Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:44:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 29

Autor Téma: (Elemir) - Wizardry 8  (Přečteno 92261 krát)

petstr

• Host
Re:(Elemir) - Wizardry 8
« Odpověď #75 kdy: Červen 10, 2018, 13:52:39 »

Jo ty 2 lebky jsou síla, taky jsem na nich jednou skončil, ale většinou je dám. Nicméně zabíjet je nemusíš, cesta ven je jinde. Ven se dostaneš přes teleport, jen ho musíš najít :-) Přiznám se, že než do těch dungů vlezu tak si vytisknu mapu. Jinak bych se tam ztratil a kreslit se mi ji nechce.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #76 kdy: Červen 10, 2018, 18:45:10 »

Procházím si obrázky...Don Barlone! Absolutně největší počet loadů z celé hry než jsem ho tenkrát porazil. Důvodem byla zbraň kterou měl :) Ovšem ve finále její vlastnictví a použití u faerie ninja nebylo až tak strhující.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #77 kdy: Červen 10, 2018, 20:23:57 »

Don Barlone ... jj, měl jsem tušení, že by to mohl být on, kdo sem ten artefakt přinesl :D Ono je to tu navíc s Rattkiny narafičené tak, že je konflikt s nimi mnohem pravděpodobnější. Jednak jde o úkol z Tryntonu, který asi opravdu s Rattkiny souvisí a pak Barlone má Astral Dominae, který by po jeho porážce šlo získat zdarma.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #78 kdy: Červen 10, 2018, 21:30:07 »

Já mám dokonce pocit, že jsem ho musel zabít 2x, protože poprvé z něj nevypadla Cane of Corpus.
IP zaznamenána

petstr

• Host
« Odpověď #79 kdy: Červen 10, 2018, 21:46:40 »

Já Dona Barloneho zabíjím pravidelně :-) a ty prachy co ušetřím radši utratím u Bély. Ale jdu na něj až tak na 13 levelu, dřív to nemá cenu. Stavím se u něj jak jdu za šamanem z  Martenova útesu, a tím mám Trynton definitivně pořešenej.
Vílí ninja a cane of corpus chci v příští rozehrávce vyzkoušet, většina tvrdí jak je to super tak jsem zvědavej. Jen se bojím že budu zklamanej. Ale znáte to, dokud to nevyzkouším tak pořád budu mít pocit že o něco přicházím :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #80 kdy: Červen 11, 2018, 07:21:55 »

Mě by jeho napadení přišlo tak trochu nefér. Rattkini sice nějakou chvíli pracovali pro Dark Savanta, ale byl jsem to zrovna já, kdo jim z Guardie pomohl. Nákup Astral Dominae si ovšem nechám až na nějakou pozdější dobu, tak třeba ještě změním názor :)

Včera jsem byl docela překvapený novým zjištěním podrobností o levelscalingu. Dorazil jsem opět do Arniky a hra si pro mě připravila drobné překvapení. Většinové složení přepadovek je sice slabé, ale v té drobotině se objevila pokaždé ještě dvojice androidích berserkerů, což jsou potvory level 17. Hra tedy přeci jen sílu přepadovek stále koriguje, ale už to není takový skok jako na počátku. Naproti tomu cesta v okolí chrámu už slabá zůstala. Výhoda Arniky teď spočívá v tom, že za takové hlídky je dost zkušeností a přitom je to celkem snadný boj. Trochu se bojím jen toho, že něco podobného se může stát i na cestě Arnika-Trynton a v Močále. Portál na Martenův útes totiž neřeší úplně vše.

Před Arnikou jsem se zastavil v táboře Umpani a zavzpomínal na generála Yama, který tak trochu s mým přičiněním na Guardii zahynul ;) V táboře toho moc pořešit nešlo, protože skoro ke všemu je potřeba se nechat nejprve naverbovat, což jsem prozatím odmítl. Z Arniky zamířím do Močálu a na sever, možná tam už nyní projdu. Pak mi zbyde už jen Rapaxský útes.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #81 kdy: Červen 11, 2018, 14:58:53 »

Hm, kdybych býval tušil, co mě čeká, tak jsem si to asi rozmyslel :D Ryinská hlídka na severu Močálu není sice početná a zdánlivě už nebyla o tolik nade mnou, ale ani jsem nepočítal pokusy o její porážku. Trvalo to opravdu dlouho, ale nakonec jsem je zdolal. Bylo to dostatečné varování před vstupem do Bayjinu, ale přesto jsem tam šel.

Bayjin je na první pohled vyrovnaný, ale je tu několik pevných a tuhých hlídek. Jednak jsem byl nucen bojovat s létajícími hady a pak za zmínku stojí ještě náčelník Ryinů. Čtveřice hadů mi blokovala vstup do vesnice, takže ty jsem musel bezpodmínečně porazit. Ovšem jakmile jsem získal možnost krytí v domcích, tak už to bylo pohodovější. Zajímavé na tom celém je, že pevné hlídky jsou tuhé, ale ty co respawnují jsou výrazně slabší :)

Je otázkou, zda-li pokračovat, ale zas tolik jiných možností nemám. Další cesta vede pod vodou a nerad bych teď podstupoval něco, co si pak budu muset zopakovat (pokud by tuhost dalších lokací vzrostla). Pak už je tu opravdu další variantou jen Rapaxský útes anebo se nechat naverbovat u Umpani, protože bez toho se pod Mount Gigas nedostanu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #82 kdy: Červen 11, 2018, 20:35:31 »

Asi je to jasné. Mělčiny jsou sice schůdné, ale na konci cesty jsem vplul do velké jeskyně, kde na mě čekala Lochneska :) Nebýt toho jejího prvního útoku, tak to zas tak marné není, ale ona má okolo 870 HP, takže je potřeba vydržet více, než zatím dokážu (stáhl jsem jí o něco málo přes 300 HP).

Předpokládám, že tahle potvora hlídá vstup do jeskyní s Martenem, protože severní výstup vede do jeskyní pod Mount Gigas, tedy do tábora Umpani ;) Tím jsem se tak nějak stočil opět k frakcím. Rapaxský útes asi zkoušet nebudu, pomalu jsem si to sesumíroval a Vi mě před tím útesem dost důrazně varovala. Navíc díky androidovi z dolů vím, že Dark Savant se s Rapaxy spojil, takže  na návštěvu asi nebude zrovna ten nejlepší čas :D

Moc se mi do volby nechce, ale zatopené jeskyně pod Mount Gigas končí v horních jeskyních, kde je ovšem zavřená brána bez možnosti ovládání. Před vstupem do jeskyní jsem si myslel, že bych takto mohl vpadnout Umpani nechtěně do zad, ale je vidět, že hra s tím počítala. Navíc to vypadá, že hra počítá i s opačnou cestou, tedy z Mount Gigas do Mělčin, protože ve zdejším servisním domku se povaluje dalších 8 dýchacích přístrojů. Do Bayjin se tedy dá dostat i přímo z Mount Gigas. Nepříjemné na tom je, že se nyní budu muset vrátit stejnou cestou. Očividně jsem se předběhl.
IP zaznamenána
This is the end ...

petstr

• Host
« Odpověď #83 kdy: Červen 11, 2018, 22:04:08 »

Takže jsi na Bayjinu našel dýchací přístroje? Jsem myslel že tam nejsou. Já jsem si zafixoval opačný postup, z Moutn Gigas jdu do mělčin, a ten používám pořád a už mě ani nenapadlo zkusit změnu. I když spíš se mi nechce trápit s tou tuhou hlídkou Ryinů v močálech :-) POkud jsi se prošel pod vodou tak už by pro tebe neměl být problém dostat se k Martenovi.

Lochneska se dá porazit, ale kromě zkušeností z ní nic nevypadne.
IP zaznamenána

petstr

• Host
« Odpověď #84 kdy: Červen 11, 2018, 22:06:15 »

Na kolikátým levelu jsi? Lochneska by teoreticky měla jít obejít.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #85 kdy: Červen 11, 2018, 22:56:31 »

Už jsem na to zrovna přišel a jsem za Lochneskou :D V první chvíli mě nenapadlo, že by jí šlo odlákat, ale zaujal mě tam jeden vzduchový proud  a neprozřetelně jsem se k němu přiblížil. Lochneska mě napadla, ale nemohla za mnou za kameny, takže pak odplavala někam dozadu. Od té chvíle mám dostupnou nějakou minijeskyni s truhlou a cestu dále.

Jj, v Bayjinu jsou taky dýchací přístroje, akorát ta hlídka byla dost nepříjemná. Na Bayjinu jsou sice taky tužší hlídky, ale tomuhle se stěží co vyrovná, protože v Močále nebylo kam uhnout.

Bojovník je level 15 s možností postoupit na 16 a ostatní jsou tak nějak v závěsu. Bishopka je zatím jen level 12, protože zatím tápu, co jí vybrat za další kouzla, abych se zbytečně neunáhlil. Lochneska má blbý typ útoku a moc mě nebaví to zkoušet pořád dokola, dokud nezvolí jinou kombinaci. Časem se k ní třeba vrátím.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #86 kdy: Červen 12, 2018, 07:08:25 »

Mořské jeskyně byly taky zábavička, obzvláště strážce krypty a vlastně celá ta horda nemrtvých, kteří se zprvu zdáli jako základnější jednotky. Postavy mi zase o něco poskočily, což se projevilo hned při cestě zpět. Potvory ode mě stále drží náskok 2 levely, jenomže ten level se stále odvíjí od bojovníka, takže od někoho jsou to rovnou 4 levely. Asi jsem navíc zase překročil nějakou mez, protože ochranná kouzla už jsou opět méně účinná. Snad se mi odtud podaří vymotat a budu doufat, že v Bayjinu už nic nepolevelilo. Jakmile budu v táboře Umpani, tak bych mohl zas udělat souhrnný zápis.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #87 kdy: Červen 12, 2018, 17:47:04 »

Já tedy musel s Lochneskou bojovat, odlákání mě holt nenapadlo :) Ale zážitek to byl!
IP zaznamenána

petstr

• Host
« Odpověď #88 kdy: Červen 12, 2018, 17:50:16 »

Já jsem teď pod horou Gigas a dělám úkoly pro Umpani. Level 14-15. Takže mě mělčiny a lochneska čekají za chvíli.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #89 kdy: Červen 12, 2018, 18:41:39 »

Kdybych sekal o něco lépe a měl lepší šanci na zásah, tak by to bylo hned veselejší. Samuraj sice v útoku vede, ale zase se rychle unaví, takže delší boje jsou potom utrpení. Zkusil jsem na Lochnesku nasadit elementála, ale to mi taky moc nešlo. Musel jsem ho vykouzlit kousek před sebe, takže jsem beztak zůstal v dosahu jejího útoku. Když už mě nespražila výbojem, tak mi alespoň proklela postavy ... a jako bonus jí elementál nedokázal prorazit kůži :D Na druhou stranu nemám potřebu zabíjet vše, takže když už se mi jí podařilo odlákat, tak si zasloužila právo na život ;)

Se strážcem krypty mi ovšem elementál pomohl výtečně. Nedařilo se mi nahodit za včasu ochranu proti elementům a kouzelné brnění proti jeho fyzickému útoku je taky na nic. Musel bych opravdu sekat v průměru alespoň za 70-80 bodů s bojovníkem a samurajem, abych dokázal dobu střetu snížit na bezpečnou mez. V těch delších bojích vždycky hrozí, že podobné potvory použijou něco, co mě pošle do kolen. Pořád jsem si nezvykl, že ta ochranná magie je ve Wizardry 8 naprd. Někdy ten efekt vidět je, ale jindy je to jakoby bych nic nezakouzlil. Jediné kouzlo, které mi opravdu dost pomohlo, je Duchovní štít na družinu a pak Superman na samuraje.

Jinak mě včera, tedy nad ránem ;), zaujalo dvojice dalších věcí. Jednak je to opět trénink postav, kdy jsem zjistil, že postavě se zvyšuje používáním i dovednost, která byla původně na nule (ninjovi jsem strčil naginatu) a druhá poznámka se vztahuje k obtížnosti. Původně jsem si myslel, že obtížnost má vliv na statistiky potvor, ale není to pravda. Hra se navenek viditelně nezmění, ale změní se pravděpodobnost zásahu na obou stranách (hráč vs potvory). Zkušenosti jsou také stejné.

Zkusil jsem cvičmo u jednoho souboje sjet na Easy a potvory najednou přišly o svůj násobný útok. V okolí Arniky jsem před pár dny naopak zkoušel Experta a tam jsem si mezi Normal a Expertem rozdílu nevšiml. Každopádně Expert by pro mě byl nyní asi zbytečným stížením, už takhle mě ti vodní chapadlovci dávají na frak :D Ale tak nějak to beru, do Mělčin jsem přišel z jiného směru, než by asi bylo zdrávo a hra mi při cestě do Bayjinu jasně naznačila, jak tuhá ta lokace bude.

Asi bych už do plné družiny nešel. Když si vezmu, kdo se jak na boji podílí, tak hlavními tahouny jsou bojovník, samuraj a ninja. Teoreticky by mi tak stačily jen 4 postavy s tím, že ta čtvrtá by mohl být klidně zloděj. Určitě bych to složil tak, aby si ty postavy příliš neutíkaly s levelem.

4petstr: co máš za družinu? Level 14-15 není oproti mě zas takový náskok, já byl při vstupu do Mělčin zhruba o level níže. Opravdu bych si býval tím připojením k Umpani před Bayjinem pomohl?
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 29