Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:44:54
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29

Autor Téma: (Elemir) - Wizardry 8  (Přečteno 92198 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:(Elemir) - Wizardry 8
« Odpověď #270 kdy: Červenec 20, 2023, 11:11:45 »

Já se k merge vrátím, 6ku už mám víceméně dohranou, chybí hrobka Varn, kontrolní středisko a úl.

Myslíš, že keby som ti poslal dialógy pre nové questy do merge, bol by si ochotný skontrolovať CZ gramatiku ?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #271 kdy: Červenec 20, 2023, 12:00:55 »

Eh, teď jsem zjistil hodně nepříjemnou věc ... při rozprodeji lootu Ferrovi koukám, že mám jen něco málo přes 300k zlatých! Podle všeho jsem v Mořských jeskyních narazil na Filozofovu past, která mě připravila o 800k zlatých!! To je jak zlý sen :D. Ale co už, přeci kvůli tomu nebudu ty jeskyně dělat znovu ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #272 kdy: Červenec 20, 2023, 19:31:21 »

Tak jsem to u sebe, Lynxe a Tlapy dotáhl na level 22, čímž mají všichni krom Yuki a Eony dvě elitní dovednosti (Yuki a Eona mají do levelu 22 ještě daleko, navíc jim chybí více bodů do další elitní dovednosti). Další postup už bude opravdu náročnější, potřeboval bych potvory, na kterých bych získával konstantně více zkušeností a hlavně aby se rychleji respawnovaly. Močál není úplně špatný, ale má pomalejší respawn a docela nevyvážené potvory (zisk 10k - 60k xp za boj, výjimečně i 100k). 2 milióny xp tak představují docela dost bojů a popravdě mě tahle rutina už začíná nudit.

Proto jsem se zašel podívat do jeskyní pod horou Gigas, jenomže jsem narazil na zavřená vrata, která se otevírají z druhé strany. Připojení k T'Rangům by mi s tím možná pomohlo, ale to se mi ani moc dělat nechce. Pomalu mě to tak navádí na tábor Umpani. V Arnice mě mezitím dostihla informace o závalu na kopci Nanebevzetí, který způsobili rapaxové. Tím se vstup na kopec stává možný pouze skrze rapaxský zámek.

Nyní jsem ale na cestě do vojenského ležení Rapaxů, abych si vyslechl rozkazy od krále. Ostatně ať rozhodne za mě :).

Financema už jsem zase na půl miliónu zlatých, ale roste to už mnohem pomaleji, protože se mi hůř shánějí ingredience (nabídka obchodníků není tak štědrá jako na začátku). Naštěstí mám stále co rozprodávat, takže pokud by bylo nejhůř, mohu prodat všechny nepoužívané (lepší) zbraně.

Edit: tak ne, to bych moc pospíchal. V táboře Rapaxů mi došlo, že něco dělám špatně, tak jsem koukl do poznámek a takhle jsem to udělal minule, čímž jsem poněkud rozbil alianční úkoly s Umpani a T'Rangy. Zamířím proto nejprve k Umpani.

Edit 2: trošku jsem ještě pogrindil. V jihovýchodní divočině bylo spawnutých několik hlídek silnějších potvor, takže mi to přihrávalo 50k - 100k xp za boj, což bylo fajn. Jenomže rychlost respawnu v této části mapy je strašně nízká :(. Přitom ty souboje jsou lehké. Lepší je v tomto ohledu Horská divočina, protože ta mi začala generovat i potvory level 26 a ten zkušenostní zisk byl díky tomu až 200k za boj (síroví plameňáci). Rychlost respawnu je v Horské divočině o něco vyšší, ale bohužel se tu spawnují i Hořká křídla, se kterými se mi dost blbě bojuje. Proti jejich jedu jsem zatím nenašel účinnou obranu - boj z dálky je dobré řešení, ale křídla se snaží posouvat na dosah dechu a já už pak v rámci kola samozřejmě nemohu odcouvat. Jsou to hodně napjaté boje a jelikož nemám lektvary s protijedem, tak to musím řešit magií (elementální štít kupodivu nezabírá).

No, u elementálního štítu jsem dokonce zaznamenal bug, kdy mi štít úrovně 6 v pohodě propouštěl ohnivé útoky, které měl normálně redukovat. Teprve po dvou kolech boje se vzpamatoval a začal poškození ohněm snižovat (zrovna jsem bojoval s pěticí sírových plameňáků, takže to nebylo zrovna milé :)).

Elemir, Lynx a Tlapa jsou nyní level 23, Yuki a Eona jsou level 22 a Lea level 24. Yuki a Eona mají tedy už taky dvě elitní dovednosti. Lea není tak daleko od levelu 25, tak jsem přemýšlel, že bych ten kus zkušeností ještě dogrindil a Lea by se tím pádem stala první, kdo by měl 3 atributy na 100 a tudíž by měla 3 elitní dovednosti.

Jsem na nějakých 111 hodinách. Pokud to porovnám s předchozí rozehrávkou (120 hodin celkem), tak bych musel za následujících 9 hodin hru stihnout dokončit, ale to se mi už asi nepodaří. Přede mnou jsou frakční úkoly a dvě oblasti k průzkumu. Po mapách se navíc musím pohybovat pěšky, jelikož mám jen jednu postavu s teleportem a ten mám nastavený do místnosti s T'Rangským teleportem (odtud pak mohu snadno do Arniky, k Močálu, k táboru Umpani nebo na Rapaxský útes).

Zároveň bych chtěl přeci jen ještě něco málo povyrůst a potrénovat, takže se dalšímu grindu určitě nevyhnu. No a taky bych se nakonec rád podíval do retro dungeonů. Přemýšlím proto, že bych zvolnil. Navíc se chystám na dovolenou, tím pádem osmičku tenhle týden ani nedokončím, tak proč pospíchat? ;)
« Poslední změna: Červenec 21, 2023, 10:35:27 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #273 kdy: Červenec 21, 2023, 15:09:56 »

@Elemir: No, myslím, že to nyní by u tebe už do toho poměru asi zapadlo. V těch houbových dungeonech nebývá zas tolik potvor, spíše jsou z hlediska levelu silnější, než bývají běžně v dané chvíli, kdy by tam hráč měl jít a to mu umožní trošku poexpit a zesílit. Taky tam najde věci, které by v té době asi nenašel. Ale nyní na tvé úrovni už první dva pro tebe budou nuda a třetí průměr, tedy si tím nic nezkazíš.

Já se nebojím zkažení zážitku, ale toho, že hře značně uteču z hlediska úrovní. Třeba jsem procházel Martenův útes a tam byly obludy cca do levelu 15, což s mým levelem 19-21, už prostě bylo o ničem :).

Já u magií dle odolností používám kouzla (nebo se o to snažím), ale protože obludy moc nevydrží, tak pokud chci trénovat, úmyslně používám ty, na které je potvora odolná :D. Přemýšlím, že bych i bojovníkům nasadil slabší zbraně, aby víc sekali a potvory déle vydržely. Ale na druhou stranu si nejsem jistý, jestli má nějaký větší smysl ty dovednosti dostávat na tu 100ku. Dle toho, jaké bonusy dodává štít, jestli to funguje u ostatních dovedností stejně, zřejmě je asi jedno, jestli je postava na 51-74 úrovni, nebo na 76-99 a podobně. Rozhodující budou asi jen ty hranice 25-50-75-100 a v případě, že je to dovednost daného povolání, tak asi i 125. Tipl bych, že každá hranice asi postavu zrychlí - zvýší počet seků nebo útoků za kolo (ale nějak to ovlivňuje i rychlost). Zajímavé je to porovnávat s tím kouzlem zrychlení a superman. Zrychlení zvýší rychlost (mnohdy až na hodnotu 125) a superman všechny vlastnosti. Tedy je možné tak docílit třeba u bojovníka postavu, která má ve všech vlastnostech 100 bodů a v rychlosti 125.

U magií je znát každý bod, který se postava naučí, ale spíše hlavně ze začátku. Později to hraje spíše roli v tom, jestli a kdy se dokáže naučit kouzla 7 kruhu. A taky to má tedy i vliv na šanci na jejich zakouzlení, ale v té pokročilejší fázi spíše asi mírný.

Osobně by mě to hrát za čistě bojovou partu nebavilo. Už jen to, jak působí ti dva bojovníci, co mám, mi občas vadí, protože kouzelníci pak bývají trošku zakřiknutí (i když oni jsou zas dobří na početnější skupiny spíše slabších nepřátel a na ochranu či podporu proti silnějším nepřátelům. Třeba hezký boj byl s plameňáky na 18 úrovni, kterých bylo ve skupince v tom boji asi 12 a já měl postavy na cca taky 18 úrovni. Díky mágům si ani neškrtli a žádnou postavu ani nezranili. :D. Ale mě se právě líbí zkoušet ta kouzla a různé věci s nimi.

No já jej měl taky již dávno, ale pak během toho běsnění jsem dal palcát do pravé ruky a do levé štít. Ostatně jestli chceš palacát natrénovat, je dobré jej dát do pravé ruky. Případně mu dát do pravé jeden palcát a do druhé ruky tady ten. Řekl bych, že během boje častěji seká pravou rukou, levá se zrychluje o něco pomaleji.

Hodně zvláštní mi přijde ten samuraj. U rapaxe, kterého jsem rozlisoval v lisu, jsem našel katanu pro něj, měla by mít dle statistik zbraně i statistik samurajky, výrazně větší škody, ale v boji mi přijde, že je horší, než s tím mečem z banky. On ten meč z banky dává +6 k iniciativě a ta katana dává asi +2 (nebo tak nějak), jinak je po všech stránkách lepší, tak jestli je to tím, těžko říct.

Zajímavé je, že cca od toho levelu 19-20, jsem těch pavouků na 6 úrovni, co produkují hedvábí, v Tryntonu v horních větvích potkal již několik skupin. Ale do té doby tam nebyly (pavouci tam byli, ale byli buď na asi 8-9 úrovni, nebo venku na 12 a z těch to nepadalo).
« Poslední změna: Červenec 21, 2023, 15:18:32 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #274 kdy: Červenec 21, 2023, 15:20:04 »

Myslíš, že keby som ti poslal dialógy pre nové questy do merge, bol by si ochotný skontrolovať CZ gramatiku ?

No, nevím, jestli jsem zrovna ten úplně pravý, abych kontroloval gramatiku (určitě by si na to našel lepší lidi, ale jestli chceš, tak mi to poslat můžeš :).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #275 kdy: Červenec 21, 2023, 18:50:51 »

Tak prošel jsem komplet Martenův útes a splnil, co se dalo. Skončil jsem tím, že jsem získal smlouvu od Trangů s Mooky. Pak jsem ještě dořešil Crocka a to, že mě unesl. Respektive holky v partě se postaraly, aby mě vrátil a zabily nějakou žabu nebo co. V Tryntonu pokecal znovu s šamanem a získal přilbu klidu.

Pak jsem se naopak vydal do tábora Umpani, předal jim ruku a prošel tamní horu a splnil i tam všechny úkoly tak, že mi dali alianční smlouvu mezi Umpani a Mooky. Tamní hora a zejména jedno patro je docela velké, ale moc silní nepřátelé tam nejsou (i když bývají i na 20 úrovni a bývá jich víc, takže z bojů občas vypadne i cca 100k zkušeností, jsou to pořád jen netopýři.

Do Arniky jsem ale nešel, mám v plánu nyní projít Rapaxský útes, abych si konečně otevřel i obchodníka Fera (měl by prodávat kouzla).

Mé postavy po těchto úkolech, za které bylo dost zkušeností, vypadaly takto:

Jo a vydělal jsem svůj druhej milion a objevil zajímavý bug, týkající se toho kouzla zrychlení a superman. Zdá se, že to může mít i naprosto opačný efekt, než je žádoucí.

Což postavu zpomalí tak, že levou rukou seká jednou, místo 2x a trošku klesne iniciativa. Jinak to moc vliv nemá. Ale před tím se mi ten bug neprojevil, možná záleží na pořadí seslání těch kouzel (nejprve asi zakouzlit supermana a až pak zrychlení, aby se to nestalo).
« Poslední změna: Červenec 21, 2023, 18:58:55 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #276 kdy: Červenec 21, 2023, 21:41:39 »

Tak Lea je konečně level 25, ale šlo to pomaleji, než bych čekal. Chybělo jí jen 600k zkušeností, což by ještě ráno byla otázka chvilky, ale hra si zřejmě pečlivě hlídá zkušenosti družiny a podle toho významně ovlivňuje respawn potvor.

V Horské divočině se totiž respawn najednou přibrzdil a hra snížila průměrný level potvor. Zašel jsem proto ještě na Jihovýchodní cestu, kde se taktéž spawnuly nižší levely potvor (oproti tomu, co tam bylo ráno). Vypadá to, že hra družinu na určitých levelech nejprve jakoby dusí, ale jakmile družina získá určitý počet zkušeností (potažmo levelů), tak začne spawnovat nějaký obecný průměr pro danou lokaci. Bylo to vidět už na cestě do Arniky a v Tryntonu (mimochodem už mám taky hedvábí, protože mi hra pod stromem spawnula pavouky level 6 :)). Normálně to vypadá jako pojistka proti nadměrnému grindu.

Další levelup (Elemir, Lynx, Tlapa) je o 3 milióny xp dále, což bych s nízkým zkušenostním ziskem sbíral dlouho. Teď už je opravdu čas jít zas chvilku po příběhu a ono to snad nějaký level hodí samo :).

Jo, ze surovin jsem získal oči džinů, spawnuli se mi v Horské divočině, takže mohu nechat vyrobit brnění Muší váha. Ferro už mi vyrábí Slonovinové ostří. Na další věci mi chybí vždy nějaká surovina nebo pro to stejně nemám postavu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #277 kdy: Červenec 22, 2023, 22:13:39 »

U Umpani jsem narazil na krizový bug. Seržant Rubble se mi jaksi zacyklyl a hra poté spadla.

V táboře jsem si normálně od Rubbla vzal úvodní úkol s překážkovou dráhou, který jsem zdárně dokončil. Hra mi akorát nepřihrála žádné body za komunikaci, což už mě mělo varovat. Poté jsem šel Rubbla vyhledat do jeskyní, takže jsem si je komplet prošel a něco málo poexpil (velmi snadné souboje za celkem dost xp, takže Yuki a Eona dotáhly level 23). Když jsem pak na Rubbla konečně narazil, tak měl ten samý rozvor jako u překážkové dráhy a hra poté ihned spadla.

Nechtělo se mi to celé opakovat, přeci jen ty jeskyně nejsou nijak malé, tak jsem začal hledat, co by to mohlo být. Přes diskusi na GOG jsem se dostal až na stránku Wizardry 8 Bugs (část Crash with Rubble Bug).

Řešení spočívá v hexaeditaci souboru Monsters.slf. Původní soubor je potřeba někam zazálohovat a ten aktivní pak otevřít v hexaeditoru, najít řetězec Walkto NP_RUBBLE a celý ho přepsat číslicemi 13. Poté soubor uložit a načíst hru. První rozhovor s Rubblem bude o dráze, ale hned poté naběhne druhý úkol. Po ukončení rozhovoru je potřeba hru uložit, ukončit a vrátit zpět původní soubor Monsters.slf.

Teď řeším ještě jinou věc a to je křídlo upířího netopýra. Pořád z žádného nic nevypadlo, takže nemohu nechat vyrobit vampýří řetěz.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #278 kdy: Červenec 23, 2023, 00:56:56 »

Takový bug jsem ve hře neměl, ale já dělal překážkovou dráhu hned. (není důvod to odkládat na později, protože tím hráč neudělá žádnou závaznou volbu). Lze získat návrh na spojenectví s Mooky od obou ras a splnit tak pro všechny úkoly, které k tomu vedou. (za což hráč i získá víc exp).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #279 kdy: Červenec 23, 2023, 16:18:08 »

Prý to souvisí s identifikační kartou, tedy jakým způsobem mu jí předáš. Předtím jsem s tím taky neměl problém, ale nyní jsem ten rozhovor zahajoval rovnou tak, že jsem na Rubbla klikl s kartou v ruce.

Zkusil jsem se ještě podívat na to netopýří křídlo, protože v jeskyních pod horou Gigas se často spawnují upíří netopýři. Vyhlídl jsem si skupinku šesti kousků a hru uložil. Poté jsem cca 45-60 minut loadoval a netopýry stále dokola zabíjel. Nevypadlo nic. Podle Flamestryke je šance na dropnutí křídla 5%, což je strašně málo. Navíc mi přijde, že úspěch dropnutí se nastavuje při spawnutí potvor, takže save/load už to neovlivní (stejně jako u truhel). Těch soubojů jsem totiž podstoupil určitě víc jak 50, takže křídlo mělo minimálně 1x vypadnout. Nejspíš prostě musím po těch jeskyních běhat a zabíjet spawnuté potvory tak, jak se objevují, no a jednou budu mít možná štěstí :) ... spíš přemýšlím, že se na celý řetěz vykašlu.

Běhal jsem chvilku i po cestě Arnika-Trynton a hra mě docela překvapila jednou nečekanou hlídkou. Normálně se tu spawnují lehké potvory, se kterými nejsou žádné problémy, ale najednou jsem narazil na skupinku čtyř geomancerů s elementálem. Jde o potvory level 15, které už prostě nejde jen tak naslepo odklikat. Level asi sedí, to hra vybrala dobře, ale tenhle typ potvor bych čekal spíš na východě mapy (v tom okolním průměru 5k-10k xp je za geomancery 40k xp).

Elemir, Lynx a Tlapa mi po tom všem poskočili na level 24, Yuki a Eoně chybí rovné 3 milióny zkušeností na 24 a Leu už budu držet na levelu 25 (do 26 jí chybí cca 1 milión xp, ale zatím bych levelup pozdržel).

Příběh mě posílá do Arniky za Mooky, což je předposlední neutrální úkol za Umpani. T'Rangy se mi zatím řešit nechce pro případ, že bych se rozhodl Umpani úkoly dotáhnout až do zničení T'Rangské lodě. Jediné, co by se mi u T'Rangů hodilo, by byl přístup k obchodníkovi Saddokovi. Chvilku si pak ještě poběhám po jeskyních pod horou Gigas, ale nakonec si nejspíš rovnou otevřu postup do finále.

Edit: dropnutí předmětu je nakonec čistě jen otázka šance. Našel jsem v jeskyních další skupinku upířích netopýrů (tentokrát jich bylo 10) a zopakoval jsem předchozí postup. Stačilo mi 5 loadů a najednou mi vypadla hned dvoje křídla :). Je to tedy opravdu hodně o štěstí a metodou save/load to jde pořešit.
« Poslední změna: Červenec 23, 2023, 17:09:20 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #280 kdy: Červenec 23, 2023, 22:25:46 »

Vampýří řetěz je docela hezká věcička, ale není to úplně to, co jsem čekal. Řetěz je obouruční a má daleký dosah, takže by se spíš hodil Yuki místo halapartny. Nevýhodou tedy je, že s ním nelze držet zbraň v druhé ruce. Bonus k odčerpání staminy je fajn, ale to má smysl spíš při boji s pár tuhými potvorami, kde to pak funguje jako forma paralýzy. Pro boj s přesilou to moc není, protože řetěz jako takový je kupodivu slabý, i když má více útoků za kolo. Je to holt penalizace za ten odčerpávající bonus. Jsem zvědav, jestli ho využiji na kopci Nanebevzetí, kde by mohl být účinný při bossfightech.

Ze speciálních věcí mi chybí akorát Zrcadlové brnění, protože nemohu najít brož odrážení.

Linka Umpani je taktéž v podstatě za mnou, nechal jsem si jen finální úkol s oslabením T'Rangů, abych si nezavřel cestu k případné alianci (přemýšlím, že bych ve finále Rapaxy podvedl). Kupodivu jsem u Umpani strávil se vším všudy 10,5 hodiny, a to jsem se ani nijak nevybavoval. Předtím jsem ještě dvě a tři čtvrtě hodiny grindil.

Ostatně drobný grind mě čekal i poté, neboť jsem potřeboval Yuki a Eonu dotáhnout na level 24. V Močále se mi najednou podařilo vyhmátnout lepší respawn a nabral jsem tam něco málo přes milión zkušeností. No a pak respawn jako obvykle zase ustal, tak jsem musel ještě na strom Rattkinů.

Eona se díky vyšším hodnotám magií dostala k většině kouzel 7. úrovně, zaostává mi akorát psionika. Konečně tak umí i tolik očekávané Zadušení. Trénink magií jsem hodně odflákl, proto je to až tak pozdě, ale na druhou stranu jsem se bez většího zapojení útočné magie doposud celkem dobře obešel. Při boji se početnými skupinami otravných potvor jsem se naučil používat Tekutý písek, který taktéž funguje jako IK a často zafunguje dobře. Většinou však nechávám i tyto boje proběhnout naplno, holt těch několik kol navíc přežiji. Podobně posledních několik hodin využívám na slabé početné potvory ohnivá kouzla, abych si zvyšoval magii ohně. Doposud mě totiž limitovala hlavně mana, zrovna u kouzel magie ohně jsem jich moc v podobě knih nenašel.

126 hodin 45 minut za mnou a asi si dám pauzu. Všichni krom Lei jsou level 24 (Lea je level 25 a s možností dalšího levelupu).
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #281 kdy: Červenec 24, 2023, 00:41:21 »

Já křídlo našel hned, nepřišlo mi, že by byl problém jej najít. Horší spíše je, že jsem prodal všechny ochranné prsteny a Fero jej na něco chce :). Jinak mi chybí jen nějaký korál, ale to bude asi v lokaci, kde jsem ještě nebyl.

Čtyři geomanceři (nebo různé počty od 2 po 4) s elementálem, se mi objevují již dlouho na útzemí Arnika-Trynton a v Severní divočině. Nyní už je vcelku dávám (supr je psionický výbuch, se třemi mágy je usmahnu během kola :D). Dřív jsem je zabíjel tak, že jsem je oslepil zábleskem a pak je umlátil.

Já pořád nechápu, co tam s těmi aliancemi děláš. Podle mě na začátku máš splnit úkoly pro Umpani s dráhou, pak tě pošlou získat důkaz o tom, že jsou v Martenově útesu T'Rangové. 

Tedy tam musíš jít a v tuto chvíli se přidat k nim, splnit pro změnu jejich úkoly. Chtjí přinést vlajku Umpani (což ale se dá koupit už dřív, když je hráč v jejich táboře) a pak se zbavit Rapaxe. Pak dají hráči smlouvu s mooky. (dobré je ještě podplatit He'li, aby tě nepráskla). Seženeš tam i ruku, kterou ukážeš v táboře Umpani, splníš ten jejich úkol v hoře a tím získáš smlouvu od Umpani. Ale pak se podle mě musíš rozhodnout, kterou z nich mookum dáš. Tedy dál už asi za obě hrát nejde. Ale můžeš je spojit, aby ti pomohli proti učenci.

Já osobně momentálně řežu Rapaxe v zámku, zjistil jsem, že se na ně docela dobře trénují dovednosti, jelikož mají dost životů a vyrdží. Hodně z nich i kouzlí, takže boje mohou probíhat i na dálku, díky čemuž se na nich dobře trénují magie. Nicméně žádnou z těch hlavních - čarodějnictví, božství, alchymii a psioniku jsem na 100 pořád nedostal. Ty jednotlivé dílčí magie již některé na 100 mám.

Nejsem si ale jistý, jak hra bude ragovat, když zde budu zabíjet i žluté neutrální hlídky. Jelikož to snižuje reputaci u nich a stalo se mi právě před chvílí, že jsem vlezl do pokoje s princem a konkubínami (normálně by měl něco říct a zmizet), ale tady zůstal a chtěl bojovat (a nic neřekl :D). Pro jistotu jsem to tedy načetl a nezabíjel je.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #282 kdy: Červenec 24, 2023, 09:14:08 »

Co dělám? Dělám to jinak než minule :). To, že ta hra má nějakou nalinkovanou cestu je sice hezké, ale mě zajímá, jak se to bude chovat mimo tuto cestu, protože dost věcí je na Wizardry 8 nedotažených až rozbitých (viz deníček a nemožnost odpálit teleport na Nargisstu). Minule jsem to udělal z jedné strany, nyní to zkouším osekat z druhé strany. Proto jsem se jako první stal templářem Rapaxů místo toho, abych se nechal zverbovat Umpani nebo T'Rangy.

Budoucí aliance mezi Umpani a T'Rangy je možná jedině tehdy, pokud dodržíš neutralitu a to je bod, kde jsem postup zatím zastavil a čekám, jak se to rozhodnu navíc vyřešit s králem Rapaxů. U frakcí můžeš pracovat jen pro jednu, Umpani tě rozhodně neposílají kamarádit se s T'Rangy (a obráceně). Proto pro T'Rangy nepracuju. To, že můžeš plnit úkoly i pro ně, je jen jeden ze tří možných scénářů, který tě posléze navádí na společnou alianci. I tak je ale možné každou ze stran podrazit, tedy pokud u T'Rangů nenarazíš na bug s Nargisstem. Navíc ti na počátku hry nikdo neříká, že máš chodit k Umpani. Pokud půjdeš jen po stopě Martena, tak přeci jako první objevíš T'Rangy. Část úkolů tedy splníš v podstatě nevědomky, jen je pak stačí ohlásit (vlajka vs ruka). Jediné, co od frakcí opravdu potřebuješ, je získat přístup k Mookům.

Mě teď zajímá, jestli bude aliance možná i tehdy, pokud s T'Rangy nepromluvím ani slovo (tedy alespoň dokud nepřivedu zajatého T'Ranga od Rapaxů).
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #283 kdy: Červenec 24, 2023, 13:58:17 »

No pokud bys šel nejprve za T'Rangy, tak by jsi stejně musel jít do tábora Umpani pro vlajku, tedy by se tím nic nezměnilo, jen bys prohodil pořadí a víc se nachodil.

Ale ty počáteční úkoly můžeš splnit pro obě frakce. Mě dali obě tu smlouvu s mooky, nyní se mohou rozhodnout, kterou jim dám a co budu dělat dál. Pochopitelně to o sobě vzájemně nevědí, že to hraji na obě strany. A todle by měl podle mě hráč udělat vždy. Respektive není důvod to neudělat, protože to není závazné rozhodnutí. Jen tím hráč získá více exp a otevře si tamní obchodníky.

U rapaxů se taky mohu pořád stát templářem.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #284 kdy: Červenec 24, 2023, 21:20:22 »

Důvod nedělat to samozřejmě existuje, zas tak inkognito to není, když o tom ví He-Li :D. A to je věc, proč to třeba teď nedělám. Nehledě na to, že mám s T'Rangy nevyřízené účty z Guardie ;). Hezká je na tom právě ta možnost morální volby a jak si to zdůvodníš. Většina lidí to určitě uhraje na obě strany, protože se to přímo nabízí, ostatně minule jsem si tím taky prošel.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29