Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31

Autor Téma: Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry  (Přečteno 90351 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Baldur's Gate 3 - Early Access
« Odpověď #150 kdy: Září 25, 2023, 16:21:03 »

Pokud tě Laezel podřízne, tak se ti nic nestane. Respektive umřeš, ale Shadowheart tě normálně healne a celá parta v kempu se pustí do boje s Laezel, která timhle končí (musíš jí zabít). Stále platí, že žádná proměna se nekoná, máš času kolik potřebuješ.

Magický zrcadlo je součást patche 3, kterej rozbil obchodování a báglíčky :-D. Takže je to něco za něco.

Společníci maj komentáře skoro ke všemu co se děje, i když nemaj nad hlavou vykřičníky, je dobřej nápad je proklikat, když jsi v nový oblasti, nebo uděláš něco významnějšího.

U Shadowheart je možný si hodně šplhnout, když jí prostě tak nějak akceptuješ, to je fakt. Ono to tak funguje i s ostatníma.

Ohledně Wylla mám ráda, když ho úmyslně najmu pozdě, až po Karlach, když už máme první akt z velký části hotovej, a pak jakmile se přidá, tak ho sprdnu, že přede mnou měl tajnosti. Jako první dialogovou možnost. Takovej můj soukromej žert.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #151 kdy: Září 25, 2023, 16:49:39 »

Tak já si nemůžu být samozřejmě jist ničím, protože Absolut bude umět dokonale číst myšlenky a tvořit vzpomínky dle svého uvážení, takže celý sen a situace předtím mohlo být jen jedno velké divadlo, abych akceptoval parazita, kterému jinak úspěšně odolávám(e). Právě tahle nejistota je na tom zajímavá, protože každý nový střípek do mozaiky mě vede od jedné "pravdy" k druhé a těžko říci, která z těch pravd je skutečná ... možná (zřejmě) asi ani jedna :D. Volby v dialozích beru vždy po jedné linii, a to i v případě loadu, takže nezkouším alternativy. Zkrátka s napětím čekám, jak se to vyvrbí :).
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #152 kdy: Září 25, 2023, 17:02:12 »

Já zkoušim alternativy v dialogáh se společníkama, často z nich vyleze zajímavej bordel. Vedu třeba dialog nanečisto s volbama, který bych si nikdy nevybrala, a pak to vemu znova. Pravda, přijde mi, že Shadowheart je extrémně přímočará (možná proto mě nudí), ale analyzovat Astariona je práce na plnej úvazek. Což jsem říkala i o držení Laezel naživu, takže mám vlastně dvě zaměstnání + zachraňuju svět. To vše jako otec samoživitelka.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #153 kdy: Září 25, 2023, 18:33:48 »

Já jsem obecně zaměřená víc na ty charaktery než na děj, proto u toho visim a analyzuju :-D. Tolik zajímavejch postav a tolik zajímavejch možností. Ta nejistota v ději pro mě byla spíše mínus.

Docela bych si vyslehla, jakej máš názor na Wylla a Karlach. A Galea, když jsi ho nakonec zachránil :-D. Jsem velmi zvědavá.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #154 kdy: Září 25, 2023, 21:26:29 »

Wyll mi padl do oka už v EA, ale tady jsem s ním zatím moc nemluvil. Gale mě trošku překvapil, protože těch současných pár rozhovorů ve mě působí jiným dojmem, než jak tomu bylo v EA. Teď mi přijde mnohem více jako parťák, který supluje můj vnitřní hlas. Ale to jsou jen úvodní dojmy. Nejprve bych chtěl vzít do družiny Karlach a postupně si vyzkoušet různé kombinace družiny. S Laezel už asi dotáhnu jen její linku s creche a nechám jí v kempu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #155 kdy: Září 25, 2023, 21:54:43 »

No, až budeš mít názory, jsem jedno ucho/oko. Můj prvotní dojem z Gaela nebyl zrovna nadšení a preferovala jsem Wylla, ale pak se to zvrhlo a teď je Gale stálej člen party, už měnim jen posledního člena dle nálady (většinou Karlach nebo Halsin). Samozřejmě Astariona nikdy nikde nenechávám, jedinej zloděj je jedinej zloděj.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #156 kdy: Září 26, 2023, 01:42:12 »

Tak jsem se vyskytovala mezi fanouškama, a vypadá to, že lidi se shodujou na tom, že Shadowheart je moc dlouhý. Takže používaj zkratku "Shart". Lol. To je... od nich velmi ošklivý, protože se dneska nemůžu smát.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #157 kdy: Září 26, 2023, 17:41:15 »

Připravila jsem si pro vás kvíz. Podívejte se na následující dialogovou tabulku s vyznačenym approvalem a řekněte mi, která volba toho gnóma, se kterym mluvim, celkem jistě zabije.
2023-09-26_0039_1.png
* 2023-09-26_0039_1.png (286.04 kB. 864x200 - prohlédnuto 357 krát.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #158 kdy: Září 26, 2023, 20:52:55 »

5.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #159 kdy: Září 26, 2023, 23:30:37 »

Elemire, máš velkou důvěru v Laezel a Astariona.

Každopádně ten patch 3... posral co mohl. to je uplně neuvěřitelný. Ta hra byla původně funkční. Jsem fakt zvědavá, kdy to hodlaj laskavě opravit. Vůbec nechápu, jak se jim tohle povedlo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #160 kdy: Září 27, 2023, 06:41:39 »

Co jsem koukal, tak Lariani upravili i rozhovory, proto mi ten Gale přijde najednou jiný než v EA.

Zatím jsem se nikam dál nehnul. Zkouším si po tom snu promluvit postupně se všemi v kempu a vždycky mi do toho něco vleze. Části družiny jsem nakukal, že se máme snu podřídit, u těch pochybovačnějších jsem pak pro změnu přikývl na možnost manipulace ze strany parazita, a že bychom měli být obezřetní. Chybí mi už jen Gale a u Astariona mi zbyla ještě nějaká minulá konverzace.

I když teď mě napadá, já budu muset vzít Laezel ještě k mostu, abych si odškrtl setkání s githyanki. No, asi to nechám na později.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Září 27, 2023, 20:30:57 »

Ono je lepší, že ses nehnul, ve druhym aktu umíraj důležitý questový NPCčka jen tak, aniž by s tim šlo cokoliv dělat a obchodníci bugujou ukládání hry, ale autoři dnes opravili... tutorialy co vyskakovaly ve špatnou chvíli. Gratulace. Patch od patche ta hra je míň a míň funkční. Čekám na opravu, nehodlám nechat Karlach umřít proto, že je někdo trdlo. Uvidíme co další patch. Ale první akt funguje ok, nenašla jsem chybu, jen se raději neposouvej dál.

Ale našla jsem super módy.
https://www.nexusmods.com/baldursgate3/mods/2435 - báglíček co automaticky prodává bordel a všechno, co do něj umístíte. Takže se to nehromadí u vendora, krásně to vyčistí inventáře, uplně /kiss. Perfektní.

https://www.nexusmods.com/baldursgate3/mods/1668 - stackující předměty - opět krásně vyčistí bordel u vendorů i v inventáři, když nemáte tu stejnou věc vedle sebe 50x.

Hra obsahuje moc lootu a zvládat ho brzy leze krkem. Naštěstí řešení existuje.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #162 kdy: Září 27, 2023, 21:53:17 »

Já toho teď určitě moc neudělám, zítra jsem ještě v práci a na víkend jedu pryč, takže se ke hře vrátím až příští týden. To jsem si vzal navíc volno, takže si toho pak užiji až až :D. Kdyby to mezitím neopravili, tak bych případně rozehrál Disco Elysium. Popravdě si taky nechci kazit průchod vlivem bugů, o to hůř, že já bych to asi ani nepoznal, protože znám rámcově jen první akt, takže by mi to mohlo přijít jako záměr vývojářů :).
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #163 kdy: Září 29, 2023, 18:04:18 »

Jinak jak jsem se pohoršovala nad tim, že opravili vyskakování tutorialů... Tak to vypadá, že lidem vyskakoval tutorial k boji v romancovacích scénách :-D. Takže... jako chápu, ale to je humorná věc, jsou větší problémy.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry
« Odpověď #164 kdy: Říjen 02, 2023, 20:00:28 »

Dneska jsem konečně dojel kolečko v táboře a posunul se dál. Cestou ke Karlach jsem navštívil podzemí pod zničenou vesnicí a vypořádal se s matronou pavouků. Využil jsem taktiky, kdy jsem nejprve zlikvidoval vajíčka pavouků, poté si počkal, až matrona vleze na pavučinový most a ten jsem pod ní zapálil. Pádem z výšky přišla o 1/3 zdraví a další třetinu jí sundala Shadowheart kritickým zásahem kouzlem. Zbytek už šel rychle a to včetně dvou přízračných pavouků.

S Karlach jsem absolvoval stejný rozhovor jako byl ten cvičný a poté jsem se odebral do kempu, kde jsem vyhodil Wylla a nabral právě Karlach. S tou jsem pak zaskočil za falešnými paladiny a se štěstím jsem je umlátil - šéfík měl nečekaně trojnásobný útok, takže mě poslal ihned k zemi. Bylo tedy na družině, aby mě z toho vysekala.

Kolem hospody jsme zamířili na místo střetu s githyanki a po dvou pokusech o boj jsem se rozhodl, že prubnu raději skill checky (nechtěl jsem to řešit ohnivými sudy apod.). Náhodou se mi do třetice zadařilo a obešlo se to bez boje, z čehož byla nadšená i Shadowheart (asi fakt není dobré hned každého zabíjet).

Se Shadowheart jsem měl mimochodem předchozí noc schůzku, ale předcházela tomu ještě scénka s Mizorou, což je démonická "patronka" Wylla. Za to, že Wyll nechal Karlach žít, tak ho Mizora proměnila v tieflinga. Bylo to sice smutné, ale důležitější byl pro mě posun v romanci :). Shadowheart mi druhý den ráno odhalila další kousek ze své minulosti ve službě Shar - chtěla jí sloužit jako elitní bojovnice, ale v postupu jí zabránila představená kněžka.

Cestou zpět jsme se zastavili v hospodě a zachránili radní ze spárů ohně. Přislíbil jsem jí záchranu vévody z Baldurovy brány, kterého unesli drowové. Skrze skladiště jsme pak zavítali do úkrytu Zhentarimů, kde jsme to prozatím zapíchli. Tentokrát jsem na to šel mírově, ale rozhovorů už bylo dnes až až ;).

Cca 15 hodin za mnou ...
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31