Takže vydal jsem se konečně do Severní divočiny, zdejší osazenstvo nebylo příliš silné, nejsilnější byli asi ještěrky kolem 12 levelu a pak nějaký sliz v jezírku, který se tam časem obnovil (zdejší mapa se obnovovala relativně rychle, takže těch ještěrek i se slabším doprovodem jsem potkal víc. To asi běžné osazenstvo, co je zde vždy, jako bandité s ukradeným diamantem z banky, nebo hogar na 10 úrovni v jeskyni, kde byly nějaké cennosti, problém nebyli.
Pak jsem oběhl zdejší stromy a aktivoval houbový teleport do zdejších katakomb. Tenhle dungeon byl ještě větší bludiště, než ten na hřbitově. Respektive on byl jednoduší, ale nějak mi zde blbla mapa a překrývala se s tím předchozím, takže mi už nepomohly ani poznámky na mapě, abych věděl, kde jsem byl a kde ne. Ale nakonec jsem se tam nějak vymotal. Zdejší osazenstvo bylo poměrně silné.
Golemové v této hře vypadají opravdu hezky. Super byl i ten na mostě v severní divočině, co vedl do horské divočiny, ten byl větší, ale tihle vypadají opravdu nebezpečně.

Překvapivě to byla asi nejslabší potvora v tomto dungeonu. Potkal jsem tu třeba 2 skupinky, kde byl lidský kněz na asi 15 úrovni, čarodějka na 12 a k tomu několik banditů. Podobnou skupinku jsem potkal i v té předchozí jeskyni, ale tam jsem se jí vyhl a utekl před ní. Tady to patřilo spíše k slabším nepřátelům (relativně dobře na mágy fungovalo šílenství). Dvě podivné kostky na 15 úrovni, které jsem příliš nepochopil, co dělají. Silnější byl sliz na asi 18 úrovni a duchové rapaxů též na 18 úrovni. Je dobré tyto dungeony projít ze dvou důvodů. Jednak jsem tu našel dost užitečných věcí (zejména zbroje, které mají vysoké číslo obrany a dávají bonus k odolnostem) a taky kvůli expení. Ono i když byly potvory na vysoké úrovni, boje s nimi nebyli zas tak těžké.
Já zde dosáhl se všemi postavami level 11. Hlavně u dvou biskupů to znamenalo, že se mohou naučit kouzlo teleportu. Jednu knížku kouzla vytvoř teleport a knížku návrat k teleportu jsem našel, takže z ní se to naučila Tina a při povýšení se raději naučila vyvolat elementála. A Meggy se to naučila při levelupu.
Díky tomu, že jsem měl dva teleporty, jsem si jeden mohl později udělat v Tryntonu u tamní kašny, co obnovuje manu a druhý vytvořit vždy v místě, kam se chci vrátit (kde zrovna bojuji). Díky tomu ve hře už v podstatě nemám potřebu odpočívat.
Pak jsem vyrazil do základního tábora Umpani, splnil zdejší překážkovou dráhu, prokecal všechny postavy (a pročetl jim hlavy kouzlem

), hlavně nakoupil některá základní kouzla čarodějnictví, co mi chyběla (má zde třeba ohnivé koule a podobně). Pak jsem se vydal zase zpět do Tryntonu, po cestě jsem se stavil v Arnice a vzal zpět do party Mylese. Potvory na mapě Arnická cesta, Arnika-Trynton a Severní divočina už pro mě nebyly žádný problém, ale využil jsem je na trénování některých dovedností, zejména magií. Hlavně takoví ti s bodáčky místo rukou, na asi 11 úrovni, jsou na to ideální. Jsou slabí a hodně dlouho vydrží.
Taky si nejsem úplně jistý, jak přesně vlastně to zlepšování schopností funguje. Myslel jsem, že je to o tom, jak moc a jak často postava dovednost používá, ale nyní bych spíše řekl, že se to děje náhodně. A pokud chce hráč dovednosti zlepšovat bojem, je dobré v rámci toho boje použít pokud možno všechny (a i víckrát). Třeba u magií jsem tak střídal všechny školy (božství, čarodějnictví, psioniku a alchymii) a všechny typy během každého boje u všech postav. Navíc jsem kouzla používal na minimální síle, aby mi obludy co nejvíc vydržely. Taky jsem snažil v každém boji každou postavu nechat trošku bojovat (aby si alespoň párkrát sekla, nebo vystřelila). A asi to tak bude, hra často rozvinula všechny schopnosti, které jsem v daném boji použil, ale nejspíše to i něco ovlivňuje, aby se to nedělo příliš často.
Farmení těchto oblud a trénování na nich mě ale extrémně nebavilo a tak mě to po chvíli přešlo a šel jsem tedy do Tryntonu, ještě prošel všechny jeho lokace znovu (potkal jsem tu třeba na stromě rattkinů víly na 15 úrovni, venku v přírodě skupinku 2 hogarů na 15 úrovni a 1 na 10 úrovni (naštěstí je hra nebrala jako jednu skupinu a šlo s nimi bojovat samostatně) a podobné chuťovky.
Všichni mí parťáci tak dosáhly level 12, já dokonce level 13. Díky tomu se i Meggy mohla naučit vyvolat elementála a Lena se mohla naučit dělat třetí teleport, který jsem si vytvořil v táboře Umpani. Každopádně u všech třech biskupů mám již otevřená kouzla 5 kruhu, u Tiny a Meggy v čarodějnictví a u Leny v psionice. Taky v těchto magiích dosáhli úrovně 75 a tedy mohu dávat všechny body za level do těch zbylých tří.
Při tom trénování magii u hybridů jsem si všiml, že docela zajímavá kouzla jsou v té škole Alchymie. V táboře Umpani jsem si koupil třeba oslepující záblesk, které oslepí všechny v okolí a ti se pak rozprchnou po okolí, což by mohlo partu mnohdy ze začátku hry zachránit, neboť zdá se to je docela efektivní a často to uspěje. Takové ty různé jedovat mraky ještě neumím, ale o těch vím, že se docela hodí.
Mé postavy před cestou do močálu tak vypadají takto: