Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:02:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 26

Autor Téma: mm 6/7/8 merge mod shrnutí  (Přečteno 98697 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:mm 6/7/8 merge mod shrnutí
« Odpověď #165 kdy: Červen 24, 2021, 23:38:05 »

Jinak k mergi jako takovému jsem se vždycky stavěl skepticky. Na počátku to možná vypadalo jako prima nápad, ale ve finále to není nic světoborného. Asi bych v tom taky hledal jen ty chyby ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #166 kdy: Červen 24, 2021, 23:49:49 »

Na Mergi se mi líbí, že hra vypadá dobře.

Merge světoborný není, ale umožňuje to hrát ty hry jinak, např. 5 postav v MM6 je docela velká změna. Neviditelnost v MM6. Opravené jasné chyby u postav. Dále třeba pohyb nepřátel je mnohem lepší než byl. Dokonce jsou schopni družinu nahánět po schodištích a AI má větší schopnost v dungeonech obcházet překážky typu stolů, sudů, atd.

Já je obdivuju za to, co dokázali bez zdrojáků, zvlášť když to srovnám s debilním Ubisoftem, který vypne servery a ještě si drze hru prodává dál.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #167 kdy: Červen 25, 2021, 05:26:03 »

Yuyu má pravdu, raději bych opravené věci, které už v původních hrách fungovaly než přidávání nového obsahu, na kterej stejně není povětšinou nikdo zvědavej. Dojedu Harmondale a pouštím to k ledu, to si opravdu radši zahrají původní verze.

Chápu, že fungující deník a úspěchy nejsou pro dohrání hry klíčové ani se nejedná o nějakej zásadní bug ovlivňující hratelnost, nicméně pro mě jsou tyhle věci důležité. Kor když to v původních hrách fungovalo.

MM X deník samozřejmě má, ale tam mě dráždily jiný věci.:-D

1) i přes zabití všech potvor ve hře zůstávají v bestiáři prázdné položky. Záznamy, kde asi mělo něco být a místo toho tam jsou jen otazníky..

2) informace o potvorách se odemykají postupně podle toho, kolik jich hráč zabije. A od některých druhů jich je ve hře tak málo, že se neodemkne všechno. To mi vadilo např. i u Lords od Xulima, který to má stejně..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #168 kdy: Červen 25, 2021, 05:29:23 »

ZecK: Když to je právě věc, která mě na tom neláká. Jako projekt to zajímavé je a obdiv si to bezesporu zaslouží, ale pro mě osobně to není nic, co by mě dostatečně nalákalo. V tomhle mám k modifikacím vesměs stejný postoj. Pro mě je klíčové hrát hry tak, jak byly navrženy a pokud se mám pro modifikaci hecnout, tak to musí opravdu stát za to. Jenomže kdykoliv otevřu tohle téma, tak tu vidím nejčastěji popisy bugů apod.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #169 kdy: Červen 25, 2021, 07:49:56 »

Ivan: postupný odemykání informací o potvorách se zdálo jako dobrý nápad, akorát to právě nedotáhli z pohledu množství těch potvor. Měli k tomu dát alternativu bestiářů za peníze apod., protože ve hrách, kde je omezené množství potvor, to bude vždycky problém.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #170 kdy: Červen 25, 2021, 10:18:35 »

Mne na merge vadí len jedno a to že sa tie diely nedajú zahrať samostatne bez merge questov. Napríklad by som si navolil MM6, spustilo by sa intro, voľba postáv a na konci hry výsledné score a end.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #171 kdy: Červen 25, 2021, 10:26:02 »

Přesně tak, asi se tady shodneme na tom, že kdyby ty díly jen spojili a nic nepřidávali, nic neupravovali, udělali by líp a i hráči by byli spokojenější. Nebo to udělat aspoň volitelný. Za mě takhle akorát dojedu to Harmondale a mažu to. Možná za pár let, až opraví bugy, které v základní hře nebyly nebo to pro ně bude aspoň priorita, tomu dám šanci.

Elemire: přesně tak, odemykání informací o potvorách mě i bavilo, jenže to u spousty z nich nešlo doplnit. Odemykání za peníze (resp. nákup knížek) by byla smysluplná alternativa. Ono to celkově působí nedotaženě, viz ty otazníky. Asi plánovali dát do hry víc potvor, pak to omezili, ale z bestiáře už ty položky nevymazali.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #172 kdy: Červen 25, 2021, 12:02:33 »

OK, pak to prostě nehrajte :-) každý máme jiné priority, stejně jako já bych už nehrál žádnou z těch originálek, protože mi na nich vadí zase jejich bugy.

EDIT: já bych spokojený nebyl, pokud by Merge byl jen prosté spojení her, protože bugy originálních MM6, MM7 a MM8 jsou někdy neskutečně otravné a mají vliv na hratelnost hry.
« Poslední změna: Červen 25, 2021, 12:16:35 od ZecK »
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #173 kdy: Červen 25, 2021, 13:01:20 »

Myslíš jaké? Nezobrazení džbánů proměn v inventáři? Nebo že si jdou artefakty naloadovat?

Já neřeknu bugy, ale ty věci navíc, příběh a questy, bez toho bych se (jako spousta dalších hráčů) v klidu obešel.

Maximálně bych si dal líbit nějakej turnaj v Arcomage napříč kontinenty.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #174 kdy: Červen 25, 2021, 13:18:05 »

Namátkou třeba:
MM6 - chyby kolem stínové gildy, až do patchů možnost si naklikat na čaroděje třeba plátovku, instant prokletí od harpyjí (takto to určitě myšleno nebylo)
MM7 -  nefunkční speciální předměty -> např. vílí prsten, prsten na magii ducha ze strašidelného domu, padání hry v některých lokacích (u mě typicky Evermorn).
MM8 - bugy v Cechu nekromantů (kde mi třeba velmi blbnuly dveře i s Lelandem), bug v dračí jeskyni, nekonečná rychlost střelby u velmistra luku,...
Vzpomněl bych si i na další.

EDIT: Merge mi snad nikdy nespadl, ta hra je velmi stabilní.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #175 kdy: Červen 25, 2021, 14:46:36 »

Namátkou třeba:
velmistři prakticky všech magií na druidovi a další změny ve schopnostech povolání
dveře co se záhadně otevíraj jen z poloviny
náhodně nefunkční q na povýšení lučištníka v mm6 (a nejen)
stackování bonusů k magii z artefaktů bez ohledu na limit 60 bodů ve skillu
ano, napíšu tu i zmíněnej selektivně funkční deník
ten jejich skvělej povyšovací strom... k tomu aby měl člověk buzolu a tříhodinový školení
chvála bohu mě nic dalšího nenapadá a končí mi pauza.

Změna schopností povolání a navýšení maxima u schopností NENI oprava chyby. Pokud je jeden z tvejch argumentů fakt, že "takto to určitě myšleno nebylo", tak jak obhájíš tyhle zásahy. Základní MM mi taky nepadá (merge v předchozí verzi padal pokaždý, když jsem vlezla z truhly do inventáře, ale to se s další verzí vyřešilo). Prakticky nikdy. Za celý ty roky se mi vybavujou snad... dvě situace? možná?

Popisovaný bugy v patchnutý verzi nejsou, neni nutný mít merge. Hlavně... ty plátovky si člověk naklikat nemusí, že? Nulový vzpamatování u ločištníka je náhodou super, a o jejich "opravu" jsem abslutně nestála. Ano, bugy v originální verzi mě osobně nijak nerušej. Ani pohyby nepřátel mě nerušej, naopak mě děsí, jak za mnou v merge vybíhaj do schodů. Autoři vytvořili a vydali hru, kterou jsem zvyklá hrát nějakym způsobem, a ke který mám nějakej vztah. A oni z toho udělali hru, která vypadá podobně, ale je to uplně něco jinýho. Už to nemá duši MM.

Můžeš argumentovat tim, že to vypadá líp, a že je to po technický stránce dobrej výkon... a samozřejmě s tim nemám problém, jistě. Ano, je to tak. Ale už to neni MM. Když chci hrát moderní hru, která je technicky na úrovni... upřímně? Spustim něco jinýho.

Hry jsou pro mě jako umělecký dílo. Nejsou dokonalý, ale tenhle typ kompletního předělání je jako když jdeš do galerie přemalovat obraz, protože už neni moderní, a dneska jsou přeci lepší barvy, a autor to takhle jistě nemyslel.

Jak jsem již několikrát psala, máme jiný hodnoty. A na tom neni nic špatně.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #176 kdy: Červen 25, 2021, 15:12:17 »

Ano, protože zneužíváš bug hry u lučištníka, tak jsi o jeho opravu nestála. Výborně, takže, co se hodí Tobě je třeba nechat tak, co se Ti nehodí, je špatně. To, že za Tebou nepřátelé vybíhají do schodů je snad v pořádku. Nebo radši hraješ proti AI, která je naprosto zgenerovaná? Asi ano, protože je to přece duch hry :-)

Pak mě napadá jednoduchá otázka -> Když to nemá duši hry a nelíbí se Ti to, proč to hraješ? Nutí Tě k tomu někdo?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #177 kdy: Červen 25, 2021, 16:13:22 »

Já to přeci nehraju. To je celá pointa.

Zase jsme u tvojí iluze, že tvůj názor je lepší než názory ostatních. Je na každym, co ho baví nebo nebaví. A ano, využívání chyb může bejt zábavný. Jsou na tom založený celý youtube kanály, a ujišťuju tě, že jsou populární. Stejně tak může bejt zábavný hrát si s blbou UI. Hra nemusí bejt výzva, ale musí bejt zábavná. Samozřejmě hraju hru i jinak a citelně férověji, ale nepopírám, že jsem se s lučištníkem skvěle bavila.

Mimochodem neodpověděl jsi na můj dotaz ohledně úmyslu originálních autorů. Ne že by na tom záleželo.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #178 kdy: Červen 25, 2021, 17:06:39 »

Teda tady se to rozjelo.. Opravu budu teda taky nepovažuju za problém, ale ty změny jsou na mě už taky moc. Takže mod jsem si vyzkoušel, ale díky, stačilo. Radši se vrátím ke konkrétním samostatným dílům.

Mimochodem, MM6, MM7 ani MM8 mi taky nikdy nespadlo, a to ani původní Level (Game4U) verze, ani ta GoGová.

A co se týče vílího prstenec - v merge jsem si koupil dva prsteny přidávající bonus k magiím a taky nic. Teda minimálně to nepíše takový to bonus k magiím +1, když se na ni podívám v dovednostech a jinak to ověřit neumím..
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #179 kdy: Červen 25, 2021, 17:27:53 »

Když to nehraješ, tak proč se k tomu vyjadřuješ?
Odpovídat Ti nehodlám, když na tom nezáleží. Pak ale nechápu, proč se na to vůbec ptáš.

Ivane, nevím, v téhle verzi nemám zatím žádný takový prsten, protože jsem v Mergi ještě nikam daleko nedošel. V savech ze starší verze se bonus zobrazuje, připočítává a funguje. Ověřit si to můžeš třeba na pochodni/čarodějově oku. Pokud máš prsten posilující magii ohně/vzduchu a zakouzlíš zmiňovaná kouzla, měla by být doba trvání kouzla v hodinách o polovinu delší než výše skillu pro danou magii (vyjma 1. úrovně).
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 26