Kdybych sekal o něco lépe a měl lepší šanci na zásah, tak by to bylo hned veselejší. Samuraj sice v útoku vede, ale zase se rychle unaví, takže delší boje jsou potom utrpení. Zkusil jsem na Lochnesku nasadit elementála, ale to mi taky moc nešlo. Musel jsem ho vykouzlit kousek před sebe, takže jsem beztak zůstal v dosahu jejího útoku. Když už mě nespražila výbojem, tak mi alespoň proklela postavy ... a jako bonus jí elementál nedokázal prorazit kůži

Na druhou stranu nemám potřebu zabíjet vše, takže když už se mi jí podařilo odlákat, tak si zasloužila právo na život

Se strážcem krypty mi ovšem elementál pomohl výtečně. Nedařilo se mi nahodit za včasu ochranu proti elementům a kouzelné brnění proti jeho fyzickému útoku je taky na nic. Musel bych opravdu sekat v průměru alespoň za 70-80 bodů s bojovníkem a samurajem, abych dokázal dobu střetu snížit na bezpečnou mez. V těch delších bojích vždycky hrozí, že podobné potvory použijou něco, co mě pošle do kolen. Pořád jsem si nezvykl, že ta ochranná magie je ve Wizardry 8 naprd. Někdy ten efekt vidět je, ale jindy je to jakoby bych nic nezakouzlil. Jediné kouzlo, které mi opravdu dost pomohlo, je Duchovní štít na družinu a pak Superman na samuraje.
Jinak mě včera, tedy nad ránem

, zaujalo dvojice dalších věcí. Jednak je to opět trénink postav, kdy jsem zjistil, že postavě se zvyšuje používáním i dovednost, která byla původně na nule (ninjovi jsem strčil naginatu) a druhá poznámka se vztahuje k obtížnosti. Původně jsem si myslel, že obtížnost má vliv na statistiky potvor, ale není to pravda. Hra se navenek viditelně nezmění, ale změní se pravděpodobnost zásahu na obou stranách (hráč vs potvory). Zkušenosti jsou také stejné.
Zkusil jsem cvičmo u jednoho souboje sjet na Easy a potvory najednou přišly o svůj násobný útok. V okolí Arniky jsem před pár dny naopak zkoušel Experta a tam jsem si mezi Normal a Expertem rozdílu nevšiml. Každopádně Expert by pro mě byl nyní asi zbytečným stížením, už takhle mě ti vodní chapadlovci dávají na frak

Ale tak nějak to beru, do Mělčin jsem přišel z jiného směru, než by asi bylo zdrávo a hra mi při cestě do Bayjinu jasně naznačila, jak tuhá ta lokace bude.
Asi bych už do plné družiny nešel. Když si vezmu, kdo se jak na boji podílí, tak hlavními tahouny jsou bojovník, samuraj a ninja. Teoreticky by mi tak stačily jen 4 postavy s tím, že ta čtvrtá by mohl být klidně zloděj. Určitě bych to složil tak, aby si ty postavy příliš neutíkaly s levelem.
4petstr: co máš za družinu? Level 14-15 není oproti mě zas takový náskok, já byl při vstupu do Mělčin zhruba o level níže. Opravdu bych si býval tím připojením k Umpani před Bayjinem pomohl?