovi do hospody a co se nestalo -> reputace -150 a městské stráže v Sorpigalu mě chtějí zabít.... to je pěkné....:-)

EDIT: a zboží ode mě vykoupí max za 1 zlatku.... docela jsem si zavařil :-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #8 kdy: Listopad 10, 2020, 21:29:39 »

:-D no tak šup do chrámu!
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #9 kdy: Listopad 10, 2020, 21:34:36 »

Jo do chrámu.... to jsem zkusil, jedno darování asi 500 zlata a odečetlo to přesně 1, takže mám Hated -149 :-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Listopad 10, 2020, 22:54:14 »

Ups... :-D Tohle se mi nestalo, když jsem hrála. Asi nová verze.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #11 kdy: Listopad 11, 2020, 06:53:24 »

No mám postavy na 4. levelu, takže nic moc, ale zase jich je 5. Zkouším plnit úkoly, tak uvidíme. Záchrana Sherry mi přidala přesně 0, takže pořád -149, nakonec chrámem sraženo na -140 a vrácení Zvonku harmonie pomohlo na -90. Pořád jsem ale Hated a všichni mě chtějí zabít. Zkusím jeskyni Dragounů na 4. levelu, ale moc nadějí si nedávám :-) večer dám vědět :-) Každopádně už vím, že se kostí v Zátoce pašeráků nesmím ani dotknout :-D
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Listopad 11, 2020, 11:18:53 »

Když si měl tu reputaci tak nízko, možná si mohl nejprve splnit některé další úkoly, které jí snižují, hlavně ten pro druidku s úpravou cen povozů, který je hlavní. (jinak se ti může stát, že ti to reputaci zase sníží). Popřípadě posbírat ty kosti a prodat je.

Pak se případně nechat zavřít do vězení na rok na nějakém hradě.
Reputace by se ale měla dát zvedat i nájemným lovem stvůr na radnicích. Chce si to "vyloadovat" nějakou zvládnutelnou a po cestě a za co nejvíc peněz.

Tedy todle všechno šlo v běžné hře, jak je to v merge nevím, ale předpokládám, že to bude podobný.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #13 kdy: Listopad 11, 2020, 12:08:02 »

No v Mergi jsou dobré pastičky -> třeba se hned zkraje učím Obchodování u všech postav kvůli tréninku a vůbec slevě při učení se základních dovedností. V Sorpigalu to stálo v Chrámu 1000 zlatek -> říkám si OK, tak to dám aspoň dvěma postavám. Dojdu do Ironfistu, cena za naučení Obchodování v tamějším chrámu je 500 zl.

Ten hrad mě napadl, musel bych ale asi vyvraždit někde pár lidí, sami od sebe mě nezavřou, to jsem už zkoušel. A bůh ví, jestli by to fungovalo...

Ten lov můžu zkusit v Sorpigalu, uvidím, co to udělá a dám vědět.
EDIT: při zadaném lovu se spawne lovená potvora v oblasti, kde sis lov nechal zadat. Pokud ji nezabiješ, tak tam zůstane až do respawnu oblasti.

Peníze problém nebudou, mám teď 35 000 zlatých a plný inventář, kosti oželím.
Mnohem horší ale je, že jednak všechno, co nabídnu k prodeji, ode mě odkoupí všichni za jednu zlatku, bez ohledu na level obchodování (zkoušel jsem NPC), a druhak, že jsou všude šílené ceny -> 4x -5x dražší jak reálná cena a to včetně učení se novým základním dovednostem a tréninku postav. Tam je to snad ještě horší -> v Sorpigalu po mě chtěla za level 5 cvičírna u jedné postavy 750 (!) zlatek. Jediné, co je stejné tak ceny tréniku na experty v dovednostech. Jenže to je mi k ničemu, když nemám body...

Ještě někde zkusím sehnat barda jako NPC, třeba to pomůže aspoň trochu. Úkoly zatím mám, zkusím tu jeskyni Dragounů, chrám Tsansa by taky mohl jít.... uvidíme. Zatím to zkusím takto.

EDIT: ta druidka s těmi stájemi mě napadla udělat, jenže mě napadají městské stráže a mám co dělat i v Mistu. Stráže jsou v Mergi i tam, kde v originálu nejsou -> třeba v Sorpigalu nebo Ironfistu, kde jsou i lučištníci na hradbách a na hradě -> naštěstí jen 4.
« Poslední změna: Listopad 11, 2020, 12:43:01 od ZecK »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Listopad 11, 2020, 12:49:09 »

Prosím nastiňte mi jak první betatester nezjistil že PRVNÍ quest co člověk splní během prvních třech minut člověku zlikviduje hru.
IP zaznamenána
Strana: [1] 2 3 ... 5