@Elemir: No, myslím, že to nyní by u tebe už do toho poměru asi zapadlo. V těch houbových dungeonech nebývá zas tolik potvor, spíše jsou z hlediska levelu silnější, než bývají běžně v dané chvíli, kdy by tam hráč měl jít a to mu umožní trošku poexpit a zesílit. Taky tam najde věci, které by v té době asi nenašel. Ale nyní na tvé úrovni už první dva pro tebe budou nuda a třetí průměr, tedy si tím nic nezkazíš.
Já se nebojím zkažení zážitku, ale toho, že hře značně uteču z hlediska úrovní. Třeba jsem procházel Martenův útes a tam byly obludy cca do levelu 15, což s mým levelem 19-21, už prostě bylo o ničem

.
Já u magií dle odolností používám kouzla (nebo se o to snažím), ale protože obludy moc nevydrží, tak pokud chci trénovat, úmyslně používám ty, na které je potvora odolná

. Přemýšlím, že bych i bojovníkům nasadil slabší zbraně, aby víc sekali a potvory déle vydržely. Ale na druhou stranu si nejsem jistý, jestli má nějaký větší smysl ty dovednosti dostávat na tu 100ku. Dle toho, jaké bonusy dodává štít, jestli to funguje u ostatních dovedností stejně, zřejmě je asi jedno, jestli je postava na 51-74 úrovni, nebo na 76-99 a podobně. Rozhodující budou asi jen ty hranice 25-50-75-100 a v případě, že je to dovednost daného povolání, tak asi i 125. Tipl bych, že každá hranice asi postavu zrychlí - zvýší počet seků nebo útoků za kolo (ale nějak to ovlivňuje i rychlost). Zajímavé je to porovnávat s tím kouzlem zrychlení a superman. Zrychlení zvýší rychlost (mnohdy až na hodnotu 125) a superman všechny vlastnosti. Tedy je možné tak docílit třeba u bojovníka postavu, která má ve všech vlastnostech 100 bodů a v rychlosti 125.
U magií je znát každý bod, který se postava naučí, ale spíše hlavně ze začátku. Později to hraje spíše roli v tom, jestli a kdy se dokáže naučit kouzla 7 kruhu. A taky to má tedy i vliv na šanci na jejich zakouzlení, ale v té pokročilejší fázi spíše asi mírný.
Osobně by mě to hrát za čistě bojovou partu nebavilo. Už jen to, jak působí ti dva bojovníci, co mám, mi občas vadí, protože kouzelníci pak bývají trošku zakřiknutí (i když oni jsou zas dobří na početnější skupiny spíše slabších nepřátel a na ochranu či podporu proti silnějším nepřátelům. Třeba hezký boj byl s plameňáky na 18 úrovni, kterých bylo ve skupince v tom boji asi 12 a já měl postavy na cca taky 18 úrovni. Díky mágům si ani neškrtli a žádnou postavu ani nezranili.

. Ale mě se právě líbí zkoušet ta kouzla a různé věci s nimi.
No já jej měl taky již dávno, ale pak během toho běsnění jsem dal palcát do pravé ruky a do levé štít. Ostatně jestli chceš palacát natrénovat, je dobré jej dát do pravé ruky. Případně mu dát do pravé jeden palcát a do druhé ruky tady ten. Řekl bych, že během boje častěji seká pravou rukou, levá se zrychluje o něco pomaleji.
Hodně zvláštní mi přijde ten samuraj. U rapaxe, kterého jsem rozlisoval v lisu, jsem našel katanu pro něj, měla by mít dle statistik zbraně i statistik samurajky, výrazně větší škody, ale v boji mi přijde, že je horší, než s tím mečem z banky. On ten meč z banky dává +6 k iniciativě a ta katana dává asi +2 (nebo tak nějak), jinak je po všech stránkách lepší, tak jestli je to tím, těžko říct.
Zajímavé je, že cca od toho levelu 19-20, jsem těch pavouků na 6 úrovni, co produkují hedvábí, v Tryntonu v horních větvích potkal již několik skupin. Ale do té doby tam nebyly (pavouci tam byli, ale byli buď na asi 8-9 úrovni, nebo venku na 12 a z těch to nepadalo).