Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:02:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 26

Autor Téma: mm 6/7/8 merge mod shrnutí  (Přečteno 98693 krát)

Uran

• Mladší člen
  • **
Re:mm 6/7/8 merge mod shrnutí
« Odpověď #210 kdy: Leden 27, 2023, 05:50:46 »

Verze z 30. 8. 2022?

Pokud vím, poslední verze je z 15. 2. 2022, takže to bude za chvíli rok. Nebo teda pokud je někde něco aktuálnějšího než na těch ofiko stránkách.

https://www.celestialheavens.com/forum/10/16657

Tady je novější z 30.8.2022 - https://gitlab.com/cthscr/mmmerge/-/wikis/Manual/Install

Dal jsem tu "Revamp" verzi.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #211 kdy: Leden 27, 2023, 14:37:30 »

Verze z 30. 8. 2022?

Pokud vím, poslední verze je z 15. 2. 2022, takže to bude za chvíli rok. Nebo teda pokud je někde něco aktuálnějšího než na těch ofiko stránkách.

https://www.celestialheavens.com/forum/10/16657

Na túto stranu stránky dáva Rodril svoje full Rodril's Packs

Na tejto stránke https://gitlab.com/cthscr/mmmerge/-/wikis/Manual/Install nájdeš update len tých súborov ktoré sa zmenili oproti Rodril's Pack. A tam je skutočne posledná zmena 30-08-2022  ;)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #212 kdy: Leden 27, 2023, 21:45:07 »

Aha, tak děkuju, sleduju jen to "ofiko" fórum.

Ale už to sosám.:-)

Každopádně nepočítám, že by tam stejně opravili to, co mě trápí nejvíc.:-D
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #213 kdy: Leden 28, 2023, 12:31:33 »

Aha, tak děkuju, sleduju jen to "ofiko" fórum.

Ale už to sosám.:-)

Každopádně nepočítám, že by tam stejně opravili to, co mě trápí nejvíc.:-D

Rok som to nehral, ale naposledy tam stále boli všetky chyby čo som tam našiel pri prvom prechode a čo autor sľúbil, že ich promptne opraví ;)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #214 kdy: Leden 30, 2023, 10:44:21 »

Ano, stačí vzít data soubor a texty doplnit podle původní češtiny + doplnit ty nové věci, ostatně takhle nějak ta čeština pro Merge vznikala. Udělat to může kdokoliv, kdo má čas a chuť ;). Pokud jde o Templayera, tak jak je u něj dobrým zvykem, tak se velmi rychle stihl se všemi pohádat a z Celestial Heavens se stáhl. Ostatně i tady jsme si ho chvilku užili :).

Až také jednoduché to zase nie je. Okrem toho že sú to tisíce riadkov, napríklad aj Nemecký preklad je tiež plný chýb. Český preklad okrem toho že je plný chýb a nesprávnych odkazov, bol tvorený ešte v starej štruktúre ktorá bola už niekoľko krát menená.
Pred časom som to prekladal z francúzštiny a "dopasoval" som to CZ prekladom ktorý je už zaužívaný v originálnych MM. Mám hotovú asi tak cca 3/4.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #215 kdy: Leden 30, 2023, 11:01:30 »

Samozřejmě, že to musíš vyplňovat manuálně po řádcích, vím, jak to funguje ;). Proto jsem psal, že na to dotyčný potřebuje mít čas. Každopádně pointa je stále stejná, až to opět přeindexují, tak můžeš začít znovu a to se vyplatí :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #216 kdy: Leden 30, 2023, 20:33:31 »

Samozřejmě, že to musíš vyplňovat manuálně po řádcích, vím, jak to funguje ;). Proto jsem psal, že na to dotyčný potřebuje mít čas. Každopádně pointa je stále stejná, až to opět přeindexují, tak můžeš začít znovu a to se vyplatí :D.

Našiel som tie upravené češtiny a už si spomínam prečo som to nedokončil. Dôvodom bolo že sa v dialógoch špatne zobrazovali písmená ako sú Ž, ž, ř, č
Ako keby pre ne neboli zahrnuté fonty. Mám dojem že Templayer sa vtedy s autorom hry pohádal práve pre tento problém. Ešte by mohla byť alternatíva bez diakritiky, ale to už nie je tak efektné.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #217 kdy: Leden 31, 2023, 09:40:01 »

Diakritika je normálně řešená přímo exe souborem, kde by měly být uložené některé fonty (u MM6 to pak hází tu známou chybu s výsledkovou listinou, která má taky náhradní znaky). U Merge to už může být jinak. Nějaké fonty jsou třeba v datových souborech. Zkoušel si třeba ty texty uložit v jiné znakové sadě (např. Windows-1250 vs iso-8859-2)?
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #218 kdy: Leden 31, 2023, 12:10:54 »

Diakritika je normálně řešená přímo exe souborem, kde by měly být uložené některé fonty (u MM6 to pak hází tu známou chybu s výsledkovou listinou, která má taky náhradní znaky). U Merge to už může být jinak. Nějaké fonty jsou třeba v datových souborech. Zkoušel si třeba ty texty uložit v jiné znakové sadě (např. Windows-1250 vs iso-8859-2)?

Do Windows 1250 som to konvertoval hneď ako prvé. Potom aj do UTF-8. Prešiel som aj všetky ISO, ale nenašiel som žiadny znak ktorý by sa v tej hre zobrazil ako ž alebo ř
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #219 kdy: Leden 31, 2023, 21:23:42 »

Zatiaľ som vyhodil diakritiku. Tie prvé verzie hry to zobrazovali správne. Spústa dialógov nebola ešte vôbec preložená. V nemeckom preklade je posunutý riadok, takže NPC liečiteľ sľubuje, že za 17% nájdeného zlata opraví každú zbraň :)
BTW opravil som aj chybu na Emeraldovom ostrove, takže napríklad Mr. Malwick už nepredáva mušle :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #220 kdy: Únor 01, 2023, 10:36:59 »

Čitelný to je. Nebyla by to první čeština bez diakritiky. Ještě teď si vybavuji češtinu do Morrowindu, kde absence diakritiky vedla občas k zajímavým efektům - např. nemoc jménem telozer jsem opravdu četl jako telozer, přitom správně to mělo být těložer. :D Já si teď třeba po kouscích překládám SOX, kde to taky musí být bez diakritiky.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #221 kdy: Únor 01, 2023, 18:22:44 »

OK diakritika už funguje. Ale potrebujem editovať súbor LocCZ.lod v ktorom sú preklady popisov predmetov, rôzne zoznamy (napríklad questov), stats, skills, awards, alebo preklad kúziel atd. Je tam spústa chýb a kým sa to v ňom neopraví, nemá význam hru začať testovať.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #222 kdy: Únor 03, 2023, 00:23:40 »

Dobrá práce.:-)

Přepíšou se do češtiny i údaje v deníku a úspěchy u postavy, když jsem je předtím dosáhl v angličtině?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #223 kdy: Únor 03, 2023, 17:30:25 »

Dobrá práce.:-)

Přepíšou se do češtiny i údaje v deníku a úspěchy u postavy, když jsem je předtím dosáhl v angličtině?

V tom nevidím problém. Dosiahnuté úspechy atď sa načítavajú zo save. Prekladá sa len prázdna šablóna (tabuľka s popisom).
Všetky CZ textové súbory s prekladom som opravil podľa francúzskeho a preložil ďalších cez 450 riadkov. Momentálne som ale zakysol na tom, že neviem ako editovať súbor LocCZ.lod :(
Našiel som nejaké prehliadače .lod, ale to je k ničomu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #224 kdy: Únor 07, 2023, 20:54:40 »

Jenom drobná technická, to je standardní LOD, ten si mohl v pohodě otevřít s pomocí MM8LevelEditoru, na který tu mám odkaz. Pravda, je poněkud starší, ale jinak funguje prakticky stejně.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 26