Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:28:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20

Autor Téma: YouTube koutek  (Přečteno 86643 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:YouTube koutek
« Odpověď #135 kdy: Duben 20, 2020, 14:51:55 »

Elemire, musim říct že jsem si mnohem radši přečetla tvůj příspěvek než poslouchat to opravdu ucouraný a dlouhý video. Poslouchala jsem ho včera u heroes a i když chápu co chtěl autor říct, mám na něho svůj názor. Zvlášť mě dojala jeho víra v to že jsou lidi v podstatě chytrý a nenechaj se jen tak zmanipulovat. Asi poprvé v životě mám chuť napsat LoL. Jednám s lidma každej den 7 a více hodin a mám na ně NÁZOR. Souhlasim že masový využívání těhle sítí a neřešení rizik je čistě chyba těch chytrejch a nezmanipulovatelnejch lidí. Zákony nemůžou a neměly by vytvářet polstrovaný cely pro pitomce. Cenzura je špatně... ale monopol taky. Zmiňovaný O2 má konkurenci. Masivní konkurenci. Konkurence je zdravá, ale lidi jí svym jednáním aktivně likvidujou. Dát si všechny vajíčka do jednoho košíčku a pak si stěžovat že si na něj sousedka anička sedla je prostě nesmysl.

Jinak mě upřímně stresuje jeho výslovnost některejch slov.

Osobně nevyužívám sociální sítě a nemám v ně velkou víru. Obecně ukládám a zálohuju co můžu protože zkušenost je taková že věci z internetu mizej, často velmi rychle. Sakra, koupila jsem si 2 tera disk na zálohy abych si mohla nechávat víc údajů. Nic neni věčný a archeologové by bez syslů byli strašně znuděný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #136 kdy: Duben 21, 2020, 00:36:55 »

Chidlink: původně jsem k tomu přistupoval skepticky, ale ta první polovina videa je opravdu udělána celkem dobře (druhá polovina jsou jen dotazy na vše možné). Mít to lepší obrazovou dokumentaci, tak bych to mohl v klidu považovat za normální dokument, jaké dříve natáčela třeba ČT. Kdyby tam začal vzývat svaté, stříkat svěcenou vodou apod., tak bych to video samozřejmě okamžitě zavřel :)

Yuyana: Právě, je to hodně roztahané. U té cenzury jsem se třeba zprvu zhluboka nadechl, ale nakonec se Dan k tomu správnému místu přeci jen dostal. Šlo o článek 17 ZL, kde bod 4 uvádí, za jakých podmínek lze svobodu slova omezit. A to je přesně to, co se stalo ritušce ;) Protože já jakožto vlastník jsem za obsah webu zodpovědný, takže mazat obsah kolidující s našimi zákony dokonce musím. Cenzura tedy vždy existovat bude, ale teď jde o to, za jakých podmínek se bude praktikovat a to by právě měla vysvětlit pravidla dané služby. Teoreticky by je nikdo ani nemusel znát a stačilo by používat selský rozum, jenomže lidé jsou různí.

Důsledky cenzury pak budou jiné i na malém webu a na nějaké globální službě. Když to půjde tak extrémní cestou, jakou je výmaz všeho, tak to neprospívá ničemu. Je to samozřejmě nejjednodušší a 100% řešení, ale číst si pak diskuzi, kde už ani nevíš, co je reakce na co, nebo jak to vůbec vzniklo, to pak taky opravdu potěší.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #137 kdy: Duben 21, 2020, 10:15:39 »

Zas ale musim říct že chápu "smazat všechno" u vícenásobnejch prohřešků. Představa že jsem moderátor a musim číst rituščiný posty za pět let a rozlišovat co smazat a co ne... :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #138 kdy: Duben 21, 2020, 18:22:09 »

V tomhle případě to bylo samozřejmě jasné :) Tohle nemělo smysl číst ani pokud bych to chtěl promazávat jen po částech - vznikl by z toho ještě větší blábol než v originálním znění :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #139 kdy: Duben 21, 2020, 20:16:31 »

Elemire, zmatenější by to nebylo i kdybys to nahradil záznamem toho jak tlučeš hlavou do klávesnice. Naopak, to by alespoň dávalo smysl.

Jinak k tématu, teď jak se vyrojilo tolik vyučování po internetu, jsem na některý ty odkazy klikla a podívala se do školy. Je zajímavý sledovat jak ty učitelky/učitelé kolikrát nemaj žádnou.. verbální kulturu? Člověk je zvyklej na youtubery, krerý dokážou mluvit na daný téma bez zbytečnejch mezer a i když nedokážou, tak to sestříhaj tak aby to vypadalo. Je pro mě neuvěřitelně rušivý sledovat výuku někoho kdo dělá dlouhý pauzy, používá vsuvky a vrací se ve výkladu protože "aha vlastně já zapomněl". Osobně mluvim celej den a máme přísně zakázáno dělat mezery větší než 10 vteřin, člověku je jasný proč :-D. Prostě do školy už nepatřim, ani online.

Mimochodem poslední dobou jsem tvořená kafem, a jeden z "mejch" youtuberů zrovna udělal video k tématu :-D.
https://www.youtube.com/watch?v=E9avjD9ugXc
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #140 kdy: Duben 21, 2020, 22:11:27 »

Jj, ta videovýuka je občas tristní, mnozí mají co dohánět ;) Naštěstí existují i výjimky, např. mě překvapil jeden kanál o chemii (Olinium) a čas od času koukám na přednášky matematicko-fyzikální fakulty v Bratislavě.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #141 kdy: Duben 21, 2020, 22:55:37 »

Jistě je to obsahově kvalitní, bohužel první video co jsem naklikla bylo přesně ono :-D. Naším... eee, dnešním... eee, tématem, ee, je vlasně... eee :-D.
Teď sleduju jak lidi umíraj při koncentracích c02 a to je lepší, je vidět že je rozdíl když mluví normálně ve videu nebo když tam má nějaký lidi napřímo.

Samozřejmě vždycky je pro mě na 1 místě kvalitní obsah, musí přednášet někdo kdo o tématu něco ví, nesnášim kecálky na všechny témata který ale nevěděj a neověřujou nic.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #142 kdy: Duben 22, 2020, 01:40:59 »

Záleží na přípravě, já třeba většinou jedu z patra, a i když se snažím, tak nakonec ty vsuvky ve videu mám. Jakmile mi tok myšlenek skončí, tak se podvědomě zapomenu - zjistil jsem, že to je ve chvíli, kdy dojíždím první myšlenku a už přemýšlím o obsahu dalšího sdělení (pokud to nemám dopředu úplně promyšlené, tak se prostě zadrhnu). Každopádně když porovnám svoje první videa a ta novější, tak je vidět, že ten posun tu je. Ta Oli mám hlavně sympatický přednes a hezkou barvu hlasu, takže mě se to celkem dobře poslouchá.

Mám tu ovšem ještě jednu slečnu, ta se ti určitě bude líbit :D ... viz Okoslav. YT mi jí nahodil kvůli jednomu hernímu komentáři, co natočila, ale jinak je to obsahově mimo mě. Nicméně jsem se hecnul a většinu těch jejích videí jsem zhlédl (většina jich je celkem krátkých, takže to šlo).
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #143 kdy: Duben 22, 2020, 13:57:22 »

Jo, ta je velmi kulturní. Zkusim nějaký dalěí videa.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #144 kdy: Duben 22, 2020, 23:01:47 »

Mimochodem, mám tu ještě jedno zajímavé video, které jsem asi ještě nepastnul. Jak jsme probírali fanvidea o Zaklínači, tak před nějakým rokem (?) mi YT vyhodilo video The Knight of Hope. Je to český počin a se Zaklínačem to nemá nic společného, ale za mě je to perfektně udělané.

IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #145 kdy: Duben 24, 2020, 20:36:17 »

https://www.youtube.com/watch?v=AvXXkB2jic0
Věděli jste že je tolik úložnejch formátů? Věděli jste že je nová epizoda červenýho trpaslíka?

Jen varování, některý záběry ve videu jsou drastický, ten člověk je barbar.

Edit: ale ten trpaslík je super. Škoda že to nebylo delší.
« Poslední změna: Duben 25, 2020, 01:03:57 od Yuyana »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #146 kdy: Duben 25, 2020, 10:58:42 »

Ako si sa dostala k mojej histórii zhliadnutí videí ? Presne toto video som na youtube včera pozeral :D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #147 kdy: Duben 25, 2020, 12:07:48 »

:-D myslim že to youtube doporučuje jako divý. Hlavně vesmír ví že jsem chtěla dostat info až vyjde novej trpaslík, jako vždy.
IP zaznamenána

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #148 kdy: Duben 26, 2020, 23:17:12 »

Tak tady máme nové video od Dana Vávry, tentokrát mnohem zajímavější (týká se mnohem víc her)  :D Doporučuju zkouknout, než to někdo smaže ;D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #149 kdy: Duben 28, 2020, 21:05:18 »

Před předevčírem jsem začal a další den jsem to dokoukal :) Hezké, ale vadila mi jedna věc, která už je holt pro Dana typická. Hlavně z počátku, když ukazoval video z přednášky té rádoby historičky, tak navázal argumenty, kdy jsem si říkal, že ale odpovídá na něco jiného - tady je asi potřeba vidět nejprve to přednáškové video, protože Dan to měl určitě dobře připravené a reagoval správně, jen to prostě divákovi nemusí být hned zřejmé a mě některé ty věci opravdu zapadly do sebe až o něco později :)

Já osobně bych argumentoval místy trošku jinak, ale to asi většina hráčů. Na druhou stranu zase těžko říci, jestli by to mělo smysl, když paní doktorka "počítačové hry nehraje!" Od MUNI je to docela slušný fail, ale pokud jde o erudici paní doktorky, mohu Dana uklidnit - takovéhle zašívače jsme měli na fakultách už za nás a nemuselo jít hned o humanitní obory, to existuje prostě napříč obory. Posadí jí do tepla, peníze přepošlou z grantu, a aby její přítomnost obhájili, tak jí nechají něco učit, aby to celé na oko sedělo. Že je hloupá, předvedla dokonale sama. Já jen lituji těch děcek, co se dneska hlásí na podobné pseudoobory na fakultách, kde pak učí podobný "výkvět" badatelů.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20