Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:32:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 6

Autor Téma: The Witcher: Farewell of the White Wolf  (Přečteno 18859 krát)

kloudici

• Mladší člen
  • **
The Witcher: Farewell of the White Wolf
« kdy: Říjen 09, 2020, 08:22:20 »

Snad nevadí, že zakládám nové téma, nevěděla jsem, kde se mám na to zeptat, tak proto.
https://www.zing.cz/novinky/96205224/datum-vydani-fanouskovskeho-the-witcher-farewell-of-the-white-wolf/
Moc se na to těším, akorát se chci zeptat: nevíte někdo, jestli budu muset mít k tomu nainstalovaného Zaklínače 2 ? Mám origo, ale nevím,jestli ho mám nainstalovat, i když předpokládám, že ano. Jestli se ten mód bude nějak implementovat do původní dvojky, nebo jak.
Až to vyjde, tak určitě tady přibyde vícero postřehů a sdělení (minimálně ode mne), takže snad tady to téma může zůstat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:The Witcher: Farewell of the White Wolf
« Odpověď #1 kdy: Říjen 09, 2020, 11:02:51 »

S topicem si vůbec nelam hlavu, o tomhle se určitě bude diskutovat. Mě teď vůbec překvapilo, že mi existence, resp. práce na takové obří modifikaci ušla a hlavně to vypadá dost kvalitně, když se Filip Ženíšek uvolil udělat češtinu. To mám na projetí EA u Baldur's gate 3 zatraceně málo času, protože Cyberpunk se taky už blíží a včera jsem si koupil ve slevě GreeFall :D

Podle mě to bude vyžadovat originál hru, protože to je tvořené jen jako extra obsah, co jsem pochopil z funkce REDkitu, takže engine atd. to bude tahat zřejmě z originálu.

Jsem hodně zvědav, jak dobře si poradí s konfliktem Triss vs Yennefer, protože tohle v CD Projektu původně moc dobře nedomysleli :) Nechci teda koukat přímo na obsah modifikace, možná to bude nějaký extra příběh mimo děj dvojky, ale pokud by to bylo součástí hlavního děje, pak to bude působit velmi zvláštně.
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: Říjen 09, 2020, 11:24:53 »

No, ono to bude vlastně povídka Něco končí, něco začíná (jestli jsi četl Sapkowskiho povídky), + nějaké další věci z povídek (myslím). Takže ano - měl by to být extra příběh mimo děj dvojky. Už aby to bylo :D
Ještě ke Greedfallu - už testuji češtinu, v průběhu října by měla vyjít první verze češtiny (asi počáteční dvě města), tak opravdu budeš mít co dělat :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Říjen 09, 2020, 13:28:53 »

Zaklínače jsem přečetl asi 4 knížky a jsem na počátku páté, nebo celkově o díl dále (načal jsem část o příběhu Ciri, kterak ji nalezl poustevník v bažinách), takže tuším, o čem by měl příběh být.

Čestina ke GreedFallu bude hezký bonus :) Budu mít teď 14 volna a byt už mám prakticky hotový, takže to bude skutečné volno. Jenom těch herních plánů mám nějak moc :D
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: Říjen 09, 2020, 14:07:35 »

Těch 5 knížek - to je sága, a navíc napsal v poslední době samostatný román o zaklínači Bouřková sezóna. Mimo to Sapek napsal povídky, které jsou skvělé - dozvíš se v nich spoustu informací, které ti pomůžou líp se orientovat v sáze.
http://www.sapkowski.cz/bibliografie.asp
Ta modifikace je v podstatě (aspoň jak jsem to pochopila) mimo jiné zpracování jedné z nich (svatba Geralta s Yenefer :))
14 dní volna je super, ale mám pocit, že na odehrání toho všeho co máš v plánu ti to asi nebude stačit :D Tak si to užij co to jde :)

« Poslední změna: Říjen 09, 2020, 14:14:17 od kloudici »
IP zaznamenána

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: Říjen 25, 2020, 23:12:23 »

Takže to vychází už zítra. O tom jsem vůbec nevěděl. Mám Zaklínače 2 na steamu, kde se to dá stáhno ? A ještě čeština bomba.
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: Říjen 26, 2020, 17:07:18 »

Tak to zatím nevím, já mám krabicovou verzi, ale předpokládám, že musíš mít dvojku nainstalovanou a pak na steamu budeš moct (možná po spuštění hry) "uploadovat" na ten mód (nějaký stažitelný obsah nebo tak něco). Uvidíme - určitě se to bude dát někde na netu zjistit.

Edit:
tak jsem se zatím dočetla tohle:
"Můžete se přihlásit na nexusmods (pokud jste to ještě neudělali) a udělat 6 GB volného místa na vašem systémovém oddílu (mod se nainstaluje do Dokuments \ Zaklínač 2)."
Jdu to zkusit.
« Poslední změna: Říjen 26, 2020, 18:56:13 od kloudici »
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: Říjen 26, 2020, 22:25:04 »

Tak jsem to stáhla
https://www.moddb.com/mods/farewell-of-the-white-wolf/downloads/farewell-of-the-white-wolf1
pak jsem stáhla hotfix
https://www.moddb.com/mods/farewell-of-the-white-wolf/downloads/fotww-installer
instalovala sem to, ale ten mod ve hře nemám. Asi si to nezahraju.
Koukala jsem i na forum
https://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/9239283-farewell-of-the-white-wolf/page-3
ale je to anglicky a moc se v tom nevyznám.
Umíte někdo poradit?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: Říjen 27, 2020, 13:41:42 »

Pravda, ta instalace je poněkud podivná. Mám GOG verzi a zkusil jsem manuální postup, co byl v té diskusi uveden:

1) ze souboru pozegnanie_bialego_wilka_final_cook.1.zip jsem vyjmul a extra rozbalil soubor pack0.zip
2) uvnitř něj jsou adresáře bin a CookedPC, které jsem nakopíroval do adresáře s hrou (GOG cesta ... \The Witcher 2\ (přepsalo to pár věcí, ale vesměs jen nastavení a nějaké obrazovky, jinak to je halda úplně nových souborů)
3) nerozbalený soubor pack0.zip a soubor FotWW Installer.exe jsem taktéž nakopíroval do adresáře s hrou
4) spustil jsem soubor FotWW Installer.exe, což je instalátor modifikace
5) do adresáře s hrou jsem nahrál hotfix FotWW_Installer.3.exe a nainstaloval
6) v adresáři s hrou se objeví soubor FotWW_Settings.exe, kterým se pak přepíná mezi modifikací a původní hrou (+ je s ním možné modifikaci odinstalovat)

No a tady jsem se zasekl, protože se spustila normální hra a FotWW_Settings.exe psal, že modifikace není nainstalovaná korektně.

Problém jsem vyřešil tak, že jsem nejprve nainstaloval mod, pak jsem hru spustil (spustí se rovnou mod) a opět jí ukončil. Teprve nyní jsem nainstaloval hotfix a vše je už OK.

Podle mě to půjde i bez té manuální instalace, tedy prostě rozbalit pozegnanie_bialego_wilka_final_cook.1.zip do adresáře s hrou, spustit FotWW Installer.exe a poté vyzkoušet spustit hru. Teprve pak instalovat hotfix.
« Poslední změna: Říjen 27, 2020, 13:47:52 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: Říjen 27, 2020, 16:59:54 »

Díky. Sice jsem vzteky už odinstalovala hru, ale zítra ji teda zkusím nainstalovat znovu a zkusím ten postup, co jsi tady uvedl.
Dám pak vědět, jak jsem dopadla.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Říjen 27, 2020, 18:26:07 »

Pravda, ta instalace je poněkud podivná. Mám GOG verzi a zkusil jsem manuální postup, co byl v té diskusi uveden:

1) ze souboru pozegnanie_bialego_wilka_final_cook.1.zip jsem vyjmul a extra rozbalil soubor pack0.zip
2) uvnitř něj jsou adresáře bin a CookedPC, které jsem nakopíroval do adresáře s hrou (GOG cesta ... \The Witcher 2\ (přepsalo to pár věcí, ale vesměs jen nastavení a nějaké obrazovky, jinak to je halda úplně nových souborů)
3) nerozbalený soubor pack0.zip a soubor FotWW Installer.exe jsem taktéž nakopíroval do adresáře s hrou
4) spustil jsem soubor FotWW Installer.exe, což je instalátor modifikace
5) do adresáře s hrou jsem nahrál hotfix FotWW_Installer.3.exe a nainstaloval
6) v adresáři s hrou se objeví soubor FotWW_Settings.exe, kterým se pak přepíná mezi modifikací a původní hrou (+ je s ním možné modifikaci odinstalovat)

No a tady jsem se zasekl, protože se spustila normální hra a FotWW_Settings.exe psal, že modifikace není nainstalovaná korektně.

Problém jsem vyřešil tak, že jsem nejprve nainstaloval mod, pak jsem hru spustil (spustí se rovnou mod) a opět jí ukončil. Teprve nyní jsem nainstaloval hotfix a vše je už OK.

Podle mě to půjde i bez té manuální instalace, tedy prostě rozbalit pozegnanie_bialego_wilka_final_cook.1.zip do adresáře s hrou, spustit FotWW Installer.exe a poté vyzkoušet spustit hru. Teprve pak instalovat hotfix.

JJ, mne to išlo aj bez manuálneho kopírovania súborov. Rozbalil som ten zip do zložky kde mám Zaklínača a po nainštalovaní cez "fotww installer.exe" som ešte nainštaloval ten hotfix.
Keďže mám teraz home office, prišiel mi tento MOD náramne vhod :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: Říjen 27, 2020, 19:59:18 »

Tak jsem to zkusil nainstalovat i přímo z toho patche, přesně jak píše tono, tedy hotfix hned po patchi a jede to bez problémů.

Dneska jsem asi definitivně dojel Baldur's Gate 3 EA, takže mi to přijde taky náramně vhod :D
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: Říjen 27, 2020, 21:14:11 »

Tak jste mě kluci namlsali - zítra to zkusím komplet nainstalovat znovu. Snad to dopadne dobře - držte palce :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Říjen 27, 2020, 22:14:54 »

Kousek jsem odehrál a jeví se to poměrně zajímavě. Je to docela ukecané a vypadá to, že se hráč bude paralelně přepínat mezi vícero postavami, aby viděl děj z různých úhlů pohledu. To vůbec nevypadá špatně. Grafika je poplatná druhému dílu, ale já mám popravdě raději předělávky do starších enginů, protože to má svoje kouzlo. Svého času byl Zaklínač 2 pro mě topem, kdy vystřídal na trůnu Gothic 3. Jedinou vadou na kráse je chybějící dabing. I když nic neslyším, tak si moc dobře vybavuji hlasy těch postav z trojky :)

Palce určitě budu držet ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: Říjen 28, 2020, 08:07:11 »

Ještě pro jistotu dotaz (jsem opravdu lama):
Mám to nainstalovat v pořadí mód, hotfix 3 a nakonec cz hotfix?

https://www.moddb.com/mods/farewell-of-the-white-wolf?fbclid=IwAR3T2fmWH0WP8ASavmeEHWuTuPJ-9GSaqjWnVnmVpFYgOFKDhQWn8btv5y8

A ještě jeden dotaz: předtím jsem měla hru nainstalovanou v nové složce na disku D - mám ji raději naistalovat na C do program Files (x86) - což se nabízí?

IP zaznamenána
Strana: [1] 2 3 ... 6