Rusko jsem nikdy nebral čistě černobíle, ostatně v dobách svého působení na DH jsem se v tomto ohledu snažil o určitou osvětu zpracováním profilů ruských vývojářů. Stejně tak není tajemstvím můj vztah k ruské lidové hudbě a pověstem. Takže bych mohl být taktéž považován za obdivovatele Ruska

. Je mi jasné, že dost lidí na východě by se raději řadilo k západní civilizaci, ostatně Owlcat Games nejsou jediným studiem, které to dává okatě najevo.
Problém s Owlcat Games u mě vygradoval jejich loňským vyjádřením k válce na UA, kdy by bývalo bylo lepší, kdyby raději mlčeli. To a jejich prezentace KS kampaně mě dokonale odradilo. Pozadí Pathfindera jako stolního RPG jinak znám, mě osobně už v době té KS kampaně překvapilo, že se Owlcat Games vůbec dostali k licenci, a ještě více mě překvapilo, když jim bylo umožněno dokončit Wrath of the Righteous. Ostatně to samo o sobě prozrazuje, že na pozadí se děje něco, co neguje jejich původ - v horším případě jde čistě jen o byznys

.
Každopádně Pathfinder pro mě opravdu není prioritní hrou, byť by mi vzhledem k pravidlům mohl sednout.
Edit: teď jsem zrovna koukl na diskusi na DH a vidím, že MickTheMage má problém se settingem

. No, to je právě to, čeho jsem se taky obával. Herně to sice jde ve stopách starších D&D, ale holt je to jiný svět. Z těch non-Forgottem Realms světů jsem byl ochotný přijmout akorát Ravenloft, který do toho konceptu pěkně zapadl. Obávám se, že v tomto ohledu máme s Mickem podobný vkus, takže jeho zhodnocení musím brát na zřetel.
Spíš pak kouknu na nějaký tvůj longplay. Včera jsem chytil jen kousek a jelikož mám pracovní víkend, tak jsem musel jít za svými povinnostmi.