Chidlink: původně jsem k tomu přistupoval skepticky, ale ta první polovina videa je opravdu udělána celkem dobře (druhá polovina jsou jen dotazy na vše možné). Mít to lepší obrazovou dokumentaci, tak bych to mohl v klidu považovat za normální dokument, jaké dříve natáčela třeba ČT. Kdyby tam začal vzývat svaté, stříkat svěcenou vodou apod., tak bych to video samozřejmě okamžitě zavřel

Yuyana: Právě, je to hodně roztahané. U té cenzury jsem se třeba zprvu zhluboka nadechl, ale nakonec se Dan k tomu správnému místu přeci jen dostal. Šlo o článek 17 ZL, kde bod 4 uvádí, za jakých podmínek lze svobodu slova omezit. A to je přesně to, co se stalo ritušce

Protože já jakožto vlastník jsem za obsah webu zodpovědný, takže mazat obsah kolidující s našimi zákony dokonce musím. Cenzura tedy vždy existovat bude, ale teď jde o to, za jakých podmínek se bude praktikovat a to by právě měla vysvětlit pravidla dané služby. Teoreticky by je nikdo ani nemusel znát a stačilo by používat selský rozum, jenomže lidé jsou různí.
Důsledky cenzury pak budou jiné i na malém webu a na nějaké globální službě. Když to půjde tak extrémní cestou, jakou je výmaz všeho, tak to neprospívá ničemu. Je to samozřejmě nejjednodušší a 100% řešení, ale číst si pak diskuzi, kde už ani nevíš, co je reakce na co, nebo jak to vůbec vzniklo, to pak taky opravdu potěší.