Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:51:00
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19

Autor Téma: Prosba začátečníka k MaM VI  (Přečteno 53895 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Prosba začátečníka k MaM VI
« Odpověď #255 kdy: Listopad 13, 2018, 19:36:46 »

Je to hodně o tom, kterým dílem jsi začal a jak moc pevný vztah díky tomu k šestce máš. Výtkám naprosto rozumím a souhlasím s nimi, ale mě třeba systém vývoje postav v sedmičce nesedl a o moc lepší to nebylo ani v osmičce (tu mám navíc raději jak sedmičku). Přišlo mi to příliš svazující. Pokud jde o předměty, já si moc na silné věci nepotrpím, mě naopak vyhovují RPG, kde je jich poskrovnu, takže tohle je věc, kterou u MM6 třeba moc neřeším, tím pádem ani loot.

Hodně třeba o tom vkusu vypovídá moje záliba v prvních dílech sérií, např. upřednostňuji BG před BG2, RoA Blade of Destiny před Star Trailem apod. K MM6 mě navíc váže skutečná nostalgie, ostatně proto tu Elemir's Page vůbec jsou :D Kdybych to měl dneska objektivně zhodnotit a zařadit mezi jiná cRPG, tak to taky nebude už tak růžový pohled, ale já si naštěstí mohu dovolit to přejít a dělat, že se jako nic neděje, nic jsem neslyšel, nic jsem neviděl ... :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #256 kdy: Listopad 13, 2018, 21:44:46 »

MM 6 alespoň netrpí armádou gumovejch klonů v hlavních rolích, proti dalším dílům :-p.
IP zaznamenána

Zina

• Nováček
  • *
« Odpověď #257 kdy: Listopad 14, 2018, 09:53:46 »

No, kloni, mně se zas nelíbí skoro žádnej portrét v šestce. Jedinej dobrej je tam ten zrzavej viking a pak dejme tomu ještě ten z devadesátek vypadlej slušňák.
A jinak souhlasím s panem předsedou, že dost záleží, jakým dílem se začne.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #258 kdy: Listopad 14, 2018, 12:24:21 »

Zrzavej viking je ok, dokud nezačne dělat obličeje :-D. Po první hře už jsem ho nevzala zpět. "Z devadesátek vypadlej slušňák" je krásnej popis :-D. Každopádně já v šestce nemám problém poskládat partu. Jasně, neni to banda supersexy modeláků, ale já nějak mám ráda že vypadaj jako lidi.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #259 kdy: Listopad 14, 2018, 12:44:29 »

MM 6 alespoň netrpí armádou gumovejch klonů v hlavních rolích, proti dalším dílům :-p.

V MM6 sú hnusné portréty ženských. Poskladať kompletnú dámsku partiu a nepovracať sa pri tom je takmer nemožné :D To bol až taký problém dať tam o 20 postáv viac ?
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #260 kdy: Listopad 14, 2018, 17:36:31 »

Je pravda, že pokud člověk začne s MM7, kde jsou ty portéty všechny hezký (+ bod za Chucka Norrise), tak se zpětně v MM6 nedá vybrat hezkej portrét. Navíc jich je žalostně málo.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #261 kdy: Listopad 14, 2018, 20:03:20 »

Je pravda, že pokud člověk začne s MM7, kde jsou ty portéty všechny hezký (+ bod za Chucka Norrise), tak se zpětně v MM6 nedá vybrat hezkej portrét. Navíc jich je žalostně málo.

Mám taký dojem že v MM6 sú len 4 ženské postavy a 8 mužských. V MM7 je to pestrejšie lebo tu pribudli okrem človeka aj ďalšie rasy.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #262 kdy: Listopad 14, 2018, 21:00:34 »

V mm7 jsou ty obliceje ale vsechny stejny. Navic spatne udelany. Mam v parte dva gobliny, norisse a nejakou zenskou, a jsem rada ze mam 4 lidi na ktery muzu koukat bez zvraceni :-D. Myslim ze co se tyce vzhledu, tak je to velmi vyrovnany, ve vsech dilech jsou absolutni zrudy a je jich tam celkem dost.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #263 kdy: Listopad 14, 2018, 21:21:59 »

Tak já to mám přesně naopak, no. V MM7 jsem se těžko rozhodoval a v MM6 vlastně taky, jenom v opačném smyslu. V sedmičce jsou ty obličeje fakt nejlepší.:-) Hlavně asi řešíš portréty jen dole v liště, protože v inventáři jim brzo navlíkneš helmu a tam už neřešíš, že jsou tam tak nějak divně naskládaný na tu postavu.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #264 kdy: Listopad 15, 2018, 07:36:12 »

Já ksichty nikdy neřešil, několikrát jsem je dokonce zapomněl nastavit. Ale mám dojem, že v 7díle jsou ty stejné, co v díle předchozím, jen přibyly nějaké další. To v 8čce se docela změnily. Ty ksichty dole jsou animované, tedy asi není tak snadné jich udělat hodně.

Já osobně  měl vždycky raději 6ku. V 7 a vyšším díle mě krom změny rozvoje, který mi přišel v prvních hrách taky zbytečně svazující a napříkald většinu magií jsem díky němu vůbec nepoužil, tak mi přišlo, že to byly graficky degrade hry. Tedy že vypadaly hůř, než 6 díl. Hlavně třeba magie a její efekty. Ohnivá šipka v 6 díle vypadala jako ohnivá šipka. V 7 díle je to červená čárka.

Ale on obecně je mezi 6 kou a 7čkou největší rozdíl v délce, která je nejvíce daná velikostí dungeonů.
« Poslední změna: Listopad 15, 2018, 10:47:55 od Milhaus »
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #265 kdy: Listopad 15, 2018, 09:19:34 »

se to tu zvrhlo na ksichty, eh...  ;D
Tak já bych docela uvítal, kdyby se tam daly importovat nějaké (třeba editorované) jiné ksichty, měl bych pocit ovládnutí hry :D
Třeba se mi strašně líbí ještěrák z H3: Horn of the Abyss, kdyby se to dalo naavatarovat do MM6(7,8), tak by z toho byl úctyhodný klerik.
Jinak v 8čce krásný přerod na licha, což značně upozaďuje povýšení klerika.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #266 kdy: Listopad 15, 2018, 11:19:59 »

Tak zrovna MM6 má milion módů, takže určitě bude nějakej i na vlastní portréty, možná to sem i někdo hodí. Akorát nevím, jestli se tím dají nějak pořešit animace, ale myslím, že spíš ne.

Jinak v MM7 se mi ksichty líbily, v MM8 se dalo vybrat, ale MM6 byla fakt slabota. Nechal jsem si ty výchozí, protože nebylo z čeho vybírat.

Stejně tak grafika kouzel v knize kouzel je proti MM7 a MM8 fakt strašná.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #267 kdy: Listopad 15, 2018, 13:53:22 »

Myslím, že obrázek ksichtu v MM se skládá z několika obrázků a sekvencí. Postavy se umí například rozhlížet na strany, tedy krom výchozího obrázku tu musí být minimálně dva s očima vlevo/vpravo, ale oni se tuším umí dívat i nahoru a dolů, tedy minimálně 5. Pak postava hýbe ústy (když třeba kryčí), tedy minimálně 6. Postava také má obrázek, když dostane zásah, tedy 7. Pak jsou na nich vidět různé negativní stavy, jako spánek, bezvědomí, ochromení, které jsou vždy 1, tedy 10. Pak jsou tu stavy otravy, onemocnění a tuším šílenství, při kterých je ale postava taky animovaná, minimálně má základní obrázek a pak obrázek, kdy dostal zásah, tedy každý tento stav má minimálně 2 obrázky. Tedy celkově se obrázek ksichtu skládá zřejmě minimálně z 16 různých obrázků. Stav zkamenění, smrti a vykostění je u všech stejný.

Osobně jsem v 7 díle nikdy neměl pocit, že by těch obrázků bylo moc a že si nemůžu vybrat. Spš mi přišlo, že nejprve vždy nastavuji rasu a pak jsem tou rasou omezený na 2 možné obrázky. Ale nejsem si jist, já to nikdy moc neřešil.

Tak či tak, pravá krása ksichtu v MM6-7 se pozná až za stavu šílenství, do té doby je to všechno jenom přetvářka.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #268 kdy: Listopad 15, 2018, 19:45:37 »

Portréty by šly určitě přidat, ale jak psal Milhaus, chce to alespoň několik typů obrázků pro nejčastější situace (akce), aby to nějak vypadalo (nemusela by to být vysloveně rozložená animace, protože to je opravdu tvořeno sprity, ale stačil by jeden obrázek pro každou akci).
IP zaznamenána
This is the end ...

Ean10

• Nováček
  • *
« Odpověď #269 kdy: Listopad 15, 2018, 20:15:30 »

Dakedy som sem dával obrázok, kde som mal importované tie portréty zo siedmeho dielu na šiesty. Presný počet tích obrázkov pre jednu postavu je 54. Osobne si myslím že tím spôsobom ako bola robená hra (myslím graficky), museli mať tvorcovia toho časom fakt pokrk. :D

edit:
Tak som to aj našiel. Ale milovníci šestky by sa na to radšej dívať nemali. :D
http://imgworld.cz/xwwY45UmS7.png
« Poslední změna: Listopad 15, 2018, 21:17:52 od Ean10 »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19