Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 29, 2024, 03:14:35
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Pár poznámek a tipů po dohrátí  (Přečteno 11662 krát)

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #15 kdy: Leden 21, 2019, 20:30:47 »

Mág má tuším magii vzduchu na velmistra, která může být též docela silná, ale on se hlavní hodí kvůli základní magii.


Presne tak základná mágia a jej kúzlo Implózia je výborné. Čo mňa štvalo, že mágiu temnoty vie len mág. Aspoň na experta to mohli dať aj inej postave.
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #16 kdy: Leden 21, 2019, 20:38:13 »

Já jsem na level 40 právě dosáhl. Pro Edwina jsem si šel co nejdřív a měl jsem i Hajiho, v podstatě jsem se je snažil nabrat co nejdřív, abych je pak měl co nejdýl v družině.

40 level som nedosiahol lebo u mňa zvíťazila lakota :D a na poslednú misiu som namiesto Hajiho vzal NPC predavača aj keď mi prachy už boli k ničomu.
IP zaznamenána

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #17 kdy: Leden 22, 2019, 08:53:12 »

k ďasu si teď tak říkám, že bych měl M&M:X konečně zkusit... do měsíce to snad někde seženu a dám si taky lednu hru...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #18 kdy: Leden 22, 2019, 23:30:54 »

Tak jsem to nakonec dohrál. Musel jsem vyeditovat save a oživit postavy po boji s Perrenem. Ten boj jsem zkoušel mockrát a prostě to nešlo, když už jsem vyhrál, tak s 1 živou postavou. Pak už se to dalo bez šizení, zatápěli mi jen inkvizitoři spánkem, ale tomu se dalo bráni spalujícím odhodláním. Po získání vybavení se dal aj Letní palác. Na Adiru jsem zužitkoval 3 svitky Zdrcující tíha, které jsem měl nasbírané z dřívějška, přidal pár ran a bylo po boji. Výsledný level 37.
IP zaznamenána

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #19 kdy: Únor 15, 2019, 17:19:30 »

Ahoj,
tak jsem to dohrál podruhé za partu hybridů a docela v pohodě. Průchod hrou v klidu - jednak jsem věděl, kam pro co jít a taky kdy si tam můžu troufnout. DLC taky v poho. Pravda, na Perrena to pár loadů chtělo, ale spíš jen, aby všechny postavy měly XP po zabití (tedy aby nikdo nebyl v bezvědomí). Na Adiru jsem opět zužitkoval svitky Zdrcující tíha a Ohnivý příval, ale potvoře to nestačilo a začla honička. Hlavně ji nenechat kouzlit zdálky, takže furt kontaktně, trefit zbraní prakticky nešla (s nikým jsem si nevycvičil aspoň na experta Válečnictví, tedy jsem neměl nezastavitelný úder), takže kouzla (Cyklón, Ohnivá koule a nakonec se umlátila sama díky Ohnivému štítu). Konečný level 37, po dovedení hvězdáře do observatoře jsem najal učitele ze slumů, ale na 40 to nestačilo.
IP zaznamenána

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #20 kdy: Červenec 07, 2019, 10:34:03 »

Přidávám další dojmy po třetím dohrání.
Na začátek shrnu předchozí hry, podrobněji je rozepisuji ve vlákně výše. Obě byly na obtížnost dobrodruh.
První bylo za standardní partu, DLC nešlo udělat (nešlo se probojovat přes Perrina) - resp. porazil jsem ho s 1 živou postavou, což bylo k ničemu. Nakonec jsem to dohrál před save editor (oživil postavy a zbytek byl pohoda).
Druhé bylo za partu hybridů, to se mi hrálo fakt dobře (paladin je výborná postava), DLC bez potíží.
Třetí jsem skoro dohrál teď, obtížnost válečník, parta bojovníků. Vzal jsem si od každé rasy jednoho, abych měl zkušenosti za povyšovací úkoly.
Průchod hrou v pohodě, obtížnost válečník se moc neprojevila (snad jen na začátku v nedostatku peněz). Prakticky nic jsem nekupoval, vystačil jsem si s nalezeným vybavením, které je ovšem nic moc. Než získáte většinu relikvií, chvíli to trvá a opravdu dobré vybavení koupíte až v chudinské čtvrti u pašeráků v Karthalu.
Dobrá rada do začátku je někde na tomto fóru - naučit žoldáka sekeru + obouruční zbraň a vrazit mu co nejdříve Haker.
Projevily se zkušenosti z předchozího hraní - víte kam můžete a na co ještě nemáte, víte, kde získat skoro zadarmo relikvie či jak relativně v pohodě projít do další oblasti.
Záseky jsem měl asi jen 3:
- Zabít Ripleyho, nechtěl jsem ho nechat jít, ty další 2 jsem pustil. Musel jsem ještě posílit, než jsem ho zabil. Díky tomu jsem zjistil bug: abych se nasílil, šel jsem vyplenit Sluneční laň a Lebkovou skálu. Hra ale prostě nepředpokládá, že tam dojdete dřív, než dostanete úkol Partneři ve zločinu. Takže v troskách Sluneční laně není námořník, co vám prozradí heslo do 2. patra Lebkové skály.
- Zabít Melanthe. Její ohnivá magie mi zatápěla, pokud to náhodně zakouzlila 2x po sobě, bylo po mně. Nakonec jsem se na ni vrátil později a nasadil ochranné předměty proti magii ohně a paralýze.
- Úplný konec, než máte aktivovat oltář na zabití Ereba. Sice se mi povedlo usekat ho i bez toho, ale chtěl jsem XP za zabití všeho. A v tom je ten problém - při přiblížení k oltáři vás obklopí ze 4 stran stvůry bez tváře a boj je fakt maso. Nakonec pomohla vhodná kombinace předmětů - imunita na otravu a odolnost na temnotu.
Konečný level před DLC je 36 + pár expů navíc (necelá 1/4 levelu). Kdo dosáhl level 40, napište mi prosím, jak. Hvězdáře Edwina jsme měl celou dobu. Vzal jsem ho hned, jak to šlo. Než se dostanete do Seahavenu, stejně musíte dokončit Maják, hrad Portmeyron a začátek Kovárny živlů, hra vás dál nepustí. Do věže jsem ho zavedl až po dokončení Akt IV a po projití dungeonu Zapomnění. Mít u sebe Edwina a Hajiho nemá žádný efekt, bonus je pořád jen 10% a pokud zvládnete i DLC, udělá to cca 2 levely (což s 10 % navíc je 2,2 levelu, ale ne 4, což bych potřeboval). Tak jak toho k sakru dosáhnout?
Nedocílil jsem ani úspěchu "Nač spěchat" a to jsem ani jednou nepoužil koně nebo loď. A docílt toho jen zevlováním před hospodou se mi nechce.
Jinak DLC jsem nedal, problém jako se standardní partou - projít přes Perrina. Nemám ani náladu do zkoušet, je to otrava. I když na sebe něco zakouzlíte (a s partou bojovníků toho moc není), tak po otevření mříží ztratíte 2 kola (1. tím otevřením a 2. rozhovorem, během kterého na vás už útočí ti jeho klauni). Pak stačí, aby zakouzlil oheň a papalala. Má smysl čekat ve vězení u pašeráků a vždy po 24 hodinách zkoušet nový nákup, zda se něco neobjeví (občas je u těch prodávaných krámů lehké očarování, tak kupovat odolnost proti ohni)? Nebo si mám vyhrát s editorem a přesunout body ze síly/vnímání/osudu do vitality? Mám s postavami cca 300 životů, většinou vydržím tak 2 kola. Můžu sem přiložit save, ať to někdo zkusí.
Ani nevím, zda se mi chce hrát za partu mágů i když se tu píše, že mágové jsou nejsilnější a DLC se s tím dá.
Spíš uvažuji o nějaké nestandardní partě poskládané tak, aby se na maximum využily nalezené relikvie.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #21 kdy: Červenec 07, 2019, 10:49:49 »

Vyšší obtížnost se projeví hlavně u delších bojů, protože to začne výrazně navyšovat počet kol v bojích. Tím rostou nároky na lektvary atd. Průšvih je to samozřejmě v DLC, protože ten Perren pak vydrží ještě více. Ani s paladinem v partě nebo jiným velmistrem magie světla to není jistota, protože DLC je celé podivně vybalancované. Proto se do něj doporučuje mít v družině alespoň jednoho schopného mága - mág nebo runový kněz.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #22 kdy: Červenec 07, 2019, 12:33:18 »

Kdo dosáhl level 40, napište mi prosím, jak.

Bohužiaľ v tejto hre L40 nie je možné bežným spôsobom dosiahnuť. Vytvoril som partiu s ktorou sa dá dostať do každého dungeonu v hre a vždy ak to bolo možné som mal u seba učenca. Prešiel som každé políčko a zabil všetko čo šlo zabiť :) Napriek tomu bol max. level 39 a to až po finálnom súboji v DLC.

Mimochodom ako správne naznačil Elemir, zmena obtiažnosti nepridáva skúsenosti. Prešiel som s rovnakou partiou hru v oboch obtiažnostiach až po nalodenie do horiaceho Karthalu. A až na nepatrné rozdieli boli čísla skúseností takmer identické. Dokonca si dovolím tvrdiť že tie čísla budú podobné aj pri ľubovolnom výbere partie.
« Poslední změna: Červenec 07, 2019, 12:44:00 od tono »
IP zaznamenána

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #23 kdy: Červenec 07, 2019, 13:08:23 »

Obtížnost na zkušenost vliv nemá, výběr party ano. Protože hra neumožňuje čestné povýšení, tak zkušenosti za povýšení povolání dostaneš jen tehdy, když to povolání máš. Takže hrát třeba za 4 tanečníky mečů znamená přijít o 3x1500 (?) XP za povýšení jiného povolání.
Jinak prošel, vybil a splnil jsem taky opavdu vše (tedy kromě DLC, ale to by na level 40 stejně nestačilo).
S partou hybridů jsem prošel i DLC a konečný level byl 37. Mohlo to být maličko víc (neměl jsem všude učence), ale 40 težko.
IP zaznamenána

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #24 kdy: Červenec 07, 2019, 14:01:52 »

Tak Perrina jsem zabil poté, co jsem v editoru ubral všem 10 bodů síly a vnímání a vrazil 20 bodů do vitality. To pak měli 350-400 životů a s tím to šlo. Uvidíme, zda bude průchozí zbytek.
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #25 kdy: Červenec 07, 2019, 14:03:00 »

To je jasné. Ak vezmeš 4x tanečník mečov(Elf), nedostaneš sa do dungeonov kde majú povolený vstup len Trpazlíci a Orkovia. U človeka už nie som si celkom istý. Je možné že pri absencii akejkoľvek postavy človeka v partii nebude možný prístup do veži Enigma ?
IP zaznamenána

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #26 kdy: Červenec 07, 2019, 19:46:18 »

Tak dohráno i DLC. Jak jsem psal výše, musel jsem šidit u Perrina, tedy přesunout nějaké body ze síly a vnímání do vitality.
Další průchod úplně v pohodě - jak hlavní inkvizitor, tak všechny boje v Letním paláci, tak Adira (s ní jsem se ani nepokoušel bojovat a rovnou na ni vysypal 3 svitky zdrcující tíha a bylo po boji).
Konečný level 38 (cca 141 000 XP) u všech (i v Letním paláci jsem měl učence Hajiho, i když by se na boje spíš hodila Vilma osobní strážkyně). Z toho mi plyne, že level 40 prostě bez modu nejde docílit. Dbal jsem na to, abych fakt splnil a vybil vše, nezabil jsem jen Luka a Kirka, což by bylo tuším 2x220 XP navíc. Sem tam byla nějaká postava v bezvědomí a už jsem to nechtěl po boji nahrávat, ale to byly drobné (např. 40 XP).
Takže za mne nejhorší boj jednoznačně Perrin, nemá cenu na něj lézt, pokud nemáte s každou postavou cca 400 životů.
IP zaznamenána

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #27 kdy: Říjen 29, 2019, 11:54:38 »

Tak jsem si to zkusil ještě za partu mágů, jednak jsem chtěl zkusit, zda je to s mágy skutečně lehčí a pak jsem chtěl dorazit zatím neodemčené úspěchy. Hrál jsem za válečníka, ale obtížnost jsem si ulehčil editací nastavení tak, abych při každém levelu dostal 4 dovednostní body místo tří. V předchozích hrách mne štvalo, že pokud nemáte přesně rozmyšlené, do čeho investovat, tak do konce hry ani nemusíte dosáhnout velmistra...
Dojmy: protože jsem to hrál již po čtvrté, tak už jsem věděl kdy a kam jít, takže žádný zásek. Mistrovská magie vzduchu a ohně je brutální - řetězový blesk občas dal škody i kolem 1000, spalující runa, ohnivý příval či ohnivý úder byl též velmi kvalitní. U předchozích part byl problém porazit Perrina v DLC, s touto partou bylo po boji po cca 4 kolech. Boj na nádvoří Letního paláce byl taky v pohodě.
Pak jsem se snažil splnit zbývající úspěchy - neměl jsem "pochodující mrtvoly", "nač spěchat" a "na maximum".
Nač spěchat: původně jsem stál před hospodou, klikal R na odpočinek a dokupoval jídlo, až jsem dosáhl 336 dní, tak hra spadla. Znovu jsem to nechtěl opakovat, takže úspěchu jsem dosáhl editací save, před bojem u Adiry jsem nastavil čas na 335 dní, vyspal se a pak ji sejmul.
Pochodující mrtvoly: původně jsem toho chtěl dosáhnout v Zapomnění, útočil jsem zdrcující tíhou na Cizí technologii, odrážení bolesti mne vždy zabilo, takto jsem nasbíral asi 65 smrtí, pak to přestalo fungovat (odražené škody již postavu nezabily). Tak jsem to chtěl dotáhnout u Adiry, jednu postavu jsem zbavil vybavení a nechával ji Adirou zabít, tím jsem dosáhl 90 a Adira se umlátila sama, protože jsem zapomněl sundat moje vybavení s oplácením. Znovu už se mi to nechtělo absolvovat, takže jsem to dorazil pomocí spalující runy - začarovat, vlézt dovnitř, vylézt, oživit a tak dokola. Pokud někdo chce tento úspěch docílit, je to asi nejrychlejší (runový mág měl magii ohně a světla, nechal jsem mu předměty s ochranami, ostatní postavy jsem očesal, takže vlastní runu přežil jen on).
Na maximum: toto je nedosažitelné, takže jsem si pomohl editací ExpTableStaticData.csv. Normálně bych skončil na levelu 38, nastavil jsem to tak, aby na level 39 a 40 stačil 1 bod XP, což po zabití Adiry stačilo.
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #28 kdy: Říjen 29, 2019, 14:12:36 »

Mať postavy ako mág z každej rasy, alebo 3x runový lord + mág sa dá hra prejsť úplne na pohodu. Mágia ohňa sa najčastejšie používa pri speedrunoch.
« Poslední změna: Říjen 29, 2019, 14:21:28 od tono »
IP zaznamenána

Kusák

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 108
Re:Pár poznámek a tipů po dohrátí
« Odpověď #29 kdy: Říjen 29, 2019, 16:01:18 »

Ještě jeden postřeh z hraní - objevil jsem bug při osvobození Falagara. Měl jsem Hajiho - dokud ho neodvedete do observatoře, tak nejde propustit a koně - když nese nějaké vybavení, taky nejde propustit. Takže Falagar se nemá kam přidat, žádná postava nejde propustit => hra zůstane viset v dialogu, ze kterého nejde vyskočit. Nezbývá než load a jedné z postav se zbavit.
IP zaznamenána