Namátkou třeba:
velmistři prakticky všech magií na druidovi a další změny ve schopnostech povolání
dveře co se záhadně otevíraj jen z poloviny
náhodně nefunkční q na povýšení lučištníka v mm6 (a nejen)
stackování bonusů k magii z artefaktů bez ohledu na limit 60 bodů ve skillu
ano, napíšu tu i zmíněnej selektivně funkční deník
ten jejich skvělej povyšovací strom... k tomu aby měl člověk buzolu a tříhodinový školení
chvála bohu mě nic dalšího nenapadá a končí mi pauza.
Změna schopností povolání a navýšení maxima u schopností NENI oprava chyby. Pokud je jeden z tvejch argumentů fakt, že "takto to určitě myšleno nebylo", tak jak obhájíš tyhle zásahy. Základní MM mi taky nepadá (merge v předchozí verzi padal pokaždý, když jsem vlezla z truhly do inventáře, ale to se s další verzí vyřešilo). Prakticky nikdy. Za celý ty roky se mi vybavujou snad... dvě situace? možná?
Popisovaný bugy v patchnutý verzi nejsou, neni nutný mít merge. Hlavně... ty plátovky si člověk naklikat nemusí, že? Nulový vzpamatování u ločištníka je náhodou super, a o jejich "opravu" jsem abslutně nestála. Ano, bugy v originální verzi mě osobně nijak nerušej. Ani pohyby nepřátel mě nerušej, naopak mě děsí, jak za mnou v merge vybíhaj do schodů. Autoři vytvořili a vydali hru, kterou jsem zvyklá hrát nějakym způsobem, a ke který mám nějakej vztah. A oni z toho udělali hru, která vypadá podobně, ale je to uplně něco jinýho. Už to nemá duši MM.
Můžeš argumentovat tim, že to vypadá líp, a že je to po technický stránce dobrej výkon... a samozřejmě s tim nemám problém, jistě. Ano, je to tak. Ale už to neni MM. Když chci hrát moderní hru, která je technicky na úrovni... upřímně? Spustim něco jinýho.
Hry jsou pro mě jako umělecký dílo. Nejsou dokonalý, ale tenhle typ kompletního předělání je jako když jdeš do galerie přemalovat obraz, protože už neni moderní, a dneska jsou přeci lepší barvy, a autor to takhle jistě nemyslel.
Jak jsem již několikrát psala, máme jiný hodnoty. A na tom neni nic špatně.