Trinity (Destinae Dominus, Astral Dominae, Chaos Moliri), všetky som získal. Nebyť toho, že hru som už predtým hral, asi by mi úplne ušiel detajl, že sa musím vrátiť k potkaním mafiánom a tam zakúpiť jednu z troch kritických relikvií, asi by som na to úplne zabudol. (V rozhovore na začiatku hry to spomínal, že to zoženie, ale skôr dominantnou témou bolo ako ich Savant oklamal a podrazil a teda plán znova získať relikviu akosi zapadol do pozadia bez jasného časového alebo priestrového upresnenia to skôr znelo ako planý pomstichvitý výkrik do špirálu času..niečo ako "ja sa vrátim a pomstím!!")
Každopádne som uplatnil výhodu teleportov, aby som sa mohol zbaviť potápačského výstroja, lebo som zohnla fakt dobré artifakty (AC: 3, HP regen +1, alebo AC: 2, DEX: 10...).
A nájsť Martena v pravý čas bola len formalita. Pravdepodobne som si túto úlohu odložil zbytočne moc, a všetky boja veľmi ľahké. Jedinou výnimkou bol Adamantium Slime, ale ten nedokázal ublížiť nikomu z mojej partičky, aj keď ho bolo veľmi ťažko zabiť.
Čo som ale zostal v šoku: V Umpani tábore prestali v obchode predávať Musket Balls. Takže celý môj plán mať Blunder Buss u Lorda a decimovať démonov na ďiaľku prudko skončil. Ako ďalší podraz od tety náhody bola strata Ferra v Rapax hrade, rukou Rapax Bersekera a aj keď je to strata drtivá, nepovažoval som za nutné použiť LOAD. Našťastie sa to stalo potom, čo som už mal celú partu vybavenú čarovnými predmetami (Infinity Helm u Lorda a Valkyre, a robes of Rejuvenation u ostatných, dokonca aj u Bardky, ktorej som to vymenil za inak fantastický Caliban's Curias, ktorý dával potretbý bons do STR)
Z inventára som povyhadzoval všetky predmety, ktoré nechcme predať, ale nechcem ich ani nosiť a odložil v Rapax hrade (aj keď som prišiel o obchodníka Ferra, z ktoréhy inak vypadli zbytočné predmety, ako halapartňa, ktorá je prekliata a kradne životy majiteľovi) a vydal sa na Ascension Peak. Pred teleportom v Rapax hrade ma napadol starý známy Rapax a za zabitie som dostal len 18K XP... ah jaj, zbytočná smrť.
Akurát keď som si začal lámať hlavu kde si doplniť zásoby šípov, objavil som stovky Barbed Arrows, dúfam že takto nájdem aj šípy do kuše. A možno aj do pušky?
Celkom výzvou boj aj boj so šiestimi Savan Henchmen, hlavne pre ich vysokú rezistenciu voči Mind aj Divine Magic. (V popise síce Divine resistance nefigurovala, ale kúzla z tejto školy im nespôsobili žiadne zranenia)
Skutočným skvostom bol nakoniec Pee Wee, ktorému kúzla ako aj fyzické útoky pôsobili svorne 0 DMG. Armormelt umožnil zraňovať ho aspoň zbraňami, ale stále zranenia boli len zlomkom toho, čo viem pôsobiť bežne. Až do piateho kola (v ktorom som už práve začínal mať strach, že prehrám, lebo jeho imunita voči statusom aj kúzlam mu umožňovala mojich tajtrlíkov mlátiť a to do závratnej výšky až 80 DMG a nestíhal som kúzliť Body of Stone a Superman dosť rýchlo), keď moja mágiňa ukázala, aký to bol dobrý ťah, nechať jej prekliatu palicu aj keď má nízke bojove skills aj stats a nemôže používať zbrane na diaľku. Pekne tomu Pee Weemu bachla PARALYZE a potom to už bolo len o trpezlivosti, počkať dosť kôl, kým ho umlátim. Hra prirodzene aplikovala veľmo oslavovaný princíp, keď znehybnená postava (sleeping, unconscious, paralyzed) stráca skoro všetky obranné vlastnosti a tak zranenia Pee Weemu spôsobené stúpli z predošlích 1-9 na 20-50 a už to šlo krásne a jasne.
Boj som si ale riadne užil (fakt som mal strach že to prehárm)