Ahoj, s ničím poradit nepotřebuju, ale mám pro Vás tip se splněním úkolu s vyzabíjením všech gryfů v Erathii za cestu Temnoty. Jelikož jsem se snažil splnit co nejvíce budoucích úkolů ještě před volbou soudce (nasbírání peněz v odměnách, vítězství v Aréně apod.), narazil jsem na úkol vyzabíjet všechny gryfy v Erathii. Bohužel splnění tohohle úkolu sníží oblíbenost v Erathii a musíte platit pokutu, což se mi nechtělo v případě, že bych se pak rozhodl pro cestu Světla (klasicky splním obě cesty, jen chci mít co nejvíc úkolů splněných ještě před volbou, abych pak některé pasáže nemusel hrát dvakrát, když to není potřeba).
Zabít gryfy v Brakadské poušti a nepřátelské gryfy v Erathii není problém. Zabít přátelské gryfy v Erathii problém je. Jak jsem narazil na stránkách, tip je odlákat gryfy kouzlem Berserk za město a tam je zabít, ale i tak přijdete o reputaci a musíte zaplatit pokutu na radnici (i když těch 12.300 zlatých za 6 královských gryfů Vás v téhle části hry asi nepoloží). Při zabíjení gryfů jsem využil tipu, jak získat na Smaragdovém ostrově hůlku pana Malwicka bez toho, abych s ním vůbec mluvil.
Přiblížíte se ke gryfovi a zakouzlíte na něj kouzlo Berserk. Gryf se na Vás samozřejmě vrhne, tak musíte vycouvat (lépe se koriguje, aby šel gryf po Vás a nezaútočil na nějaké NPC) a nalákáte ho ke stráži, se kterou začne bojovat. Jenže stráž není úplně ve formě, takže je potřeba ji léčit kouzlem Léčení. Boj je možné ještě ovlivnit sesláním kouzla Osud na gryfa (to samo ho znepřátelí, jelikož to není útočné kouzlo, nepůjdou po Vás ostatní NPC).
V Erathii je celkem 6 přátelských královských gryfů, 4 se nachází kolem hradu Gryphonheart, jeden lítá nad radnicí a jeden se nachází u stájí na západě města. Vykosit gryfy kolem hradu je poměrně jednoduché, protože jednak se před vchodem nachází dvě stráže, které mají větší damage a lépe se léčí a jednak jdou po nepřátelském gryfovi i ostatní gryfové, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou.
Vtip je v tom, že v případě, že stráž (nebo jiný gryf) zabije gryfa, tak Vás to nic nestojí. Nepřijdete o reputaci, nikoho si neznepřátelíte a nebudete platit pokutu. Náročné je to akorát na manu, protože pořád léčit dost slabou stráž se docela manově prodraží. Ještě budete moci oloupit mrtvolu.:-)
No, přišel jsem se sem podělit o jeden malej tip a koukám, že jsem se zase nějak rozkecal.:-D