Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:34:23
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Novoroční LoK s Yuyu  (Přečteno 10588 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Novoroční LoK s Yuyu
« kdy: Leden 01, 2019, 15:35:30 »

I přišla nuda v práci, svátky, málo hovorů, a s tím spojená reorganizace účtu na deviantartu. Mám ho už třináctej rok, a za tu dobu se tam toho nahromadilo mnoho. Byl čas dát lamu každýmu umělci v mějch oblíbenejch, několikrát bejt odchycená spam filtrem, promazat věci, který už se mi nelíběj, protože můj vkus se poněkud změnil, a trávit chvíle nostalgie nad složkama her co jsem hrála kdysi. Dámy a pánové, Legacy of Kain.

Série, kde jsou upíři skutečně nebezpečný, nemaj výčitky z toho že se za někym mlsně ohlídli, nepíchaj středoškolačky a celkově se prostě chovaj jako predátoři kterejma jsou. Na někoho kdo nesnáší upíry a cestování časem mám tuhle sérii nezvykle ráda.

Díky nějakejm hodnejm lidem který udělali patch jsem konečně rozjela první díl. První díl, první Blood Omen, kterej jsem nikdy předtim nehrála, ač tuhle sérii zbožňuju už dlouhou dobu. Několikrát jsem se snažila, podle různejch návodů, snažila jsem se ve virtualboxu, nic nemělo efekt. A teď to hraju normálně na win 8.1 a sice jsem totálně zakysla a už hodinu běhám ve vlčí podobě sem a tam, ale stejně z toho mám radost. Tahle série je těžce příběhová a přijít o první díl je hřích.

Zuřivě jsem nainstalovala celou sérii a snažim se hrát všechny díly naráz.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Novoroční LoK s Yuyu
« Odpověď #1 kdy: Leden 03, 2019, 21:13:43 »

Tak jsem sejmula prvního bosse a jdu na druhýho. Zatim to jde ok. Mám občas zajímavý potíže, ale nic co by nešlo na třetí pokus dát :-D.

Chudák Kain se probral jako upír a šel se pomstít svejm vrahům. Narozdíl od ostatních moralizujících her a seriálů, kde se mluví o tom, jak pomsta nic neřeší a neni to dobrej pocit, si to Kain náramně užil. Všechny je pomlátil a vycucal dosucha. A teď může přistoupit k hlavní dějový lince. Která je tak komplikovaná, že kdybych se jí tu pokusila popsat, tak by to pak Elemir mohl vydat knižně.

Na hře je celkem vidět její datum vydání, ovládání je mírně neideální, ale celkem jsem se s ním srovnala, už umim kouzlit a používat proměny, dokonce jsem se i naučila měnit zbroje a používat předměty. A že tam je spousta schopností a předmětů. Kain je sice upíří novorozeně, ale zdatně se mění na vlka, netopýry, člověka a občas vlivem mojí nešikovnosti v mrtvolu. Mám výběr kouzel, a samozřejmě čekám další. Je velmi kompetentní.

Líbí se mi že dungeony maj hned u vstupu obrázek toho, co v nich jde získat. Je to dobrý pro orientaci. Taky jsem zjistila, že si můžu oddálit kameru. To je taky dobrý pro orientaci :-D. A pro kouzlení blesku na dálku. Jedinou vadou zůstává obnovování nepřátel v lokaci po každym průchodu nebo jen vlezení do budovy. Hodně teď využívám maskovací iluzi člověka, abych mohla chodit nerušeně, jenže to žere manu a pak se mi špatně metaj blesky. Zebíjení lidí je zdlouhavý a oni mi způsobujou nějaký zranění. Což neni drama, protože co člověk to lékárnička a občas se dokrmim civilistama, ale je to obtěžující, pokud člověk zakysne a prochází lokací potřetí.

Jinak, objevila jsem tabulku s počtem zabití a je tam položka "jídla" :-D, jsem na 390. Ňam ňam.

.

Dungeon prvního bosse vypadal naprosto absurdně. Musim se přiznat, že jsem hlasitě prohlásila "ten chlap se snad zbláznil". Pak mi došlo, že ano, zbláznil. To je ostatně celá zápletka hry. Takže dojem oprávněnej. Před bojem s bossem byly nějaký dárečky a poťáky, a já je nesebrala a omylem vlezla do portu přímo k bossovi. No, stane se. Boss nebyl těžkej a dal mi palcátek, kterej mi zpřístupnil bonusový lokace a cestu dál.

Teď lovim druhýho bosse, a nemám ho ráda. Má pevnost plnou oživlejch zbrojí, neni co svačit. Kain z toho taky neni nadšenej. Ani u prvního bosse nebyl nadšenej, protože tam byly krvavý louže. Prej plejtvání jídlem. Ten chlapec má k jídlu velmi pozitivní vztah.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Leden 03, 2019, 22:38:28 »

Klidně ten děj prober ;) Mě už se asi LoK vyhne, podobně jako Bloodlines.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Leden 04, 2019, 00:08:15 »

Elemire, já se ten děj minule pokoušela někomu vysvětlit, brala jsem to hodně zkratkou, jen to podstatný, bylo to tak deset stránek, takže jedině pokud se budu někdy hodně nudit. Tohle neni otázka spoilerů, tohle je otázka pudu sebezáchovy.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Leden 05, 2019, 17:36:11 »

Tak jsem přeinstalovala Blood Omena, protože mi blbly animace. Naučila jsem se hodně o násilnym odinstalovávání přes regedit. Hra se velmi zuřivě brání. Problém s animacema vznikl tak, že jsem omylem smazala část patche a animace komplet přestaly fungovat, ač jsem hru pak přeinstalovala normálně. Musela jsem jí to vysvětlit o něco názorněji.

Zároveň jsem se rozhodla začít novou hru, protože teď vim spoustu věcí líp a taky si chci zopakovat některý tajný vchody, který se mi nepodařilo zpětně dohledat. Každopádně ta hra se teď hraje uplně jinak. Už umim pořádně používat schopnosti, proměny i itemy. Dokonce jsem našla i rozhlížení po mapě. Prostě už jsem totální expert na omena.

Taky teď konečně dostanu svoje animace s Voradorem a se zabíjenim Maleka a spol. Fascinuje mě druid jménem Bane. Každopádně byl neškodnej a dostal na budku. Bossové obecně patřej k jednoduššim. Což je fajn, nemám ráda těžký bosse. Je to jediná hra, kterou hraju na příběh, chci svoje animace.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Leden 08, 2019, 19:27:47 »

Restart hry se mimořádně vydařil, můj novej Kain je daleko silnější než ten předchozí. Už jsem taky o kus dál ve hře. Animaci jsem stejně nedostala, protože mi jí odklikla moje kočka, ale našla jsem si video na internetu.

Už jsem našla Razie.... ehm, Soul Reaver. Pěkná zbraň, ale žere. V podstatě zabije všechno jednou ranou, ale odebírá manu podle toho co s ní zabijete. Takže taková rána do bosse zajistí, že jste komplet na suchu, a pokud nemáte maximum many dost vysoko na to aby to toho bosse zabilo... Tak už pak člověk nemá za co obnovovat štíty.

Taky mám zbroj, co rozděluje zranění mezi manu a hpčka, ta je ovšem uplně na nic, protože mana má větší cenu a jdou za ní kupovat štíty, který zajišťujou nezranitelnost a ještě vracej magii zpět na sesilatele. Navíc ta zbroj zvesela odebírá manu i když nepřátelé mlátěj do štítu. Prostě nope. Většinu času chodim dál s původní výbavou.

V týhle hře jsou zajímavě řešený zbraně a zbroje. V podstatě to s čim začínáte je furt relativně funkční.

Mám základní meč, kterej dělá zranění. Což by člověk od meče celkem čekal.
Palcát, kterej dokáže po dvou rychlejch ranách za sebou omráčit živý nepřátele, takže je pak můžu jen sníst, bez ohledu na HPčka a taky rozbíjí šutry.
Sekerky, který zabíraj obě ruce, takže s nima nemůžu používat předměty a kouzla, ale maj slušný plošný zranění, když se s nima točim, a uměj kácet stromy.
Ohnivej meč, kterej slušně nakládá, a dokáže spálit nepřátele, který se jinak po smrti opět zvednou. Akorát nepřátele pak nejde sníst, protože upíři nežerou uhlí.
No, a pak mám Soul Reaver, kterej šetřim na výjimečný případy, protože mana je nad zlato.

Mám železnou zbroj, která je základní, a poměrně dost dobrá.
Kostěnou zbroj, ve který mě ignorujou některý nemrtvý, a která je uplně zbytečná.
Úžasnou a originální masovou zbroj, která vysává krev z mejch obětí. Což může bejt nebezpečný, pokud zabiju něco co má jedovatou krev. To ale jednoduše řeší ohnivej meč, kterej žádnou krev nenechává.
No, a přízračnou zbroj, poslední a uplně zbytečnou :-D.

A pak mám spousty magie a předmětů na různý vychytávky. Prostě jsem těžce nebezpečnej upír. Kterej kácí stromy.

Taky se umim měnit na netopejry, vlka a mlhu. Netopejři lítaj, vlk skáče a rychle běhá a mlha prochází mřížema a prasklinama ve zdi, chodí po vodě a je nezranitelná zbraněma.

Poslední Bossině co jsem zabila je Azimut, která má ošklivou schopnost se tři metry přede mnou teleportovat pryč. Člověk běhá sem a tam jako debil a snaží se jí trefit Soul Reaverem. Zatim největší kravina v jinak dobrý hře.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Leden 08, 2019, 21:08:42 »

Teleportující se bosse taky nesnáším, klidně postačí, když mají nadlidsky zrychlený a těžko předvídatelný pohyb - než ho zaměříš, je zas fuč a nějaký odhad tu nefunguje. Jakmile má ta hra navíc blbou odezvu v ovládání, tak u toho rostu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Leden 09, 2019, 22:54:31 »

Tak, byla jsem vyzvaná k tomu abych zachránila princeznu. Prej mi za to daj celý království. Musim říct, že takovej quest jsem mírně nečekala. Pak nějaký cestování časem, fik fik, poslední tři bossové a konec, bylo to náhlý a jsem ráda, že jsem věděla, která bije, protože to tam bylo takový nevysvětlený. Je fakt že další díly jsou podsttně ukecanější  trpěj neodkliknutelnejma animacema :-D, což je opačnej problém. Jenže tady ten konec fakt vypadal jak já když spěchám na vlak.

Jinak ale hru hodnotim pozitivně, na to jak starý to je to bylo velmi hratelný, obtížnost poměrně nízká, ale to nevidim jako mínus, celá série je relativně snadná. Prostě něco k čemu si člověk může sednout když se vrátí z práce. Akorát nemusim ty savepointy. To už mám raději Soul Reaver 1, kde můžeš uložit kdy chceš, ale začínáš vždycky na stejnym místě. Samozřejmě ideál je Defiance, kde ani ukládat nemusim, protože je to vlastně furt uložený.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #8 kdy: Leden 09, 2019, 22:58:57 »

Málem bych zapoměla, ulovila jsem nějaký fotky. Vlkodlačí forma pijící telekinezí krev z nepřátel je vyloženě roztomilá.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Leden 11, 2019, 20:07:25 »

No, a když člověk dohraje Blood Omen jedna, co udělá? Rozehraje dvojku. Protože Kain na konci samozřejmě neobětuje svůj neživot aby zachránil svět, sebere armádu a půjde mu vládnout. Jenže mamls s imunitou na Soul Reaver (kde proboha vzal něco takovýho?) mu rozbije držku a dopadne to špatně. Teď je na mě abych s Kainem porazila zlý zabijáky upírů a pomohla mu znovu ovládnout svět. Nebudeme tady rozvíjet jak se BO2 odehrává v alternativní časový linii která vznikla časovym paradoxem způsobenym v jednom z dalších dílů. Předstírejme že to navazuje.

Po úvodnim otravnym a ponižujícim tutorialu s Umah (uklidňuju se tim že vim že umře) jsem konečně zase Kain a můžu běhat po městě a svačit. Na Sarafan lorda zatim nemůžem, protože je trošku OP, ale jeho minioni? Zrádci zatracený, upíři, Kainovo vojevůdci, je na čase jim vysvětlit, že udělali chybku.

Kain bohužel přišel o všechny svoje super schopnosti, jediný co mu zůstalo je mlha, a to ještě tak nějak omezeně. Kde je schopnost projít mřížema? Nezranitelnost? Já uznávám že schopnost plížit se mlhou nebo párou a zabíjet nepřátele jedinou ranou aniž bych se zviditelnila je taky prima, ale ta mlha neni všude, že jo.

Hra šla velmi hladce až do prvního bosse, kde se projevilo, jak rezavá jsem a dostala jsem po čumě. Na podruhé už to šlo bez ztráty života, když nepočítám přirozený odkapávání. Faustus vypadá velmi elegantně, a jeho super skákací schopnosti který jsem vycucala z jeho mrtvoly budou velmi užitečný. A teď vzhůru do kostela, pod kterym má bejt cesta na základnu. Tam čeká Vorador (nebo Vodafone, pokud věříte automatický opravě na mym tabletu), kterýmu sice v minulym díle usekli hlavu, ale což, časovej paradox.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Leden 17, 2019, 22:05:41 »

Je úžasný, jak jsou lidi hodný a dělaj emulátory a patche zadarmo pro ostatní fanoušky. Blood Omen nejde bez patche (kterej je 2x tak velkej jako hra) ani nainstalovat, dvojka je poněkud náladová a teď zrovna funguje, když jí nastavim spřažení na jedno jádro, ale taky jsem jí hrávala jen ve virtualboxu. Soul Reaver je náladovej jak sviň, zvlášť vtipnej je ten kousek, kdy jde poprvé spustit a pak už ne. Naštěstí teď už mám na něj přemlouvátko, který ho přinutí. Nainstalovala jsem původní verzi, protože GoG verze má předabovaný intro. Proč, proboha. Soul Reaver dvojku jsem instalovala přes virtualbox, ale jinak je hodná a funguje. Bohužel je to nejmíň hratelnej díl série. Defiance je jedinej hodnej díl.

Čim je člověk starší, tim víc je emulovanej :-D. Čekám, kdy budou emulátory na emulátory. Zajímavý jak jsou některý hry hodný a prostě fungujou, a některý nejedou pomalu ani na systému, na kterej byly navržený. Dívám se na tebe, Wizards and Warriors.

Každopádně jdu sejmout druhýbo bosse. Souboj upírů v kostele. miluju tu animačku jak oba skočej na tu skleněnou střechu, která rupne a oni se oba rozplesknou o zem :-D. Je to komplet mimo charakter, protože uměj plachtit, takže to tam někdo musel dát jen proto, že mu to prostě přišlo legrační. A měl pravdu. Kain je takovej cool drsňák, a udělá placáka :-D. Echm.

Každopádně boss umí ovládat mysli lidí, a drží ovládnutýho chlápka, od kterýho potřebuju info. Navíc když ho zabiju, tak ho můžu sníst a dostat jeho schopnosti, a to je samo o sobě důvod. Chlapec je neviditelnej a citlivej na zvuky. Taky občas přivolá nějaký lékárničky.... echm, lidi. Bude to dlouhej boj, nesnášim ho hledat.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Leden 20, 2019, 15:31:59 »

Tak jsem ho nakonec našla, ale asi pět minut jsem běhala dokolečka jako pitomec. Každopádně je po něm.

Teď si dávám Blood Omen pauzu a hraju Soul Reavera. Akorát je poznat, jak dlouho jsem to nehrála. Prvního bosse jsem zabíjela až moc dlouho. Furt jsem ho tou mříží míjela. Hoďme to na únavu, stejně jako fakt že se mi občas nedaří otevírat dveře :-D. Naštěstí Reaver se hraje dobře, je to taková přátelská hra. Když jí přinutíte se vubec spustit.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Leden 20, 2019, 21:29:54 »

Jediná animace která jde v SR odkliknout je úvodní intro. Což je dobře, některý věci mi stačí vidět jednou. Zbytek tak nějak umim z paměti, teď už se těšim na setkání se Zephonem, až po něm budu házet hořící vajíčka. Jeho miniony s jejich rychlejma cukavejma chňapnutíma fakt nemám ráda. Sakra, ne. Teď jdu vlastně ještě na Kaina. Až pak na Zefíka. Kain má taky rychlý cukavý pohyby, teleportovává se. Hráči tuhle možnost ale zapoměli dát. Tahle série je obecně ve znaku schopností, který postavy maj, ale hráč si k nim ani nečuchne. Holt jsou pánové až moc kompetentní. No, ovládli spolu svět, takže je to pochopitelný.

V Blood Omenu jste upír, zabíjíte lidi, pijete krev, v Soul Reaveru jste... v zásadě taky upír, ale zabíjíte upíry a žerete jejich duše, aby se vrátily do reinkarnačního procesu a přestali nesmrtelnit a upířit. Duše upírů jsou svázaný s jejich nemrtvym tělem a jak maj jen trošku podmínky, regenerujou. Pokud jsou delší dobu mimo svoje tělo, ve světě duchů, protože je někdo třeba probodal kůlama, získávaj schopnost sát životní energii, a jak se jejich tělo dostane do vhodnejch podmínek, šup, jsou zpět se schopnostma navíc. Prostě když Kain dělá upíry, dělá to kvalitně.

Upíři v týhle sérii nevznikaj klasicky "pokoušeme ho a možná mu dáme trochu upíří krve", dělaj se magií, nekromancií, je víc metod, a taky různý upíři. Kaina udělal Mortanius, strážce smrti. Když byli všichni ostatní upíři vyvražděný, Kain, potvůrka, udělal další. Nevíme jak, jelikož tohle neni série kde je důležitý to řešit :-D. Každopádně po selhání svojí první armády minionů se dožral, vyhlídnul si hrobku šesti kompetentních zabijáků upírů z řádu Sarafan a pomocí svojí duše natáhnul ty jejich nazpět a udělal si z nich generály.

A světe div se, úspěch. Sarafánci bez svý lidský paměti fungovali dobře, což je pochopitelný, však jsou to členové nejfanatičtějšího řádu široko daleko.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #13 kdy: Leden 27, 2019, 16:20:56 »

Tadáááá! Yuyu si nainstalovala loK na na novej komp! Neni to super, hrát SR jedna na novym šestijádru? Taky jsem nainstalovala mm sérii, jen tak z věrnosti, opět na mě křičela, že mám málo ramky a nemám operační systém, ale co se dá dělat.

Soul Reaver jednička je sakra skvělá hra. už jsem posbírala všechny magie, zabila většinu bossů, a teď mířim na Dumaha. Všichni bossové se řešej nějakym trikem co využívá okolí, a Dumaha je nutný vést připravenou cestou na místo, kde ho člověk podpálí a upeče. Je to docela daleko, nemám tohodle bosse moc ráda, jak musim pomalu běžet a hlídat si ho, aby mi nezabloudil. Je trošku retardovanej.

Před nim jsem zabíjela Rahaba. To je můj oblíbenec. Jako jedinej upír umí plavat, ostatní upíři se při kontaktu s vodou rozpouštěj. Rahab vypadá jako krásná velká rybiška. Zabíjí se tak, že kolem něj vystřílíte malovaný okýnka, a tim se na něj dostane denní světlo a zabije ho. A zatim co Rahaba jako takovýho mám celkem ráda, tu cestu k němu opravdu nemusim. Ve hře která se nedá ukládat by některý skoky neměly bejt :-D. Naštěstí jsem spadla jen jednou.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: Leden 28, 2019, 21:37:43 »

Jj, není nadto si pořídit výkonný PC a pak na něm hrát vykopávky :D
IP zaznamenána
This is the end ...