Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:07:44
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM7 úkol s vykosením gryfů  (Přečteno 5584 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
MM7 úkol s vykosením gryfů
« kdy: Únor 01, 2018, 16:51:00 »

Ahoj, s ničím poradit nepotřebuju, ale mám pro Vás tip se splněním úkolu s vyzabíjením všech gryfů v Erathii za cestu Temnoty. Jelikož jsem se snažil splnit co nejvíce budoucích úkolů ještě před volbou soudce (nasbírání peněz v odměnách, vítězství v Aréně apod.), narazil jsem na úkol vyzabíjet všechny gryfy v Erathii. Bohužel splnění tohohle úkolu sníží oblíbenost v Erathii a musíte platit pokutu, což se mi nechtělo v případě, že bych se pak rozhodl pro cestu Světla (klasicky splním obě cesty, jen chci mít co nejvíc úkolů splněných ještě před volbou, abych pak některé pasáže nemusel hrát dvakrát, když to není potřeba).

Zabít gryfy v Brakadské poušti a nepřátelské gryfy v Erathii není problém. Zabít přátelské gryfy v Erathii problém je. Jak jsem narazil na stránkách, tip je odlákat gryfy kouzlem Berserk za město a tam je zabít, ale i tak přijdete o reputaci a musíte zaplatit pokutu na radnici (i když těch 12.300 zlatých za 6 královských gryfů Vás v téhle části hry asi nepoloží). Při zabíjení gryfů jsem využil tipu, jak získat na Smaragdovém ostrově hůlku pana Malwicka bez toho, abych s ním vůbec mluvil.

Přiblížíte se ke gryfovi a zakouzlíte na něj kouzlo Berserk. Gryf se na Vás samozřejmě vrhne, tak musíte vycouvat (lépe se koriguje, aby šel gryf po Vás a nezaútočil na nějaké NPC) a nalákáte ho ke stráži, se kterou začne bojovat. Jenže stráž není úplně ve formě, takže je potřeba ji léčit kouzlem Léčení. Boj je možné ještě ovlivnit sesláním kouzla Osud na gryfa (to samo ho znepřátelí, jelikož to není útočné kouzlo, nepůjdou po Vás ostatní NPC).

V Erathii je celkem 6 přátelských královských gryfů, 4 se nachází kolem hradu Gryphonheart, jeden lítá nad radnicí a jeden se nachází u stájí na západě města. Vykosit gryfy kolem hradu je poměrně jednoduché, protože jednak se před vchodem nachází dvě stráže, které mají větší damage a lépe se léčí a jednak jdou po nepřátelském gryfovi i ostatní gryfové, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Vtip je v tom, že v případě, že stráž (nebo jiný gryf) zabije gryfa, tak Vás to nic nestojí. Nepřijdete o reputaci, nikoho si neznepřátelíte a nebudete platit pokutu. Náročné je to akorát na manu, protože pořád léčit dost slabou stráž se docela manově prodraží. Ještě budete moci oloupit mrtvolu.:-)

No, přišel jsem se sem podělit o jeden malej tip a koukám, že jsem se zase nějak rozkecal.:-D
« Poslední změna: Únor 01, 2018, 23:07:32 od Ivan »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
Re:MM7 úkol s vykosením gryfů
« Odpověď #1 kdy: Únor 01, 2018, 18:29:00 »

Citace
odlákat gryfy kouzlem Šarm za město a tam je zabít, ale i tak přijdete o reputaci a musíte zaplatit pokutu

A skúšal si toto splniť až potom čo si tento quest dostal ? Za temnotu až tak často nehrám, ale po zabití gryfov som pokutu nikdy neplatil. Ale používam kúzlo Berserk ;)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Únor 01, 2018, 23:08:50 »

Jasně, že zkoušel. Normálně ho dostanu zadán, jdu ho splnit. Pokud ho ale splníš před zadáním, tak je možné si ho nechat zadat a hned ho ohlásit jako splněný, jako například questy s nasbíráním odměny v lovu monster nebo třeba těch vítězstvích v Aréně.

Co se týče pokuty, tak tu samozřejmě platit nemusíš, ale jednak Tě to straší v Úspěších postavy a jednak jsem slyšel, že při nějakém dlouhodobém nezaplacení pokuty můžou postavy zavřít do žaláře. A dokonce jsem pak viděl i screenshoty postav, které vylezly ze žaláře a věř mi, že tohle nechceš.:-D
« Poslední změna: Únor 01, 2018, 23:24:18 od Ivan »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Únor 02, 2018, 14:03:37 »

Citace
nechat zadat a hned ho ohlásit jako splněný,

To mi je jasné. Tak isto môžeš dopredu získať srdce lesa, alebo ostatky trpasličieho kráľa a pod.
Kedysi som zásadne hrával na výšku skóre, takže som si nemohol dovoliť 2 roky sedieť v lochu :D Preto som si takmer istý že pri správnom zneškodnení gryfov som žiadnu pokutu nedostal. Na reputácii v MM7 až tak moc nezáleží. V každom prípade sa na to nabudúce podrobnejšie pozriem.
Už nejaký čas mám v pláne skúsiť dohrať hru komplet bez výzbroje a predmetov v inventári, samozrejme okrem questových. No asi si nechám aspoň luky :)

IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Únor 02, 2018, 19:15:13 »

Nene, to je právě něco jiného. Dopředu to udělat nejde. Ty sice můžeš získat Srdce lesa nebo Zokkarovu lebku předem, ale úkol stejně musíš jít splnit až po jeho zadání. Přišel jsem na to, že v podstatě existují tři typy úkolů po zvolení cesty, které jdou ovlivnit před volbou soudce. Počítám jen úkoly, které lze splnit nebo částečně splnit bez vstupu do Jámy a Oblačného města.

1) Úkol lze splnit ještě před volbou soudce a po jeho zadání lze hned oznámit splnění (zvítězit 5x v Aréně, vydělat 10.000 zlatých v odměnách, zabít všechny gryfy v Erathii, vyloupit pokladnici na hradě Navan, získat a odevzdat dračí vejce, získat džbány proměny z tunelů pod Nighonem, zabít velekněze Baa, přemístit závaží ve strážní věži č. 6, prozkoumat vinný sklep v Tatalii, prozkoumat Clankerovu laboratoř)

2) Úkoly je možné si nějak připravit, ale splnit jdou až po jeho zadání. Klasicky uklidnit stromy v Tulareanu nebo pohřbít Zokkarovu lebku. Srdce lesa a Zokkarovu lebku lze získat již před volbou soudce, ale úkol splnit nejde, na strom i na hrobku se může klikat tisíckrát, ale před zadáním se úkol nesplní. Takže je možné získat předmět před volbou, ale použít jde až po zadání úkolu.

3) Tohle je nejzvláštnější skupina úkolů. Ty jdou řešit teprve až po zadání, i když to teoreticky není potřeba. Ale sváteční štola nebo skvělý luk nejde před volbou cesty prostě získat. I když je truhla v předsíni jámy i v pevnosti titánů přístupná již před volbou, tak je prázdná a úkolový předmět se v ní objeví až po zadání questu. Stejně jako úkoly zajmout/osvobodit Alici Hargreaves (do věže Williama Setaga se před volbou taky nejde dostat, stejně jako se nejde dostat do hrobky v Erathii) nebo zachránit krále Rolanda (ten se před zadáním úkolu taky v kolonii Zod nevyskytuje, i když ji celou vyčistíte ještě před zvolením soudce). Nebo úkol poskvrnit/očistit oltář v Chrámu na ostrově Evermorn, to taky prostě nejde splnit před zadáním, i když jsou chrámy přístupné téměř od začátku hry.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Únor 02, 2018, 19:18:43 »

Jinak mně na reputaci docela záleží, ovlivňuje cenu v obchodech a v hospodě, údajně i oblíbenost u zadavatelů questů, ale nestalo se mi, že by mi někdo nezadal quest, protože mám nzkou reputaci.

Naopak vůbec neřeším skóre nebo herní dobu. Tu mám spíš delší, protože mám tendenci všechno prozkoumat, splnit, vyřešit, všechno vyčistit a podobně. Nehraju hry, že bych co nejdřív splnil jen příběhovou linku a vedlejší úkoly ani nebral nebo vyčistil jen půlku dungeonu nebo se s neviditelností jen nějak prokličkoval ke konci nebo úkolovému předmětu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Únor 02, 2018, 23:02:14 »

Vidíte, já za zlo nehraju, takže ani nevim, že tam takový questy jsou :-D. Reputaci neřešim, ale pokutu platim jen vzácně. Jednou jsem zabila Malwicka a zapoměla na to, no. Šla jsem k trpošům na hrad pro quest, tak jsme si rok poseděli. Postavám se samozřejmě nic nestalo, vylezly z lochu jako nový, co by se s nima mělo dít? :-D
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Únor 03, 2018, 11:20:08 »

Citace
Dopředu to udělat nejde.

Tak to si nerozumieme. Nikdy som netvrdil že tie úlohy sa dajú odovzdať dopredu. Napísal som že "môžeš dopredu získať srdce lesa, alebo ostatky trpasličieho kráľa". To znamená že tieto veci môžeš mať vo svojom inventári ešte pred zvolením cesty a po zvolení cesty svetla ich len odovzdáš.
Úlohy by som skôr delil na hlavné(dejové), povyšovacie a vedľajšie. A samozrejme v MM7 ešte jedna špeciálna od Malwicka.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #8 kdy: Únor 04, 2018, 11:33:18 »

tono: Jasně, dělí se na hlavní, vedlejší a povyšovací, ale jelikož já plním vždycky všechny úkoly bez ohledu na to, jestli jsou vedlejší nebo povyšovací, tak jsem si je pro sebe rozdělil takhle.:-)

Yuyana: Já za zlo taky nikdy nehraju, ale je pravda, že MM7 je něco trochu jinýho, přece jen přijde ke konci hry rozhodnutí, vyber si A nebo B, tak si to sejvnu a pak zkusím obě varianty. U her, kde se tak nějak průběžně rozhoduješ mezi dobrem a zlem, tak volím vždycky dobre (ale zase tak, abych na něm co nejvíc vyrejžoval.:-D Z dobroty srdce to nedělám).

Co se týče toho žáláře.. Dřív, ještě před vznikem Elemirových Pages, byly na internetu fan stránky k MM7. Na těch byl návod na hru se screenshoty a na těch to bylo znázorněno, postavy vypadaly jako zombíci a měly nějak brutálně nízký staty. Je pravda, že byly zavřený asi dýl jak rok.

Kromě toho, že na těch stránkách byl návod, byly tam i kategorie Artefakty, Relikvie, Alchymie a tak podobně. Stránky měly modrý pozadí a jednotlivý kategorie byly pod tlačítky, který byly graficky upravený jako tlačítka z hlavního menu MM7. A tuším, jestli to nebyla doména přes BonusWeb, ale to už si vážně nepamatuju a dneska se mi je nedaří vůbec nikde najít. Třeba si to tady ještě někdo vzpomene. Elemir by mohl.

Co se týče toho návodu, tak si pamatuju, jak vypadaly závěrečné obrazovky na konci návodu. Všechny postavy level 200 a čas strávený ve hře 12 roků.:-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Únor 04, 2018, 12:55:29 »

Zombíka dostaneš když umřeš a necháš se vzkřísit v nekromantskejch lokacích. Vyléčej to v každym chrámu, je to maličkost. Zavření je vždycky na rok, ne? Alespoň v šestce nikdy nezáleželo na ničem.

Nízký staty můžou bejt taky věkem. Ale to fakt musíš sedět spoustu, spoustu let. Postavy nad 50 maj snížený staty a postavy nad 100 už to můžou rovnou zapíchnout.

Jinak pokud to někdo hraje 12 let, tak to neumí a nemá co psát návod :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: Únor 04, 2018, 13:05:16 »

Šlo o stránky Martina Hubeného (viz náhled v archivu https://web.archive.org/web/20040428212529/http://www.mujweb.cz/www/svetmm7/index.html). V roce 2007 se Martin dohodl s Lukášem Beranem a obsah stránek byl zveřejněn v rámci Lukášovo stránek o MM9 na Bonuswebu (viz https://web.archive.org/web/20080710012315/http://mightandmagic.bonusweb.cz). Archiv však nepobral všechny obrázky, takže řada věcí je pravděpodobně nenávratně ztracena. Stránky Martina zanikly v roce 2008, Lukášovo pak dojely na restrukturalizaci webu na straně Bonuswebu.

Ten návod tu mám tuším vytisknutý, ale právě bez těch obrázků. Jinak řada webů čerpala informace z oficiálních příruček, ono tenkrát nebylo smyslem ukázat své herní jako spíše webmasterovské dovednosti ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Únor 04, 2018, 13:28:21 »

Jojo, to je ono, přece jen jsem si něco pamatoval.:-) Spolužák ze základky ho měl tenkrát taky vytisknutý, a to i s obrázkama. Ale jak říkám, to bylo skoro před dvaceti lety.:-D Jinak jsem věděl, že na Elemira je dost spoleh, hned, jak jsem to rozkliknul, tak jsem si na to vzpomněl, včetně těch blikajících bannerů.:-D

A hrát to 12 (podotýkám herních) let není zas tak špatný. Prostě to někdo pak už nehrál na příběh, ale užíval si "otevřeného světa". Uložíš si hru před odevzdáním toho oscilačního krystalu a pak hodíš Zrychlení na postavy vybavený blasterama a jdeš vysekat Eofol.:-) Pak jdeš potrénovat, čímž se Eofol zase obnoví a tak pořád dokola. Každej nechce mít hru dohranou za jedno odpoledne, jako Ty, Yuyano.:-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: Únor 04, 2018, 20:06:52 »

Úplně všechny weby už si taky nevybavuji, ale ty hlavní vesměs jo :) Nejhorší je spíš hledat něco, k čemu nemám přímý zdroj a odkaz jsem našel náhodou na nějakých stránkách, které mezitím taky zmizely. V Čechách jsme měli dost zajímavých webů k různým hrám, ale bohužel to je už minulost :( Nejhorší je, že ani velké herní servery nebyly zárukou trvanlivosti, viz právě zmíněný Bonusweb.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #13 kdy: Únor 04, 2018, 21:08:31 »

No, já nějak zastávám názor, že když jsem dost silná na to, aby mě NIC ve hře nedokázalo škrtnout, tak neexistuje důvod trénovat dál :-D. Co budu běhat po Eofolu a bugovat blastery, když za to nic neni.

Navíc co, odevzdám krystal, vyfotim obrazovku, aby byla reprezentativní, loadnu a jedu dál, ne?
IP zaznamenána